Jump to content

Windows 11 - ogólna dyskusja

MarcinGX

Recommended Posts

Zainstalowałem tę nową wersje i powiem, że różnicę miedzy tą, a tą z kwietnia są. Na lapku z 2015 roku śmiga elegancko, sterowniki same się pobrały. 
Myśle czy na PC instalować, ale jeszcze poczekam na nowsze buildy. 

Dla mnie najładniejszy windows jaki wypuścił Microsoft 

MarcinGX likes this

13 minut temu, Calvex napisał:

sterowniki same się pobrały. 
Dla mnie najładniejszy windows jaki wypuścił Microsoft 

A sprawdziłeś te sterowniki ?  na pewno masz stare  badziewia od MS - sprawdź  i zaktualizuj sobie do najnowszych  lub orginały od producenta.

A czy wygląd  taki najładniejszy :O  no rzecz   gustu , dużo   podebrali z Linuksa.

NVIDIA już w zeszłym roku zapowiedziała technologię o nazwie RTX IO, która pozwoliłaby na bezstratną kompresję danych przez kartę graficzną, aby zoptymalizować wykorzystanie dysków SSD. Technologia ta musi zostać zaimplementowana w połączeniu z DirectStorage, aby oprócz zapewnienia większego dostępu pomiędzy pamięcią masową systemu a pamięcią VRAM, wykorzystać GPU do kompresji tych plików i jeszcze bardziej przyspieszyć cały proces z pominięciem CPU. Według Zielonych, RTX IO nie powinien mieć żadnych ograniczeń co do wielkości pamięci dysków SSD i DirectStorage. Okazuje się, że wątpliwości te ostatecznie podzielał sam Microsoft, stąd decyzja o zniesieniu bariery jednego terabajta. Użytkownik nie będzie więc musiał juz martwić się o wielkość pamięci masowej swojego dysku SSD, aby skorzystać z DirectStorage w Windows 11

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

1 godzinę temu, stens napisał:

Nie mogę w notatniku ustawić własnej czcionki i wielkości jej.

To coś po Pańskiej stronie - właśnie sprawdziłem.

Uruchomiłem Notatnik i wybrałem jakąś losową czcionkę, zaznaczyłem dodatkowo bold, zmieniłem rozmiar i zamknąłem notatnik. Po ponownym otwarciu wybrane przeze mnie ustawienia pozostały.

Chyba, że "własna czcionka" oznacza rzeczywiście własną. ;)

Aktualizacja win, 10 do 11 jest, darmowa. Ale mój komputer nie spełnia wymagań i muszę wymienić płytę główną, procek, pamięci. Co za tym idzie muszę kupić nową licecje na win bo nowe podzespoły. Tak jak to jest datmowe czy nie.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

14 minut temu, TediPower napisał:

Aktualizacja win, 10 do 11 jest, darmowa. Ale mój komputer nie spełnia wymagań i muszę wymienić płytę główną, procek, pamięci. Co za tym idzie muszę kupić nową licecje na win bo nowe podzespoły. Tak jak to jest datmowe czy nie.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Musi  to na Rusi  a w Polsce  jak kto chce !.

Pomyśl , poczytaj  i nic nie płać !  wszystko idzie zrobić no prawie wszystko  ale Twój  na pewno  chyba że masz kompletny złom ?.

Kupuje kompa na lat kolejnych 10-15 do szkoły językowej.

Lepiej taki lepszy niż składak . 

jeszcze na gwarancji DELL .

DELL u mnie w firmie nr1 i nowe i używane

W firmie wymieniłem 3 Delle używane bo się zestarzały a nie zepsuły.