LAGUNA Opublikowano 23 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2024 W dniu 21.11.2024 o 21:44, blade99 napisał(a): Cześć Panowie, wiecie może dlaczego po czyszczeniu z ppm przestał działać windows update ? Posiadam wersje lite. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] sprawdź sobie w usługach usługa kooordynatora aktualizacji -ma być włączona. blade99 lubi to Cytuj
blade99 Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2024 Dziękuję Panowie już wszystko działa. Pozdrawiam LAGUNA lubi to Cytuj
stens Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 W dniu 22.11.2024 o 13:10, srom-otnik napisał(a): Będzie 24H2, Może tak na Mikołaja ? wislak00 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 25 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 2 godziny temu, stens napisał(a): Może tak na Mikołaja ? Dobre Muszę skończyć zabawę z W10! stens, starcraft2fan i sudione lubią to Cytuj
-RKI- Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 6 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Dobre Muszę skończyć zabawę z W10! Ilekroć czytam ile problemów stwarza obecnie 24H2 tym bardziej jestem zdania że im później się za niego weźmiesz tym lepiej. Najnowszy przykład że z tą wersją systemu nie jest najlepiej - Otóż system randomowo sobie potrafi podbić głośność do 100% tym samym sprawić co najmniej mało przyjemną niespodziankę osobom nie będącym na to gotowym (rip słuch) Po drugie dla graczy złą wiadomością jest to że gry od Ubisoftu mają jakiś konflikt z tą wersją systemu i to sprawa na tyle duża że MS wycofał z dystrybucji 24H2 na sprzętach na których dana gra jest zainstalowana. Poniżej nieco bardziej obszerny artykuł na ten temat: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Imo serio nie ma się co spieszyć z tym 24H2. Aktualnie może on przynieść jedynie więcej złego niż dobrego. Z resztą dopóki 23H2 ma wsparcie i działa dobrze to po to robić. Osobiście nie widzę w tym większego sensu. LAGUNA, starcraft2fan i srom-otnik lubią to Cytuj
sasik007 Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 Czy mogłbym sie dowiedziec w jakie usługi ingeruje ten programik do czyszczenia? Cytuj
zen888 Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 7 godzin temu, -RKI- napisał(a): Imo serio nie ma się co spieszyć z tym 24H2. Aktualnie może on przynieść jedynie więcej złego niż dobrego. Z resztą dopóki 23H2 ma wsparcie i działa dobrze to po to robić. Osobiście nie widzę w tym większego sensu. Tam jest tyle błędów, że nie zdążą tego naprawić do 25H2 (są już pierwsze buildy). A może od razu Windows 12. -RKI- lubi to Cytuj
starcraft2fan Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 19 godzin temu, -RKI- napisał(a): Ilekroć czytam ile problemów stwarza obecnie 24H2 tym bardziej jestem zdania że im później się za niego weźmiesz tym lepiej. Najnowszy przykład że z tą wersją systemu nie jest najlepiej - Otóż system randomowo sobie potrafi podbić głośność do 100% tym samym sprawić co najmniej mało przyjemną niespodziankę osobom nie będącym na to gotowym (rip słuch) Po drugie dla graczy złą wiadomością jest to że gry od Ubisoftu mają jakiś konflikt z tą wersją systemu i to sprawa na tyle duża że MS wycofał z dystrybucji 24H2 na sprzętach na których dana gra jest zainstalowana. Poniżej nieco bardziej obszerny artykuł na ten temat: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Imo serio nie ma się co spieszyć z tym 24H2. Aktualnie może on przynieść jedynie więcej złego niż dobrego. Z resztą dopóki 23H2 ma wsparcie i działa dobrze to po to robić. Osobiście nie widzę w tym większego sensu. Aż się zalogowałem na forum. Zdecydowanie podzielam zdanie z powyższego posta. 24H2 to obecnie zabugowany build, którego dystrybucja została zatrzymana przez MS. imho nie ma co sie spieszyć z cieciem tej wersji, dopoki nie bedzie stabilniejsza -RKI- i LAGUNA lubią to Cytuj
adamur1984 Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 czemu nie ma hibernacji w pana wstawkach Cytuj
srom-otnik Opublikowano 26 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 23 minuty temu, adamur1984 napisał(a): czemu nie ma hibernacji w pana wstawkach W TUNING masz folder SKRYPTY... plusik lubi to Cytuj
megabajtj23 Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 A ja mam nieco inne pytanie, mianowicie ktory z systemów: JG11 AIO, IOT LTSC, LITE, czy EXTREME, który najlepiej współpracowałby z programami DAW, chodzi konkretnie o to, aby była jak najmniejsza latencja i jak najmniej obciążony procesor różnymi innymi programami w tle? Do zabawy z muzyką korzystam z gamingowego HPka z proc. i5. Pozdrawiam. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 Tutaj chyba większe znaczenie będzie miał procesor pamięć niż wersja systemu. zdzisiek24 lubi to Cytuj
megabajtj23 Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 No i rację tutaj masz, odnośnie procesora i pamięci, ale zbędny bagaż ulży procesorowi, jak też i różne programy działające w tle. Cytuj
megabajtj23 Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 Podczas nagrywania wielościeżkowego, staram się wyłączyć co tylko możliwe, nawet kartę sieciową i blut. Stopień zasilania ustawione jest na maxa, wyłączałem również w tym czasie Defendera, no i jakoś tam się kręciło. Ale! pokusiło mnie na uaktualnienie na 24H2, podczas instalacji poprosił o ustawienie konta, pominąłem tę opcję i po zainstalowaniu nie mam opcji Zabezpieczenie Windows i jakie kolwiek próby wyłączenia, działającego zabezpieczenia w tle natychmiast usuwa mi Dev Control poprostu nie mogę nic z tym zrobić. Więc postanowiłem wgrać moda, tylko którą wersję? nie wiem. Cytuj
LAGUNA Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 Sprawdź sobie tego Win JG11 23H2 Extreme - v.2 chociaż tak naprawdę nie odczuł byś różnicy. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
megabajtj23 Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 ok. jak tylko znajdę chwilę to załaduję go na laptopa, i też myślę że to będzie dobry wybór, bo o aktualizacji na 24H2, co niektórzy to nie mają dobrego zdania. Dzięki. 5 minut temu, megabajtj23 napisał(a): ok. jak tylko znajdę chwilę to załaduję go na laptopa, i też myślę że to będzie dobry wybór, bo o aktualizacji na 24H2, co niektórzy to nie mają dobrego zdania. Dzięki. No i szkoda, nie da się już go pobrać : Plik, który próbujesz pobrać nie jest już dostępny Z jednego z poniższych powodów: Plik został usunięty, ponieważ naruszał nasze Warunki korzystania z usługi. Nieważny adres URL - link którego próbujesz użyć jest niedostępny. Plik został skasowany przez użytkownika. Cytuj
jkaw Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 W dniu 26.11.2024 o 19:15, megabajtj23 napisał(a): A ja mam nieco inne pytanie, mianowicie ktory z systemów: JG11 AIO, IOT LTSC, LITE, czy EXTREME, który najlepiej współpracowałby z programami DAW, chodzi konkretnie o to, aby była jak najmniejsza latencja i jak najmniej obciążony procesor różnymi innymi programami w tle? Do zabawy z muzyką korzystam z gamingowego HPka z proc. i5. Pozdrawiam. Dzień dobry. Może dołożę jeszcze jedno pytanie: Który będzie najlepszy do gier? Pozdrawiam Cytuj
jkaw Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 37 minut temu, jkaw napisał(a): Dzień dobry. Może dołożę jeszcze jedno pytanie: Który będzie najlepszy do gier? Pozdrawiam Konkretnie FPS Cytuj
wislak00 Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 23 godziny temu, megabajtj23 napisał(a): ok. jak tylko znajdę chwilę to załaduję go na laptopa, i też myślę że to będzie dobry wybór, bo o aktualizacji na 24H2, co niektórzy to nie mają dobrego zdania. Dzięki. No i szkoda, nie da się już go pobrać : Plik, który próbujesz pobrać nie jest już dostępny Z jednego z poniższych powodów: Plik został usunięty, ponieważ naruszał nasze Warunki korzystania z usługi. Nieważny adres URL - link którego próbujesz użyć jest niedostępny. Plik został skasowany przez użytkownika. Tego Extreme masz tutaj, wskoczył do wersji AIO, wraz z Lite do wyboru podczas instalacji. Cytuj
-RKI- Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 2 godziny temu, jkaw napisał(a): Dzień dobry. Może dołożę jeszcze jedno pytanie: Który będzie najlepszy do gier? Pozdrawiam Ja używam typowo do gier wersji Lite. Wszystko śmiga jak szalone. starcraft2fan i LAGUNA lubią to Cytuj
jkaw Opublikowano 28 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2024 16 godzin temu, -RKI- napisał(a): Ja używam typowo do gier wersji Lite. Wszystko śmiga jak szalone. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj
megabajtj23 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2024 Witam. No po nieudanej próbie pobierania wersji extreme, pobrałem tę wersję którą właśnie poleca srom-otnik i chciałbym powiedziec że z systemu jestem zadowolony. Podczas nagrywania wielościeżkowego w którym brały udział jednocześnie dwa instrumenty, jeden wokal, i jeden instrument wirtualny, prócz tego na kanałach były załączone efekty, i wsumie wskaźnik obciążenia procesora wskazywał 18% co na poprzednim wskazywało grubo więcej. Fajnie byłoby, gdyby był dołączony jakiś skrypt umożliwiający włączanie i wyłączanie za pomocą jednego kliku, wybranych urządzeń w menadżerze. Ja dodatkowo wyłączam wszystkie urządzenia audio wmontowane w laptopie , gdyż korzystam z zewnętrznej karty, jak równierz wyłączam kartę Nvidia a pozostawiam tylko zintegrowaną, wyłączam sieć i kamerę. Dziękuję i pozdrawiam. srom-otnik lubi to Cytuj
stens Opublikowano 2 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2024 16 godzin temu, megabajtj23 napisał(a): Fajnie byłoby, gdyby był dołączony jakiś skrypt umożliwiający włączanie i wyłączanie za pomocą jednego kliku, Zamów sobie "osobistego" moda u Mistrza. LAGUNA i srom-otnik lubią to Cytuj
sasik007 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 Witam , pytanko wersja extreme jest opcja jakos dodac obsluge smb? bo kurcze bez tego nie dziala mi udostepnianie folderu publicznego. Cytuj
Pelsonmx Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 Home , śmiga jak szalone, póki co zostaje na nim mój pierwszy system 11 , nawet Start All Back sobie wykupiłem ps : co daje tryb gier ? srom-otnik lubi to Cytuj
sebio Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2024 12 godzin temu, sasik007 napisał(a): Witam , pytanko wersja extreme jest opcja jakos dodac obsluge smb? bo kurcze bez tego nie dziala mi udostepnianie folderu publicznego. Czy ty tak na serio czy jaja se robisz? Extreme mówi ci to coś? srom-otnik i swiniarobert69 lubią to Cytuj
Pelsonmx Opublikowano 10 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2024 Wie ktoś cholibka jak uruchomić WIFI na tym Windowsie ? tu się nic nie wyświetla, na dole DODAJ nie działa . w tym oknie jak kliknę DODAJ urządzenie i cokolwiek z tego co widać w oknie po lewej czy to BT czy ekran bezprzewodowy czy wszystko inne nic się nie dzieje . Cytuj
hoof Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2024 Witam mam problem z uruchomieniem aplikacji łącze z telefonem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Pelsonmx Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2024 ja widzę tu połowa rzeczy nie trybi w tym systemie szkoda bo fajny ale mało użytkowy klikając cokolwiek tutaj nic się totalnie nie dzieje... Cytuj
Dom1nik Opublikowano 16 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2024 @srom-otnik Czy " "Czy system został zainstalowany na dysku SSD?" na NVME mam kliknąć tak czy nie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi