Jump to content

bysiiuu

  • Content Count

    110
  • Joined

  • Last visited

About bysiiuu

  • Rank
    Zaawansowany użytkownik

Recent Profile Visitors

611 profile views
  1. @woj_ani217 miałem się zabrać za sprawdzenie dysków zanim wysłałem laptopa, ale nie miałem czasu. Dostałem od nich info na kartce o przebiegu naprawy i podali nazwy dysków które zostały zamontowane.
  2. @woj_ani217 laptop wrócił z serwisu i tak jak podejrzewałem wadliwe okazały się oba dyski. Zostały wymienione i teraz wszystko śmiga
  3. @woj_ani217 tylko diskpartem szykuje partycję. Laptop kupiony w grudniu ubiegłego roku więc jest jeszcze gwara. Liczyłem, że poradzę sobie bez wysyłania do serwisu, ale już nie mam siły
  4. @woj_ani217 Pierwszy filmik - robiłem tak i dupa. Instaluje oczywiście w gpt/uefi. W poniedziałek będzie już kurier po laptopa. Mam nadzieję, że w serwisie zrobią to szybko i sprawnie.
  5. Miernikiem nie sprawdzałem. Odłączałem tą małą CRke
  6. @ripek odłączyłem i podłączyłem. Dalej to samo. Muszę go wysłać chyba do serwisu.
  7. Jak wywali system to w biosie nie pokazuje dysków z których można bootować
  8. Siemka. Mam taki problem. Wywaliło mi checking media i nie dało sie uruchomić systemu. Nie dało się też zainstalować ponieważ przy próbie instalacji nie było widać dysków. Zmieniłem w biosie sata mode na AHCI i o dziwo dało się zainstalować windowsa. Wszystko ok śmigało, komputer ponownie się dało uruchomić jednak ja zamknąłem system i go włączyłem to po prostu tak jakby systemu nie było na dysku - wyskoczył komunikat no bootable device i tyle. Na nowo stawianie systemu... i tak w kółko. Jak to można naprawić? Dodam, że mam włożone dwa takie same dyski ssd m2.
  9. Mam jeszcze pytanie. Czy jak wyjmę baterie od biosu to przywróci to początkowe ustawienia? Support acera twardo obstawia ze to wina namieszamych ustawień w biosie, że płyta główna jest ok. Dysk widoczny w innym laptopie.
  10. Acronis widzi tylko pena... Dysk padnięty? @jarexpol
  11. @jarexpol Go normalnie rufusem wypalic jak obraz z windowsem?
  12. @jarexpol Ale jak wejść do Legacy skoro nigdzie go nie widać?
  13. @jarexpol To już dawno zrobiłem. Bez tego by nawet pena nie widziało i nie próbowało z niego botowac
  14. @gregor2302 tak. memtest sie wlaczyl ale jak ma sie zbotować live to wyskakuje ten sam błąd. @jarexpol na pierwszej stronie jest widoczny. Jednak teraz jak chce włączyć lapka i ma się zbotować to wyskakuje no bootable device.
  15. W biosie nie ma wyboru między trybem Legacy a Uefi. Z kilku linków wyczytałem, żeby disable wake on lan, ale chyba to też mam na disabled.
×
×
  • Create New...

Important Information