Jump to content
WinClub
schonaldo

SCH7(HP&PRO)(24.11.18r aktualizacje)(NVME, USB 3.0, Ryzen, Intel6-8gen)

Recommended Posts

4 minuty temu, martines1 napisał:

to instaluje ale wyskakuje mi ze nie znaleziono zgodnych urzadzen

,,Killer Gigabit LAN controller driver is available without the The Killer Network Manager. Driver must be installed manually"

 

Manualna instalacja poprzez menadżer urządzeń. Wypakuj wcześniej sterownik, wskaż folder i tyle.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minut temu, martines1 napisał:

nie da się 

Screen z menadżera zrób.

 

Tutaj poradnik jak to robiłem z drukarką która też się nie dała. 

 

 

 

Tak możesz wypakować sterowniki 7zipem jak na screenie. Taką płyte na B250 miał w poprzednim temacie z 7 inny użytkownik i normalnie zainstalował sterowniki. Wyjmij na czas instalacji kabel z złączą.

 

 

 

 

Jeszcze sprawdź ustawienia w BIOS:

,,You might have to disable the onboard LAN controller in BIOS. " To czesto sie dzieje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

problem w tym ze tylko na twojej wersji nie dziala mi ten internet, na kazdej innej ktorej instalowalem wczesniej wszystko dzialalo i nie bylo nawet potrzeby instalacji sterownikow, tylko na tej sch7 jest problem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites

kijowa sprawa, wcześniej testowałem te wersje od nikky i a teamu, i nie miałem takich problemów..

spróowałem na wyłączonej i niestety ale podczas instalacji wyskakuje ponownie nie wykryto zgodnych urządzeń, może ja coś robie i myśle o złym sterowniku? Instaluje te z strny msi.com i zakładki lan.

pod tym linkiem drugim w zakładce LAN drivers mam trzy pliki, w tym inf. który mogę na prawym kliknąć i dać zainstaluj ale wyskakuje wtedy Wybrany plik inf nie obsluguje tej metody instalacji, a na tym drugim linku mam ten killer który normalnie się odpala, instaluje ale wyskakuje nie znaleziono zgodnych urządzeń 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minut temu, martines1 napisał:

kijowa sprawa, wcześniej testowałem te wersje od nikky i a teamu, i nie miałem takich problemów..

spróowałem na wyłączonej i niestety ale podczas instalacji wyskakuje ponownie nie wykryto zgodnych urządzeń, może ja coś robie i myśle o złym sterowniku? Instaluje te z strny msi.com i zakładki lan.

pod tym linkiem drugim w zakładce LAN drivers mam trzy pliki, w tym inf. który mogę na prawym kliknąć i dać zainstaluj ale wyskakuje wtedy Wybrany plik inf nie obsluguje tej metody instalacji, a na tym drugim linku mam ten killer który normalnie się odpala, instaluje ale wyskakuje nie znaleziono zgodnych urządzeń 

 

Instalowałes wersje z Windows 7 i ci działało od razu? Niemożliwe.( sterowniki LAN z nowych płyt nie były tam integrowane). 

Wybierz folder wypakowanego pliku jak na obrazku

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, martines1 napisał:

próbowałem i nie znajduje tego sterownika.. i tak działało bez instalacji sterowników.

Cóż w takim razie jesteś magikiem skoro na Windows 7 działał ci Lan bez instalacji sterowników, mi nie działa na każdym sprzęcie i to nawet nie tych całkiem najnowszych. 

Trolling i tyle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

masz jeszcze jakieś pomysły bo jestem bez internetu i dopiero jutro będę mógł pobrać inna wersje windowsa :/ ?

i nie nie jestem żadnym trollem po prostu mam problem z którym nie potrafie sobie poradzić i proszę was o pomoc, mówie tak jak było nie mam powodu żeby ciś tu jakieś herezje, chce zainstalować system na komputerze i sobie normalnie pograć..

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minut temu, martines1 napisał:

masz jeszcze jakieś pomysły bo jestem bez internetu i dopiero jutro będę mógł pobrać inna wersje windowsa :/ ?

i nie nie jestem żadnym trollem po prostu mam problem z którym nie potrafie sobie poradzić i proszę was o pomoc, mówie tak jak było nie mam powodu żeby ciś tu jakieś herezje, chce zainstalować system na komputerze i sobie normalnie pograć..

,,Napisano 14 minut temu

próbowałem i nie znajduje tego sterownika.. i tak działało bez instalacji sterowników."

 

Wypowiedz swoje magiczne zaklęcie to znowu ci sie zainstalują sterowniki samoczynnie do LAN. Tak jak reszta która instalowała Windows 7 dobrze wiem, że jest to niemożliwe. Obojętnie jaki czysty system, mod to bez dodatkowej integracji Killer Wifi nie zadziała.

 

Dodatkowo aby byl problem z instalacją musiałbyś sobie sam uszkodzić karte, B250 było testowane. Jak ci się nudzi poczytaj jakąś książke zamiast trollować.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, martines1 napisał:

ale ja nie korzystam z WIFI, mam internet po kablu..

Wifi/Lan killer jedna bajka, nie zadziała bez instalacji sterowników. Zakoncz swoj trolling, internet tez masz i dziala wspaniale.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minut temu, winmodder napisał:

przy próbie instalacji bitdefendera otrzymuje błąd o braku WSCAPI.dll , pomoże ktoś ?

Bitdefender od jakiegos czasu zawiazal wspolprace z MS i wymaga modulu Centrum Zabezpieczen. W moich modach Centrum Zabezpieczen nie znajdziesz wobec czego instalacja Bitdefendera jest niemozliwa.

Czemu z tego zrezygnowałem?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

Jeśli masz wersje premium to poszukaj modyfikacji mniej przyciętej z zachowanym Centrum Zabezpieczeń.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kurde nie wiem dlaczego ale nie moge zainstalowac tego systemu. Probowalem wersje PRO i HP i zawsze konczy sie tak samo. Po etapie "Konczenie instalacji" jest restart kompa i podczas uruchomienia win zawsze dostaje BSOD. Probowalem na dysku SSD jak I zwyklym HDD. Jakies sugestie?

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, zbigniew59 napisał:

SCHONALDO - tutaj też coś nowego szykujesz?

Tak coś takiego(jeszcze będą usługi Instalacyjne/Wydajnosc w Menu)

jNg6ejx.png

 

 

Z czasem ostatnio ciężko było, postaram sie jeszcze możliwe dzisiaj dokończyć ostatnie rzeczy w HP wersji.

moszter likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 8.10.2018 o 21:57, Marquss napisał:

Zakładam, że jest to błąd w systemie. Usługi? Jak sobie z tym poradzic by poprawnie nagrac Rufusem na USB?

 

image.png image.png

rób [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], nowe czyli z 3 na przodzie, wywalają błędy przy robieniu pendrive.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information