Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, alfabit napisał(a):

nie wiem czy wiecie o co mi chodzi

ja nie wiem - mogę tylko podejrzewać

możesz zainstalować i wszystko będziesz wiedział - będzie to dużo szybciej

Opublikowano
32 minuty temu, Saddam napisał(a):

Siemka

Podziękowania wysłałem na wskazany nr. :)

Pytanie

Można spodziewać się 24H2 w wersji AiO jak IoT?

I w sumie czy warto przesiadać się na IoT z Prof. Extreme?

Pozdr.

Dzięki!!!

Zrobię 24H2, ale nie teraz, mam urlop i chcę odpocząć. Jutro wydam IoT Extreme i na tym koniec.

Jeszcze gdzieś chodzi mi po głowie LTSB w wersji nie aktualizowalnej, bo WU działa tam koszmarnie, podobnie mechanizm czyszczenie WinSxS, więc możliwa jedyna wersja to  LTSB Extreme - nic jednak nie obiecuję. Pobawię się i pewnie będzie do kosza.

Czy warto na IoT z Prof. Extreme - jak będzie IoT Extreme to tak, inaczej NIE.

PZDR!

potrzebuje lubi to
Opublikowano
Godzinę temu, srom-otnik napisał(a):

Dzięki!!!

Zrobię 24H2, ale nie teraz, mam urlop i chcę odpocząć. Jutro wydam IoT Extreme i na tym koniec.

Jeszcze gdzieś chodzi mi po głowie LTSB w wersji nie aktualizowalnej, bo WU działa tam koszmarnie, podobnie mechanizm czyszczenie WinSxS, więc możliwa jedyna wersja to  LTSB Extreme - nic jednak nie obiecuję. Pobawię się i pewnie będzie do kosza.

PZDR!

Łokej :)

W takim razie cierpliwie poczekam i spokojnego wypoczynku

Pozdr. ;)

Opublikowano
30 minut temu, -RKI- napisał(a):

@srom-otnik A aktualną wersję Lite będzie dało radę samemu zaktualizować do 24H2 przez WU? Oczywiście chodzi mi o sytuację gdy owa aktualizacja zostanie normalnie tam udostępniona. 

Mam nadzieję, bo wszystkie łątki wchodzą w Lite, więc jest szansa. Ale comiesięczne updaty to nie to samo co skok o jedną wersję w górę. Zobaczymy...

swiniarobert69 i -RKI- lubią to
Opublikowano

Kurcze, przy Home Extreme oraz sterowniku nvidia

537.58-desktop-win10-win11-64bit-international-dch-whql nie działa panel. Pewnie będę musiał przeinstalować na wersję z działającym sklepem.

Opublikowano
Godzinę temu, Robert97 napisał(a):

537.58-desktop-win10-win11-64bit-international-dch-whql nie działa panel. Pewnie będę musiał przeinstalować na wersję z działającym sklepem.

no nie bedzie działał jak nie wł w optymalizatorze usług sklepu przed, a jak odpalisz będzie oki

srom-otnik lubi to
Opublikowano
W dniu 11.07.2024 o 17:18, srom-otnik napisał(a):

Dzięki!!!

PZDR!

W10 LTSB? To by było arcydzielo

Opublikowano

Czy komuś na wersjji Full lub Lite Pro przycinało YT na chromie? 

Co ok 20 sekund pauzuje i po chwili rusza dalej, 20 sek i od nowa,  cyklicznie...

Mam takie prywatne zgloszenie i nie wiem, co może być tego powodem. 

Nie pamietam, żeby ktoś,  nas tu na forum coś podobnego oposywal

Opublikowano
Godzinę temu, srom-otnik napisał(a):

Co ok 20 sekund pauzuje i po chwili rusza dalej, 20 sek i od nowa,  cyklicznie...

Mi YT działa normalnie na wersji Lite. Na chromie.

srom-otnik lubi to
Opublikowano

Siemka ALL

YT działa normalnie, w sumie wszystko działa ok, tylko nieco długo boot'uje z pod UEFI na nvme, ale to raczej w BIOS'ie coś
Poza tym mały problem ze sklepem jak niżej

-* Ktoś rozwiązał problem jak "przypiąć" aplikacje (np. gry) ze sklepu M$ do paska zadań 🤔 *-

Poza tym super-nice and cool 😅👍😁🍄

Wer. PRO Extreme 

srom-otnik lubi to
Opublikowano
5 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Full Pro parę filmów uruchomionych jednocześnie i zero przycięć.

Opublikowano
41 minut temu, srom-otnik napisał(a):

Kolega opisał mi dokładniej swój problem - po daniu pauzy ok 20 sekund wstrzymuje YT, a później sam rusza dalej.

Czad!

Mieliscie coś takiego na chromie pod Pro?

Dałem pauzę, przez 15minut nic się nie działo. Może data instalacji ma znaczenie. Swój system Full Pro instalowałem 26 maja. Może późniejsze Twoje modyfikacje to powodują. 

Opublikowano

▲   Kliknij prawym przyciskiem myszy na Start > Menedżer urządzeń > Baterie, następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na sterowniku baterii i wybierz Wyłącz urządzenie > Tak, następnie powtórz to działanie tym razem wybierając z menu Włącz urządzenie. Zobacz czy ikona się pojawi.

Opublikowano
25 minut temu, zdzisiek24 napisał(a):

▲   Kliknij prawym przyciskiem myszy na Start > Menedżer urządzeń > Baterie, następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na sterowniku baterii i wybierz Wyłącz urządzenie > Tak, następnie powtórz to działanie tym razem wybierając z menu Włącz urządzenie. Zobacz czy ikona się pojawi.

Robiłem, ikona nie wyświetliła.

Windows JG11 Pro w wersji Lite może funkcja została wycięta 

Opublikowano
11 minut temu, XMateusz0707X napisał(a):

Robiłem, ikona nie wyświetliła.

Windows JG11 Pro w wersji Lite może funkcja została wycięta 

Siemka

Może spróbuj klikając "prawym" (PPM) na pasek zadań i kolejno w opcjach "właściwości"

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
10 minut temu, Saddam napisał(a):

Siemka

Może spróbuj klikając "prawym" (PPM) na pasek zadań i kolejno w opcjach "właściwości"

Dzięki wielkie działa pokazuje :) 

Jeszcze jedno. Utworzyłem konto Microsoft Account, nie mogę też zalogować klikałem zaloguj nic nie dzieje 

Opublikowano
22 minuty temu, XMateusz0707X napisał(a):

Dzięki wielkie działa pokazuje :) 

Jeszcze jedno. Utworzyłem konto Microsoft Account, nie mogę też zalogować klikałem zaloguj nic nie dzieje 

A dane logowania poprawne? 🤔

Czasem jedna literka ... 😅

Ewentualnie przy "optymalizator usług" zaznacz czy jak tam jest (nie pamiętam) że korzystasz ze sklepu M$

Ja podczas optymalizacji daję wszędzie "nie" poza wyżej wymienioną sytuacją

*

Ktoś z Was miał może problem z WU? (win update)

Niby sprawdza mi co jakiś czas ale kiedy chcę ręcznie sprawdzić 0 reakcji

W sumie nie zwracałem wcześniej uwagi na to

Win 11 AiO Pro Extreme (optymalizator usług - przywrócone domyślne)

Dism również wywala błąd podczas próby skanu

Opublikowano
17 minut temu, boniek napisał(a):

@XMateusz0707X musisz mieć ustawiony pin na lokalnym koncie zanim zalogujesz się online

@Saddam w extreme aktualki są całkiem WYŁĄCZONE. Czytaj dokładnie opis w pierwszym poście.

Czytałem ale chyba coś pominąłem, albo ...

Nawet jest takie cos

Z tego co pamiętam Win 10 Pro Ext. 21H1 WU normalnie działał do momentu wyłączenia go przez "optymalizator usług"