m4s Posted June 30, 2021 Report Posted June 30, 2021 Raczej wątpię. Po pierwsze dzisiejszy sprzęt tyle nie wytrzyma, a po drugie co 5 lat będzie nowy system, który będzie wymagał nowego sprzętu. 8 gen już jest mocno przestarzały i ledwo spełnia wymagania Win 11. Postęp (wymuszony) galopuje coraz szybciej.Obecny laptop i Dell optiplex prawie tyle wytrzymały Quote
Nieobecny Posted June 30, 2021 Report Posted June 30, 2021 1 minutę temu, m4s napisał: Obecny laptop i Dell optiplex prawie tyle wytrzymały Bo były wyprodukowane w dobrych czasach. m4s likes this Quote
m4s Posted June 30, 2021 Report Posted June 30, 2021 Bo były wyprodukowane w dobrych czasach.To jest business Class, a Dell w klasie biznes nie odwala lipy Quote
Nieobecny Posted June 30, 2021 Report Posted June 30, 2021 3 minuty temu, m4s napisał: a Dell w klasie biznes nie odwala lipy Nie chcę wdawać się w licytacje czy zbędne dyskusje, ale to też było. Jak dla mnie dzisiaj Dell (pseudo) biznesowy to najgorszy shit. Żeby nie było, że dostało się tylko Dellowi, to HP podobnie. HP broni się jeszcze nieco laptopami biznesowymi. Quote
Dziadek13 Posted June 30, 2021 Report Posted June 30, 2021 37 minut temu, Jurecki napisał: A czy można zrobić żeby menu start było po staremu po lewej stronie ekranu a nie na środku? Popatrz. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Szukam podpowiedzi jak zmniejszyć pasek zadań jest dla mnie za gruby. Quote
szymibtw Posted June 30, 2021 Report Posted June 30, 2021 8 minut temu, Dziadek13 napisał: Popatrz. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Szukam podpowiedzi jak zmniejszyć pasek zadań jest dla mnie za gruby. A ja się pytam jakim cudem całe ustawienia systemu mam jak w win10 a wy z nowej 11? Quote
razor1995 Posted June 30, 2021 Report Posted June 30, 2021 1 minutę temu, szymibtw napisał: A ja się pytam jakim cudem całe ustawienia systemu mam jak w win10 a wy z nowej 11? Znowu - aktualizowałeś czy instalowałeś od zera? Jaka konkretnie kompilacja? Quote
szymibtw Posted June 30, 2021 Report Posted June 30, 2021 2 godziny temu, razor1995 napisał: Znowu - aktualizowałeś czy instalowałeś od zera? Jaka konkretnie kompilacja? Nigdy nie aktualizuje systemu. Pobierałem z linków wyżej przez to skopane cmd. Zainstalowałem sobie oxygena 11 i wygląd jest jaki powinien być. Zapomniałem wypiąć kabel z laptopa i okazało się że filmy buforują normalnie na yt beż instalacji żadnych sterownikow. Więc wina leży po oryginalnym sterowniku od producenta ale nie chce mi się bawić w szukanie go... Jak tak będzie dalej to mój laptop z 2019 roku nie będzie obsługiwał w11 bo wątpię, że producent wyda sterowniki pod 11 LLysyn and lysyn like this Quote
Nieobecny Posted June 30, 2021 Report Posted June 30, 2021 13 minut temu, szymibtw napisał: mój laptop z 2019 roku nie będzie obsługiwał w11 bo wątpię, że producent wyda sterowniki pod 11 Znajdziesz na stronach producentów podzespołów. Wydadzą na pewno i we WU też będą zaktualizowane. O sprzęt z 2019 roku nie musisz się martwić. Quote
szymibtw Posted June 30, 2021 Report Posted June 30, 2021 2 godziny temu, wiktorynek napisał: Znajdziesz na stronach producentów podzespołów. Wydadzą na pewno i we WU też będą zaktualizowane. O sprzęt z 2019 roku nie musisz się martwić. Ale dziwne jest to że bez sterowników działa elegancko a po ich instalacji już problem z internetem się pojawia. A mi tez się nie chce szukać póki co bo i tak na ten moment sterowników nie będzie więc odpuszczam w11 póki co choć mi się strasznie podoba ten system... Quote
Guest Posted July 1, 2021 Report Posted July 1, 2021 9 godzin temu, Dziadek13 napisał: Szukam podpowiedzi jak zmniejszyć pasek zadań jest dla mnie za gruby. Gdzieś widziałem taki wpis do rejestru zmniejszający pasek zadań. Quote
Nieobecny Posted July 1, 2021 Report Posted July 1, 2021 7 godzin temu, szymibtw napisał: Ale dziwne jest to że bez sterowników działa elegancko a po ich instalacji już problem z internetem się pojawia. Działa na wbudowanych w system, a producent jeszcze nie wydał zaktualizowanych pod Win 11. 7 godzin temu, szymibtw napisał: A mi tez się nie chce szukać póki co bo i tak na ten moment sterowników nie będzie więc odpuszczam w11 póki co choć mi się strasznie podoba ten system... Cierpliwie poczekaj. Będą, tylko wielu producentów czeka na system final. Producenci dostaną z wyprzedzeniem taki system od MS. Quote
maku Posted July 1, 2021 Report Posted July 1, 2021 13 hours ago, Dziadek13 said: Szukam podpowiedzi jak zmniejszyć pasek zadań jest dla mnie za gruby. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dziadek13 likes this Quote
stens Posted July 1, 2021 Report Posted July 1, 2021 Jak by ktoś chciał Menu start Windows 10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Guest Posted July 1, 2021 Report Posted July 1, 2021 Jak myślicie, kiedy M$ pozbędzie się Panelu Sterowania z Win 11, bo ma z tym, powiedzmy że duży problem. Quote
Nieobecny Posted July 1, 2021 Report Posted July 1, 2021 W Windows 12 albo 13 albo 14 albo... Tęsknisz? - przecież Panel sterowania jest o niebo lepszy od Ustawień. maku and daniu7 like this Quote
Guest Posted July 1, 2021 Report Posted July 1, 2021 @smaug123 - jak zaimplementują WSZYSTKIE ustawienia panelu do ustawień windows. A lbo i nie Ale ich potem szukaj - Już teraz częśc jest - w różnych miejscach ustawień! Już teraz w win 11 - ppm wyswietla tylko część opcji - musisz kliknąć na dole -show more opcjon - by mieć stare menu. Quote
razor1995 Posted July 1, 2021 Report Posted July 1, 2021 Kolejny build: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Poprawki, możliwe że wpuszczą to w Insider Dev. Quote
John Marston Posted July 1, 2021 Report Posted July 1, 2021 czy jak wydadzą 11 będą stery do drukarki hp laserjet p1102? bo jednak jest to drukarka z 2010 i zastanawiam się bo driver z 10 obecnie nie działa Quote
razor1995 Posted July 1, 2021 Report Posted July 1, 2021 9 minut temu, John Marston napisał: czy jak wydadzą 11 będą stery do drukarki hp laserjet p1102 Szklana kula mówi: nie wiem Musiałbyś zapytać w Redmond albo w HP Quote
szymibtw Posted July 1, 2021 Report Posted July 1, 2021 Jak wywalić z w11 Defendera? Bo skrypt RemoveSpy Auo nie daje rady Quote
Guest Posted July 1, 2021 Report Posted July 1, 2021 50 minut temu, szymibtw napisał: Jak wywalić z w11 Defendera? A co zainstalujesz zamiast WD? Ja jadę na WD i jest OK Do tego jeszcze WiseVector StopX. Quote
szymibtw Posted July 1, 2021 Report Posted July 1, 2021 28 minut temu, Jurecki napisał: A co zainstalujesz zamiast WD? Ja jadę na WD i jest OK Do tego jeszcze WiseVector StopX. Ja zadałem pytanie jak się tego badziewia pozbyć. Ja od kiedy mam do czynienia z PC to nigdy nie instalowałem żadnych antywirów czy internet security. Wystarczy mózg i VPN Quote
razor1995 Posted July 1, 2021 Report Posted July 1, 2021 1 godzinę temu, szymibtw napisał: Jak wywalić z w11 Defendera? Jest zaszyty tak głęboko w systemie, że raczej już go nie wywalisz - bez ubicia połowy systemu. Jako, że 11ka wciąż jest świeża, pewnie nikt jeszcze wywalania Defendera nie próbował. Jedyne, co w tym momencie przychodzi mi na myśl to wyłaczenie go przez... instację innego antywirusa Quote
Guest DRAGO Posted July 1, 2021 Report Posted July 1, 2021 Wygląda na to że można bo coś takiego znalazłem.: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Można nadal wyłączyć defendera tym [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
janek917 Posted July 1, 2021 Report Posted July 1, 2021 Godzinę temu, DRAGO napisał: Wygląda na to że można bo coś takiego znalazłem.: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Można nadal wyłączyć defendera tym [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Trzeba najpierw wyłązyć Defendera w systemie bo potraktuje program jako wirusa . Quote
razor1995 Posted July 1, 2021 Report Posted July 1, 2021 Godzinę temu, DRAGO napisał: Wygląda na to że można bo coś takiego znalazłem.: Build 21996, czyli stary. Na najnowszym jeszcze nic nie wykombinowali. Quote
Nieobecny Posted July 1, 2021 Report Posted July 1, 2021 Naprawdę podziwiam próby "wywalenia" Defendera w systemie testowym. Finalnie raczej prosto nie będzie o ile w ogóle możliwe bez poważnych konsekwencji. Defender jest teraz zintegrowany z TPM, Secure Boot oraz wieloma wbudowanymi aplikacjami. Ma również powiązania sprzętowe. Jeśli w ogóle będzie możliwość (raczej tak), to tylko przez instalację innego programu antywirusowego. Wtedy Defender deaktywuje się, ale będzie czuwał w tle. Tak z resztą jest w Win 10 od edycji 2004. renatan likes this Quote
bison616 Posted July 1, 2021 Report Posted July 1, 2021 Menu start, pasek zadań i pasek narzędzi jakby dało się przywrócić do tych z win10 to było by ok. Póki co jestem na nie A co to samego działania to śmiga na amdx3 460 gtx 460 i 4gb i mobo z 2006 roku z ddr2 Quote
Dziadek13 Posted July 1, 2021 Report Posted July 1, 2021 Przecież można to zrobić i są linki i opisy podane na forum w tematach windows 11. przykład [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts
Posted by JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Recommended by VACek
0 reactions
Go to this post