Franc Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2020 Zainstalowałem na kompie stacjonarnym wersję LITE - na razie spoko, optymalizator usług jak widzę uproszczony, czyszczenie też jakoś dziwnie szybko "przeleciało" do końca (teraz windowsowe okienko "Oczyszczanie dysku" już się nie wyświetla? ), w Autoruns tylko wyświetliło mi się na żółto w sekcji Drivers że brak pliku: vms3cap.sys (brak scfilter.sys nie liczę, bo się powtarza we wszystkich modach w wersji LITE). Zobaczymy co będzie dalej ... srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 9 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2020 Panowie, nie spodziewajcie się kto wie czego po tej najchudszej wersji. Wydajność jest na tym samym poziomie, RAMu żre tyle samo. Usunąłem z niej ciut więcej, dużo ryzykując. Sam IE nie można w 100% usunąć, bo system sypie błędami pamięci. Więc wyciąłem tylko jego część. Poleciał WMP raczej bez skutków ubocznych, kilka drobnych modułów i tyle. Więcej wycinać to już kalectwo systemu i zwyczajna głupota jorgusek lubi to Cytuj
maska007 Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2020 Witam , zainstalowałem wersję Full na stacjonarnym.Aktywowałem defendera w trybie awaryjnym bez problemów.Po dwóch dniach użytkowania (znęcania się) system śmiga aż miło.Dzięki srom-otnik lubi to Cytuj
John Marston Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2020 siemka bo zaktualizowałem system do win10 i w menu kontekstowym zostały mi takie rzeczy jak narzędzia czy opcje zasilania i jedyne rzeczy które działają to restart explorera i pokaż ukryte pliki. Czy da się jakoś usunąć te niedziałające rzeczy z menu kontekstowego? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 10 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2020 Do projektu 8.1 Extreme podchodzę już 3x. Tym razem nadal sypie błędami pamięci. Większe wykastrowanie niż Lite jest oczywiście możliwe, ale zwyczajnie się nie opłaca. Pół GB na dysku więcej - to wszystko, co udało mi się zejść poniżej zajętości HDD/SSD w Extreme względem Lite, poza tym żadnych dodatnich efektów w postaci większej szybkości działania, mniejszej ilości zajętego RAMu nie odnotowałem. Natomiast częste błędy pamięci kończące się awaryjnym zamknięciem programu. Co prawda bluescreenu nie było, ale pewnie i tego bym się doczekał. Zatem z przykrością dla Was i mnie osobiście żegnamy 8.1 Extreme Musimy zadowolić się tym co jest, a jak sądzę jest czym... PZDR! JanKo6 i marcin23imk lubią to Cytuj
my_g0t Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2020 Zainstalowane (wersja lite). Dzisiaj testuję :). Pozdrawiam! [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik lubi to Cytuj
rAjsztajm Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2020 Mam problem ze zbootowaniem systemu w nowej wersji tzn wywala artefakty przy instalacji tzn nie ładuje się ekran wstępny instalacji . A na wcześniejszej wersji normalnie działa :/ Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2020 ok ściągam instaluje Cytuj
comandos21 Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2020 Ciekawy system, zasysam; go się jakoś aktywuje czy robi to samoczynnie? Można normalnie pobierać aktualizacje? Cytuj
Franc Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2020 8 minut temu, comandos21 napisał: Ciekawy system, zasysam; go się jakoś aktywuje czy robi to samoczynnie? Można normalnie pobierać aktualizacje? Aktywacja we własnym zakresie, co do pobierania aktualizacji - w pierwszym poście masz wszystko opisane Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2020 Witam System zainstalowany , po instalacji 5 programów w autostart 44 usługi włączone po optymalizacji , reakcja systemu natychmiastowa na sterej i3 z 8 gb ram . theme zmienia bez problemu , sterowniki wszystkie dociągnięte żadne nie wołały błędów . Nie instalowałem offica bo córki komputer . bit defender dziala . malwer bytes , adguard działa . srom-otnik lubi to Cytuj
b7ackjoker Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 Przy instalacji pełnej wersji pojawia się u mnie błąd 0xc0000005 (instalator - nie BSOD) lecz wersja LITE nie pokazuje bledu zadnego . Ktoś pomoże ? Cytuj
profilm34 Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 Nowy Lite 8.1 Sromotnika ma zbliżoną świetną wydajność co 10 Pro lite..... oto testy : Cinebench R15, Cinebench R20 i CPU-Z Msi.... polecam Minusem jest to że na win 7 i 8 nie można instalować sterowników DCH nvidii które dają moc dla programów graficznych..... W grach jest świetnie przy standardowym gamingowym driverze....... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]A to test windowsa 10 Pro Lite w ostatnim świetnym wydaniu Sromotnika z lipaca 2020 - porównajcie do 8.1 lite wojnar0 i srom-otnik lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 12 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 W obu testach widać wyższe wartości dla 8.1 Cytuj
profilm34 Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 Tak 8.1 ma moc ale nowy adobe premiere chce windowsa 10 min 1803 w góre........ Menager urządzeń nie widzi karty graficznej...... Wracam na windows 10 pro lite....... 1909 to 2004 to straszna porażka...... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 12 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 6 minut temu, profilm34 napisał: Tak 8.1 ma moc ale nowy adobe premiere chce windowsa 10 min 1803 w góre........ Menager urządzeń nie widzi karty graficznej...... Wracam na windows 10 pro lite....... 1909 to 2004 to straszna porażka...... A próbowałeś instalować w trybie zgodności z 8.1? Czy to w ogóle nic nie da? Przeczytaj sobie, jak zainstalować MAGICIAN'a - jest w wątku o 1909 2004 zrobię od nowa, jak M$ wyda jakieś łatki na jego zamulenie, poczekam jeszcze trochę. Cytuj
Franc Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 Niestety, producenci specjalistycznego oprogramowania coraz bardziej "zapominają" o Win 8.1 - w przypadku niektórych programów CAD/CAM taki "proceder" jest już od dawna stosowany, Win 7 też powoli w odstawkę idzie. Producenci kart graficznych też oficjalnie nie wspierają Win 8.1 - z pliku .inf da się najnowsze drivery AMD zainstalować, brak tylko panelu ustawień. Względy ekonomiczne + "zmowy" wielkich firm z MS powoli spychają ten system w niebyt (najśmieszniejszy w tym jest fakt, że osobiście Win 8.1 doceniłem dopiero po premierze "dziesiątki" , z małymi przerwami jest to główny system na kompie stacjonarnym) srom-otnik lubi to Cytuj
szymibtw Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 7 godzin temu, profilm34 napisał: Nowy Lite 8.1 Sromotnika ma zbliżoną świetną wydajność co 10 Pro lite..... oto testy : Cinebench R15, Cinebench R20 i CPU-Z Msi.... polecam Minusem jest to że na win 7 i 8 nie można instalować sterowników DCH nvidii które dają moc dla programów graficznych..... W grach jest świetnie przy standardowym gamingowym driverze....... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]A to test windowsa 10 Pro Lite w ostatnim świetnym wydaniu Sromotnika z lipaca 2020 - porównajcie do 8.1 lite Czy ty wiesz co to są sterowniki DCH? Jaka one dają większą moc? Co Ty za głupoty wypisujesz... jorg35 i nudzija lubią to Cytuj
Franc Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2020 Koledze @profilm34 chyba pomyliło się DHC z sterownikami Game Ready oraz STUDIO adonx i nudzija lubią to Cytuj
jorgusek Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2020 W dniu 11.07.2020 o 14:24, comandos21 napisał: Ciekawy system, zasysam; go się jakoś aktywuje czy robi to samoczynnie? Można normalnie pobierać aktualizacje? O instalacji aktualizacji w "Wersji pełnej" każdy decyduje samodzielnie, po instalacji Systemu należy ustawić w Windows Update. Zainstalowałem obie wersje na dwóch partycjach dysku. Obie wersje tak jak zawsze rewelacja, biją jak to się mówi "na łeb" Windows 7 oraz wszystkie wersje Windows 10. Jeżeli chce się mieć Windows Update to trzeba instalować Wersję pełną, zajmuje trochę więcej miejsca, ale warto. jarexpol i srom-otnik lubią to Cytuj
boniek Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2020 Odświeżyłem starego, leciwego netbooka wersją full, z przeglądarką internetową Mypal (polecam ją na stare sprzęty, moim zdaniem najmniej zamula ze wszystkich znanych przeglądarek) system WYMIATA. Dzięki @srom-otnik wielki szacun, świetna robota! srom-otnik lubi to Cytuj
jorgusek Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2020 12 godzin temu, boniek napisał: Odświeżyłem starego, leciwego netbooka wersją full, z przeglądarką internetową Mypal (polecam ją na stare sprzęty, moim zdaniem najmniej zamula ze wszystkich znanych przeglądarek) system WYMIATA. Dzięki @srom-otnik wielki szacun, świetna robota! Przeglądarka Mypal stanowi zoptymalizowaną wersję Firefoksa (dużo uboższą), zrobiono ją dla Windowsa XP. Cytuj
John Marston Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2020 Jak mieć ten motyw Kur8.1JG bo pobrałem kiedyś (jak już było nowe iso i nie było tego motywu Cytuj
srom-otnik Opublikowano 18 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2020 To prywatny motyw, zrobiony przez mojego kolegę. Nie dodałem go, bo on współpracuje tylko z aeroglass, bez niego wygląda koszmarnie panel Strat. Cytuj
John Marston Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2020 A czy można pobrać go gdzieś czy coś bo wiem że na JG7 jest taki też motyw ale jak to 7 nie jest wspierana Cytuj
maska007 Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2020 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 lubi to Cytuj
John Marston Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2020 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dziena [emoji106]Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
netis7 Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 W dniu 15.02.2019 o 20:53, srom-otnik napisał: Link z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Link prowadzi do pliku "txt". Można prosić o udostępnienie "iso" Cytuj
Franc Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 3 minuty temu, netis7 napisał: Link prowadzi do pliku "txt". Można prosić o udostępnienie "iso" W tym pliku .txt jest link do pliku .iso - sprawdź sobie zawartość netis7 lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi