Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pojawił się jeszcze problem z instalacją Office 2013. Na domyślnych usługach nie działa, pojawia się lakoniczna informacja o błędzie (i tyle, żadnych szczegółów), na zaoptymalizowanych usługach wyskoczył błąd dotyczący czcionek. Pokombinuje pewnie dopiero w niedziele, ale może ktoś już ma pomysły.

Opublikowano
3 godziny temu, rasoir0591 napisał:

Pojawił się jeszcze problem z instalacją Office 2013. Na domyślnych usługach nie działa, pojawia się lakoniczna informacja o błędzie (i tyle, żadnych szczegółów), na zaoptymalizowanych usługach wyskoczył błąd dotyczący czcionek. Pokombinuje pewnie dopiero w niedziele, ale może ktoś już ma pomysły.

Bez problemu zainstalowałem office 2016 pobrany z basewin.pl.problem pewnie leży po Twojej stronie(uszkodzony obraz,archiwum) .mam pytanie jak udało ci się trwale aktywować system tym aktywatorem MTKV263 skoro on działa na zasadzie KMS-a ?wrzuciłem system w wersji Core na VMware i aktywowało mi na 180 dni.

Opublikowano

Panowie może mi ktoś powiedzieć o co chodzi z tym?

Pojawia mi się to za każdym razem gdy chcę zmienić boot screena.

Z góry dzięki za pomoc.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Napisano z blaszaka przy użyciu tradycyjnej klawiatury :biggrin3:

Opublikowano
15 godzin temu, zibi505 napisał:

Bez problemu zainstalowałem office 2016 pobrany z basewin.pl.problem pewnie leży po Twojej stronie(uszkodzony obraz,archiwum) .mam pytanie jak udało ci się trwale aktywować system tym aktywatorem MTKV263 skoro on działa na zasadzie KMS-a ?wrzuciłem system w wersji Core na VMware i aktywowało mi na 180 dni.

Się domyślam, że po mojej stronie tylko co, bo na innych systemach instalowałem z tego obrazu i szło. Zasysam drugi i sprawdzę. Czy w 2016 Office nie wykrzacza Ci się po jakimś czasie wygląd okien? Skąd zasysałeś?

Co do aktywacji to uruchomiłem jako admin, wybrałem ikonę windowsa i kliknąłem tylko zielony napisa "e-aktywator". Nic więcej, system widnieje jako aktywowany. Aktywator ściągnąłem z tego forum.

Opublikowano
13 godzin temu, CloudX napisał:

Panowie może mi ktoś powiedzieć o co chodzi z tym?

Pojawia mi się to za każdym razem gdy chcę zmienić boot screena.

Z góry dzięki za pomoc.

A czy animowany bootres.dll przeniosłeś z WINDOWS do WINDOWS/System32? Ja bootscreena zmieniam zawsze w każdej instalowanej przeze mnie wersji Win7 i nigdy nie było z tym podobnych do zgłaszanego przez Ciebie problemu.

Kolejna sprawa dlaczego masz Tryb testu? - jeśli celowo, to OK, jeśli nie to wyłącz go używając odpowiedniego skryptu z TUNING/STEROWNIKI

13 minut temu, rasoir0591 napisał:

Się domyślam, że po mojej stronie tylko co, bo na innych systemach instalowałem z tego obrazu i szło. Zasysam drugi i sprawdzę. Czy w 2016 Office nie wykrzacza Ci się po jakimś czasie wygląd okien? Skąd zasysałeś?

Co do aktywacji to uruchomiłem jako admin, wybrałem ikonę windowsa i kliknąłem tylko zielony napisa "e-aktywator". Nic więcej, system widnieje jako aktywowany. Aktywator ściągnąłem z tego forum.

Sprawdziłem ten aktywator i używając opcji EZ-aktywator - mam 180 dni jak przy KMSPico, ale używając opcji Aktywuj (klikałem kilka razy na przemian z Rearm) i załapało mi trwałą aktywację

CloudX lubi to
Opublikowano
4 godziny temu, srom-otnik napisał:

A czy animowany bootres.dll przeniosłeś z WINDOWS do WINDOWS/System32? Ja bootscreena zmieniam zawsze w każdej instalowanej przeze mnie wersji Win7 i nigdy nie było z tym podobnych do zgłaszanego przez Ciebie problemu.

Kolejna sprawa dlaczego masz Tryb testu? - jeśli celowo, to OK, jeśli nie to wyłącz go używając odpowiedniego skryptu z TUNING/STEROWNIKI

Animowany bootres.dll przeniosłem i programik startuje więc git, ale ten tryb testu... w sumie pojawił mi się jak włączyłem niepodpisane sterowniki, a teraz nawet jak wyłączam niepodpisane sterowniki to nie znika... EDIT: po restarcie kompa tryb testu zniknął. :good3:

Opublikowano

System fajnie się wgrał i aktywacja bez problemu trwale aktywowany to screen

Opublikowano

@srom-otnik mam pytanie odnośnie dbania o kondycję systemu. Wiedząc jak szybkie są Twoje systemy na pewno zrezygnuję ze wszelkich apek typu ASC czy innych "przyśpieszających i czyszczących" na rzecz wbudowanych mechanizmów. Mam jednak pytanie odnośnie dbania o rejestr, czy używać do tego czegoś czy samo "czyszczenie" spod ppm robi robotę? Jak mają się Twoje systemy do skryptów typu UUAWU i RemoveSPY AIO - używać tego czy nie?

Opublikowano
7 godzin temu, rasoir0591 napisał:

@srom-otnik mam pytanie odnośnie dbania o kondycję systemu. Wiedząc jak szybkie są Twoje systemy na pewno zrezygnuję ze wszelkich apek typu ASC czy innych "przyśpieszających i czyszczących" na rzecz wbudowanych mechanizmów. Mam jednak pytanie odnośnie dbania o rejestr, czy używać do tego czegoś czy samo "czyszczenie" spod ppm robi robotę? Jak mają się Twoje systemy do skryptów typu UUAWU i RemoveSPY AIO - używać tego czy nie?

Ja nie używam jakichkolwiek dodatkowych programów typu CCleaner, tweakerów, czy skryptów - zwykle coś bardziej popsują w moich modyfikacjach niż pomogą, a na pewno nic nie przyspieszą.... Lat temu kilka jeszcze czyściłem rejestr Windows 7 Manager'em, ponad 2 lata temu zrezygnowałem z niego na rzecz 360 Total Security, który ma świetny moduł czyszczący system. Niestety w tym roku, kolejne buildy tego pakietu utrzymują stałą tendencję w kierunku "zalać usera reklamami". Ponadto system od któregoś tam wydania 360TS miał opóźnioną reakcję explorera - zarówno na JG7 jak i na JG8.1, musiałem pożegnać ten soft. Od tej pory, tj kilku miesięcy nie stosuję nic do pielęgnacji kondycji rejestru, a czyszczenie tylko z menu ppm -> Narzędzia.

od 13 lat stosuję inną filozofię utrzymywania sprawnie i szybko działającego komputera. Tworzę w Acronis Boot CD obraz systemu w idealnej konfiguracji, czyściutkiego, poustawianego tak jak chcę najlepiej. Przywracam go, zawszę gdy narobi się jakiś bałagan lub dla higieny co kilka tygodni. Obraz systemu aktualizuje zawsze co kilka miesięcy - aby były w nim świeże wydanie przeglądarki do Internetu oraz aktualne bazy danych wirusów w AV.

Odnośnie skryptów typu RemoveSPY AIO - nie mam zdania, bo nie stosuję ich, więc nie wiem, czy coś mogą namieszać w moich modyfikacjach. Ja dla świętego spokoju jednorazowo po instalacji systemu uruchamiam DWS Lite i to wszystko w zakresie mojej ochrony prywatności. Może to za mało, ale z lenistwa nie robię nic więcej.

PZDR!

jnm lubi to
Opublikowano

Dorzucę swoje trzy grosze - UUAWU nie używam na modach, WU mam wyłączone lub jest wycięte w modach (moim zdaniem aktualizacja pociętych modów mija się z celem, często aktualizacja "niszczy" wysiłek autora moda włożony w odchudzenie systemu), ostatnio tylko zainstalowałem Net Framework 4.7.2 na modzie 8.1 Lite na kompie oraz na kilku maszynach virtualnych z innymi wersjami modów i pojawiły się komunikaty o włączenie Net Framework w Panelu Sterowania - w włącz/wyłącz funkcje systemu Windows - tak jakby nowa wersja się zainstalowała, ale nie była aktywna, włączenie tych opcji nie dawało rezultatu - pojawiały się komunikaty o błędzie. Tak więc aktualizacje nie zawsze są wskazane - na szczęście mam obraz systemu zrobiony Acronisem, tak więc parę minut i jest od nowa postawiony świeży system na dysku.

RemoveSPY AIO - używam zawsze (głównie dla wpisów w hosts i blokowania telemetrii, nie używam innych programów) - błędów czy spowolnienia systemu nie zauważyłem. 

Opublikowano

Instalacja jak w opisie, żadnych problemów, WiFi dostępne od zaraz.
Po 21 sterów, wiadomo autor jak by nawet chciał zadbać o wszystkich to instalka ważyła by skromnie mówiąc dużo. Niezbędne programy:
ESET NOD32 Antivirus
Total Commander UP - nie umiem funkcjonować bez
Registry First Aid - czyści rejestr, nie udaje - polecam
Firefox
CoreTemp32
RemoveWAT - po instalacji prawy dolny róg pulpitu jest irytujący
Sunrise_Seven - tutaj jeszcze można dodatkowo co nieco wyłączyć - polecam
W sumie 48 procesów i tylko 48% z 2,00 GB ramu - dla mnie REWELACJA!
Na pewno polecę i będę instalował na słabszych maszynkach.
Zgadzam się z autorem że kopia partycji systemowej to najlepsze rozwiązanie,
tak samo używam od lat Acronis TrueImage.
I tyle, dzięki za wstawkę, pozdrawiam.

Opublikowano
10 godzin temu, rasoir0591 napisał:

Office 2016 też się nie zainstalował. Jakieś pomysły czy stawiać system od nowa?

Nigdy nie instalowałem Office 2016, ale Office 2010 działa idealnie.

Opublikowano

Potwierdzam to co napisał kolega jorgusek- Office 2010 działa idealnie (inne wersje zresztą też)

Instalowałem dla sprawdzenia Office 2016 i 2010.Obrazy pobierałem z basewin.pl.Ostatni ,który instalowałem to Office 2010 ProPlus SP2 VL listopad 2017 32-bitPL.rar

Opublikowano
Godzinę temu, uzupelniacz napisał:

Problem wystepuje na wersji CORE.

Instalowałem z różnych źródeł ms office 2010 oraz 2013 i za każdym razem w połowie instalacji występuje błąd 1935.

A skąd bierzesz kod błędu? Bo u mnie wyświetla się tylko informacją o błędzie instalacji. Nic więcej.

Opublikowano

Czy instalowaliście office 2010 i wyższe z włączonymi domyślnymi usługami?

Ja właśnie sprawdziłem, ale tylko na office 2007, bo tylko taki mam. Na Core zainstalował się bez żadnych problemów.

Chyba wywalę z obrazu iso to Core, bo w sumie żaden zysk z takiego okrojenia systemu. Więcej problemów niż to warta. Wersja Lite jest wystarczająco lekka, nie "puchnie" po updatowaniu i wszystko działa. Systemy zużywają pamięć w takim samym zakresie, tak samo szybko się uruchamiają, Lite zajmuje tylko o 1GB więcej niż Core.

Co Wy na to, by iso miało tylko Lite?

CloudX lubi to
Opublikowano

@srom-otnik dla mnie to tam zostaw core bo mimo wszystko musiałeś włożyć trochę czasu, aby zrobić tą wersję core. Dla niektórych może to i lepiej bo jak ktoś używa komputera tylko do tego żeby zrobić przelew albo obejrzeć film na internecie czy obejrzenia jakich zdjęć rodzinnych to jest to super wersja :thumbsup:

Opublikowano

Wersje core używam na starym laptopie, jedynie net i filmy z CSM, ponieważ zasoby skromne. Dalej tylko Lite i wtedy brak większych problemów, o ile jakiekolwiek występują

Opublikowano
3 godziny temu, srom-otnik napisał:

Czy instalowaliście office 2010 i wyższe z włączonymi domyślnymi usługami?

Ja właśnie sprawdziłem, ale tylko na office 2007, bo tylko taki mam. Na Core zainstalował się bez żadnych problemów.

Chyba wywalę z obrazu iso to Core, bo w sumie żaden zysk z takiego okrojenia systemu. Więcej problemów niż to warta. Wersja Lite jest wystarczająco lekka, nie "puchnie" po updatowaniu i wszystko działa. Systemy zużywają pamięć w takim samym zakresie, tak samo szybko się uruchamiają, Lite zajmuje tylko o 1GB więcej niż Core.

Co Wy na to, by iso miało tylko Lite?

ŻADNYCH problemów nie mam z Core. Absolutnie nie wyrzucaj !

Opublikowano

Instalowałem office 2010-2016 na systemie w  wersji Core i wszystko działa prawidłowo,zarówno na kompie  z podzespołami z roku ubiegłego jak i z przed lat ośmiu.

Wszystko jest opisane i trzeba mieć świadomość tego co się instaluje i po co.Jak dla mnie wersja Core  jest też dobrym modem i niech zostanie tak jak jest

Opublikowano

Core musi zostać.

Oczywiście, że ustawiam domyślne usługi. Nie mam żadnego antyvira, ani innych bzdet na netbooku. Jak widać instalacja Office'a jest jak z aktywacją loteria, u jednych działa u innych nie. Pobiorę od nowa obraz, sprawdzę sumy i zainstaluję system z innego pendrive'a. 

Opublikowano

Na pewno masz iso bez Core, dodaj link i niech sobie pobierają co chcą.

Zawsze znajdzie się ktoś co coś pochrzani,

zaraz Ci napiszą że Cad też nie chce.

System dla tych co z jakiś powodów mają sprzęt jaki mają i kropka.

Więcej ciachnięć i zamiast systemu, blue screen.