jorgusek Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2018 18 minut temu, bysiiuu napisał: Chce ten system postawic na swoim lenovo legion y520 na ssd. Czy ssd musze jakos specjalnie formatowac? Czy wystarczy ze podczas instalacji systemu sformatuje dysk? Wystarczy podczas instalacji sformatować partycję lub dysk na której będzie instalowany system. Cytuj
bysiiuu Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2018 Dobra mam problem. Instalacja przebiegła szybko lecz podczas ponownego uruchamiana systemu wyskoczyło mi takie coś co jest na zdjęciu. Jak włączam kompa to mam dwa systemy do wyboru i żaden się nie chce włączyć bo wyskakuje takie okno. Jak to naprawić? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
bysiiuu Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2018 Ok uporalem się z tym tak: Uruchomiłem z pena wiersz poleceń i diskaprt. Tam poszły komendy takie jak: List disk Select disk 0 Clen Convert gpt. Wszystko cacy. Teraz jak chciałem postawić system to w instalatorze gdzie jest wybór dysku widniał ten dysk ale bez żadnej partycji. Kliknąłem nowa żeby przydzielilo miejsce na nową partycje, po wyborze stworzonej partycji poszedł proces instalacji. Wszystko było ok dopóki komputer nie uruchomił się ponownie. Wyskoczyło takie info jak na zdjęciu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
X3nO Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2018 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] śmiga aż miło ^^ Cytuj
maczo1992 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Witam, próbuje zainstalowac wersje home na laptopie Lenovo legion y520 ( i5 7300hq ) po instalacji pojawia sie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
malina1230 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2019 Witam, na laptopie lenovo y520 z i5 7300hq udało mi się zainstalować wersje Pro lite, ale nie mam internetu. Ani sterowniki od ethernetu, ani od wifi nie pomagają. Niby instalują się normalnie, ale po instalacji pokazuje się okno z zakończeniem instalacji i przy nazwie sterownika w pozycji stan jest „Niepotrzebne(brak urządzeń do zaktualizowania)”. Jest ktoś w stanie mi pomóc? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2019 Pokaż Identyfikator urządzenia do którego chcesz sterownik Cytuj
malina1230 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2019 O to chodzi? edit. Wyglada na to, że nie obsługuje magistrali PCI. edit2 Udalo mi się już z tym uporać. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
lipas Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2019 Witam, czy mieliście jakiekolwiek problemy z instalacją drukarek sieciowych oraz konfiguracją dostępu do sieci akademickiej EDUROAM? 1. Z drukarkami problem rozbija się prawdopodobnie o brak możliwości dodania nowych portów TCP/IP (związek z biblioteką snmpapi.dll - tyle wynika z bazy wiedzy MS) 2. Z siecią EDUROAM - nie mogę przy użyciu zabezpieczenia WPA2-Enterprise w trybie AES użyć protokołu do obsługi certyfikacji Microsoft-PEAP. Spotkaliście się z czymś podobnym? Laptop to Samsung QX311-A01-PL, SCH7 w wersji Core x64 pobrane z tego wątku. Cytuj
maczo1992 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2019 Witam ponownie. Udało mi się zainstalować wersje Pro lite. System wystartował bez problemu ,zainstalowałem stery LAN ( realtek org. pod win7+intel wi-fi+BT+AUDIO) ster intel hd graphics (wersja win 10 plik zip zeby zmienic wpis (wiadomo jaki) i wszystko działało do tego momentu normalnie. Problem pojawił się po instalacji ster. NVIDIA ,instalacja zakończyła się niebieskim ekranem,przy ponownym uruchomieniu lapa. znowu niebieski ekran. NIESTETY NIE MAM zdj. Cytuj
malina1230 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2019 3 godziny temu, maczo1992 napisał: Witam ponownie. Udało mi się zainstalować wersje Pro lite. System wystartował bez problemu ,zainstalowałem stery LAN ( realtek org. pod win7+intel wi-fi+BT+AUDIO) ster intel hd graphics (wersja win 10 plik zip zeby zmienic wpis (wiadomo jaki) i wszystko działało do tego momentu normalnie. Problem pojawił się po instalacji ster. NVIDIA ,instalacja zakończyła się niebieskim ekranem,przy ponownym uruchomieniu lapa. znowu niebieski ekran. NIESTETY NIE MAM zdj. Ręcznie pobrałeś sterownik ze strony NVIDII? Ja mam wersję 417.35 i wszystko działa bez zarzutu. Lecz ja przed instalacją grafiki zewnętrznej zrobiłem update systemu. Spróbuj złapać kod blue screen'a, ewentualnie ustaw w BIOSie tylko kartę intela i odinstaluj te sterowniki, które masz do grafiki. Prawdopodobnie przed instalacją na nowo będziesz musiał wrócić do BIOSu i włączyć ponownie drugą kartę graficzną. EDIT. Jak już uda Ci się wejść do windowsa to sprawdź w menedżerze urządzeń, czy w zakładce Inne urządzenia nie widnieje przypadkiem kilka urządzeń z "PCI" w nazwie. Jeżeli tam są, to jeszcze musisz doinstalować sterowniki do obsługi magistrali zanim się zabierzesz za NVIDIĘ. Cytuj
maczo1992 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2019 Sterownik byl pobrane z oficialnej strony NVIDIA [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Akurat teraz juz jest nowy nr wersji: 417.71 WHQL Cytuj
odayoday Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2019 W dniu 10.12.2018 o 23:40, terrence81 napisał: Przy próbie instalacji jakiejkolwiek wersji Home Premium wywala błąd poczas 1 restartu o braku pliku "rcbottom.sys". W wersjach Professional nie ma tego problemu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam to samo. Obraz pobrany 18.01.2019. Nagrany rufus-em na MBR W biosie ustawione CSM/legacy Istalacja wersja home ultra Lite i ten sam błąd co u kolegi. Pokazuje sie logo windows, trwa uruchamianie i wywala ten błąd. Po instalacji wersji Pro, nie mam już tego błędu, jednak chwilę dalej dostaje niebieski ekran i restart. No to wyłączam CSM i włączam uefi w biosie Robię nowego pendrive. W rufus wybieram GPT Uefi (bez CSM) Instalacja wersja pro, po restarcie, starting windows i czerwony pasek i restart. Czyli nie da się zainstalować 7mki na laptopie: asus f540s, celeron n3060 braswell, 240ssd irdm goodram Instalacja 10tki przebiega pomyślnie Przy okazji proszę dodać do instrukcji informację, że jeśli wcześniej był zainstalowany win10 na uefi, a teraz mamy csm/legacy to podczas instalacji będzie lista partycji poprzedniego windows10. Po ich usunięciu cały dysk otrzyma puste nieprzydzielone miejsce co jest prawidłowe, jednak wtedy nie da się założyć nowej partycji - instalacja wywala błąd, że nie można utworzyć nic na tym dysku i instalacja nie będzie możliwa. Zalazłem rozwiązanie. Proszę dopisać do instrukcji, że wymagany jest wtedy restart komputera i ponowne włączenie instalacji. (być może dzieje się tak dlatego, że dysk jest konwertowany z GPT na MBR i to wymaga restartu, żeby instalacja mogła pracować z dyskiem MBR) i drobnostka -przy liście wyboru wersji brakuje słowa "pro" przy wersjach ultra, core, itd. Cytuj
Zireveen Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2019 Po instalacji i ponownym uruchomieniu widać animację windowsa przez ułamek sekundy a potem error 0xc0000225. Nie pomaga opcja ,,Napraw'', testowane GPT i MBR, bezskutecznie. Inne systemy się instalują bez problemu. i5 2500k, Asus P8P67, 16GB RAM, GTX 780 i dysk Samsung 500GB HDD. Dla pewności ściągnąłem plik iso drugi raz ale nic to nie zmieniło. Przy instalacji na MBR wywala błąd o braku pliku. Cytuj
bubek13 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2019 Na takie problemy z instalkami to mam sposób, może nieelegancki, ale działa o wiele pewniej instalacja na maszynie PC z tym samym typem ddr i mobo o podobnym chipie po instalacji a i przed pierwszym restartem przekładam dysk do upartego lapka sprawdzone na asusach dellach hp i takze na ibm z whitlistami i innymi pierdołami taki pół preinstaled Cytuj
sentox Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 Czemu na tym systemie nie moge zainstalować sterowników do drukarki epson sx235w? Nigdy nie miałem z tym problemu. Od skanera się zainstalował. PC 6gen intel Jak jest wyłączona to instalator przechodzi do momentu wykrycia drukarki ale po włączeniu nie wykrywa jej. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
telemach Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2019 panowie czy HP w tym modzie działa 'udostępnianie plików', dyski sieciowe i drukarki sieciowe ? Cytuj
refejlu Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 Witam. Mam problem z systemem. Mianowicie nie dzialaja wejscia usb oraz nie mam sterownikow do ethernetu. Siedze na ryzenie 5 2600, plyta glowna asrock b450m pro4. Jakies pomysly? Probowalem z poziomu biosu easy driver installerem, niby posciagal sterowniki np landriver.zip itd ale gdzie sie pobraly? Nie moge odszukac w systemie. Cytuj
krzysio Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2019 nie działa dodawanie drukarek poprzez standardowy port tcp/ip - wywal blad "nie mogę zaladowac manadzera portow tcp/ip Cytuj
walterM Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 Najnowsza wersja nie ma podanych sum kontrolnych. Można prosić? (plik "SCH7.iso") Cytuj
walterM Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2019 Plik pobrany dwa razy, przy rozpakowaniu informacja "There are some data after the end of the payload data" Cytuj
piosylant Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2019 Witamy kolejnego rozpakowujacego ISO. Cytuj
walterM Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 latwo tak sprawdzic czy plik jest pelny bezproblemowy Cytuj
norris99 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2019 Mam pytanko czy zainstaluje ten system na laptopie asus gl752vw albo dać sobie spokój. Dzięki za pomoc z góry Jeżeli w złym miejscu zadałem pytanko to proszę o podpowiedź w którym miejscu go mogę zadać aby otrzymać odpowiedź. Z góry dziękuję Cytuj
dsada223 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2019 Hej, poproszę o sterowniki (paczki sterowników) dorzucone do instalek/modów, w szczególności SATA/AHCI z wersji SCH 7. Instalowałem starszego MOD'a od stromotnik ale brakowało sterownika SATA (do laptopa) pomogła jedynie instalacja wersji SCH 7 , dyski wykryte poprawnie ale system wg mnie troche za mocny na lapka. Oczywiście z neta adekwatne sterowniki nie działały... Dzięki ! Cytuj
danterape Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Jeśli się przesiąde na niego... to nie pogram w Forze Horizon 4 ;( i co tu zrobić? Cytuj
joltom Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 |Dlaczego nie da sie zainstalować drukarki HP p1100w ? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 W dniu 15.06.2019 o 07:26, dsada223 napisał: poproszę o sterowniki (paczki sterowników) dorzucone do instalek/modów, w szczególności SATA/AHCI z wersji SCH 7. Instalowałem starszego MOD'a od stromotnik ale brakowało sterownika SATA (do laptopa) Każdy system od Visty wzwyż ma natywnie wbudowane sterowniki mass storage potocznie nazywane SATA/AHCI, więc nie w tym był błąd, bo nikt nie wyciął tego sterownika, ani nie integrował. Cytuj
joltom Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Uprzejmie proszę o poradę jak zainstalować drukarke HP P1100W w tym systemie.Na innych systemach instaluje się bez problemu na tym samym komputerze Cytuj
Gość Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Nie zauważyliście że tego modera już BARDZO DAWNO nie ma na tym forum? Temat jest martwy, a na wasze pytania mógłby odpowiedzieć tylko autor. Link na mega działa - ale to jest już STARY mod - NIE AKTUALIZOWANY. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi