HotFr1dge Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 12 godzin temu, MarcinGX napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Warto śledzić Centrum opinii @MarcinGX Gdzie mogę znaleźć te "Centrum Opinii" ? Edit: Dobra, pobrałem ze sklepu M$. Nie było pytania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Calvex Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 Zainstalowałem tę nową wersje i powiem, że różnicę miedzy tą, a tą z kwietnia są. Na lapku z 2015 roku śmiga elegancko, sterowniki same się pobrały. Myśle czy na PC instalować, ale jeszcze poczekam na nowsze buildy. Dla mnie najładniejszy windows jaki wypuścił Microsoft MarcinGX likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGX Posted June 29, 2021 Author Report Share Posted June 29, 2021 Jest nadzieja... Windows 11 może pójść na większej liczbie urządzeń. Microsoft rozważa zmianę minimalnych wymagań [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 13 minut temu, Calvex napisał: sterowniki same się pobrały. Dla mnie najładniejszy windows jaki wypuścił Microsoft A sprawdziłeś te sterowniki ? na pewno masz stare badziewia od MS - sprawdź i zaktualizuj sobie do najnowszych lub orginały od producenta. A czy wygląd taki najładniejszy no rzecz gustu , dużo podebrali z Linuksa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGX Posted June 29, 2021 Author Report Share Posted June 29, 2021 NVIDIA już w zeszłym roku zapowiedziała technologię o nazwie RTX IO, która pozwoliłaby na bezstratną kompresję danych przez kartę graficzną, aby zoptymalizować wykorzystanie dysków SSD. Technologia ta musi zostać zaimplementowana w połączeniu z DirectStorage, aby oprócz zapewnienia większego dostępu pomiędzy pamięcią masową systemu a pamięcią VRAM, wykorzystać GPU do kompresji tych plików i jeszcze bardziej przyspieszyć cały proces z pominięciem CPU. Według Zielonych, RTX IO nie powinien mieć żadnych ograniczeń co do wielkości pamięci dysków SSD i DirectStorage. Okazuje się, że wątpliwości te ostatecznie podzielał sam Microsoft, stąd decyzja o zniesieniu bariery jednego terabajta. Użytkownik nie będzie więc musiał juz martwić się o wielkość pamięci masowej swojego dysku SSD, aby skorzystać z DirectStorage w Windows 11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 Nie mogę w notatniku ustawić własnej czcionki i wielkości jej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hannibal Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 1 godzinę temu, stens napisał: Nie mogę w notatniku ustawić własnej czcionki i wielkości jej. To coś po Pańskiej stronie - właśnie sprawdziłem. Uruchomiłem Notatnik i wybrałem jakąś losową czcionkę, zaznaczyłem dodatkowo bold, zmieniłem rozmiar i zamknąłem notatnik. Po ponownym otwarciu wybrane przeze mnie ustawienia pozostały. Chyba, że "własna czcionka" oznacza rzeczywiście własną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZjemCiKolege Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 Zastanawia mnie tylko to bo w tym miejscu na 10 są wypisane dane o tpm [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] MarcinGX likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 23 minuty temu, ZjemCiKolege napisał: Zastanawia mnie tylko to bo w tym miejscu na 10 są wypisane dane o tpm Mam tak samo, mimo TPM 1.2 i włączonego BitLocker'a. MarcinGX likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGX Posted June 29, 2021 Author Report Share Posted June 29, 2021 5 minut temu, razor1995 napisał: Mam tak samo, mimo TPM 1.2 i włączonego BitLocker'a. Mam wszystkie wymogi sprzętowe i mam to samo. Bez zmian. Jak dojdzie do mnie kurier z sprzętowym modułem to sprawdze bo mnie to bardzo ciekawi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kp1971 Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 Godzinę temu, ZjemCiKolege napisał: Zastanawia mnie tylko to bo w tym miejscu na 10 są wypisane dane o tpm Tak to wygląda jak komp spełnia wymagania. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] MarcinGX likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZjemCiKolege Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 10 minut temu, kp1971 napisał: Tak to wygląda jak komp spełnia wymagania. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W sumie dziwne na w10 wszystko w tym miejscu pokazuje jak na twoim screenie a na w11 tpm2 i secure boot w biosie aktywne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 Chyba mi Windows 11 nie pójdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGX Posted June 29, 2021 Author Report Share Posted June 29, 2021 15 minut temu, kp1971 napisał: Tak to wygląda jak komp spełnia wymagania. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] U mnie wszystko jest, czemu nie mam aktywnych zabezpieczeń urządzeń? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kp1971 Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 5 minut temu, MarcinGX napisał: U mnie wszystko jest, czemu nie mam aktywnych zabezpieczeń urządzeń? U mnie jest tak [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] MarcinGX likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZjemCiKolege Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 11 minut temu, MarcinGX napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] U mnie wszystko jest, czemu nie mam aktywnych zabezpieczeń urządzeń? u mnie tak [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 32 minuty temu, MarcinGX napisał: U mnie wszystko jest, czemu nie mam aktywnych zabezpieczeń urządzeń? U mnie też nie ma. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to źle, że nie pobrało wszystkiego? Może to jest winą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TediPower Posted June 30, 2021 Report Share Posted June 30, 2021 Aktualizacja win, 10 do 11 jest, darmowa. Ale mój komputer nie spełnia wymagań i muszę wymienić płytę główną, procek, pamięci. Co za tym idzie muszę kupić nową licecje na win bo nowe podzespoły. Tak jak to jest datmowe czy nie. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 30, 2021 Report Share Posted June 30, 2021 14 minut temu, TediPower napisał: Aktualizacja win, 10 do 11 jest, darmowa. Ale mój komputer nie spełnia wymagań i muszę wymienić płytę główną, procek, pamięci. Co za tym idzie muszę kupić nową licecje na win bo nowe podzespoły. Tak jak to jest datmowe czy nie. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Musi to na Rusi a w Polsce jak kto chce !. Pomyśl , poczytaj i nic nie płać ! wszystko idzie zrobić no prawie wszystko ale Twój na pewno chyba że masz kompletny złom ?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 30, 2021 Report Share Posted June 30, 2021 Ten cały Windows 11 to nie jest takie wielkie hallo Zainstalowałem Win 11 i z powrotem przeszedłem na zDychę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
analyzer64 Posted June 30, 2021 Report Share Posted June 30, 2021 14 godzin temu, razor1995 napisał: Mam tak samo, mimo TPM 1.2 i włączonego BitLocker'a. A nie masz/nie macie opcji upgrade'u z 1.2 do 2.0? Ja tak zrobiłem na HP z podpisu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted June 30, 2021 Report Share Posted June 30, 2021 @analyzer64, Dell E7240 - 4gen Intela, od 5tej była możliwość upgrade do 2.0 zmianą firmware. analyzer64 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
007marc Posted June 30, 2021 Report Share Posted June 30, 2021 Istnieje sposób usunięcia w Menu Start "Zakładki" - Proponowane ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4s Posted June 30, 2021 Report Share Posted June 30, 2021 powiedźcie czy to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] spełnia wymagania Win11. Mi wyszło ze tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Napromieniowany Posted June 30, 2021 Report Share Posted June 30, 2021 Pamięć aż 16 GB nieznanej firmy hah Uwielbiam te zestawy z allegro i no name podzespołami m4s, LLysyn and lysyn like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorynek Posted June 30, 2021 Report Share Posted June 30, 2021 55 minut temu, m4s napisał: spełnia wymagania Win11 Na chwilę obecną spełnia w minimalnym stopniu. 100% wymagań jak na razie spełnia tylko 11 gen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted June 30, 2021 Report Share Posted June 30, 2021 Ciekawostka wersja sterownika do kart Nvidia pobierana za pomocą Windows update to absolutnie najnowsza wersja Co po zainstalowaniu daje : Natomiast tutaj najnowsza wersja sterownika dla 3080 na stronie Nvidia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4s Posted June 30, 2021 Report Share Posted June 30, 2021 Kupuje kompa na lat kolejnych 10-15 do szkoły językowej. Lepiej taki lepszy niż składak . jeszcze na gwarancji DELL . DELL u mnie w firmie nr1 i nowe i używane W firmie wymieniłem 3 Delle używane bo się zestarzały a nie zepsuły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGX Posted June 30, 2021 Author Report Share Posted June 30, 2021 Na Allegro moduły [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] podrożały nawet do 150zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Posted by JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Recommended by VACek
0 reactions
Go to this post