Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie, nie będzie. Jeszcze dwa dni temu tak planowałem. Niestety poprawki z WU nie instalują się, jeśli wykroję więcej z systemu niż wyszczególniłem w opisie. Ultra Lite miał mieć moduł WU, ale wyleci ze względu na to co wspomniałem. Skoro nie będzie WU i WinSxS, to i wersji Ultra Lite.

Natomiast Core - jak najbardziej, właśnie się robi :D

Taki styl przyjmę do wszystkich przyszłych moich domniemanych wydań jakichkolwiek systemów -> Lite lekko przycięty i totalnie okrojony Core.

PZDR!

Opublikowano
23 minuty temu, rasoir0591 napisał:

Może głupie pytanie, ale nie znalazłem info na wiki i po angielsku w googlach. Czy system jest 32 bit'owy?

Tak, to system 32-bitowy, ale oczywiście można instalować na maszynach z prockami 64-bitowymi i pamięcią do 4 GB. Obsługuje 3,5 GB ram, niestety nie działa RAM-Patch umożliwiający "widzenie" przez system pełnych 4 GB pamięci.

Mając 4 GB Ramu i więcej, można zainstalować sobie RAM-disk, który korzysta z "niewidocznego" dla systemu zakresu pamięci i założyć tam np. super-szybki plik wymiany. Umożliwia to program VSuite. Utworzony ramdysk nie będzie pobierał systemowej pamięci tylko tą niewykorzystaną. Genialne rozwiązanie. 

p.s. Ktoś już instalował?

Opublikowano
Godzinę temu, am8 napisał:

Czy dałoby się skrócić czas bootloadera z 30 sekund na 3? Mam problem z przezroczystością, ale to chyba wina SIS. Oprócz tego bardzo fajnie działa.

Nie za bardzo. U mnie na różnych PCetach/laptopach Seveny 32-bitowe zawsze dłużej startowały od 64-bitowych wersji. Mnie ten czas też irytuje. SSD załatwia sprawę radykalnie...

Opublikowano

System zainstalowany. Chipset Z68, dysk SSD. Aktualizacje 3 ważne i jedna opcjonalna - bez kłopotu zainstalowane. Drobne kłopoty z dostosowaniem pod siebie za sprawą TrustedInstaller ( usługa systemowa i do większości składników systemu tylko ona ma uprawnienia), aby ingerować w rejestr lub pliki trzeba przejmować na własność i zmieniać uprawnienia. Jedynie co zauważyłem to w menu start na języku polskim przycisk zamykania i jego opcje na koncie domyślnym są po angielsku, natomiast na nowym koncie administracyjnym napisy są polskie. Pozdrawiam.

polski_angielski2w1.jpg

Opublikowano

Witam, mam pewnie głupie pytanie, ale czy system obsługuje 8GB ram? Oraz Kartę graficzną 4GB? Pytam bo muszę postawić system na laptopie z dyskiem SSD, na którym będą jeszcze programy CAD, które niestety zżerają partycję systemową.

Opublikowano

@bardrab - przeczytaj wcześniejsze posty autora, wyjaśnił tą kwestię. Ze swojej strony mogę tylko dodać, że pod programy CAD wybierz system 64 bitowy - większość producentów nie wydaje już programów w wersji x86

Opublikowano
8 minut temu, Franc napisał:

@bardrab - przeczytaj wcześniejsze posty autora, wyjaśnił tą kwestię. Ze swojej strony mogę tylko dodać, że pod programy CAD wybierz system 64 bitowy - większość producentów nie wydaje już programów w wersji x86

Przepraszam, moje niedopatrzenie. :)

Gość asd123
Opublikowano

Nie idzie jej aktywować.

Błąd: 0xC004F035 Usługa licencjonowania oprogramowania zgłosiła, że nie można aktywować komputera przy użyciu klucza produktu licencji zbiorczej. Systemy korzystające z licencji zbiorczej wymagają uaktualnienia z odpowiedniego systemu operacyjnego. Skontaktuj się z administratorem systemu lub użyj klucza innego typu

Opublikowano
Godzinę temu, asd123 napisał:

Nie idzie jej aktywować.

Błąd: 0xC004F035 Usługa licencjonowania oprogramowania zgłosiła, że nie można aktywować komputera przy użyciu klucza produktu licencji zbiorczej. Systemy korzystające z licencji zbiorczej wymagają uaktualnienia z odpowiedniego systemu operacyjnego. Skontaktuj się z administratorem systemu lub użyj klucza innego typu

Może coś więcej info...

Jaki system zainstalowany, jakim aktywatorem próbujesz aktywować?

Opublikowano
2 godziny temu, asd123 napisał:

Nie idzie jej aktywować.

MTKV263 aktywacja pomyślna. Pobrany z tego forum.

5 minut temu, klarion napisał:

Aero w tym systemiku jest ? Bo nie widzę żadnych screenów :)

W folderze tuning są standardowo 3 opcje Aero Glass.

Nie zrobiłem jeszcze wszystkiego do końca ale 50 procesów i raptem 600MB RAM użyte.

klarion i JMP12345 lubią to
Opublikowano

50 procesów, ło rany! Ja na stacjonarnym mam z antywirusem (2 procesy - Kaspersky Free) tylko 27 procesów, a zainstalowane mam ponad 5 GB programów i wszystkie sterowniki. W laptopie - rozumiem, jeszcze dochodzi 3 procesy z Wi-Fi, ale to wszystko. Ogarnij to, bo sporo za dużo

Opublikowano
8 godzin temu, srom-otnik napisał:

50 procesów, ło rany! Ja na stacjonarnym mam z antywirusem (2 procesy - Kaspersky Free) tylko 27 procesów, a zainstalowane mam ponad 5 GB programów i wszystkie sterowniki. W laptopie - rozumiem, jeszcze dochodzi 3 procesy z Wi-Fi, ale to wszystko. Ogarnij to, bo sporo za dużo

Tylko, że ja dopiero go postawiłem. Stery, podstawowe programy, instalacja bibliotek, a na optymalizację zabrakło czasu :D Teraz spać po pracy może po południu zrobię.

Opublikowano
1 minutę temu, Franc napisał:

Przecież jest w innym temacie - użyj opcji "Szukaj"

Użyj opcji sprawdź dokładnie, jest wersja Ultra Lite. Core brak

Co do systemu 32 bit JG7 ThinPC jak zwykle klasa sama w sobie i jak dla mnie lepszy od Lubuntu(co testerzy potwierdzili śmiało)

Opublikowano
42 minuty temu, zibi505 napisał:

Hej.czy jest ,,sposób'' aby trwałe aktywować ten mod tak jak inne seveny,czy pozostaje tylko aktywacja  na 180 dni

temat aktywacji był już poruszany,ale nie w tym aspekcie.

Tak, MTKV263.