Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 21.11.2024 o 21:44, blade99 napisał(a):

Cześć Panowie, wiecie może dlaczego po czyszczeniu z ppm przestał działać windows update ? Posiadam wersje lite.  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

sprawdź sobie w usługach  usługa kooordynatora aktualizacji -ma być włączona.

blade99 lubi to
Opublikowano
6 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Dobre 🤣🤣🤣

Muszę skończyć zabawę z W10!

Ilekroć czytam ile problemów stwarza obecnie 24H2 tym bardziej jestem zdania że im później się za niego weźmiesz tym lepiej. Najnowszy przykład że z tą wersją systemu nie jest najlepiej - Otóż system randomowo sobie potrafi podbić głośność do 100% tym samym sprawić co najmniej mało przyjemną niespodziankę osobom nie będącym na to gotowym (rip słuch) Po drugie dla graczy złą wiadomością jest to że gry od Ubisoftu mają jakiś konflikt z tą wersją systemu i to sprawa na tyle duża że MS wycofał z dystrybucji 24H2 na sprzętach na których dana gra jest zainstalowana. Poniżej nieco bardziej obszerny artykuł na ten temat:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Imo serio nie ma się co spieszyć z tym 24H2. Aktualnie może on przynieść jedynie więcej złego niż dobrego. Z resztą dopóki 23H2 ma wsparcie i działa dobrze to po to robić. Osobiście nie widzę w tym większego sensu.

Opublikowano
7 godzin temu, -RKI- napisał(a):

Imo serio nie ma się co spieszyć z tym 24H2. Aktualnie może on przynieść jedynie więcej złego niż dobrego. Z resztą dopóki 23H2 ma wsparcie i działa dobrze to po to robić. Osobiście nie widzę w tym większego sensu.

Tam jest tyle błędów, że nie zdążą tego naprawić do 25H2 (są już pierwsze buildy). A może od razu Windows 12.

-RKI- lubi to
Opublikowano
19 godzin temu, -RKI- napisał(a):

Ilekroć czytam ile problemów stwarza obecnie 24H2 tym bardziej jestem zdania że im później się za niego weźmiesz tym lepiej. Najnowszy przykład że z tą wersją systemu nie jest najlepiej - Otóż system randomowo sobie potrafi podbić głośność do 100% tym samym sprawić co najmniej mało przyjemną niespodziankę osobom nie będącym na to gotowym (rip słuch) Po drugie dla graczy złą wiadomością jest to że gry od Ubisoftu mają jakiś konflikt z tą wersją systemu i to sprawa na tyle duża że MS wycofał z dystrybucji 24H2 na sprzętach na których dana gra jest zainstalowana. Poniżej nieco bardziej obszerny artykuł na ten temat:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Aż się zalogowałem na forum. Zdecydowanie podzielam zdanie z powyższego posta. 24H2 to obecnie zabugowany build, którego dystrybucja została zatrzymana przez MS. imho nie ma co sie spieszyć z cieciem tej wersji, dopoki nie bedzie stabilniejsza

-RKI- i LAGUNA lubią to
Opublikowano

A ja mam nieco inne pytanie, mianowicie ktory z systemów:  JG11 AIO, IOT LTSC, LITE, czy EXTREME, który najlepiej współpracowałby z programami DAW, chodzi konkretnie o to, aby była jak najmniejsza latencja i jak najmniej obciążony procesor różnymi innymi programami w tle?  Do zabawy z muzyką korzystam z gamingowego HPka  z proc. i5. Pozdrawiam.  

Opublikowano

Podczas nagrywania wielościeżkowego, staram się wyłączyć co tylko możliwe, nawet kartę sieciową i blut.  Stopień zasilania ustawione jest na maxa, wyłączałem również w tym czasie Defendera, no i jakoś tam się kręciło. Ale! pokusiło mnie na uaktualnienie na 24H2,  podczas instalacji poprosił o ustawienie konta, pominąłem tę opcję i po zainstalowaniu nie mam opcji Zabezpieczenie Windows i jakie kolwiek próby wyłączenia, działającego zabezpieczenia w tle natychmiast usuwa mi Dev Control poprostu nie mogę nic z tym zrobić. Więc postanowiłem wgrać moda, tylko którą wersję? nie wiem.

Opublikowano

ok. jak tylko znajdę chwilę to załaduję go na laptopa, i też myślę że to będzie dobry wybór, bo o aktualizacji na 24H2, co niektórzy to nie mają dobrego zdania. Dzięki. 

5 minut temu, megabajtj23 napisał(a):

ok. jak tylko znajdę chwilę to załaduję go na laptopa, i też myślę że to będzie dobry wybór, bo o aktualizacji na 24H2, co niektórzy to nie mają dobrego zdania. Dzięki. 

No i szkoda, nie da się już go pobrać

Plik, który próbujesz pobrać nie jest już dostępny
Z jednego z poniższych powodów:
Plik został usunięty, ponieważ naruszał nasze Warunki korzystania z usługi.
Nieważny adres URL - link którego próbujesz użyć jest niedostępny.
Plik został skasowany przez użytkownika.
Opublikowano
W dniu 26.11.2024 o 19:15, megabajtj23 napisał(a):

A ja mam nieco inne pytanie, mianowicie ktory z systemów:  JG11 AIO, IOT LTSC, LITE, czy EXTREME, który najlepiej współpracowałby z programami DAW, chodzi konkretnie o to, aby była jak najmniejsza latencja i jak najmniej obciążony procesor różnymi innymi programami w tle?  Do zabawy z muzyką korzystam z gamingowego HPka  z proc. i5. Pozdrawiam.  

Dzień dobry. Może dołożę jeszcze jedno pytanie: Który będzie najlepszy do gier? Pozdrawiam

Opublikowano
23 godziny temu, megabajtj23 napisał(a):

No i szkoda, nie da się już go pobrać

Plik, który próbujesz pobrać nie jest już dostępny
Z jednego z poniższych powodów:
Plik został usunięty, ponieważ naruszał nasze Warunki korzystania z usługi.
Nieważny adres URL - link którego próbujesz użyć jest niedostępny.
Plik został skasowany przez użytkownika.

Tego Extreme masz tutaj, wskoczył do wersji AIO, wraz z Lite do wyboru podczas instalacji.

Opublikowano

Witam. No po nieudanej próbie pobierania wersji extreme, pobrałem tę wersję którą właśnie poleca srom-otnik i chciałbym powiedziec że z systemu jestem zadowolony. Podczas nagrywania wielościeżkowego w którym brały udział jednocześnie dwa instrumenty, jeden wokal, i jeden instrument wirtualny, prócz tego na kanałach były załączone efekty, i wsumie wskaźnik obciążenia procesora wskazywał 18% co na poprzednim wskazywało grubo więcej. Fajnie byłoby, gdyby był dołączony jakiś skrypt umożliwiający włączanie i wyłączanie za pomocą jednego kliku, wybranych urządzeń w menadżerze. Ja dodatkowo wyłączam wszystkie urządzenia audio wmontowane w laptopie , gdyż korzystam z zewnętrznej karty, jak równierz wyłączam kartę Nvidia a pozostawiam tylko zintegrowaną, wyłączam sieć i kamerę. 

Dziękuję i pozdrawiam.

srom-otnik lubi to
Opublikowano

Wie ktoś cholibka jak uruchomić WIFI na tym Windowsie ?

image.png.61b24cee9f1970c26615a0774663fef4.png 

tu się nic nie wyświetla, na dole DODAJ nie działa . 

image.png.a6cf0afccdcd471612d019f7ff9ead37.png

w tym oknie jak kliknę DODAJ urządzenie i cokolwiek z tego co widać w oknie po lewej czy to BT czy ekran bezprzewodowy czy wszystko inne nic się nie dzieje .