Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie. Mam laptopa z preinstalowaną 10 Home. Mam klucz do pro, który chce użyć ale po odpaleniu instalacji wyskakuje info : Brak dostępnych obrazów
Sumy są okej, testowane na 3 pendrive, iso zgrywane Rufusem. 8.1 można normalnie wgrać, nie wiem który, ale jakiś system 10pro zainstalowałem ale nie wiem jakim cudem.
Obstawiam ze klucz zapisany w UEFI nie puszcza instalacji dalej. Ma ktoś jakieś pomysły, albo podpowiedzi co można zrobić? Da się jakoś edytować iso aby nie sprawdzało klucza podczas instalacji, a dopiero później?

@srom-otnik mistrzu pomocy!

edit:

Aktywowałem system 10pro, ale ten klucz podany podczas instalacji się chyba nie nadpisuje - wiec dalej brak dostępnych obrazów

Opublikowano

Z systemu korzystam od 16.08.2018r i muszę powiedzieć, że działa perfekcyjnie do dnia dzisiejszego. Performance jest piękny (jak na win10), problemów nie mam żadnych. Najnowsze gry chodzą jak miód. Od czasu do czasu przelecę system cleanerem z ppm i spokój :) Czekam z ciekawością na system oparty na nowszej wersji windy, choć nie ma tam wielu opcji których bym potrzebował ;p Dzięki za świetny system

Opublikowano
5 godzin temu, Andreas85 napisał:

Witam ( Panie Sromotnik ) czy jest w planach zaktualizowanie tej bazy do najnowszej wersji? Pozdrawiam.

Tak, po nowym roku będą odświeżone wszystkie wersje 7, 8.1, 10 - ale to wszystko zależy od wolnego czasu, którego mam coraz mniej. 

Chcę zmienić formułę wydawanych iso dla 8.1 i 10 - tu wzorem moich modyfikacji Win7 będą tylko 2, a nie 3 wersje. Pozostanie jedna lekko okrojona z działającym Windows Update oraz druga mocno wycięta bez Defendera, WU, WMP, IE itd...

PZDR!

Opublikowano
20 godzin temu, srom-otnik napisał:

Tak, po nowym roku będą odświeżone wszystkie wersje 7, 8.1, 10 - ale to wszystko zależy od wolnego czasu, którego mam coraz mniej. 

Chcę zmienić formułę wydawanych iso dla 8.1 i 10 - tu wzorem moich modyfikacji Win7 będą tylko 2, a nie 3 wersje. Pozostanie jedna lekko okrojona z działającym Windows Update oraz druga mocno wycięta bez Defendera, WU, WMP, IE itd...

PZDR!

Dzięki wielkie ( Panie srom-otnik ) za szybką odpowiedź, więc będę wyczekiwał, bo co jak co, ale z pośród dobrych kilku lub nawet kilkunastu modów przeze mnie przetestowanych pańskie ( wypociny :) są po prostu najlepsze ). Nie wyskakują żadne błędy np: o odniesieniu pamięci read czy choćby w menadżerze urządzeń nie ma żadnych wykrzykników i w ogóle stabilniejsze systemy są. Więc mam nadzieję, że po nowym roku szybko się pojawią i jeszcze raz dzięki Pozdrawiam :)

PS. A co do tej wersji mocno wyciętej to może by pozostawić WMP, bo cholerka co prawda nie korzystam z tego, ale niektóre gry tego wymagają PZDR!

nudzija lubi to
Opublikowano

Ja to mam problem... Mianowicie przy instalacji widzę grzybki wszystko fajnie , pierwsze okno wyboru "wybierz system operacyjny, ktory chcesz zainstalować" i tu pusto nic nie mam nic nie mogę wybrać, próbowałem na 2 lapkach oraz na ultra iso i rufusie. 

Opublikowano
59 minut temu, giboleczek napisał:

Ja to mam problem... Mianowicie przy instalacji widzę grzybki wszystko fajnie , pierwsze okno wyboru "wybierz system operacyjny, ktory chcesz zainstalować" i tu pusto nic nie mam nic nie mogę wybrać, próbowałem na 2 lapkach oraz na ultra iso i rufusie. 

Problem występował wcześniej w pytaniach, przejrzyj wątki tam jest plik który trzeba dorzucić do ISO i wtedy widzisz wersję do zainstalowania. 

Opublikowano

Podsumowanie.   Gratulacje dla Sromotnika, system chodzi  od kwietnia idealnie  nie miałem kłopotów na Laptopie / MSI GS73/  poza instalacją- ale to wina biosu / przechodził bez problemów aktualizacje,   aż do wczoraj. Za cholerę nie można uzyskać głosu z gniazda słuchawkowego, na zew. głośniki, nie pomogły nowe ster. przywracanie do poprz. wersji itp. A ponieważ system sprawował się bez błędów , więc czas na ponowna instalację / szkoda że nie ma nowej wersji/. Piszę to dla informacji dla ew. użytkowników ,aby uważali. Oraz w podzięce dla Autora z którego syst. jestem od wielu wielu lat.

Opublikowano

Witam czy w następnej aktualizacji można by było dodać ANGIELSKI (US) region+język+mowę,bo niektóre programy wymuszają ustawienie żeby poprawnie działał,takim programem jest np Pilot2ATC.

Opublikowano

Dobry wieczór.
Potrzebuje porady, gdyż Moja wiedza jest uboga. Potrzebuje zainstalować Xbox Wireless Adapter for W10. Na czystym W10 1809, jest jako Plug&Play, natomiast na JG10 mam lekki problem ze sterownikiem (a może coś wiecej). Wg Tej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] powinno być od Windows 10 Anniversary Update. Jg10 to wersja 1709. Anniversary update 1607

Identyfikator USB\VID_045E&PID_02FE&REV_0100

Optymalizator zostal przywrocony do domyslnych. 

Opublikowano

1. Jak przypiąć skrót do "Przypięte kafelki" normalnie w win10/8.1 po kliknięciu prawym na aplikacje było "przypnij do ekranu startowego" lub coś takiego (startisback odinstalowałem)?

2. Po ponownym uruchomieniu pc ikony na pulpicie ustawiają się w jakiejś "domyślnej" pozycji a nie tak ja ja je sobie poukładałem

Opublikowano

Witam. Borykam się z problemem widocznym na screenie. Najpierw JG Core, teraz Lite LTSB i to samo. Program JetAudio, przestało mi tak robić jak ustawiłem każdy format video odtwarzany jetAudio.
Podczas próby przesunięcia okna odtwarzania, puste okno się przesunie a obraz z video zostaje i tylko na nim jest reakcja np włączenie full screen. Pomocy.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
W dniu 20.12.2018 o 14:19, Twistek napisał:

Jak przypiąć skrót do "Przypięte kafelki" normalnie w win10/8.1 po kliknięciu prawym na aplikacje było "przypnij do ekranu startowego" lub coś takiego (startisback odinstalowałem)?

Ponawiam moje pytanie, trzeba dodać jakiś wpis do rejestru oraz domyśle po kliknięciu start i wpisywaniu wyszukiwały się programy/ustawienia da się to przywrócić?

Opublikowano

Witam, mam taki problem, że po wyłączeniu gry menu start i okienko przy wciśnięciu ppm pojawia się, ale widać tylko zarys, dopiero jak kliknę na ślepo to pojawia się na chwilę i blokuje się pasek zadań, czas stoi w miejscu na pasku, nie wiem z czym to może być problem, robiłem restart eksploratora z menu narzędziowego i nie pomogło tylko restart pomaga.

Opublikowano

Ludzie !!! Przestańcie się męczyć z tymi modami !!! Straciłem tylko 2 miesiące na znalezienie odpowiedniego, a kiedy spróbowałem czystą wersje Home z oryginalnym kluczem TO DZIAŁA LEPIEJ NIŻ JG CZY SCH I INNE !!!

Opublikowano
11 minut temu, rym199 napisał:

Ludzie !!! Przestańcie się męczyć z tymi modami !!! Straciłem tylko 2 miesiące na znalezienie odpowiedniego, a kiedy spróbowałem czystą wersje Home z oryginalnym kluczem TO DZIAŁA LEPIEJ NIŻ JG CZY SCH I INNE !!!

:L :22 

Opublikowano

Czy ktoś z was ma podobny problem, podczas uruchamiania streamów czy to MKV Z dropbox,czy jakies listy m3u w VLC ,nawet z OneDrive pliki w postaci live stream ,w 99% przypadków wyłacza mi karte sieciową musze w ustawieniach za kazdym razem stosowac włącz/wyłącz karte sieciową, jak to można obejsć  zainstalowana wersja to PRO

Opublikowano
W dniu 2.01.2019 o 00:51, Franc napisał:

@rym199 - zdobyta wiedza i doświadczenie są bezcenne.

Mała prośba - napisz czego dokładnie spodziewałeś się po modach windowsa?

Bardziej nie spodziewałem się, że aż tak będziecie się przejmować moim komentarzem :trollface:

Fakt jest nie ukrywam, że bardzo się denerwowałem, że byle głupota nie działała i w tych nerwach z własnej głupoty zapomniałem, że są to mody do testów robione przez kogoś najczęściej dla siebie.

Myślę, że praktycznie każdy miałby taką reakcje, gdy by stracił sumując ponad 3 dni na instalacje i robienie od nowa na swoim plus około 14h bez przerwy także na instalacje w laptopie na prezent pod choinkę.

Na nowy rok życzę każdemu bezbłędnych modów i nowego JG jak Pan srom-otnik obiecał ;-)

W dniu 2.01.2019 o 00:24, M4T  napisał:

:L :22 

Pomógł byś komuś stąd, a nie śmieszkował xd

Opublikowano
1 minutę temu, rym199 napisał:

Pomógł byś komuś stąd, a nie śmieszkował xd

Śmieszkuję iż gdyż najpierw czytam opis danego moda, przez co nigdy nie miałem znaczących problemów z modami, sam osobiście siedzę od półtora roku na modzie 8.1 PS i se chwalę :)

nudzija lubi to
Opublikowano
W dniu 2.01.2019 o 00:13, rym199 napisał:

Najlepszy dowcip jaki usłyszałem w swoim życiu, a mam już 65 lat, inaczej mówiąc "koń by się uśmiał z takiej głupoty".

nudzija lubi to
Opublikowano
W dniu 2.01.2019 o 10:53, Ataman napisał:

Czy ktoś z was ma podobny problem, podczas uruchamiania streamów czy to MKV Z dropbox,czy jakies listy m3u w VLC ,nawet z OneDrive pliki w postaci live stream ,w 99% przypadków wyłacza mi karte sieciową musze w ustawieniach za kazdym razem stosowac włącz/wyłącz karte sieciową, jak to można obejsć  zainstalowana wersja to PRO

Zainstaluj sterowniki do karty sieciowej, też tak miałem na kilku komputerach, karta sieciowa wyłączała się w momencie wykrycia dużego ruchu sieciowego (w moim przypadku generowany przez transfer plików po LAN). Jeżeli producent nie wydał sterowników do windowsa 10 spróbuj sterowników od windowsa 7 lub nawet visty. W moim przypadku pomogły sterowniki bodajże od Visty.