Jump to content

Recommended Posts

Posted
Raczej wątpię. Po pierwsze dzisiejszy sprzęt tyle nie wytrzyma, a po drugie co 5 lat będzie nowy system, który będzie wymagał nowego sprzętu. 8 gen już jest mocno przestarzały i ledwo spełnia wymagania Win 11. Postęp (wymuszony) galopuje coraz szybciej.
Obecny laptop i Dell optiplex prawie tyle wytrzymały
  • Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted
3 minuty temu, m4s napisał:

a Dell w klasie biznes nie odwala lipy

Nie chcę wdawać się w licytacje czy zbędne dyskusje, ale to też było. Jak dla mnie dzisiaj Dell (pseudo) biznesowy to najgorszy shit. Żeby nie było, że dostało się tylko Dellowi, to HP podobnie. HP broni się jeszcze nieco laptopami biznesowymi.

Posted
37 minut temu, Jurecki napisał:

A czy można zrobić żeby menu start było po staremu po lewej stronie ekranu a nie na środku?

Popatrz.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Szukam podpowiedzi jak zmniejszyć pasek zadań jest dla mnie za gruby.

Posted
8 minut temu, Dziadek13 napisał:

Popatrz.

A ja się pytam jakim cudem całe ustawienia systemu mam jak w win10 a wy z nowej 11?

Posted
1 minutę temu, szymibtw napisał:

A ja się pytam jakim cudem całe ustawienia systemu mam jak w win10 a wy z nowej 11?

Znowu - aktualizowałeś czy instalowałeś od zera? Jaka konkretnie kompilacja?

Posted
2 godziny temu, razor1995 napisał:

Znowu - aktualizowałeś czy instalowałeś od zera? Jaka konkretnie kompilacja?

Nigdy nie aktualizuje systemu. Pobierałem z linków wyżej przez to skopane cmd. Zainstalowałem sobie oxygena 11 i wygląd jest jaki powinien być. Zapomniałem wypiąć kabel z laptopa i okazało się że filmy buforują normalnie na yt beż instalacji żadnych sterownikow. Więc wina leży po oryginalnym sterowniku od producenta ale nie chce mi się bawić w szukanie go... Jak tak będzie dalej to mój laptop z 2019 roku nie będzie obsługiwał w11 bo wątpię, że producent wyda sterowniki pod 11

LLysyn and lysyn like this
Posted
13 minut temu, szymibtw napisał:

mój laptop z 2019 roku nie będzie obsługiwał w11 bo wątpię, że producent wyda sterowniki pod 11

Znajdziesz na stronach producentów podzespołów. Wydadzą na pewno i we WU też będą zaktualizowane. O sprzęt z 2019 roku nie musisz się martwić.

Posted
2 godziny temu, wiktorynek napisał:

Znajdziesz na stronach producentów podzespołów. Wydadzą na pewno i we WU też będą zaktualizowane. O sprzęt z 2019 roku nie musisz się martwić.

Ale dziwne jest to że bez sterowników działa elegancko a po ich instalacji już problem z internetem się pojawia. A mi tez się nie chce szukać póki co bo i tak na ten moment sterowników nie będzie więc odpuszczam w11 póki co choć mi się strasznie podoba ten system...

Posted
9 godzin temu, Dziadek13 napisał:

Gdzieś widziałem taki wpis do rejestru zmniejszający pasek zadań.

Posted
7 godzin temu, szymibtw napisał:

Ale dziwne jest to że bez sterowników działa elegancko a po ich instalacji już problem z internetem się pojawia.

Działa na wbudowanych w system, a producent jeszcze nie wydał zaktualizowanych pod Win 11.

7 godzin temu, szymibtw napisał:

A mi tez się nie chce szukać póki co bo i tak na ten moment sterowników nie będzie więc odpuszczam w11 póki co choć mi się strasznie podoba ten system...

Cierpliwie poczekaj. Będą, tylko wielu producentów czeka na system final. Producenci dostaną z wyprzedzeniem taki system od MS.

Posted
13 hours ago, Dziadek13 said:

Dziadek13 likes this
Posted

Jak myślicie, kiedy M$ pozbędzie się Panelu Sterowania z Win 11, bo ma z tym, powiedzmy że duży problem.

Posted

@smaug123 - jak zaimplementują WSZYSTKIE ustawienia panelu do ustawień windows. A lbo i nie :L

Ale ich potem szukaj - :L

Już teraz częśc jest - w różnych miejscach ustawień! :L

Już teraz w win 11 - ppm wyswietla tylko część opcji - musisz kliknąć na dole  -show more opcjon  - by mieć stare menu.

Posted
50 minut temu, szymibtw napisał:

Jak wywalić z w11 Defendera?

A co zainstalujesz zamiast WD?

Ja jadę na WD i jest OK :)

Do tego jeszcze WiseVector StopX.

Posted
28 minut temu, Jurecki napisał:

A co zainstalujesz zamiast WD?

Ja jadę na WD i jest OK :)

Do tego jeszcze WiseVector StopX.

Ja zadałem pytanie jak się tego badziewia pozbyć. Ja od kiedy mam do czynienia z PC to nigdy nie instalowałem żadnych antywirów czy internet security. Wystarczy mózg i VPN :)

Posted
1 godzinę temu, szymibtw napisał:

Jak wywalić z w11 Defendera?

Jest zaszyty tak głęboko w systemie, że raczej już go nie wywalisz - bez ubicia połowy systemu. 

Jako, że 11ka wciąż jest świeża, pewnie nikt jeszcze wywalania Defendera nie próbował.  Jedyne, co w tym momencie przychodzi mi na myśl to wyłaczenie go przez... instację innego antywirusa :trollface:

Guest DRAGO
Posted

Wygląda na to że można bo coś takiego znalazłem.:

Można nadal wyłączyć defendera tym [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
Godzinę temu, DRAGO napisał:

Wygląda na to że można bo coś takiego znalazłem.:

Można nadal wyłączyć defendera tym [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Trzeba najpierw wyłązyć Defendera w systemie bo potraktuje program jako wirusa .

Posted

Naprawdę podziwiam próby "wywalenia" Defendera w systemie testowym. Finalnie raczej prosto nie będzie o ile w ogóle możliwe bez poważnych konsekwencji. Defender jest teraz zintegrowany z TPM, Secure Boot oraz wieloma wbudowanymi aplikacjami. Ma również powiązania sprzętowe. Jeśli w ogóle będzie możliwość (raczej tak), to tylko przez instalację innego programu antywirusowego. Wtedy Defender deaktywuje się, ale będzie czuwał w tle. Tak z resztą jest w Win 10 od edycji 2004.

renatan likes this
Posted

Menu start, pasek zadań i pasek narzędzi jakby dało się przywrócić do tych z win10 to było by ok. Póki co jestem na nie

A co to samego działania to śmiga na amdx3 460 gtx 460 i 4gb i mobo z 2006 roku z ddr2