Skocz do zawartości

Windows 11 24H2 IoT Enterprise LTSC TC PL – TheCompany

Który wygląd systemu został przez Ciebie wybrany?  

124 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który wygląd systemu został przez Ciebie wybrany?

• Mystic Jungle
      62
    • Standard
      62

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, pawelek1980 napisał(a):

Możliwe że masz rację, lubię sprawdzać różne mody na swoim staruszku.

Nie taki znowu staruszek, jak Windows 11 na nim działa. 

Opublikowano

Przecież nieoficjalnie Windows 11 zadziała na komputerach z 1gen Intel Core co daje jakieś 15-16 lenie komputery. Oficjalne wymagania Windows 11 to można sobie w 4 litery wsadzić

1 minute ago, pawelek1980 said:

a pochwalę się bebechami  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

W naszym labie mamy podobne maszyny ale również znacznie mocniejsze

Kocurek i LAGUNA lubią to
Opublikowano
12 minut temu, ITFun napisał(a):

Przecież nieoficjalnie Windows 11 zadziała na komputerach z 1gen Intel Core co daje jakieś 15-16 lenie komputery.

Commodore 64, Commodore Amiga, Optimus albo na Pentium - to są stare komputery 😁

Kosiara lubi to
Opublikowano

@pawelek1980 jak chcesz sobie dodać do ewentualnie obecnego systemu, to fajna przeglądarka foto.

XnView MP to poprawiona i unowocześniona wersja aplikacji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], cieszącej się dużą popularnością, bezpłatnej do zastosowań domowych przeglądarki graficznej, która stanowi doskonałą alternatywę dla takich aplikacji jak ACDSee i IrfanView. Nowa wersja programu wykorzystuje zalety nowoczesnych procesorów i jest zoptymalizowana w działaniu na wielu rdzeniach.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Kocurek lubi to
Opublikowano
3 minuty temu, LAGUNA napisał(a):

@pawelek1980 jak chcesz sobie dodać do ewentualnie obecnego systemu, to fajna przeglądarka foto.

XnView MP to poprawiona i unowocześniona wersja aplikacji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], cieszącej się dużą popularnością, bezpłatnej do zastosowań domowych przeglądarki graficznej, która stanowi doskonałą alternatywę dla takich aplikacji jak ACDSee i IrfanView. Nowa wersja programu wykorzystuje zalety nowoczesnych procesorów i jest zoptymalizowana w działaniu na wielu rdzeniach.

ona jest darmowa?

Kocurek lubi to
Opublikowano
3 minuty temu, pawelek1980 napisał(a):

ona jest darmowa?

Tak

lub portable

Kocurek lubi to
Opublikowano
1 godzinę temu, Kocurek napisał(a):

Commodore 64, Commodore Amiga, Optimus albo na Pentium - to są stare komputery 😁

Microsoft od dawna nam wpaja , że przecież jak nie masz 8 generacji Intela lub ryzena z serii 2000, to komputer nadaje się na śmietnik w październiku 2025 :D

Kocurek lubi to
Opublikowano

12 minut temu, kikun36 napisał(a):

NIe widzi mi dysku. jakies pomysły ??

Witaj, @kikun36 - napisz proszę co się dzieje. Pokaż zrzuty ekranu z błędem.

[Dodano]

Jeżeli chcecie się pobawić i wypróbować zmianę - poniżej możecie pobrać zestaw testowy plików fotograficznych:

LAGUNA lubi to
Opublikowano

W instalatorze nie widzi żadnego dysku myslałem ze to problem z samym dyskiem i stwierdzilem ze go sformatuje przez diskparta bawiłem sie gpt i innymi ustawieniami ale dysku nadal nie widzi Security Boota też wyłaczyłem i nadal nic.

Kocurek lubi to
Opublikowano
3 minuty temu, kikun36 napisał(a):

W instalatorze nie widzi żadnego dysku myslałem ze to problem z samym dyskiem i stwierdzilem ze go sformatuje przez diskparta bawiłem sie gpt i innymi ustawieniami ale dysku nadal nie widzi Security Boota też wyłaczyłem i nadal nic.

Być może będziesz musiał załadować odpowiedni sterownik.

Pytanie kontrolne - czy sprawdzałeś, czy instalator systemu widzi poprawnie dysk na wydaniach Windows 11 z innych stajni np. A-Team, Nikka, Pana Sromotnika?

Opublikowano
13 minut temu, kikun36 napisał(a):

Możliwe, że to znany problem z brakiem Intel RST VMD Controller, o ile to laptop, bo nie wiem nawet, czy to też ładują do płyt PC.

Kocurek lubi to
Opublikowano

Witam i Pozdrawiam 🙂🙂🙂 

Z tego co widzę i czytam to jest już wer. 505 która tak naprawdę nie różni się od 504 czy tak  ?

Jestem po pierwszych testach wer 504 no i tak, dwukrotnie stawiałem Standart i dwukrotnie Mystic Jungle no i tak, aczkolwiek dopiszę że do dziś korzystałem z tej wersji gdzie wołała o internet jak kabel nie był odłączony i hulała jak wcześniej kilka razy opisywałem

No a co do wer 504 to fakt jest taki Standart szybciej się instaluje i to znacznie. Mystic troszkę dłużej ale ale ma już w sobie aktywny startall........ Ciekawe ? 🙂 

No ale po raz pierwszy mam coś takiego, gdzie ani tery z strony Asusa nie pomagają, co do tej pory wszystko działało, ani win update. nawet jeszcze mam problem znaleść w sieci no ale i na to można zaradzić- wystarczy ccleaner w wer pro i szuka za Nas brakujące sterowniki.  i dlatego mam zapytanie czy jest to możliwe ?. Chociaż nie ukrywam że zawsze piszę lub mówię że to tylko PECET !!!!!!. Bo i z tym można radzić, tylko trzeba poszaleć po sieci albo skorzystać z pomocy dobrej apki

A tu złącze fotki -- OT TAKA CIEKAWOSTKA której wcześnie NIE BUDIET 🙂🙂🙂 

I jak zauważycie dopiero CCL .... pomógł

Tak poza tym jest spoko, i z tym można radzić. No ale może przychodzi CI jakaś myśl dlaczego w tej wersji, a skoro wcześniejsza i to pierwsza której jeszcze nie usunąłem Śmiga. OD i MASZ .... PLACEK 🙂🙂🙂 

Kocurek pozdrawiam i trzymam kciuki. Praca OGÓLNIE WYKONANA NA 5+ POZDRAWIAM i NIE,NIE,NIE REZYGNUJE z TEGO MODA, TO TYLKO PECET, nie można mieć wszystkiego od ręki, 

CZYŻ NIE ? Uśmiechamy się i do przodu

A może dla przypomnienia mój PC:

Obudowa to Obudowa CM STORM TROOPER Gaming
Zasilacz Corsair 1KW - czyli 1000W
Płyta Główna Asus ROG Crosshair X670E Hero
Typ procesora    16-Core AMD Ryzen 9 7950X3D, 5050 MHz
Patriot 32GB (2x16GB) 6600MHz 34 Viper Elite 5 TUF RGB
Grafa może leciwa ale daje radę Gigabyte GeForce RTX 2060 SUPER AORUS 8GB GDDR6
No i dyski w zależności Samsung 1TB M.2 PCIe Gen5 NVMe 990 EVO PLUS
Teraz śmiga SSD CRUCIAL 1TB  Lub też Samsungi SSD EVO 870 1TB
i to chyba na tyle
Serdecznie POZDRAWIAM

LAGUNA i Kocurek lubią to
Opublikowano

@Groszek1962 - dziękuję za opinię i zrzuty ekranu - to ze sterownikami możliwe, bo internet zostaje na czas instalacji całkowicie odcięty. Dopiero przywraca się jak pulpit się wczyta. Przejdź po złapaniu internetu na `Windows Update` i systemik wyszuka Ci sterowniki.

To, że nie ma sterowników, to tylko potwierdzenie, że dobrze internet odcięty jest - wcześniejsze wydania pobierały i instalowały sterowniki w trakcie instalowania systemu. 😇

Piszesz jednak, że Windows Update nie dociąga Ci pomimo tego sterowników... może wtedy jeszcze internetu nie złapało?

Groszek1962 lubi to
Opublikowano

No cóż to nie do końca bo komp pracuje net buczy i śmiga a tego brak. Przeszukiwanie sieci nic nie daje nie mogę nic dopasować dopiero CCL... przychodzi z pomocą.Ot tak to wygląda, ale nie z takimi błahostkami radzimy tak że jak pisałem to nie feler, no ale może warto przeanalizować ? 🙂🙂🙂  POZDRAWIAM

Nawet po przetrawieniu neta całej opcji update nic z tego dalej BRAK. Ale są przecież inne apki które mogą nam pomóc ja np od zarania wierny jestem CCL............................... 🙂🙂🙂 

A jak cóś to jeszcze spytam po nałożeniu wer. Standart i wgraniu ni StartAllBacka tylko programu Start11v2 po wywołaniu go z paska niema Menadżer Zadań tylko jest po angielsku 

task manager 

Ot też ciekawostka

🙂🙂🙂 👍

A i jeszcze czy sprawdzałeś folder dodatki M..O....ce bo wykonałem 5 instalek wina od wczoraj i ani rusz też ciekawe dopiero teraz spr że działa coś w ten deseń z tej stronki  notebookcheck.pl

Kocurek lubi to
Opublikowano
36 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

No cóż to nie do końca bo komp pracuje net buczy i śmiga a tego brak. Przeszukiwanie sieci nic nie daje nie mogę nic dopasować dopiero CCL... przychodzi z pomocą.Ot tak to wygląda, ale nie z takimi błahostkami radzimy tak że jak pisałem to nie feler, no ale może warto przeanalizować ? 🙂🙂🙂  POZDRAWIAM

Nawet po przetrawieniu neta całej opcji update nic z tego dalej BRAK. Ale są przecież inne apki które mogą nam pomóc ja np od zarania wierny jestem CCL............................... 🙂🙂🙂 

Zawsze Groszku piszemy wszystkie spostrzeżenia i uwagi - od początku używasz mojego wydania, to wiesz co działało, a co przestało działać. Pomimo, że nie zawsze orientuję się od razu - wysłuc"Jestem Idiotą"ę uwag i one zostają mi w głowie - np. dajmy ostatnią sprawę zgłoszoną przez kolegę Kosiara - zgłosił, że w "Menu Start" jest problem na StartAllBack i poprawiłem. Może i na sterowniki znajdę w końcu lekarstwo - cieszę się, że chociaż doraźnie CCL rozwiązujesz kłopot, chociaż zawsze staram się, żeby użytkownik miał jak najmniej kłopotu.

Ostatecznie nie byłoby problemu, żebym zrobił wersję, która jak dawniej - podczas instalacji łączy się do internetu, ale wtedy obraz szybciej się będzie "starzał", bo z każdym miesiącem coraz więcej aktualizacji będzie podczas instalacji zasysało... hmmmmm.

36 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

A jak cóś to jeszcze spytam po nałożeniu wer. Standart i wgraniu ni StartAllBacka tylko programu Start11v2 po wywołaniu go z paska niema Menadżer Zadań tylko jest po angielsku 

task manager 

Ot też ciekawostka

🙂🙂🙂 👍

Czy jesteś w stanie zrzut ekranu przesłać, żebym zobaczył jak to wygląda? Jeżeli to kłopot nie martw się, przyjrzę się i zobaczę czy nie popełniłem błędu podobnego jak z Notatnikiem i resztą :)

16 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

A i jeszcze czy sprawdzałeś folder dodatki M..O....ce bo wykonałem 5 instalek wina od wczoraj i ani rusz też ciekawe dopiero teraz spr że działa coś w ten deseń z tej stronki  notebookcheck.pl

Dawno nie sprawdzałem... zobaczę i wrócę z odpowiedzią jak poszło - nie szukałem nowszej wersji, skoro stara działała - ale testowałem w... marcu :D

47 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

Z tego co widzę i czytam to jest już wer. 505 która tak naprawdę nie różni się od 504 czy tak  ?

Tak, to 505 to skorygowana 504. Obraz 504 miał zaledwie 24h - nie widziałem powodu, żeby dla takiej świeżynki jak było 50 pobrań i ludzie zadowoleni byli - ryzykować i robić wypiek od zera.

System przygotowuję ręcznie, jak cieśla - więc zawsze istnieje ryzyko, że mogę jakiś drobny błąd popełnić przy ponownym "pichceniu".

Mystic troszkę dłużej ale ale ma już w sobie aktywny startall........ Ciekawe

@Groszek1962 To widzimy........ ale nie widzimy 🙂🙂🙂

Obudowa to Obudowa CM STORM TROOPER Gaming
Zasilacz Corsair 1KW - czyli 1000W
Płyta Główna Asus ROG Crosshair X670E Hero
Typ procesora    16-Core AMD Ryzen 9 7950X3D, 5050 MHz
Patriot 32GB (2x16GB) 6600MHz 34 Viper Elite 5 TUF RGB
Grafa może leciwa ale daje radę Gigabyte GeForce RTX 2060 SUPER AORUS 8GB GDDR6
No i dyski w zależności Samsung 1TB M.2 PCIe Gen5 NVMe 990 EVO PLUS
Teraz śmiga SSD CRUCIAL 1TB  Lub też Samsungi SSD EVO 870 1TB

Gdzie Ty takiego stwora dorwałeś. Sam składałeś?

Masz świetny komputer, na którym pójdzie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], ale rozumiem, że już nie chcesz Windows 7 🙂🙂🙂

Opublikowano

Odpowiadam- Składałem Sam w tamtym roku w maju czyli będzie rok. Grafa i obudowa była z wcześniejszego FX 8350 i ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 (990FX 4xPCI-E DDR3) i też 3x* GB Memory Petriot,

który chodzi obok tyle że w nowej obudowie Chiftec z oświetleniem full, gra i się uczy przy dziadku mój Ukochany Wnuczek 🙂🙂🙂 

Nigdy nie mówię NIE ale skoro mi Krótko Mówiąc wszystko Hula to takie małe zagwózdki to pikuś kiedyś były większe jak choćby AMD, Płyta MSI i Chipset Via 4in1 do tego Aver media tv napęd DVD Nagrywarki ze scribem i by tak można no ale czasy i życie idą naprzód, i nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Korzystam z Modów Twego od pierwszej wersji i teraz 504 no i od zawsze MODY JG jak tylko sięgam pamięciom 🙂🙂🙂. a że lubię wyzwania to próbuje przekładam i testuje, i o wilu modach mógłbym się wypowiadać . W tej chwili obłożenie to KOCUREK i JG i OK

🙂🙂🙂

postaram się przewalić jutro a raczej dziś wer 505 i sprawdzę jeszcze raz tego Start11v2 

Pozdrawiam

Mystic troszkę dłużej ale ale ma już w sobie aktywny startall........ Ciekawe

@Groszek1962 To widzimy........ ale nie widzimy 🙂🙂🙂Tu chodziło mi o wersję Mystic Jungle że po zainstalowaniu jets już w systemie startallback i to akty..... 🙂 czy tak miało być ?

image.jpeg.9004cfa925f4bd3f7f1b1242d198df3a.jpeg

Kocurek lubi to
Opublikowano

@Groszek1962 Widzę doskonale, Ty widzisz to doskonale, ale @Groszek1962 - my tego  N I E  W I D Z I M Y ☺️❤️💋 kocurek.jpg.e233a041e7dce2582d97fdda88f9e076.jpg

Bo gdybyśmy to widzieli, to trzeba by było poprawić,  bo to jest błąd cieśli - ale dopóki tego nie widzimy, to nie musimy poprawiać.

Czy mam to zobaczyć i poprawić przy kolejnej aktualizacji? kocurek.jpg.e233a041e7dce2582d97fdda88f9e076.jpg

Wyjaśnię jak to do tego doszło.

Podczas testów końcowych przeoczyłem to, a jak się zorientowałem to było za późno już, jak 50 osób pobrało 504.

Nie chciałem tego poprawiać w 505, żeby ludzie nie wybrali 504 jako "lepsze/pełniejsze" - wolałem wyjątkowo powielić błąd.

Mogę to łatwo skorygować przy kolejnej aktualizacji - wystarczy powiedzieć i już nie będę tego błędu popełniał - po prostu nie miałem tego na:

"liście do sprawdzenia"  ☺️

Groszek1962 lubi to
Opublikowano
14 godzin temu, Kocurek napisał(a):

Na co patrzeć? 

a to raczej chodziło mi o możliwość instalacji na C2D. oczywiście wersji 23h2.

Nie wiem czy  widzieliście ,ale (

To oczywiście nie dotyczy Twojego systemu,ale na wszelki wypadek podam jak by się coś gdzieś komu pojawiło.

Groszek1962 i Kocurek lubią to
Opublikowano
40 minut temu, LAGUNA napisał(a):

a to raczej chodziło mi o możliwość instalacji na C2D. oczywiście wersji 23h2.

Nie wiem czy  widzieliście ,ale (

ja sobie zablokowałem aktualizacje dla świętego spokoju. System działa jak burza więc nie będę psuł systemu jakimiś aktualizacjami.

LAGUNA i Kocurek lubią to
Opublikowano

Jak by kogoś interesowało to:

Wstrzymaj usługę Windows Update Zablokuj usługę Windows Update za pomocą pliku wsadowego

Firma Microsoft oferuje opcję zawieszenia aktualizacji systemu Windows na kilka tygodni w systemie Windows 11. Często jest to w zupełności wystarczające. Od 2023 roku istnieje plik wsadowy Aetherinox, który w razie potrzeby umożliwia zawieszenie aktualizacji systemu Windows na dłużej.