Skocz do zawartości

Windows 10 Ghost Spectre 2004

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Spidi napisał:

Daj mu żyć... 

Jak używasz podobnej składni po angielsku jak tu po polsku to nie dziwię się że nie odpisuje...

Odpisze ale za 2 dni max 3 bo juz nie raz z nim rozmawaiałem. Robi systemy ale i ma swoje zycie wiec dajmy na luż troche z tym nowym systemem. Ja wole w10 ltsc x64 bez defendera mi chodzi lepiej niz normalna wersja tu w ltsc MS powywalał sam i nie trzeba było wywalac więc lepiej chodzi. W tym czekam na nowego ltsc który ma byc w 2022 roku chyba.

I jeśli GHOST go wyda wtedy przeinstaluje kompa, a tak nie ide na 20h1 lub 20h2 bo jakos nie widze w tym nic ciekawego.

Opublikowano
7 godzin temu, zbigniew59 napisał:

Tego nowego edga można wywalić całkowicie z systemu 20H2 za pomocą dwóch komend cmd.

Chętnie bym się pozbył edge,jeśli możesz to proszę o pomoc.Jakie to komendy cmd. ?

/

Opublikowano

Jeśli chodzi o edge chromium który jest preinstalowany w nowych systemach to :

- pierwszy który usuwa klucze zapobiegające deinstalacji - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

- drugi - odinstalowujący - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Czy ktoś może poratować folderem Ghost toolbox? Usunąłem przez przypadek folder z 7zipem i teraz nie chce odpalić się aplikacja i wywala mi błąd.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
Czy ktoś może poratować folderem Ghost toolbox? Usunąłem przez przypadek folder z 7zipem i teraz nie chce odpalić się aplikacja i wywala mi błąd.
Miałem to samo... Nie znalazłem rozwiązania jedynie format

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, r3jn napisał:

Miałem to samo... Nie znalazłem rozwiązania jedynie format

A nie mógłbyś spakować tego folderu i wrzucić go na jakiś hosting? Byłbym wdzięczny, ponieważ tutaj chodzi o to zintegrowanie 7zipa z toolboxem. Mam na myśli cały folder, któy znajduje się na dysku systemowym. Tutaj chodzi tylko o  integrację tego 7zip'a. Jeżeli byłbyś w stanie to zrobić, to byłym tobie bardzo wdzięczny. :)

Edytowane przez amnum
poprawa błędów
Opublikowano
A nie mógłbyś spakować tego folderu i wrzucić go na jakiś hosting? Byłbym wdzięczny, ponieważ tutaj chodzi o to zintegrowanie 7zipa z toolboxem. Mam na myśli cały folder, któy znajduje się na dysku systemowym. Tutaj chodzi tylko o  integrację tego 7zip'a. Jeżeli byłbyś w stanie to zrobić, to byłym tobie bardzo wdzięczny. [emoji4]
Teraz mnie w domu nie ma będę dopiero jutro

Opublikowano
13 godzin temu, zbigniew59 napisał:

Jeśli chodzi o edge chromium który jest preinstalowany w nowych systemach to :

- pierwszy który usuwa klucze zapobiegające deinstalacji - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

- drugi - odinstalowujący - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dzięki ,odinstalowałem.

Opublikowano

Zainstalowałem wersje z linku @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 

I nie wiem jak aktywować system, posiadam oryginalny klucz win 10 pro. Zainstalowałem opcje superlite.

W ustawieniach jest komunikat jak w załączniku.

Pomoże ktoś?

Opublikowano

Pobrałem ze strony Ghosta najnowszą wersje i udało się aktywować bez problemu. 

Mam jednak inny problem. Po doinstalowaniu języka polskiego w ustawieniach w niektórych aplikacjach są zbugowane niektóre znaki.

Jak to naprawić?

EDIT: Wybaczcie jak zwykle rozwiązałem sprawę chwilę po napisaniu posta. Robię niepotrzebny śmietnik.

MarcinGX i mesiah lubią to
Opublikowano

Witam.  Chciałem zapytać jaka jest różnica między ghost spectre w wersji wpe bootable a wersją normal bootable bo mam obecnie na dysku ssd systemowym wersję wpe bootable i nie wiem czy dobrze zrobiłem nie wiem co to wpe bootable czy lepiej mieć wersję normal bootable. Pozdrawiam.

Opublikowano
2 minuty temu, felcio11a napisał:

Witam.  Chciałem zapytać jaka jest różnica między ghost spectre w wersji wpe bootable a wersją normal bootable bo mam obecnie na dysku ssd systemowym wersję wpe bootable i nie wiem czy dobrze zrobiłem nie wiem co to wpe bootable czy lepiej mieć wersję normal bootable. Pozdrawiam.

WPE Boot included Additional tools useful for data backup before reinstalling the system

Opublikowano

Czyli jednym słowem lepiej mieć na komputerze zainstalowany ghost spectre w wersji wpe bootable niż normal bootable i czy jest różnica w działaniu tych wersji, że np: Na wersji wpe bootable nie uruchomie jakiegoś programu czy gry, czy może będzie działać wolniej system niż na wersji normal bootable i czy mniej usług względem tych wersji?

Opublikowano
59 minut temu, felcio11a napisał:

Czyli jednym słowem lepiej mieć na komputerze zainstalowany ghost spectre w wersji wpe bootable niż normal bootable i czy jest różnica w działaniu tych wersji, że np: Na wersji wpe bootable nie uruchomie jakiegoś programu czy gry, czy może będzie działać wolniej system niż na wersji normal bootable i czy mniej usług względem tych wersji?

wpe zawiera dodatki w instalatorze, diagnostyka pamięci itp, sam system niczym się nie rózni.

nudzija i Snafriozo lubią to
Opublikowano
W dniu 2.11.2020 o 14:34, Wieniowaty napisał:

Nie każdy wie ile bitów ma kb

Ale bezsensu tematy poruszacie nie w tym miejscu co trzeba.

A w dodatku następny spec się znalazł co liczy kB – kilobajt w bitach zamiast w  B – bajt a i w dodatku dodatku kilobajty pisze z małej litery :laie_67:

Także to ty wyluzuj profesorze ;) 

Opublikowano
W dniu 8.11.2020 o 17:54, r3jn napisał:

No to co gadacie ze może się włamać a konto bankowe

Chłopie jajca sobie z ciebie robią a ty widzę że wąchasz grzyby albo inny mocny towarek :lUvxz: Niebawem padnie takie pytanie jak wsadzić pena do kompa albo gdzie jest przycisk power. Normalnie szok co tu się dzieje :doh:

adonx lubi to
Opublikowano
Chłopie jajca sobie z ciebie robią a ty widzę że wąchasz grzyby albo inny mocny towarek :lUvxz: Niebawem padnie takie pytanie jak wsadzić pena do kompa albo gdzie jest przycisk power. Normalnie szok co tu się dzieje :doh:
Chwilę myślałem że serio no ale skaplem się że raczej publicznie by nikt nie dawał

Opublikowano
7 godzin temu, Snafriozo napisał:

A w dodatku następny spec się znalazł co liczy

Nie ważne jak się liczy, ważne że się zgadza. Depnij na tą literkę a zrobi się mała. ;)

Ciekawe czy już byłeś na tym świecie jak ja pracowałem na windowsie 3.0?

Snafriozo lubi to
Opublikowano

Najnowsza wersja Ghosta działa dobrze, ale po doinstalowaniu kilku programów jest 2GB RAM zajęte już po starcie D: Ilość procesów około 120.

Spodziewałem się lepszego rezultatu.

Wersja SuperLite.