mariant Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2021 W dniu 1.04.2021 o 11:05, srom-otnik napisał: Wersja z kosmetycznymi poprawkami w usługach dotyczących Wi-Fi (teraz działa na laptopach udostępnianie połączenia internetowego oraz odbiór danych komórkowych). Polecam ponowną instalację u tych osób, które korzystają z ww funkcji. Reszta bez zmian. Hi faktycznie systemik lekki jak piórko 5 min.i pobrany ,testujemy Ingnito lubi to Cytuj
Ingnito Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2021 a instalacja zaledwie 30s Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Świetny system, bez fikołków jak na 20H2. Aktualizacja sterowników bez problemów, Linux File System działa od strzału, najnowszy Photoshop i AutoCAD działają bez problemu. To tak na razie. srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Chyba wyłapałem buga usługa stisvc czyli windows image acquisition (wia) oraz usługa WiaRpc - zdarzenia pozyskiwania obrazów nieruchomych jest wyłączona po zastosowaniu usług zoptymalizowanych, a ma być w trybie "ręczny". Proszę sobie to właśnie tak ustawić tą usługę, jeśli będzie problem ze skanerem lub podłączanym telefonem, kamerą. Będzie nowe iso z poprawką, a w nim również Home Ingnito, marcin23imk i JanKo6 lubią to Cytuj
Ingnito Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 8 godzin temu, srom-otnik napisał: Chyba wyłapałem buga usługa stisvc czyli windows image acquisition (wia) oraz usługa WiaRpc - zdarzenia pozyskiwania obrazów nieruchomych jest wyłączona po zastosowaniu usług zoptymalizowanych, a ma być w trybie "ręczny". Proszę sobie to właśnie tak ustawić tą usługę, jeśli będzie problem ze skanerem lub podłączanym telefonem, kamerą. Będzie nowe iso z poprawką, a w nim również Home a jednak ! , cudo cudo ! na to czekałem Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 8 godzin temu, srom-otnik napisał: Proszę sobie to właśnie tak ustawić tą usługę, jeśli będzie problem ze skanerem lub podłączanym telefonem, kamerą. U mnie nie ma problemów ani z telefonem ani ze skanerem. Nic nie ustawiałem i wszystko działa. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 15 minut temu, Wieniowaty napisał: U mnie nie ma problemów ani z telefonem ani ze skanerem. Nic nie ustawiałem i wszystko działa. Dziwne... Cytuj
adonx Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 U mnie też nie ma problemu w Pc jak wyżej @srom-otnik-u. W laptopie jednak są problemy to dziwne. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 55 minut temu, adonx napisał: U mnie też nie ma problemu w Pc jak wyżej @srom-otnik-u. W laptopie jednak są problemy to dziwne. Bug wyłapałem, jest poprawiony i dziś/jutro nowe iso razem z wersją Home JanKo6, Ingnito i Grampian lubią to Cytuj
Ingnito Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 dzięki za tak włożoną prace w te dziwne... systemy Edit: jeszcze testowałem gry ale jedna cos nie idzie uruchomić, assassin's creed valhalla logo się pojawia i niestety znika jak się włącza, na oryginalnym testowałem i działa bez problemu , na innych modach tez mi działa , tak pisze na przyszłość może cos tam się da to poprawić Cytuj
niedbalski Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Witam czy wersja home pojawi się w dniu dzisiejszym ? pozdrawiam i zdrowia życzę. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 5 minut temu, niedbalski napisał: Witam czy wersja home pojawi się w dniu dzisiejszym ? pozdrawiam i zdrowia życzę. Jeszcze tylko kompresja do esd JanKo6 i Ingnito lubią to Cytuj
sechu Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 To jak tylko kompresja to poczekam na nowe iso pendrive juz przygotowany heh jak zawsze dobra robota Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Moszna ssać. Jeśli będą jakieś błędy - nie będę już tego poprawiał. Mam dość - 3 tygodnie dłubania i 3 iso. Dość... Ingnito, jespe, adonx i 2 innych lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Piszcie, czy jest nadal problem ze skanerem/telefonem/aparatem... Ingnito lubi to Cytuj
Ingnito Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 home w tym iso jest tak ? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Teraz, Ingnito napisał: home w tym iso jest tak ? Tak, zrobiłem Wam również Home Ingnito lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 30 minut temu, Ingnito napisał: home w tym iso jest tak ? Mały of-topic - widzę, że kolega chyba również rozmiłowany w mrocznej muzyce... Ingnito lubi to Cytuj
niedbalski Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 dzięki za twoja prace zasysam i ładuje na ssd Cytuj
BodziuRat Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Co to jest Microsoft Text Input Application i jak to cholerstwo wyłączyć? Patrzyłem w internecie ale dziwne maja tam opisy. Cytuj
romuskat Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Super robota - stawiam już na drugim lapku ! DZIĘKI ! Życzę zdrówka i spokojnych Świąt... Cytuj
srom-otnik Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 6 godzin temu, BodziuRat napisał: Co to jest Microsoft Text Input Application i jak to cholerstwo wyłączyć? Patrzyłem w internecie ale dziwne maja tam opisy. Potrzebne do wpsiywania tekstu w Sklepu i nie jestem pewien, ale chyba rownież do Edga. Po wyłączeniu szukana fraza nie wpisuje się w okienku Cytuj
BodziuRat Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 11 minut temu, srom-otnik napisał: Potrzebne do wpsiywania tekstu w Sklepu i nie jestem pewien, ale chyba rownież do Edga. Po wyłączeniu szukana fraza nie wpisuje się w okienku To ciekawe, bo sklepu ani Edge nie używam i nie będę używał wodotrysków od mikrosyfu. Pobawię się, to może znajdę w kluczach rejestru i wyłączę go permanentnie Cytuj
srom-otnik Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 8 minut temu, BodziuRat napisał: To ciekawe, bo sklepu ani Edge nie używam i nie będę używał wodotrysków od mikrosyfu. Pobawię się, to może znajdę w kluczach rejestru i wyłączę go permanentnie Spróbuj - Autoruns a w nim wejdź w Options odznacz "Hide windows entries" następnie zakładka Scheduled Tasks i odznacz microsoft\windows\TextServicesFramework Restart systemu Cytuj
Dabronik Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Znalazłem dwa problemy z optymalizatorem albo to tylko u mnie. Pierwszy to po włączeniu optymalizatora i to bez względu czy ustawię ustawienia domyślne czy nie znika opcja sieci komórkowych a druga też bez względu na ustawienia znika ikonka sieci. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 34 minuty temu, Dabronik napisał: Znalazłem dwa problemy z optymalizatorem albo to tylko u mnie. Pierwszy to po włączeniu optymalizatora i to bez względu czy ustawię ustawienia domyślne czy nie znika opcja sieci komórkowych a druga też bez względu na ustawienia znika ikonka sieci. Dziękuję za pomoc! Optymalizator ma przepisane na nowo wszystkie skrypty sterujące usługami, więc bugi to norma. M$ zatrudnia tysiące programistów i tak bug na bugu Cytuj
nowator81 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Wszystko śmiga jak marzenie prócz jednej acz niestety bardzo w przypadku mojego lapka potrzebnej rzeczy. Próbowałem już wielu rozwiązań - sterowników nadal nie działa B&O od HP - bez tego dźwięk jak z puszki... coś trzeba w rejestrze czy usługach uruchomić by się włączało? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 3 minuty temu, nowator81 napisał: Wszystko śmiga jak marzenie prócz jednej acz niestety bardzo w przypadku mojego lapka potrzebnej rzeczy. Próbowałem już wielu rozwiązań - sterowników nadal nie działa B&O od HP - bez tego dźwięk jak z puszki... coś trzeba w rejestrze czy usługach uruchomić by się włączało? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sprawdzałeś uslugi domyślne? Jak na nich nie działa, to nic nie poradzę - wina totalnego wykastrowania Cytuj
nowator81 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 17 minut temu, srom-otnik napisał: Sprawdzałeś uslugi domyślne? Jak na nich nie działa, to nic nie poradzę - wina totalnego wykastrowania sprawdzałem, to samo - wiem tylko że chodzi o usługi - DTS audio - ale gdzie i jak to uruchomić ? Cytuj
adonx Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 U mnie na 2 komputerach jak na razie nie stwierdziłem jakiś poważnych błędów,najwyraźniej system jest nie dla każdego mówi się coś za coś.Dobra robota @srom-otnik Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi