srom-otnik Opublikowano 19 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2024 Dzięki za odpowiedzi Cytuj
boniek Opublikowano 19 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2024 @Saddam punkt II.3 ostatnie wypunktowanie odnośnie winsxs i w punkcie IV.2 pierwsze zdanie, jak wół pogrubioną czcionką napisane: System można i należy aktualizować (tylko wersję Full i Lite) A wycinek, który zacytowałeś zdaje się, że jest z instrukcji z folderu tuning? Jest ona taka sama dla każdej wersji. Cytuj
Saddam Opublikowano 19 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2024 14 minut temu, boniek napisał(a): @Saddam punkt II.3 ostatnie wypunktowanie odnośnie winsxs i w punkcie IV.2 pierwsze zdanie, jak wół pogrubioną czcionką napisane: System można i należy aktualizować (tylko wersję Full i Lite) A wycinek, który zacytowałeś zdaje się, że jest z instrukcji z folderu tuning? Jest ona taka sama dla każdej wersji. Ok, poradziłem sobie Tak, masz rację, ale i tak poszło ręcznie I nie nie jest z folderu tuning Jest jak wół napisane... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dobrej nocy hej boniek lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 19 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2024 16 minut temu, boniek napisał(a): @Saddam A wycinek, który zacytowałeś zdaje się, że jest z instrukcji z folderu tuning? Jest ona taka sama dla każdej wersji. Niemal, są drobne różnice Cytuj
timothydalton3m Opublikowano 21 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2024 Jestem ślepy... WU włączony... System wywala info "aktualizacje zakończone niepowodzeniem". Gdzie robię błąd? Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 22 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2024 Witam Jak wyżej mam podobnie AIO Lite Home System wywala info "aktualizacje zakończone niepowodzeniem". Gdzie robię błąd? Wcześniejsze hulają aż miło tylko z wersji AIO jest opisany problem Pozdrawiam Cytuj
stens Opublikowano 22 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2024 15 godzin temu, timothydalton3m napisał(a): WU włączony... System wywala info "aktualizacje zakończone niepowodzeniem". Gdzie robię błąd? System nie tworzy Partycji odzyskania WinRE, a po utworzeniu nie można jej włączyć. starcraft2fan lubi to Cytuj
forgottennick Opublikowano 23 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2024 Hej @srom-otnik, wielkie dzięki za ciężką pracę! W związku tym że mam lapa z dotykiem i potrzebny jest mi tryb tabletu, przymierzam się do instalacji wersji lite. Kluczowe jest dla mnie jednak zablokowanie na sztywno aktualizacji (jak w extreme). Pytanie jak to zrobić ręcznie w lite? ostatni punkt modyfikacji extreme brzmi: Cytat - wyczyszczono folder WinSxS w stopniu uniemożliwiającym włączanie/wyłączanie funkcji przez panel sterowania oraz instalowanie poprawek przez Windows Update. Pytanie jak to zrobić w wersji lite? Ewentualnie inny sposób na permanentną blokadę aktualizacji? aktualnie siedzę na Twoim W10 21H1 (swoją drogą system-niesamowita robota) i mam usunięte pliki wuaeng.dll i wuactl.exe i aktualizacje są zablokowane. Jednak kiedyś próbowałem W10 22H2 innego autorstwa i powyższe pliki mimo skasowania potrafiły się przywrócić i zrobić mi niespodziankę w postaci updatu i popsucia wszystkich modyfikacji. Uprzedzając komentarze użytkowników w stylu "zostaw aktualizacje włączone, one są niezbędna dla bezpieczeństwa itp." - mam win10 tylko na jednym z komputerów, i to jako drugi system. Jego obecność jest wymuszona pewnymi względami , więc nie zależy mi na bezpieczeństwie ani na innych kwestiach przemawiających za aktualizacjami. Pozdrawiam Cytuj
Kaizen Opublikowano 23 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2024 W dniu 14.07.2024 o 17:02, styling79 napisał(a): Brak możliwości zalogowania się , miał ktoś taki problem Tak i właśnie znalazłem rozwiązanie. Cytuj
vitay007 Opublikowano 23 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2024 No i wymiana kompa się odwlecze, rozumiem że będzie działać na maszynach nie wspieranych? Kiedyś zainstalowałem i były problemy z obciążeniem procesora. Cytuj
bimbersco Opublikowano 24 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2024 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik lubi to Cytuj
stens Opublikowano 24 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2024 Miałem Home Full no i włączyłem UW, nie mógł poprawki zainstalować, zresetowałem UW no i wyskoczyło [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nadpisał całego Windowsa. kwasior500 lubi to Cytuj
Bartek1608 Opublikowano 26 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2024 Witam czy mial ktos z was taki przypadek ze nie dziala opcja wstecz np jestes na dysku w jakims folderze i nie mozna sie cofnac do wcześniejszczego folderu ,dysku??? Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 26 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2024 Dotacja zrobiona Dziękuje za tyle lat pracy i modowania Windowsów. nie moge pracowac na normalnym windowskie , drazni mnie , muli , Cytuj
kwasior500 Opublikowano 26 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2024 4 godziny temu, Bartek1608 napisał(a): Witam czy mial ktos z was taki przypadek ze nie dziala opcja wstecz np jestes na dysku w jakims folderze i nie mozna sie cofnac do wcześniejszczego folderu ,dysku??? Jeśli chodzi o nawigację za pomocą klikania na pasku adresu, to któryś debloater skutecznie to psuje i do tej pory nie udało mi się ustalić który, ani przywrócić działania... ktoś coś? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 26 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2024 2 godziny temu, kaminskigdynia napisał(a): Dotacja zrobiona Dziękuje za tyle lat pracy i modowania Windowsów. nie moge pracowac na normalnym windowskie , drazni mnie , muli , Wiem, dotarła i bardzo Ci DZIĘKUJĘ! Cieszę się, że jesteś usatysfakcjonowany. A ja będę się starał w miarę możliwości robić coraz lepsze mody. Następne 11stki powinny być pozbawione już obecnych niedociągnięć. 3 lata abstynencji komputerowej chyba usprawiedliwiają moje obecne drobne wpadki. Pozdrawiam! swiniarobert69, styling79 i Icogoo lubią to Cytuj
potrzebuje Opublikowano 26 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2024 2 godziny temu, srom-otnik napisał(a): Wiem, dotarła i bardzo Ci DZIĘKUJĘ! Cieszę się, że jesteś usatysfakcjonowany. A ja będę się starał w miarę możliwości robić coraz lepsze mody. Następne 11stki powinny być pozbawione już obecnych niedociągnięć. 3 lata abstynencji komputerowej chyba usprawiedliwiają moje obecne drobne wpadki. Pozdrawiam! Ale 10 to masz ogarnięta do perfekcji Lejos, kwasior500, srom-otnik i 1 inny lubią to Cytuj
coolek33 Opublikowano 27 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2024 Mam pytanie bo pierwszy raz na coś takiego natrafiłem. Chcę zainstalować ten system na laptopie gdzie jest W11 pro education ale w instalatorze jest "brak obrazów". Obraz wrzucony rufusem. Jak to ugryźć? Wyczyścić dysk diskpartem i wtedy próbować? A jeżeli dalej będzie ten problem... Cytuj
ewabem5 Opublikowano 27 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2024 "Jeśli nie ukazuje się ich pełna lista, należy dodać do folderu SOURCES na pendrive plik [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] z linku" jest to w pierwszym poście coolek33 lubi to Cytuj
coolek33 Opublikowano 27 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2024 Faktycznie. Gapa ze mnie. Rzeczywiście chyba już z tego skorzystałem. Wyleciało z głowy. Sorki i dziękuję. Antywirus popsuł mi "czyszczenie". Da się to jakoś przywrócić? Cytuj
wlodeusz Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 Kawał świetnej roboty, mistrzu Sromotniku. Zaktualizowałem z poziomu pulpitu, do wersji 24H2 I.P. A nawet bez problemu zmieniłem klucz, na zakupiony do wersji Enterprise. Mam dzięki temu wszystkie aplikacje Sromotnika w prawokliku narzędzia. Minimalny rozmiar i ciesząc się najnowszą, "luksusową", wersją systemu? srom-otnik i swiniarobert69 lubią to Cytuj
timothydalton3m Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2024 W dniu 22.07.2024 o 12:31, stens napisał(a): System nie tworzy Partycji odzyskania WinRE, a po utworzeniu nie można jej włączyć. Dobrze... więc jak przeprowadzić aktualizację? Bo mnie ta informacja i partycji niewiele pomaga... Cytuj
stens Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Powiększ lub utwórz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
timothydalton3m Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2024 W dniu 2.08.2024 o 08:10, stens napisał(a): Powiększ lub utwórz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A skąd mam wiedzieć jak mam ją utworzyć i jaki ma mieć rozmiar? Partycja teoretycznie jest. Widzi ją system, nie widzi jej program do partycjonowania... Zobaczymy czy uda się jej nadać to "ID" żeby zaskoczyło... Cytuj
stens Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2024 2 godziny temu, timothydalton3m napisał(a): nie widzi jej program do partycjonowania Jaki program? Utwórz programem AOMEI Partition Assistant 1GB partycję bez nazwy i litery i dalej postępuj w/g podanego linku. Cytuj
Polszabox Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Mały irytujący chochlik, choć to nic wielkiego to zostawiam wskazówkę ws. poniżej: > Wyskakujące okno "Otwórz za pomocą" dotyczące odnośnika "ms-gaming-overlay". Przypuszczam że usunięty pakiet: Microsoft.XboxGamingOverlay Rozwiązanie: Wklepać i wykonując Enterem, poniższe komendy w oknie PowerShella: (Win+R > "powershell" > Enter) Cytat [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pzdr. kwasior500 lubi to Cytuj
Zriel Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Akurat modernizuję swój PC więc system na dniach wejdzie. Jeśli chodzi o wszelkiej maści malkontentów : korzystam z systemów Sromotnika już.. no będzie kilkanaście lat chyba, zaczynałem od XP a potem Visty jeszcze na forum Windows MX (zacne były mody Malcolma), później przeprowadziłem się na własne forum Sromotnika(po drodze było jeszcze inne forum), a potem podążyłem za jego modami na Winclub. Od lat korzystam z jego systemów i nie miałem większych problemów, jedną z ich zalet jest to, że nie trzeba się obawiać żadnego malware, spyware i innego syfu. Osobiście będę korzystał z modyfikowanych przez Sromotnika systemów tak długo jak będzie je publikował. A jak ktoś mimo wszystko ma jakieś obawy to zawsze może ściągnąć czysty obraz, zmodyfikować instalację przy pomocy pliku autounattend.xml który można sobie skonfigurować i wygenerować na tej stronie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ewentualnie można pobrać gotowy plik lub dodać do generatora własne skrypty, np. z tej strony [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Polecam też ten video-poradnik Chociaż osobiście wolę gotowy mod Sromotnika, gdyż wkłada w swoje modyfikacje sporo pracy, integrując dodatkowe skrypty i narzędzia. A na koniec pytanie do sromotnika : czy w tej modyfikacji Win 11 automatyczne szyfrowanie dysku bitlockerem jest wyłączone, czy też muszę je wyłączyć przy tworzeniu bootowalnego pendrive w Rufusie? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2024 6 godzin temu, Zriel napisał(a): A na koniec pytanie do sromotnika : czy w tej modyfikacji Win 11 automatyczne szyfrowanie dysku bitlockerem jest wyłączone, czy też muszę je wyłączyć przy tworzeniu bootowalnego pendrive w Rufusie? Hejka, nie dotykam się bitlockera w swoich wypocinach, wiec powinno to ustrojstwo działać jak M$ ustawił Cytuj
Zriel Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2024 16 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Hejka, nie dotykam się bitlockera w swoich wypocinach, wiec powinno to ustrojstwo działać jak M$ ustawił Chcę wyłączyć bitlocker, czy mogę to zrobić wybierając opcję przy tworzeniu bootowalnego pendrive rufusem? Bo w opisie umieściłeś informację że wszystkie opcje przy tworzeniu instalki w rufusie muszą być odznaczone.. Edit: nvm - znalazłem jak z konsoli to wyłączyć w trakcie instalacji. Cytuj
logimen Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Hej Zainstalowałem na lapku pierwszy raz tą wersję i nigdzie nie widzę Narzędzi o których wszędzie mowa. Na pulpicie tylko folder TUNING Gdzie one są ? EDIT: juz widzę, pod prawoklikiem. Bosz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi