Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 godzin temu, Franz Maurer napisał:

Sromotnik pisał, że najbardziej dopracowaną i stabilną wersją na ten moment jest właśnie Win JG 10 LTSC. Tylko nie jest to home tylko enterprise.

To prawda. System działa prześwietnie nawet w wersji Extreme. Ale enterprise to pewnie nie dla gier - ale tu się nie wypowiadam bo nie instaluję gier.

Ja zainstalowałem Extreme i rakieta. Żadnych problemów, i już nie tykam instalatorów. :)

Opublikowano
Godzinę temu, Wieniowaty napisał:

To prawda. System działa prześwietnie nawet w wersji Extreme. Ale enterprise to pewnie nie dla gier - ale tu się nie wypowiadam bo nie instaluję gier.

Ja zainstalowałem Extreme i rakieta. Żadnych problemów, i już nie tykam instalatorów. :)

Hmm, a nie wiem ja instaluje gierki i działają na tym LTSC więc raczej jest w porządku :D

Opublikowano
2 godziny temu, fliperpl napisał:

wiem , ale dopiero co zainstalowałem LTSC.
rozumiem, że jak zaktualizuje go do 1909 to się sypnie?

LTSC się nie aktualizuje - zalecam po czytać co to jest to LTSC przy Windows 10 nim się zainstaluje.

Opublikowano

Witam. Nie moge na tym systemie zainstalowac sterownikow od Intel hd graphics 4600. Po zainstalowaniu nie moge wogole wlaczyc Panelu a jest mi to niezbedne. Po prostu klikam 2x i kreci sie koleczko sekunde i to tyle. I tak moglbym przez tysiac lat klikac. Bardzo prosze o poomc. Musze to miec. Moglbys jakos pomoc?

Opublikowano
2 godziny temu, hawrisor napisał:

Witam. Nie moge na tym systemie zainstalowac sterownikow od Intel hd graphics 4600. Po zainstalowaniu nie moge wogole wlaczyc Panelu a jest mi to niezbedne. Po prostu klikam 2x i kreci sie koleczko sekunde i to tyle. I tak moglbym przez tysiac lat klikac. Bardzo prosze o poomc. Musze to miec. Moglbys jakos pomoc?

Musisz zmienić system. Sterowniki owe wymagają Microsoft Store - W10 LTSC nie posiada Microsoft Store (czy to mod, czy nie).

Serio. Nim zainstalujecie (mod systemu), zapoznajcie się z edycjami i ze sprzętem który posiadacie ;)

BTW to prehistoryczny układ z 2013 roku (lol) być może uda ci się znaleźć jakieś stare sterowniki z dawnych lat. Szukaj sterowników w wersji legacy (może uda się zainstalować na Win 10 - aczkolwiek z układem z 2013 proponowałbym coś w rodzaju Windows 7 za system).

Opublikowano

@srom-otnik wiesz może w czym może leżeć problem że komputer nie chce się wyłączyć? Posiadam wersję LTSC Lite, gdy klikam zamknij to ekran gaśnie i komputer jeszcze przez jakiś czas jest włączony po czym wyłącza się a za dwie sekundy uruchamia ponownie, nie używałem żadnych programów optymalizujących, system jest świeży. Oczywiście na innych systemach tego problemu nie miałem tylko z tym jest coś nie tak.

Opublikowano

Jest opcja żeby doinstalować na chwilę ms store? Próbowałem tym: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i nie poszło. 

Potrzebuje zainstalować aplikację Lenovo (do obsługi funkcji), ustawić i wyrzucić. :)

Opublikowano
22 godziny temu, Darien napisał:

@srom-otnik wiesz może w czym może leżeć problem że komputer nie chce się wyłączyć? Posiadam wersję LTSC Lite, gdy klikam zamknij to ekran gaśnie i komputer jeszcze przez jakiś czas jest włączony po czym wyłącza się a za dwie sekundy uruchamia ponownie, nie używałem żadnych programów optymalizujących, system jest świeży. Oczywiście na innych systemach tego problemu nie miałem tylko z tym jest coś nie tak.

W ustawieniach zasilania możesz wyłączyć szybkie uruchamianie i problem powinien zniknąć, system będzie się uruchamiał kilka sekund dłużej, ale za to zawsze na czysto.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
14 minut temu, Darien napisał:

Nie pomogło, dalej jest tak samo, jak tego nie ogarnę to będę musiał zmienić mod a szkoda. :unsure:

Też tak miałem.  Ten problem wystąpił po czyszczeniu z prawo klika. Nie zamykał się system. Wejdź prawo klikiem w narzędzia wybierz program DISM i tam możesz wybrać opcję wyłączania. Jak ją wybierzesz to będzie automatycznie dodana do prawym klikiem  i tym zamknij system . Wystarczy raz tym zamknąć i potem normalnie działa wyłączenie systemu.

Opublikowano
2 godziny temu, jerrunia napisał:

Też tak miałem.  Ten problem wystąpił po czyszczeniu z prawo klika. Nie zamykał się system. Wejdź prawo klikiem w narzędzia wybierz program DISM i tam możesz wybrać opcję wyłączania. Jak ją wybierzesz to będzie automatycznie dodana do prawym klikiem  i tym zamknij system . Wystarczy raz tym zamknąć i potem normalnie działa wyłączenie systemu.

Wprowadziłem Ciebie w błąd. Chodziło mi o program Winaero Tweaker, nie DISM . Dodaj "SHUT DOWN WHITH  WARMING" Przepraszam

Opublikowano
W dniu 30.04.2021 o 05:01, slipciok napisał:

Musisz zmienić system. Sterowniki owe wymagają Microsoft Store - W10 LTSC nie posiada Microsoft Store (czy to mod, czy nie).

Serio. Nim zainstalujecie (mod systemu), zapoznajcie się z edycjami i ze sprzętem który posiadacie ;)

BTW to prehistoryczny układ z 2013 roku (lol) być może uda ci się znaleźć jakieś stare sterowniki z dawnych lat. Szukaj sterowników w wersji legacy (może uda się zainstalować na Win 10 - aczkolwiek z układem z 2013 proponowałbym coś w rodzaju Windows 7 za system).

Móglbym cie prosic o odzew na discordzie?
*El Wariato*#2125

Opublikowano
3 godziny temu, jerrunia napisał:

Wprowadziłem Ciebie w błąd. Chodziło mi o program Winaero Tweaker, nie DISM . Dodaj "SHUT DOWN WHITH  WARMING" Przepraszam

Niestety ale bez zmian, szukam innego moda :huh:

Opublikowano
2 godziny temu, Darien napisał:

Niestety ale bez zmian, szukam innego moda :huh:

To wyłącz jeszcze to, jak nie zadziała to sprawdź ustawienia w Biosie FAST BOOT, może tam musisz coś zmienić. Nie poddawaj się bo to całkiem fajny MOD.

Opublikowano
W dniu 25.04.2021 o 13:21, Franc napisał:

@gregorlodz - wybrałeś najlepsze rozwiązanie - sam sprawdzisz na swoim sprzęcie, czy wersja LTSC Ci pasuje, czy wszystko działa, czy brakujące/usunięte składniki systemu są Ci potrzebne, itd. Każdy ma inny sprzęt, używa różnego oprogramowania - najlepiej samemu potestować i podjąć decyzję.

Co do aktywacji - napisałeś, że masz oryginały wersji Pro OEM - chcesz zastąpić legalną licencję piracką - trochę dziwne rozumowanie, ja na Twoim miejscu trzymałbym się wersji Pro w wersji (modzie) którą wyżej w innym poście podałem - ale to w końcu Twój sprzęt i Twoja decyzja ...

Chyba to jednak Twoje rozumowanie jest dziwne i nie jesteś na moim miejscu .

Napisałem, że mam licencje na WIN, ale nie na Offica czy Adobe, więc jakie dla mnie znaczenie ma Licencja???

Wujek dobra rada...., co do tego mam mój sprzęt??

Opublikowano

Wyłożę prościej - możesz używać oryginalną (legalną) wersję systemu - a wolisz "pirata" - Twój wybór.

Sprzęt jakiego używasz ma znaczenie - np. "centrum sterowania" lenovo do zainstalowania wymaga sklepu, którego nie ma w wersji LTSC - znowu wybór, w niektóre gry nie pograsz na LTSC, itd.

Wszystko sprowadza się do faktu czego wymagasz od moda, do czego będziesz go używał itp. - a to najlepiej sam wiesz, przetestujesz jeden, drugi, trzeci mod - i sam najlepiej zdecydujesz który Ci odpowiada

Opublikowano
20 godzin temu, Franc napisał:

Sprzęt jakiego używasz ma znaczenie - np. "centrum sterowania" lenovo do zainstalowania wymaga sklepu, którego nie ma w wersji LTSC

I taka informacja to już coś i na pewno komuś pomoże w podjęciu decyzji. 

Opublikowano

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

czy masz może wiedze czy M$ planuje wydać LTSC w wersji 20H2 lub wyższej? Pierwszy raz mam problem, że nie mogę odpalić gry bo wymaga nowych bibliotek DX i chyba cieniowania pod GPU RTX. Z tego co znalazłem w sieci pod tą wersję gry trzeba mieć  system w wersji 20H2 a wiadomo, że Twój i inne LTSC są w 1809. Może jest możliwość wgrania jakiegoś patcha? Tak dla jasoności ma GPU RTX zgodny z wymaganiami gry.

Opublikowano

Metro wymaga DirectX Raytracing (DXR) Tier 1.1 ktore maja dopiero WDDM 2.7 w Windowsie od wersji 2004.  Nie wiem, czy updejty coś tu pomogą. Fajnie gdyby sie wypowiedział ktoś  zpołatanym  LTSC,  RTX'em i zainstalowanym Metro EE.  To taka typowa zagrywka M$ na wymuszanie aktualizacji. Od siebie dodam, że testowałem wydajność pod kątem FPS i RT w LTSC i 2004 i nie ma żadnych róznic. Może jest jakiś sposób dodania WDDM 2.7 do LTSC, ale nie znalazłem póki co. Trzeba będzie poczekać na LTSC 2021 chyba.

acerec lubi to
Opublikowano
W dniu 2.04.2020 o 11:15, srom-otnik napisał:

Hej! Nikt nic nie napisał, co to oznacza?

Pobrałem tą najnowszą wersje LTSC zrobiłem czyszczenie w/g zaleceń ,po kilku dniach musiałem wywalić programik więc po tym zabiegu wykonałem czyszczenie i po czyszczeniu niebieski ekran co mnie troche zbiło z tropu bo trudno to nazwać normalną funkcją ,mam pytanko aby uniknąć tego typu niespodzianek nie lepiej użyć Win 10 managera ???

Opublikowano
7 minut temu, mariant napisał:

Pobrałem tą najnowszą wersje LTSC zrobiłem czyszczenie w/g zaleceń ,po kilku dniach musiałem wywalić programik więc po tym zabiegu wykonałem czyszczenie i po czyszczeniu niebieski ekran co mnie troche zbiło z tropu bo trudno to nazwać normalną funkcją ,mam pytanko aby uniknąć tego typu niespodzianek nie lepiej użyć Win 10 managera ???

Dobrze, że o tym piszesz, NIKT dotychczas nie donosił, by po czyszczeniu z menu podręcznego były bluescreeny.

Czy ktoś może to jeszcze potwierdzić?