MarcinGX Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 Rufus 3.21 Beta z nową aktualizacją Dla Rufusa wersja 3.21 została wydana jako beta. Ale do tej pory wersje beta zawsze były tak stabilne, że często stawały się ostateczną wersją. Umożliwia określenie dowolnej nazwy użytkownika konta lokalnego w oknie dialogowym Środowisko użytkownika systemu Windows Ulepszone raportowanie wersji systemu Windows z ISO/.wim Zaktualizuj sterowniki NTFS z UEFI:NTFS do wersji 1.4, a sterowniki exFAT do wersji 1.9 Migracja do zdalnego pobierania dla niestandardowego GRUB-a (Fedora 37, openSUSE Live, GeckoLinux) Napraw partycję UEFI: NTFS nieustawioną na tryb MBR dla obrazów ISO z plikiem >4GB (UwUntu) Naprawiono obsługę GRUB-a dla Arch i pochodnych podczas używania etykiety niezgodnej z FAT Korekta błędnego wykrywania GRUB-a z niestandardowymi prefiksami Kolejność tabulatorów w oknie dialogowym Środowisko użytkownika systemu Windows już nie działa. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlodarek1 Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 W sklepie będzie w październiku a od kiedy będzie można darmowo aktualizować obecny Windows 10 do 11.?Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Napromieniowany Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 A ogólnie dostępny do pobrania też nie wiadomo ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 A jest do pobrania ze strony MS iso windowsa 11 po polsku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest DRAGO Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Napromieniowany Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 6 minut temu, smaug123 napisał: A jest do pobrania ze strony MS iso windowsa 11 po polsku? Narazie jest oficjalna prezentacja puszczona a pojawić się może nawet pewnie Jesienią do pobrania/aktualizacji albo kupienia DVD trzeba śledzić informację kiedy planuje Microsoft wypuścić system do użytkowania itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reaktor Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 O 17:00 czasu polskiego miala byc prezentacja wiafomo juz coś ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 3 minuty temu, Reaktor napisał: O 17:00 czasu polskiego miala byc prezentacja wiafomo juz coś ? No i była Win 11 trafi do sprzedaży w październiku tego roku renatan likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 A kluczem od zDychy aktywuje Win 11? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGX Posted June 24, 2021 Author Report Share Posted June 24, 2021 12 minut temu, Jurecki napisał: A kluczem od zDychy aktywuje Win 11? Tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 13 minut temu, Jurecki napisał: A kluczem od zDychy aktywuje Win 11? Kluczem od 7, 8, 8.1 i 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 2 minuty temu, M4T napisał: Kluczem od 7, 8, 8.1 i 10 Niech żyje M$ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGX Posted June 24, 2021 Author Report Share Posted June 24, 2021 3 minuty temu, Jurecki napisał: Niech żyje M$ Tylko że w 2025 roku Windows 10 kończy żywota systemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 Przedstawiamy Windows 11 - Przygotuj się - Minimalne wymagania systemowe [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 2 minuty temu, MarcinGX napisał: Tylko że w 2025 roku Windows 10 kończy żywota systemu Windows 7 niby już zakończył zywot a jakoś dobrze się ma i ludzie użytkują 4 minuty temu, woj_ani217 napisał: Przedstawiamy Windows 11 - Przygotuj się - Minimalne wymagania systemowe [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ja to tylko tu tak zostawię MarcinGX and homer_simpson like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGX Posted June 24, 2021 Author Report Share Posted June 24, 2021 6 minut temu, woj_ani217 napisał: Przedstawiamy Windows 11 - Przygotuj się - Minimalne wymagania systemowe [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Karta graficzna Zgodna z biblioteką DirectX 12/WDDM 2.x Czyli starsza generacja laptopów i kart graficznych idzie do kosza? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 2 minuty temu, MarcinGX napisał: Karta graficzna Zgodna z biblioteką DirectX 12/WDDM 2.x Czyli starsza generacja laptopów i kart graficznych idzie do kosza? GT720M śmiga dobrze na W11 MarcinGX likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 Teraz, M4T napisał: GT720M śmiga dobrze na W11 No więc ludu pracujący hurtem do sklepu po nowy sprzęt bo się zbliża jedenastka a 6 lat temu z dychą tak nie było. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 1 minutę temu, woj_ani217 napisał: No więc ludu pracujący hurtem do sklepu po nowy sprzęt bo się zbliża jedenastka a 6 lat temu z dychą tak nie było. Jeśli ktoś się nie zna to i owszem, ja zainstalowałem z ciekawości by się troche pośmiać i w razie co palcem powytykać błędy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franz Maurer Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 Pytanko, czy Windowsa 11 w wersji beta tej co jest na forum można używać jako systemu do użytku codziennego ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 1 minutę temu, Franz Maurer napisał: Pytanko, czy Windowsa 11 w wersji beta tej co jest na forum można używać jako systemu do użytku codziennego ? a nie lepiej poczekać tydzień i pobrać oficjalnego insaidera Franz Maurer likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reaktor Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 Można ja uzywam i nic sie nie dzieje oprocz tego ze jp jest na w pół z angielskim Franz Maurer and MarcinGX like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGX Posted June 24, 2021 Author Report Share Posted June 24, 2021 8 minut temu, Franz Maurer napisał: Pytanko, czy Windowsa 11 w wersji beta tej co jest na forum można używać jako systemu do użytku codziennego ? Można aktualnie to jest kanał Dev - Beta, wadą jest brak 100% spolszczenia. Franz Maurer likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hannibal Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 10 minut temu, woj_ani217 napisał: No więc ludu pracujący hurtem do sklepu po nowy sprzęt bo się zbliża jedenastka Zwłaszcza, że ta aplikacja od Microsoftu sprawdzająca - podobno - zgodność na pytanie "i jak?" odpowiedziała mi: "Nie, bo... Nie". Więc nie mam co się zastanawiać nad wymianą tego czy owego, a powinienem - jak Pan wskazał - popindalać do sklepu i kupić coś nowego w całości (w ten sposób wzmagać konsumpcję i wspierać naszą polską, tj. chińską, gospodarkę). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 12 minut temu, Reaktor napisał: Można ja uzywam i nic sie nie dzieje oprocz tego ze jp jest na w pół z angielskim 9 minut temu, MarcinGX napisał: Można aktualnie to jest kanał Dev - Beta, wadą jest brak 100% spolszczenia. Pomyśleć zrobić i szafa gra tu macie podpowiedź. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGX Posted June 24, 2021 Author Report Share Posted June 24, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reaktor Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 @woj_ani217 co to za link dodajesz jak nie da sie na 100% spolszczyć MarcinGX likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franz Maurer Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 21 minut temu, kamiloxf napisał: a nie lepiej poczekać tydzień i pobrać oficjalnego insaidera ooo, myślałem, że dopiero na jesieni coś ma wyjść jeżeli tak to poczekam troszkę dzięki za info powiem szczerze, że do 10 zainstalowałem motyw i ikony z 11 jak coś mogę podać linka do tego MarcinGX likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGX Posted June 24, 2021 Author Report Share Posted June 24, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Warto przypomnieć, że w przypadku Windows 10 Home, można było zrezygnować z konta Microsoft i zdecydować się na korzystanie wyłącznie z konta lokalnego (oczywiście Microsoft próbował to maksymalnie utrudnić). W przypadku "jedenastki" użytkownicy pozostaną bez wyboru. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A jako że z ekranami dotykowymi wiąże się najczęściej większa mobilność urządzenia, warto też dobrze rozplanować zachowanie okien aplikacji po zmianie orientacji z poziomej na pionową. To również udało się to świetnie rozwiązać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franz Maurer Posted June 24, 2021 Report Share Posted June 24, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Warto przypomnieć, że w przypadku Windows 10 Home, można było zrezygnować z konta Microsoft i zdecydować się na korzystanie wyłącznie z konta lokalnego (oczywiście Microsoft próbował to maksymalnie utrudnić). W przypadku "jedenastki" użytkownicy pozostaną bez wyboru.Jak ja instalowałem windowsa 11 to jak wyskoczyła zakładka z podaniem konta Microsoft to odłączyłem wtedy kabel internetowy cofnąłem przyciskiem wstecz i wyskoczyło okienko z podaniem nazwy do konta lokalnego więc może tego nie zmienia.Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Posted by JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Recommended by VACek
0 reactions
Go to this post