MiloV Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2018 Witam mam pytanie. Mam laptopa z preinstalowaną 10 Home. Mam klucz do pro, który chce użyć ale po odpaleniu instalacji wyskakuje info : Brak dostępnych obrazów Sumy są okej, testowane na 3 pendrive, iso zgrywane Rufusem. 8.1 można normalnie wgrać, nie wiem który, ale jakiś system 10pro zainstalowałem ale nie wiem jakim cudem. Obstawiam ze klucz zapisany w UEFI nie puszcza instalacji dalej. Ma ktoś jakieś pomysły, albo podpowiedzi co można zrobić? Da się jakoś edytować iso aby nie sprawdzało klucza podczas instalacji, a dopiero później? @srom-otnik mistrzu pomocy! edit: Aktywowałem system 10pro, ale ten klucz podany podczas instalacji się chyba nie nadpisuje - wiec dalej brak dostępnych obrazów Cytuj
eidur Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Z systemu korzystam od 16.08.2018r i muszę powiedzieć, że działa perfekcyjnie do dnia dzisiejszego. Performance jest piękny (jak na win10), problemów nie mam żadnych. Najnowsze gry chodzą jak miód. Od czasu do czasu przelecę system cleanerem z ppm i spokój Czekam z ciekawością na system oparty na nowszej wersji windy, choć nie ma tam wielu opcji których bym potrzebował ;p Dzięki za świetny system Cytuj
Andreas85 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2018 Witam ( Panie Sromotnik ) czy jest w planach zaktualizowanie tej bazy do najnowszej wersji? Pozdrawiam. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 11 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2018 5 godzin temu, Andreas85 napisał: Witam ( Panie Sromotnik ) czy jest w planach zaktualizowanie tej bazy do najnowszej wersji? Pozdrawiam. Tak, po nowym roku będą odświeżone wszystkie wersje 7, 8.1, 10 - ale to wszystko zależy od wolnego czasu, którego mam coraz mniej. Chcę zmienić formułę wydawanych iso dla 8.1 i 10 - tu wzorem moich modyfikacji Win7 będą tylko 2, a nie 3 wersje. Pozostanie jedna lekko okrojona z działającym Windows Update oraz druga mocno wycięta bez Defendera, WU, WMP, IE itd... PZDR! Oczkins92, damian5142, eidur i 6 innych lubią to Cytuj
Andreas85 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 20 godzin temu, srom-otnik napisał: Tak, po nowym roku będą odświeżone wszystkie wersje 7, 8.1, 10 - ale to wszystko zależy od wolnego czasu, którego mam coraz mniej. Chcę zmienić formułę wydawanych iso dla 8.1 i 10 - tu wzorem moich modyfikacji Win7 będą tylko 2, a nie 3 wersje. Pozostanie jedna lekko okrojona z działającym Windows Update oraz druga mocno wycięta bez Defendera, WU, WMP, IE itd... PZDR! Dzięki wielkie ( Panie srom-otnik ) za szybką odpowiedź, więc będę wyczekiwał, bo co jak co, ale z pośród dobrych kilku lub nawet kilkunastu modów przeze mnie przetestowanych pańskie ( wypociny są po prostu najlepsze ). Nie wyskakują żadne błędy np: o odniesieniu pamięci read czy choćby w menadżerze urządzeń nie ma żadnych wykrzykników i w ogóle stabilniejsze systemy są. Więc mam nadzieję, że po nowym roku szybko się pojawią i jeszcze raz dzięki Pozdrawiam PS. A co do tej wersji mocno wyciętej to może by pozostawić WMP, bo cholerka co prawda nie korzystam z tego, ale niektóre gry tego wymagają PZDR! nudzija lubi to Cytuj
giboleczek Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2018 Ja to mam problem... Mianowicie przy instalacji widzę grzybki wszystko fajnie , pierwsze okno wyboru "wybierz system operacyjny, ktory chcesz zainstalować" i tu pusto nic nie mam nic nie mogę wybrać, próbowałem na 2 lapkach oraz na ultra iso i rufusie. Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2018 59 minut temu, giboleczek napisał: Ja to mam problem... Mianowicie przy instalacji widzę grzybki wszystko fajnie , pierwsze okno wyboru "wybierz system operacyjny, ktory chcesz zainstalować" i tu pusto nic nie mam nic nie mogę wybrać, próbowałem na 2 lapkach oraz na ultra iso i rufusie. Problem występował wcześniej w pytaniach, przejrzyj wątki tam jest plik który trzeba dorzucić do ISO i wtedy widzisz wersję do zainstalowania. Cytuj
qlimax20 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2018 Będzie wersja z WIN 10 1803 ?? Cytuj
darkowal Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2018 2 minuty temu, qlimax20 napisał: Będzie wersja z WIN 10 1803 ?? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
charon64 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2018 Podsumowanie. Gratulacje dla Sromotnika, system chodzi od kwietnia idealnie nie miałem kłopotów na Laptopie / MSI GS73/ poza instalacją- ale to wina biosu / przechodził bez problemów aktualizacje, aż do wczoraj. Za cholerę nie można uzyskać głosu z gniazda słuchawkowego, na zew. głośniki, nie pomogły nowe ster. przywracanie do poprz. wersji itp. A ponieważ system sprawował się bez błędów , więc czas na ponowna instalację / szkoda że nie ma nowej wersji/. Piszę to dla informacji dla ew. użytkowników ,aby uważali. Oraz w podzięce dla Autora z którego syst. jestem od wielu wielu lat. Cytuj
dawlo Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2018 Wszystko ładnie i szybciutko działa szacunek dla pana Cytuj
xebek Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2018 Witam czy w następnej aktualizacji można by było dodać ANGIELSKI (US) region+język+mowę,bo niektóre programy wymuszają ustawienie żeby poprawnie działał,takim programem jest np Pilot2ATC. Cytuj
pepek112 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2018 Dobry wieczór. Potrzebuje porady, gdyż Moja wiedza jest uboga. Potrzebuje zainstalować Xbox Wireless Adapter for W10. Na czystym W10 1809, jest jako Plug&Play, natomiast na JG10 mam lekki problem ze sterownikiem (a może coś wiecej). Wg Tej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] powinno być od Windows 10 Anniversary Update. Jg10 to wersja 1709. Anniversary update 1607 Identyfikator USB\VID_045E&PID_02FE&REV_0100 Optymalizator zostal przywrocony do domyslnych. Cytuj
Twistek Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2018 1. Jak przypiąć skrót do "Przypięte kafelki" normalnie w win10/8.1 po kliknięciu prawym na aplikacje było "przypnij do ekranu startowego" lub coś takiego (startisback odinstalowałem)? 2. Po ponownym uruchomieniu pc ikony na pulpicie ustawiają się w jakiejś "domyślnej" pozycji a nie tak ja ja je sobie poukładałem Cytuj
grundi Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 czy wersji core można aktywować system? bo próbuję i cały czas mi wyskakuje błąd. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
nudzija Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 @grundi wgraj sobie aktywator z forum bo kluczem nie aktywujesz Cytuj
rym199 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 Witam. Borykam się z problemem widocznym na screenie. Najpierw JG Core, teraz Lite LTSB i to samo. Program JetAudio, przestało mi tak robić jak ustawiłem każdy format video odtwarzany jetAudio. Podczas próby przesunięcia okna odtwarzania, puste okno się przesunie a obraz z video zostaje i tylko na nim jest reakcja np włączenie full screen. Pomocy. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Twistek Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2018 W dniu 20.12.2018 o 14:19, Twistek napisał: Jak przypiąć skrót do "Przypięte kafelki" normalnie w win10/8.1 po kliknięciu prawym na aplikacje było "przypnij do ekranu startowego" lub coś takiego (startisback odinstalowałem)? Ponawiam moje pytanie, trzeba dodać jakiś wpis do rejestru oraz domyśle po kliknięciu start i wpisywaniu wyszukiwały się programy/ustawienia da się to przywrócić? Cytuj
jankiel7 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2018 Witam, mam taki problem, że po wyłączeniu gry menu start i okienko przy wciśnięciu ppm pojawia się, ale widać tylko zarys, dopiero jak kliknę na ślepo to pojawia się na chwilę i blokuje się pasek zadań, czas stoi w miejscu na pasku, nie wiem z czym to może być problem, robiłem restart eksploratora z menu narzędziowego i nie pomogło tylko restart pomaga. Cytuj
NoiZzz Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2018 Czy na wersji Core da się jakoś zainstalować .net framework 4.7.2? Nie, optymalizator nic nie daje. Tak, potrzebuje konkretnie 4.7.2 Cytuj
bysiiuu Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2018 Rufusem wypalilem na gpt i jak pokazuje sie juz instalator to jest informacja ze nie ma zadnych obrazow. Jak to naprawic? Cytuj
rym199 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2019 Ludzie !!! Przestańcie się męczyć z tymi modami !!! Straciłem tylko 2 miesiące na znalezienie odpowiedniego, a kiedy spróbowałem czystą wersje Home z oryginalnym kluczem TO DZIAŁA LEPIEJ NIŻ JG CZY SCH I INNE !!! Cytuj
VACek Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2019 11 minut temu, rym199 napisał: Ludzie !!! Przestańcie się męczyć z tymi modami !!! Straciłem tylko 2 miesiące na znalezienie odpowiedniego, a kiedy spróbowałem czystą wersje Home z oryginalnym kluczem TO DZIAŁA LEPIEJ NIŻ JG CZY SCH I INNE !!! Cytuj
Franc Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2019 @rym199 - zdobyta wiedza i doświadczenie są bezcenne. Mała prośba - napisz czego dokładnie spodziewałeś się po modach windowsa? Cytuj
Ataman Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2019 Czy ktoś z was ma podobny problem, podczas uruchamiania streamów czy to MKV Z dropbox,czy jakies listy m3u w VLC ,nawet z OneDrive pliki w postaci live stream ,w 99% przypadków wyłacza mi karte sieciową musze w ustawieniach za kazdym razem stosowac włącz/wyłącz karte sieciową, jak to można obejsć zainstalowana wersja to PRO Cytuj
rym199 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 W dniu 2.01.2019 o 00:51, Franc napisał: @rym199 - zdobyta wiedza i doświadczenie są bezcenne. Mała prośba - napisz czego dokładnie spodziewałeś się po modach windowsa? Bardziej nie spodziewałem się, że aż tak będziecie się przejmować moim komentarzem Fakt jest nie ukrywam, że bardzo się denerwowałem, że byle głupota nie działała i w tych nerwach z własnej głupoty zapomniałem, że są to mody do testów robione przez kogoś najczęściej dla siebie. Myślę, że praktycznie każdy miałby taką reakcje, gdy by stracił sumując ponad 3 dni na instalacje i robienie od nowa na swoim plus około 14h bez przerwy także na instalacje w laptopie na prezent pod choinkę. Na nowy rok życzę każdemu bezbłędnych modów i nowego JG jak Pan srom-otnik obiecał ;-) W dniu 2.01.2019 o 00:24, M4T napisał: Pomógł byś komuś stąd, a nie śmieszkował xd Cytuj
VACek Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 1 minutę temu, rym199 napisał: Pomógł byś komuś stąd, a nie śmieszkował xd Śmieszkuję iż gdyż najpierw czytam opis danego moda, przez co nigdy nie miałem znaczących problemów z modami, sam osobiście siedzę od półtora roku na modzie 8.1 PS i se chwalę nudzija lubi to Cytuj
jorgusek Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 W dniu 2.01.2019 o 00:13, rym199 napisał: Ludzie !!! Przestańcie się męczyć z tymi modami !!! Straciłem tylko 2 miesiące na znalezienie odpowiedniego, a kiedy spróbowałem czystą wersje Home z oryginalnym kluczem TO DZIAŁA LEPIEJ NIŻ JG CZY SCH I INNE !!! Najlepszy dowcip jaki usłyszałem w swoim życiu, a mam już 65 lat, inaczej mówiąc "koń by się uśmiał z takiej głupoty". nudzija lubi to Cytuj
SzymonDeath Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Mam problem z uruchomieniem msi afterburner, załączam do tego screen, od razu mówię że optymalizacja ustawiona na domyślną nic nie daje. A tak po za tym, co robi ten tryb dla graczy? Cytuj
timothy86 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 W dniu 2.01.2019 o 10:53, Ataman napisał: Czy ktoś z was ma podobny problem, podczas uruchamiania streamów czy to MKV Z dropbox,czy jakies listy m3u w VLC ,nawet z OneDrive pliki w postaci live stream ,w 99% przypadków wyłacza mi karte sieciową musze w ustawieniach za kazdym razem stosowac włącz/wyłącz karte sieciową, jak to można obejsć zainstalowana wersja to PRO Zainstaluj sterowniki do karty sieciowej, też tak miałem na kilku komputerach, karta sieciowa wyłączała się w momencie wykrycia dużego ruchu sieciowego (w moim przypadku generowany przez transfer plików po LAN). Jeżeli producent nie wydał sterowników do windowsa 10 spróbuj sterowników od windowsa 7 lub nawet visty. W moim przypadku pomogły sterowniki bodajże od Visty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi