ziloth Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 27 minut temu, szymibtw napisał: Jak to pobrać bo ani z jednej ani z drugiej strony nie idzie... Pobrało jakieś pliki uup i co dalej? Przecież jak pobierasz ze strony uup.rg-adguard.net, to pobierasz skrypt, który, pobiera ci pliki uup i konwertuje je na ISO. Wybierz ISO compiler i uruchom, najlepiej z folderu bez spacji. Np: c:\UUP, albo jakoś tak [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 6 minut temu, ziloth napisał: Przecież jak pobierasz ze strony uup.rg-adguard.net, to pobierasz skrypt, który, pobiera ci pliki uup i konwertuje je na ISO. Wybierz ISO compiler i uruchom, najlepiej z folderu bez spacji. Np: c:\UUP, albo jakoś tak Bardzo dobry poradnik... Dalej nie mam pojęcia jak to zrobić .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziloth Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 Wszystko jest pokazane. Ustawiasz jak na obrazku, pobierasz sobie skrypt po prawej, górny tylko iso PRO, dolny multi wersje. Uruchamiasz skrypt i on robi wszystko sam. Czekasz, aż ci utworzy ISO, ładujesz na pena Rufusem, najprościej UltraISO(jak dla mnie) Uruchamiasz kompa(jeśli spełnia wymogi Win11) z pena instalujesz i gotowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 6 minut temu, ziloth napisał: Wszystko jest pokazane. Ustawiasz jak na obrazku, pobierasz sobie skrypt po prawej, górny tylko iso PRO, dolny multi wersje. Uruchamiasz skrypt i on robi wszystko sam. Czekasz, aż ci utworzy ISO, ładujesz na pena Rufusem, najprościej UltraISO(jak dla mnie) Uruchamiasz kompa(jeśli spełnia wymogi Win11) z pena instalujesz i gotowe. Dobra poszło z dysku C uruchomić skrypt bo na innych dyskach nie odpalało się pobieranie, jakby win10 zablokował dostęp do innych dysków Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 Ja się poddaję na koniec wyskakuje jakiś error... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziloth Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 A możesz napisać jaki? U mnie wszystko jak ta lala działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Napromieniowany Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 25 minut temu, szymibtw napisał: Ja się poddaję na koniec wyskakuje jakiś error... Zainstaluj Windows 11 bez TPM wersja Dev , zaloguj się do konta Microsoft włącz dane diagnostyczne na wyższym poziomie , dołącz do najawnego testera wybierz Dev Channel następnie do zakładki Windows Update i poczekaj aż wyświetli się aktualizacja systemu o nazwie Insider w skrócie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tutaj masz do pobrania bez sprawdzenia TPM (Without check TPM) wybierasz jeden obraz i pobierasz 21996.1.210529-1541.co_release_CLIENT_CONSUMER_x64FRE_en-us_forCleanInstall_WithOUT_TPM2.0Check_WZT [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ziloth likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 11 minut temu, Napromieniowany napisał: Zainstaluj Windows 11 bez TPM wersja Dev , zaloguj się do konta Microsoft włącz dane diagnostyczne na wyższym poziomie , dołącz do najawnego testera wybierz Dev Channel następnie do zakładki Windows Update i poczekaj aż wyświetli się aktualizacja systemu o nazwie Insider w skrócie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @Napromieniowany już to dawno zrobiłem Nic mi nie wyskakuje w WU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Napromieniowany Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 @szymibtw Na pewno dobrze zrobiłeś ? Kliknąłeś sprawdź aktualizacje ? Zaznaczyłeś opcję Dev Channel ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Możliwe , że nie każdy narazie może otrzymać i trzeba poczekać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 @Napromieniowany tak. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wiszą mi jakieś stare sterowniki do zainstalowania być może przez to... Napromieniowany likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Napromieniowany Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 Testował ktoś gry na Windows 11 ? Bo jak narazie z moich gier , które mam nie uruchamia się assassin's creed valhalla.Próbowałem rozwiązać ze zgodnością i uruchomić ale też nic brak reakcji na Win10 działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lysyn Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 Da ktoś ISO? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziloth Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 13 minut temu, Napromieniowany napisał: Testował ktoś gry na Windows 11 ? Bo jak narazie z moich gier , które mam nie uruchamia się assassin's creed valhalla.Próbowałem rozwiązać ze zgodnością i uruchomić ale też nic brak reakcji na Win10 działa , podobnie jest z red dead redemption 2 tylko tutaj gra się wyłącza zawsze w tym samym miejscu wcześniej pojawiał się komunikat z błędem. Steam działa, a przynajmniej Destiny 2...nie miałem czasu innych sprawdzić. A teraz w pracy, więc nie mam jak... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 Testowane Gry : Gears V Forza Horizon 4 Horizon Zero Down Mafia Edycja Ostateczna PUBG CyberPunk 2077 NFS Heat Days Gone Watch Dogs Legion Wszystkie gry te gry u mnie działają bez problemów Właśnie pograłem 15 minut w Red Dead Redemption 2 i żadnego wywalania nie zaobserwowałem Napromieniowany, lysyn and ziloth like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziloth Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 13 minut temu, lysyn napisał: Da ktoś ISO? Trochę wyżej masz podane jak sobie pobrać/utworzyć, ja podałem przepis i "Napromieniowany". Albo, jak masz kompa zgodnego z Win11 to z insidera. Na pewno na forum też są już różne linki do ISO lysyn and Napromieniowany like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vayneholt Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 Wy tez tak macie, że bardzo lubicie zmiany kosmetyczne, jak zmienia się wygląd czegoś, w tym przypadku Windowsa? Ja uwielbiam, dlatego też na przykład na telefonie próbuję każdy custom ROM jaki wychodzi. Teraz też. Ze stabilnością W11 nie wiadomo co, ale nowy wygląd mnie korci jak jasna cholera i właśnie Rufus montuje obraz na pendrive. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TECHNO Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 Znalazłem ciekawy filmik tylko że po angielsku z którego można wywnioskować co przypuszczałem że microsoft wymusza zmianę sprzętu pod nowy system tpm to tylko początek problemów secure boot oraz kompatybilność samego procesora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr300 Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 Godzinę temu, lysyn napisał: Da ktoś ISO? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] sabrex11 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 1 minutę temu, piotr300 napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przecież masz tu tego pełno w każdym temacie dotyczącym W 11 tylko kliknąć i pobrać ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 Mimo instalacji wersji insider dalej mam problem z internetem.... Filmy na YT od 1080p buforują się tragicznie... Jak chcę coś ściągać to tak samo się dzieje, czy to po wifi czy po kablu... Ehhhhhhhhhhhhhhhh ma ktoś jakiś pomysł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 23 minuty temu, szymibtw napisał: Mimo instalacji wersji insider dalej mam problem z internetem.... Filmy na YT od 1080p buforują się tragicznie... Jak chcę coś ściągać to tak samo się dzieje, czy to po wifi czy po kablu... Ehhhhhhhhhhhhhhhh ma ktoś jakiś pomysł? Sterowniki posprawdzałeś ? to badziewie MS instaluje sterowniki z 2018 r ! . Odinstaluj sterowniki kart wifi i lan pobierz program ( masz tu na forum ) IObit Driver Booster Pro 8.4.0.432 Portable zainstaluj nowe i restart. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 19 minut temu, woj_ani217 napisał: Sterowniki posprawdzałeś ? to badziewie MS instaluje sterowniki z 2018 r ! . Odinstaluj sterowniki kart wifi i lan pobierz program ( masz tu na forum ) IObit Driver Booster Pro 8.4.0.432 Portable zainstaluj nowe i restart. Zawsze instaluję te co dostałem od producenta i nigdy nie było żadnego problemu. Konfiguracja taka sama co w win10. Po aktualizacji sterów tym programem dalej jest to samo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
007marc Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 Podpowiedzcie (nigdy nie ściągałem stąd) , tak ustawione - zaznaczone jest OK do ściągnięcia normalnej Instalki ? - Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 12 minut temu, szymibtw napisał: Zawsze instaluję te co dostałem od producenta i nigdy nie było żadnego problemu. Konfiguracja taka sama co w win10. Po aktualizacji sterów tym programem dalej jest to samo... To albo robisz coś nie tak ? albo uszkodzony sprzęt ? ( że uszkodzony raczej nie ? ) - weź inne iso i zainstaluj jeszcze raz . Instalowałem na trzech różnych laptopach i nic takiego mi się nie działo. Na jednym ( MSI ) instalowałem jako aktualizację z pulpitu z LTC zrobił mi wer. edukacyjną ( wołał o klucz może zły podałem ) ale mykem przywróciłem do pro i też jest ok. 12 godzin temu, MarcinGX napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Warto śledzić Centrum opinii Po co się męczysz masz tu podane na tacy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 @woj_ani217 tak instalowałem na czysto. Nigdy nie bawię się w żadne aktualizacje systemu np. z win 7 do win 10, zawsze tylko czysta instalacja. Przecież napisałem, że na w10 problem nie występuję więc jaki uszkodzony sprzęt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziloth Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 Komputer to bardzo złożona maszyna. I wiele składników wpływa na inne. To czysty system, czy już coś instalowałeś poza sterami? Wejdź w menedżer zadań i tam zobacz czy ci coś nie zżera procka i pamięci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 13 minut temu, szymibtw napisał: @woj_ani217 tak instalowałem na czysto. Nigdy nie bawię się w żadne aktualizacje systemu np. z win 7 do win 10, zawsze tylko czysta instalacja. Przecież napisałem, że na w10 problem nie występuję więc jaki uszkodzony sprzęt? Napisałem że raczej nie ale nigdy nie mów nigdy ? U mnie jak na razie wszystko śmiga na trzech laptopach bez problemu nawet myślę że ciutkę szybciej ( mam światłowód 1333 / 1333 ) ale u mnie ciężko zauważyć " okiem " znaczących różnic chyba że bym miał o przynajmniej o połowę słabszy internet ?. Co Ci poradzić ? ja bym instalował od zera wyczyść dysk dokładnie zależy jaki tam masz pobierz nowe ISO i instaluj od razu blokada WU i zainstaluj swoje orginały sterowniki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 2 minuty temu, ziloth napisał: Komputer to bardzo złożona maszyna. I wiele składników wpływa na inne. To czysty system, czy już coś instalowałeś poza sterami? Wejdź w menedżer zadań i tam zobacz czy ci coś nie zżera procka i pamięci. W procesach "System" zjada od 10 do 12% cały czas... Tragedia jakaś względem w10. Instalowałem to co na czystym w10 stery i kilka programów. Po instalacji samych sterowników problem jest nadal i później po instalacji programów jest to samo. Nie uzywam żadnych cracków windows z licencją. @woj_ani217 ja na lapku nie odpalam wifi póki nie zainstaluję swoich sterowników, czy blokada wu coś da? W ogóle istnieje jakiś sposób na zablokowanie przez WU szukania sterowników bo jest to tak denerwujące, że mała bania... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziloth Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 10-12% to raczej niezbyt dużo...może wypróbuj inną przeglądarkę. Niekiedy warto wyłączyć przyśpieszanie sprzętowe w przeglądarce, ale to musisz sobie poszukać, jak na próbę to zrobić. Pamiętaj, że system jest "młodziutki" i jeszcze wiele łatek go czeka, żeby działał u "każdego". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 29, 2021 Report Share Posted June 29, 2021 Godzinę temu, szymibtw napisał: W procesach "System" zjada od 10 do 12% cały czas... Tragedia jakaś względem w10. Instalowałem to co na czystym w10 stery i kilka programów. Po instalacji samych sterowników problem jest nadal i później po instalacji programów jest to samo. Nie uzywam żadnych cracków windows z licencją. @woj_ani217 ja na lapku nie odpalam wifi póki nie zainstaluję swoich sterowników, czy blokada wu coś da? W ogóle istnieje jakiś sposób na zablokowanie przez WU szukania sterowników bo jest to tak denerwujące, że mała bania... Sprzęt sprzętowi nie równy ( na jakim to instalujesz ? ) jak jak instaluje to wszystko odznaczam na NIE i od razu do zapory i odznaczam wszystkie g***o szpiegowskie , ustawiam plik hosts i jak na razie nie mam problemu ? ( do czasu ) . Wyp....... edge , defendera i wszystkie apki bzdetne psu na budę potrzebne i sprawdzam dziury ze sterownikami nie miałem problemów ani na MSI , Asusie i Delu. tak wygląda plik hosts u mnie : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a sterowniki muszą być ustawione na opcję . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Posted by JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Recommended by VACek
0 reactions
Go to this post