Jump to content

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted
33 minuty temu, razor1995 napisał:

@MarcinGX mnie z uupdump nie chciało pobierać, ale z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] poszło.

dziękuje za linka :D

34 minuty temu, MarcinGX napisał:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

również dziękuje za linka :D

MarcinGX likes this
Posted

Kurde, było zainwestować w moduły tpm byłaby teraz pięciokrotna przebitka :D

W najśmielszych snach nie spodziewałem się że jest tyle słoików którzy wolą kupować moduły i komputery niż sobie podmienić pliczek w instalatorze

Posted
1 minutę temu, kilerek3 napisał:

Kurde, było zainwestować w moduły tpm byłaby teraz pięciokrotna przebitka :D

W najśmielszych snach nie spodziewałem się że jest tyle słoików którzy wolą kupować moduły i komputery niż sobie podmienić pliczek w instalatorze

A jaki plik podmienić w instalatorze i skąd go wziąć??

MarcinGX likes this
Posted
1 minutę temu, Franz Maurer napisał:

Kurde na obydwóch stronach ściąga jakieś .cmd i tworzy .iso tak powinno być ? myślałem, że od razu iso wskoczy.

To jest skrypt montowania obrazu, to normalne na końcu komendy generuje obraz do pliku ISO

Franz Maurer likes this
Posted
6 minut temu, JakubDriver napisał:

A jaki plik podmienić w instalatorze i skąd go wziąć??

No wystarczy podmienić install.wim z w11 z tym samym plikiem w instalatorze w10. Instalator 10 ta sama lokalizacja co w11.

Było wałkowane na forum tysiąc razy.

Jak nie ogarniasz no to musisz zapłacić  za upgrade kompa. Wiedza niestety ma swoją cenę, nie masz swojej to musisz zapłacić za czyjąś ;)

JakubDriver likes this
Posted
4 minuty temu, kilerek3 napisał:

No wystarczy podmienić install.wim z w11 z tym samym plikiem w instalatorze w10. Instalator 10 ta sama lokalizacja co w11.

Było wałkowane na forum tysiąc razy.

Jak nie ogarniasz no to musisz zapłacić  za upgrade kompa. Wiedza niestety ma swoją cenę, nie masz swojej to musisz zapłacić za czyjąś ;)

Już wiem dzięki za przypomnienie  ;)

Gdzieś czytałem jak WZT opisywał podmianę bliku w ISO sprawdzającego zgodność komputera z windows 11

Posted
31 minut temu, JakubDriver napisał:

Już mam

wystarczy w windows 11 ISO podmienić plik appraiserres.dll z windows 10 ISO i stworzyć nowy obraz

dajcie tydzień i będą już  ISO Windowsy z fixem tak bedzie z tym i tak bylo z poprzednimi wersjami:)

Posted
Godzinę temu, JakubDriver napisał:

Już mam

wystarczy w windows 11 ISO podmienić plik appraiserres.dll z windows 10 ISO i stworzyć nowy obraz

czemu ma to  służyć ?

Posted

ma ktos jakis link do wersji edu? ta z uup wywala bledy przy sciaganiu a [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] maja chyba jedynie pro

no chyba ze w tym pro jest zawarte edu, ale na uup bez wybrania recznie nie było edu w iso tylko pro

po upgrade nie działają mi np filmy i tv oraz buguje sie sklep ms dlatego chce na czysto instalować, a licencje edu mam z szkoły także instalować pro na kluczu kms nie chce

Posted
Godzinę temu, kamiloxf napisał:

ominięcie wymogu modułu TPM przez instalator

wcale nie omija podmieniłem od windowsa 10 i nadal nie dalo sie zainstalowac  dopiero podmiana całego instalatora od 10 przechodzi

Posted
27 minut temu, szymibtw napisał:

Jak to pobrać bo ani z jednej ani z drugiej strony nie idzie... Pobrało jakieś pliki uup i co dalej?

Przecież jak pobierasz ze strony uup.rg-adguard.net, to pobierasz skrypt, który, pobiera ci pliki uup i konwertuje je na ISO.

Wybierz ISO compiler i uruchom, najlepiej z folderu bez spacji.
Np: c:\UUP, albo jakoś tak

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
6 minut temu, ziloth napisał:

Przecież jak pobierasz ze strony uup.rg-adguard.net, to pobierasz skrypt, który, pobiera ci pliki uup i konwertuje je na ISO.

Wybierz ISO compiler i uruchom, najlepiej z folderu bez spacji.
Np: c:\UUP, albo jakoś tak

Bardzo dobry poradnik... Dalej nie mam pojęcia jak to zrobić ....

Posted

Wszystko jest pokazane. Ustawiasz jak na obrazku, pobierasz sobie skrypt po prawej, górny tylko iso PRO, dolny multi wersje.
Uruchamiasz skrypt i on robi wszystko sam. Czekasz, aż ci utworzy ISO, ładujesz na pena Rufusem, najprościej UltraISO(jak dla mnie)
Uruchamiasz kompa(jeśli spełnia wymogi Win11) z pena instalujesz i gotowe.