Jump to content

eidur

  • Content Count

    259
  • Joined

  • Last visited

About eidur

  • Rank
    Zaawansowany użytkownik

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nieustawiona

Recent Profile Visitors

924 profile views
  1. Korzystam od dłuższego czasu, system działa świetnie i nie stwarza problemów. Dzięki @srom-otnik Jak sobie przypomnę raz na długi czas to odpalę czyszczenie w dism i czyszczenie skryptem z ppm i wszystko działa glanc :D
  2. Akurat lecę na kastracie i nie mam żadnego, nawet defendera, ale trafne spostrzeżenie, takowy mógłby coś krzaczyć Robię zipa na tel, share mi stawiam serwer ftp i filezillą kopiuję przez wifi, transfery nie są zabójcze ale jakoś normalnie to działa. Kiedy googlowałem problem wolnego przesyłania ludzie pisali, że ptp(albo mtp, bo je mylę) generalnie zasysa i jest mega wolne. Sam fakt wolnego przesyłania może wynikać z szyfrowania danych w androidzie, bądź innego formatu ext4(jak się nie mylę), ale to tylko moje domysły. Bardziej dziwi mnie fakt, że potrafiło mi zlagować cały dysk, a raczej pct
  3. Ciężko było mi zdecydować czy jest to sprawa programowa czy sprzętowa stąd też dział może być nieodpowiedni. Kwestia przedstawia się jak na screenie https://prnt.sc/ucz0na Dysk ssd goodram iridium pro jak dobrze pamiętam, tel podłączony przez usb3, dysk ssd jest dyskiem systemowym, hdd mam odpięty. Co tutaj daje po du.pie, czasy dostępu? Przesyłanie jest mega wolne, laguje wszystko, począwszy od otwierania painta do przeglądania internetu, o oglądaniu youtuba nie wspominając. Wiadomo, poszczególne pliki przesyłają się zawsze wolniej niż pliki spakowane przykładowo do jednego zipa, al
  4. Na 99% w jakiś sposób zacina się talerz, bo delikatnie puknąłem w obudowę foletem i zacięło mi cały system Dysk do kosza i tyle, ew na jakiś zewnętrzny awaryjny. Dzięki panowie, można zamknąć
  5. Na razie podmienię port i kabel, ale Tobie @woj_ani217również pięknie dziękuję Komp odpalił się bez podpiętego hdd (czyli mój drugi dysk gdzie nie ma nic związanego ze systemem), a zaciął przy podpięciu go więc raczej jestem pewien, że to hdd krzaczy, szkoda tylko, że testy niewiele mówią, chyba, że przelecę go czym innym pod kątem bad sectorów. Miałem taki przypadek lata temu z hdd w laptopie gdzie przez bad sectory raz na ~10 rebootów odpalał się normalnie dysk wymienili mi na gwarancji. Tego dziada i tak pewnie wy"Jestem Idiotą" i kupię drugi ssd, bo przy obecnych cenach
  6. Cześć, temat jest dziwny. W kompie mam dwa dyski, ssd jako główny i hdd jako dodatkowy który wyłącza się po 10 min bezczynności. Miałem nie raz taki problem, że jak dotknąłem kompa, czy kopnąłem przez przypadek (tak, wystarczyło delikatne puknięcie w obudowę ), freezował mi się cały system wraz z dziwnym, zaciętym dźwiękiem. Dzisiaj normalnie przeglądając neta sam z siebie mi się zaciął, zaczął na słuchawkach dawać tak samo dziwnym sztucznym metalicznym(?) dźwiękiem. Musiałem go wyłączyć poprzez dłuższe przytrzymanie przycisku. Zawsze pomagał restart, a zdarzyło mi się to już kilka razy
  7. Obecna wersja pre-final działa perfekcyjnie. Opóźnień, mikro stutterów ani niczego takie w osu! nie zauważyłem, performance jest na wysokim poziome. Ogólnie mój blaszak odżył po instalacji Twojego moda Czas uruchamiania i zamykania systemu jest nad podziw krótki Dobra robota
  8. Tyle co zainstalowałem :DDDDDD No nic, poleci jeszcze raz instalka, na razie petarda.
  9. Pronto, też z chęcią takową ujrzę
  10. Cześć, jak z telemetrią? Nic nie ruszane czy też tak oczywista oczywistość, że nawet nie pisałeś o jej pozbyciu się? Dzięki za moda, miło znów zobaczyć Cię w działach dyszki
  11. https://prnt.sc/pk7nuy Masz @konuss Ten proces mi laguje kompa. i5 6500 gtx1060 ssd hdd 3000mhz 2x8gb masz dxdiag w załączniku // https://prnt.sc/pk7pbz https://prnt.sc/pk7pi5 https://prnt.sc/pk7pmn DxDiag.txt // czyli tak w skrócie wu tak krzaczy. Może na nowych kompilacjach masz to poprawione, nie wiem. // https://www.sordum.org/9470/windows-update-blocker-v1-5/
  12. @konuss sorry, na razie nie miałem i nie mam nawet czasu odpalić kompa, jak będę I nie zapomnę to dam znać, ale nie przejmuj się, bo po pierwsze to jakaś kompilacja sprzed miesiąca czy nawet więcej, a po drugie może oosu, dwr czy coś innego namieszało a te lagi to na dwieście od Windows update, bo już miałem taki przypadek, że był na którymś modzie z forum wywalony update, ale odpalało się jeden proces od WU i te pieron w dużym stopniu wykorzystywał CPU tylko przez ułamek sekundy. Nie pamiętam jak do tego doszedłem ale chyba sortowałem procesy po użyciu i czekałem aż proces będzie szalał.
  13. https://prnt.sc/pgku2r dzisiaj Twój mod zaczął mi się sam z siebie aktualizować, gdyby nie fakt, że na kompie za ponad 4 koła zaczęła mi lagować przeglądarka, gra i ogólnie nawet menu start, to pewnie bym się nie kapnął. https://prnt.sc/pgkwbn
  14. Wiesz co, co parę restartów odpala mi tylko jedną opcję prywatności w oosu https://prnt.sc/p6fq28 a tak to reszta trzyma ustawienia oosu Jeśli chodzi o samo korzystanie ze systemu, nie mam się do czego przyczepić, zarówno osu! jak i wiedźmin chodzą płynnie, nic się nadal nie wysypało także widać, że znasz się na rzeczy Dzięki za moda
×
×
  • Create New...

Important Information