madrid 2012 Opublikowano 7 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2025 Nie mogę włączyć Usługi Centrum zabezpieczeń Windows. Klikam włącz teraz ale nie włącza się. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 7 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2025 7 godzin temu, madrid 2012 napisał(a): Nie mogę włączyć Usługi Centrum zabezpieczeń Windows. Klikam włącz teraz ale nie włącza się. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Daj w optmalizatorze tryb serwisowy z fabrycznym, pełnym zestawem uruchomionych usług Cytuj
madrid 2012 Opublikowano 7 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2025 Dalej nie można włączyć Centrum zabezpieczeń. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 7 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2025 To może go z tej str. Aby rozwiązać problem z włączeniem usługi Centrum Zabezpieczeń Windows, wykonaj następujące kroki: sprawdź, czy usługa jest uruchomiona w Menedżerze usług, upewnij się, że usługi "Zabezpieczenia Windows" i "Instrumentacja zarządzania Windows" są uruchomione i ustawione na automatyczny start, a następnie sprawdź, czy zapora systemu Windows jest włączona. Cytuj
devhost977 Opublikowano 7 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2025 18 godzin temu, Widzior napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Skończ tą dyskusję naprawdę - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pierwszy link z Google. Ale miałem rację w poprzednim poście, AI ci nie potrafi pomóc Cytuj
madrid 2012 Opublikowano 8 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2025 Ok, ale jak wejść w menadżer usług? 11 godzin temu, LAGUNA napisał(a): To może go z tej str. Aby rozwiązać problem z włączeniem usługi Centrum Zabezpieczeń Windows, wykonaj następujące kroki: sprawdź, czy usługa jest uruchomiona w Menedżerze usług, upewnij się, że usługi "Zabezpieczenia Windows" i "Instrumentacja zarządzania Windows" są uruchomione i ustawione na automatyczny start, a następnie sprawdź, czy zapora systemu Windows jest włączona. Ok, ale jak wejść w manager usług? . Cytuj
Kosiara Opublikowano 8 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2025 2 godziny temu, madrid 2012 napisał(a): Ok, ale jak wejść w menadżer usług? Ok, ale jak wejść w manager usług? . Windows + R potem wpisać services.msc madrid 2012 lubi to Cytuj
Kalafiorek X Opublikowano 8 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2025 To już ostatnia wersja czy będzie finalna ? Cytuj
madrid 2012 Opublikowano 8 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2025 1 godzinę temu, Kosiara napisał(a): Windows + R potem wpisać services.msc Dziękuję, zrobione. Kosiara lubi to Cytuj
rafalmar1981 Opublikowano 8 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2025 Witam serdecznie wszystkich, pobrałem zainstalowałem(Wersja Extreme) wszystko tak jak użytkownik "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]" wskazał i tak, jestem pod ogromnym wrażeniem po prostu booooomba kiedyś szukałem na youtube co i jak zrobić by coś wywalić a tu taka perła. Wielki szacunek. Mam też pytanie chodzi o grę Football Manager 2023 - przed instalacją fajnie chodziło teraz na tym cacku w Menadżerze zadań mam obciążenie procesora prawie dwa razy większe i nie chodzi płynnie ta gra(nie mówię już o obejrzeniu skrótu bo to już lipa straszna). Wcześniej gra była zainstalowana na na win 10 PRO(basewin). Byłem pewny, że wszystko będzie jak na poprzedniej wersji win, a tu coś pewnie lub czegoś nie doinstalowałem. Jedynie co to tylko zainstalowałem "Visual C++ Redistributable" z linku oczywiście. Kombinowałem z "opcjami zasilania" zrównoważony i wysoka wydajność ale bez efektu. Win został aktywowany nie wiem czy mogę coś zrobić lub zainstalować. Poniżej screen. Wcześniej wachało to się około 40% a teraz ponad 60% i ta płynność koszmarna, co mogę zrobić jeszcze by to działało jak poprzednio bo nie wierzę, że na takim fajnym systemie od "tłuszczonym" tak kiepsko mi to chodziło. Niewiem może jakieś sterowniki czy coś. Tylko to mam zainstalowane(gra nie wymaga instalacji). Pozdrawiam i proszę o pomoc. Wyślę podobną wiadomość do mistrza mego w wierze uzyskania możliwej szybszej odpowiedzi. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
rafalmar1981 Opublikowano 8 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2025 Gdy oglądam mecz to strasznie zacina i mruga ekran, tylko na tym mi zależy by to chodziło jak poprzednio Cytuj
srom-otnik Opublikowano 8 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2025 hej, LTSC nie jest stworzony pod gry, to system dla firm, urzędów itp. Brakuje mu komponentów, które mogą być potrzebne, aby prawidłowo działały gry. Twoja FM23 używa komponentów do wideo, audio, renderingu, których może brakować w LTSC, który jak doskonale wiesz nie zawiera np. Sklepu MSStore (masz w TUNING => INSTALKI, Edge WebView2 ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]), Media Feature Pack ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]). System jest zoptymalizowany pod gry i ma wszystkie topowe tweaki wydajnościowe, więc raczej to nie ich wina. Sprawdź moje powyższe sugestie. Daj znać... Grzegorz83 i starcraft2fan lubią to Cytuj
rafalmar1981 Opublikowano 8 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2025 Qrczę bardzo fajnie, że tak szybko odpowiedział Pan a którą wersję zainstalować chodzi mi o win10 tak by mi to ruszyło, mógłby Pan podać link? Ba męczę się już prawie 11godz. a to instalujęod nowa system itd. i nic gdyby był Pan tak miły i podał jakiś link bym mógł to moje męczarstwo już zakończyć. Pozdrawiam Cytuj
rafalmar1981 Opublikowano 8 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2025 Pobrałem wszystkie cztery pakiety pod 64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i przy każdej jest błąd "ta aktualizacja nie ma zastosowania do tego komputera" oj ja sobie narobiłem teraz...wgrałem też ten LITE i jak już wiadomo lipa, niestety pomimo miłego gestu z Pana strony powyższe sugestie akurat nie trafiły mi się Cytuj
Widzior Opublikowano 8 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2025 No a jak ci miały wejść te Media Feature Pack, jak są do wersji maksymalnie 1903, a ten LTSC jest 21h2? Pomyśl trochę. Poza tym czy masz wgrane wszystkie aktualne sterowniki, szczególnie do karty graficznej oraz DirectX? Bo ta gra powinna śmigać nawet na zabytkach. wislak00 lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 8 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2025 @rafalmar1981 ale już na tym powinno Tobie wszystko ruszyć z gier (wymienionych) Win JG10 22H2 Final Cytuj
rafalmar1981 Opublikowano 8 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2025 Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi, [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tak sprawdziłem sterowniki i Direct(tak fakt (pomyśl trochę to do mnie pasuje) - nie jestem i pewnie nie będę miał jakiejś większej wiedzy na temat pewnych zależności) dlatego pytam. Pozdrawiam. Dam znać jutro z rana co i jak. Cytuj
rafalmar1981 Opublikowano 9 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2025 No niestety wróciłem do poprzedniego mulącego wydania i wygląda to tak: Nazwa urządzenia DESKTOP-QTTHS43 Procesor Intel(R) Core(TM) i5-4570 CPU @ 3.20GHz 3.20 GHz Zainstalowana pamięć RAM 8,00 GB Pamięć 466 GB HDD ST500DM002-1BD142 Karta graficzna Intel(R) HD Graphics 4600 (113 MB) Identyfikator urządzenia 4B8D95C5-4CA8-4916-B153-6F17702CB359 Identyfikator produktu 00330-50000-00000-AAOEM Typ systemu 64-bitowy system operacyjny, procesor x64 Pióro i urządzenia dotykowe Brak obsługi pióra i wprowadzania dotykowego dla tego ekranu Wersja Windows 10 Pro Wersja 22H2 Zainstalowano dnia 09.07.2025 Numer kompilacji systemu operacyjnego 19045.6093 Zrobiłem aktualizację ile się dało aż do wyczerpania ich dodatkowo pojawiły mi się ikony w prawym dolnym rogu: DTS Audio Control Panel Grafika HD Intel widziałem, że podczas update kilka NET.freemwork-ów się zainstalowało Przy qrde tych zarąbistych windowsach z forum nie miałem tych ikon. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
rafalmar1981 Opublikowano 9 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2025 I tak po uruchomieniu gry wszystko pięknie, płynnie i szybko chodzi to chyba był problem z tym "Grafika HD Intel" i może z NET.freemwork tylko pytanie czy będę mógł je zainstalować do tych fajowych wersji win10 lite czy exsteme. Bo ta to muli strasznie - potrzebowałem nowego windows-a bo mi "microsoft compatibility telemetry" szalała(90% - 100% cały czas) i wszystkie metody z netu czy programy nic nie dawały([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]) Z góry Was przepraszam, że tak dopytuję i proszę o pomoc. Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
rafalmar1981 Opublikowano 9 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2025 Pytanie właśnie czy już enty kombinować z wgraniem nowego(od/z winclub.pl) win i zainstalować tę grafikę co mi przy tym zamulaczu wyskoczyła po aktualizacjach - czy da radę( z tego co pamiętam to chyba na tych co instalowałem od Państwa forum to mi wyskakiwał po zainstalowaniu "enterprise"). Pozdrawiam Cytuj
srom-otnik Opublikowano 9 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2025 8 minut temu, rafalmar1981 napisał(a): Pytanie właśnie czy już enty kombinować z wgraniem nowego(od/z winclub.pl) win i zainstalować tę grafikę co mi przy tym zamulaczu wyskoczyła po aktualizacjach - czy da radę( z tego co pamiętam to chyba na tych co instalowałem od Państwa forum to mi wyskakiwał po zainstalowaniu "enterprise"). Pozdrawiam A nie masz ochoty spróbować w10 22H2 Pro Lite/Extreme? Cytuj
paulo007 Opublikowano 9 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2025 2 godziny temu, rafalmar1981 napisał(a): No niestety wróciłem do poprzedniego mulącego wydania i wygląda to tak: Nazwa urządzenia DESKTOP-QTTHS43 Procesor Intel(R) Core(TM) i5-4570 CPU @ 3.20GHz 3.20 GHz Zainstalowana pamięć RAM 8,00 GB Pamięć 466 GB HDD ST500DM002-1BD142 Karta graficzna Intel(R) HD Graphics 4600 (113 MB) Identyfikator urządzenia 4B8D95C5-4CA8-4916-B153-6F17702CB359 Identyfikator produktu 00330-50000-00000-AAOEM Typ systemu 64-bitowy system operacyjny, procesor x64 Pióro i urządzenia dotykowe Brak obsługi pióra i wprowadzania dotykowego dla tego ekranu Wersja Windows 10 Pro Wersja 22H2 Zainstalowano dnia 09.07.2025 Numer kompilacji systemu operacyjnego 19045.6093 Zrobiłem aktualizację ile się dało aż do wyczerpania ich dodatkowo pojawiły mi się ikony w prawym dolnym rogu: DTS Audio Control Panel Grafika HD Intel widziałem, że podczas update kilka NET.freemwork-ów się zainstalowało Przy qrde tych zarąbistych windowsach z forum nie miałem tych ikon. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A zainstalowałeś wogóle sterowniki na tym systemie JG10 LTSC? Pisałeś, żę miałeś wersję extreme, a tam system sam nic nie doinstaluje bo nie ma Windows Update Wrzuć screena z Menedżera Urządzeń z LTSC Poza tym polecam zainwestować 150 PLN w SSD a nie się męczysz na HDD'ku - komputer zyska drugie życie. Cytuj
wislak00 Opublikowano 9 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2025 Mi na tym LTSC normalnie działał FM 2023 i 2021. To nie jest wina systemu ani moda. Zainstaluj Driver Booster to ci ogarnie wszystkie stery jednym kliknięciem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Gra napisana jest w C++ więc podstawą do działania jest najnowsza paczka: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] No i wiadomo DirectX: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Musi działać LAGUNA lubi to Cytuj
rafalmar1981 Opublikowano 9 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2025 Qrcze bardzo wam dziękuję za informacje....super coś podziałam i dam znać tylko który LTSC Tobie działa mógłbyś podać link chyba, że to z tego tematu. Właśnie wybieram się za chwilę do serwisu po ram i ten dysk zobaczę czy mają coś dla mnie. Screenu już nie wrzucę bo zainstalowałem poprzedni win. Chętnie bym coś spróbował na tym w10 22H2 Pro Lite/Extreme tylko jakiś link bym poprosił. Pozdrawiam i sorki, że tak Wam gitarę zawracam Cytuj
LAGUNA Opublikowano 9 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2025 3 godziny temu, rafalmar1981 napisał(a): Karta graficzna Intel(R) HD Graphics 4600 (113 MB) a przypadkiem tutaj nie leży problem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] spróbuj sobie na tym Cytuj
wislak00 Opublikowano 9 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2025 54 minuty temu, rafalmar1981 napisał(a): Qrcze bardzo wam dziękuję za informacje....super coś podziałam i dam znać tylko który LTSC Tobie działa mógłbyś podać link chyba, że to z tego tematu. Właśnie wybieram się za chwilę do serwisu po ram i ten dysk zobaczę czy mają coś dla mnie. Screenu już nie wrzucę bo zainstalowałem poprzedni win. Chętnie bym coś spróbował na tym w10 22H2 Pro Lite/Extreme tylko jakiś link bym poprosił. Pozdrawiam i sorki, że tak Wam gitarę zawracam Tak, mi działał dokładnie na tym systemie z tego tematu, więc link masz na pierwszej stronie. Cytuj
rafalmar1981 Opublikowano 9 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2025 pamięć z 8 do 16 wymieniona dysk ssd zakupiony 480GB KIOXIA EXCERIA jeszcze nic nie instalowałem na razie jadę na starym hdd z tym mulącym windowsem, muszę trochę odpocząć od monitor ale będą testy jeszcze raz wszystkim dziękuję i napiszę jak coś zainstaluje LAGUNA i srom-otnik lubią to Cytuj
wislak00 Opublikowano 9 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2025 Śmieszne pytanie, ale ty tam czasem nie masz jeszcze normalnej karty graficznej oprócz tej integry? Zobacz co ci wyświetla w menedżerze urządzeń, rozwiń pozycję karty graficzne. Ta gra ma bardzo duże rozbieżności jeśli chodzi o wymagania kart graf. minimalne (9600M GT) i zalecane (GTX 650). Od minimalnych wymagań twoja integra jest niemal 400% lepsza, ale już od zalecanych o 150% słabsza. Na obu systemach sprawdzałeś na takich samych ustawieniach graficznych? W tej grze ogromy wpływ na prędkość działania ma ilość ustawionych lig. Co ci konkretnie muli? Silnik meczowy gry (podczas meczu 3D), czy podczas przetwarzania danych w menu gry? Cytuj
LAGUNA Opublikowano 9 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2025 43 minuty temu, rafalmar1981 napisał(a): dysk ssd zakupiony 480GB KIOXIA EXCERIA jeszcze nic nie instalowałem na razie jadę na starym hdd z tym mulącym windowsem, tylko teraz jak będziesz instalował nowego Windowsa to nie podpinaj razem obu dysków,a tylko ten SSD. HDD sobie musisz wyczyścić żeby nie było dwu systemów jednocześnie na każdym z dysków. wislak00 lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi