stan1 Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2024 wichciałbym podziękować Sromotnikowi bo siedze na jego windach od zawszę BRAWO.Mam trywialne pytanie , bo chciałbym aby ten system był w pełni po angielsku ? plusik lubi to Cytuj
wiher123 Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Mam pytanie - jak pozbyć się tej przerwy z prawokliku? Tam gdzie zaznaczyłem czerwonym klikam i menu kontekstowe jest trochę za wysoko Cytuj
stens Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Przecież to jest normalne. Cytuj
bajzell Opublikowano 15 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2024 niemoge polaczyc sie przez wifi na wersji lite i AiO czy cos przegapilem? Cytuj
wiher123 Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2024 W dniu 14.08.2024 o 10:47, stens napisał(a): Przecież to jest normalne. Sprawdziłem na czystym Win 11 i masz rację, a na Win 10 nie ma takiego "marginesu" ale zapewne to wina tego domyślnego nowego prawokliku Win 11 - Ciekawe co MS wymyśli z Win 12 Cytuj
krikus Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Po instalacji wersji lite nie działa mi mikser z ikony na pasku zadań, czy ktoś wie jak to ogarnąć? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2024 2 godziny temu, krikus napisał(a): Po instalacji wersji lite nie działa mi mikser z ikony na pasku zadań, czy ktoś wie jak to ogarnąć? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Moi Drodzy testerzy, trzeba było o tym mówić 2 miesiące temu, jak powstawała wersja lite. Bylo co najmniej 2 tysiace pobrań i cisza. Teraz to musztarda po obiedzie swiniarobert69, Franz Maurer i LAGUNA lubią to Cytuj
krikus Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Godzinę temu, srom-otnik napisał(a): Moi Drodzy testerzy, trzeba było o tym mówić 2 miesiące temu, jak powstawała wersja lite. Bylo co najmniej 2 tysiace pobrań i cisza. Teraz to musztarda po obiedzie Ja zainstalowałem wczoraj dopiero W dniu 10.07.2024 o 05:50, Saddam napisał(a): Siemka Wszystkim Ktoś miał podobnie? Możliwe, ze problem jest błahy ale napisałem Dodam, że wczoraj po instalce wszystko było ok, czyli 3 wyjścia do wyboru, 1.monitor, .2.słuchawki i 3. wyjście S/PDIF [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @srom-otnikwidzę, że ktoś zgłaszał taki problem 10 lipca Cytuj Saddam Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Siemka, tak ja, ale pisałem później że ok Zaraz pogrzebie i postaram się sobie przypomnieć jak rozwiązałem problem :))) #WindaMade-by-Sromotnik 4ever !!! [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak możesz wrzuć screen jak to wygląda u Ciebie zaraz po kliknięciu ikony "dźwięk" Cytuj stens Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2024 6 godzin temu, krikus napisał(a): czy ktoś wie jak to ogarnąć? Tak wiem, ściągnij sobie ze sklepu apkę "EarTrumpet" i tym to ogarniesz. W traju będzie ikonka. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA lubi to Cytuj kama1511 Opublikowano 1 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2024 Witam. U mnie działa wszystko dobrze, ale znowu powrócił problem brakiem wyłączaniem się ekranu w określonym czasie. To samo dotyczy wygaszacza ekranu. W czasie bezczynności nic się nie dzieje i ekran świeci w nieskończoność. Zgłaszałem wcześnie j ten problem w wersji JG Lite ,ale nikt nie odpowiedział. To co powyżej dzieje się po kilkukrotnym użyciu narzędzia czyszczenie z PPM. Jest jakiś sposób by to naprawić ? Laptopy Lenovo B51-80,Dell Vostro 3530 Cytuj Zriel Opublikowano 1 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2024 Wersja Pro Full, błąd przy próbie instalacji czarnych ikon - z niewiadomych przyczyn instalator nie może uzyskać dostępu do folderów systemowych (temp, system32) i instalacja się wywala. Zainstalowane na Cc z Ryzen 7 5700X i 32GB RAM na płycie głównej Asus B550 Prime Plus. Pomogló doinstalowanie skryptu "take ownership" do menu kontekstowego PPM i przejęcie na własność oraz podmiana plików (notabene tego skryptu w menu PPM mi w sumie brakowało - zawsze w modyfikacjach Sromotnika był). Co ciekawe instalowałem system na swoim PC o podobnej konfiguracji (Ryzen 5700X3D, 32GB RAM, MSI B550 Tomahawk) i tego problemu nie miałem. Cytuj Saddam Opublikowano 4 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2024 Siemka ALL Ja co prawda lapka już dawno nie miałem w rękach ale z tego co wiem problem mogą powodować sterowniki, a raczej ich brak U mnie na Lenovo G50-45 po instalacji Win JG10 x64 21H1 nie było problemu, ale pamiętam że raz miałem "czysta" windę 10 x64 i trzeba było stery ze strony producenta pobrać (wszystkie jak leci) i instalować Któryś z nich odpowiadał za "zarządzanie energią" W dniu 1.09.2024 o 21:28, kama1511 napisał(a): Witam. U mnie działa wszystko dobrze, ale znowu powrócił problem brakiem wyłączaniem się ekranu w określonym czasie. To samo dotyczy wygaszacza ekranu. W czasie bezczynności nic się nie dzieje i ekran świeci w nieskończoność. Zgłaszałem wcześnie j ten problem w wersji JG Lite ,ale nikt nie odpowiedział. To co powyżej dzieje się po kilkukrotnym użyciu narzędzia czyszczenie z PPM. Jest jakiś sposób by to naprawić ? Laptopy Lenovo B51-80,Dell Vostro 3530 kama1511 lubi to Cytuj kama1511 Opublikowano 7 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2024 Niestety ,zgłaszałem problem z brakiem wyłączenia się ekranu w określone czasie. Nie znalazło to żadnego zainteresowania. Jedynie Napromieniowany,wspierał mnie dzielnie. Problem polega na tym że ,po jakimś czasie po instalacji Windowsów od SROM-otnika(wszystkie "jedenastki" w wersji lite i extreme), przestają wyłączać i wygaszać ekran laptopa.Nie pomaga zmiana ustawień zasilania, sterowników itp. Pomaga jedynie na czas krótkotrwały...chwilowe przejście na zasilanie bateryjne. Aktualnie testuję Win JG 23H2 Pro v full,(Dell) gdzie w/w problem nie istnieje. Na PC z"blachy" tez nie stwierdziłem takich problemów.Tylko laptopy. My config: MOBILE: Lenovo™ B51-80 (2017) OS: Windows 11 Pro CPU: I5 6200U™ 2,30 GHz, GPU Intel HD , RAM: 16GB 3 SSD: Crucial CT 256, MOBILE: DELL Vostro 15 3530 OS: Windows 11 Pro i5-1335U 15.6"FHD 16GB SSD512 .10/12 Core. 16 GB RAM DDR 4. SSD NVME 512 GB. Inter Iris XE; display :15,6” IPS PC: OS: Windows 11 Pro CPU: AMD_Phenom II_x6_1100T 3,300 GHz Asus Sabertooth 990fx r2.0; 16 GB RAM 4x4 Kingston, AMD Radeon HD 6900 1 GB. SSD,NVM Express 256 GB WDC 256 gb;WDC WD 10 ezex 1gb; HDD Seagate ST 1000. SMARTPHONE: Xiaomi Poco f2 Pro Snapdragon865 8 Core 6 GB RAM/128 GB. Było by dobrze aby Twórca tych modów czyli SROM-otnik,wypowiedzał się w tej sprawie. Nie wierzę Drodzy Testerzy by nikt się nie spotkał z w/w problemem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj srom-otnik Opublikowano 7 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2024 Godzinę temu, kama1511 napisał(a): Niestety ,zgłaszałem problem z brakiem wyłączenia się ekranu w określone czasie. Nie znalazło to żadnego zainteresowania. Jedynie Napromieniowany,wspierał mnie dzielnie. Problem polega na tym że ,po jakimś czasie po instalacji Windowsów od SROM-otnika(wszystkie "jedenastki" w wersji lite i extreme), przestają wyłączać i wygaszać ekran laptopa.Nie pomaga zmiana ustawień zasilania, sterowników itp. Pomaga jedynie na czas krótkotrwały...chwilowe przejście na zasilanie bateryjne. Aktualnie testuję Win JG 23H2 Pro v full,(Dell) gdzie w/w problem nie istnieje. Na PC z"blachy" tez nie stwierdziłem takich problemów.Tylko laptopy. My config: MOBILE: Lenovo™ B51-80 (2017) OS: Windows 11 Pro CPU: I5 6200U™ 2,30 GHz, GPU Intel HD , RAM: 16GB 3 SSD: Crucial CT 256, MOBILE: DELL Vostro 15 3530 OS: Windows 11 Pro i5-1335U 15.6"FHD 16GB SSD512 .10/12 Core. 16 GB RAM DDR 4. SSD NVME 512 GB. Inter Iris XE; display :15,6” IPS PC: OS: Windows 11 Pro CPU: AMD_Phenom II_x6_1100T 3,300 GHz Asus Sabertooth 990fx r2.0; 16 GB RAM 4x4 Kingston, AMD Radeon HD 6900 1 GB. SSD,NVM Express 256 GB WDC 256 gb;WDC WD 10 ezex 1gb; HDD Seagate ST 1000. SMARTPHONE: Xiaomi Poco f2 Pro Snapdragon865 8 Core 6 GB RAM/128 GB. Było by dobrze aby Twórca tych modów czyli SROM-otnik,wypowiedzał się w tej sprawie. Nie wierzę Drodzy Testerzy by nikt się nie spotkał z w/w problemem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie wypowiem się, ponieważ nie mam w tym momencie zainstalowanego na swoich kompach żadnego JG11, pracuję na LTSC i tylko jego testuję. starcraft2fan lubi to Cytuj kama1511 Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2024 Dzieki.Póki co , testuję Win JG 23H2 Pro v full. Działa bezproblemowo. Trochę go samemu odchudziłem i też idzie jak burza! Cytuj alfabit Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2024 9 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Nie wypowiem się, ponieważ nie mam w tym momencie zainstalowanego na swoich kompach żadnego JG11, pracuję na LTSC i tylko jego testuję. A ja cały czas jadę na Twoim W10 LTSC i zostanę na nim tak długo, jak to będzie możliwe Dziękuję za Twój czas Cytuj Ryzenek Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2024 Przed chwilą zainstalowałem Pro Full na Ryzenie, wszystko śmiga jak należy. Dzięki za twój wkład i pracy. srom-otnik i LAGUNA lubią to Cytuj Saddam Opublikowano 9 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2024 W dniu 7.09.2024 o 21:00, kama1511 napisał(a): Niestety ,zgłaszałem problem z brakiem wyłączenia się ekranu w określone czasie. Nie znalazło to żadnego zainteresowania. Jedynie Napromieniowany,wspierał mnie dzielnie. Problem polega na tym że ,po jakimś czasie po instalacji Windowsów od SROM-otnika(wszystkie "jedenastki" w wersji lite i extreme), przestają wyłączać i wygaszać ekran laptopa.Nie pomaga zmiana ustawień zasilania, sterowników itp. Pomaga jedynie na czas krótkotrwały...chwilowe przejście na zasilanie bateryjne. Aktualnie testuję Win JG 23H2 Pro v full,(Dell) gdzie w/w problem nie istnieje. Na PC z"blachy" tez nie stwierdziłem takich problemów.Tylko laptopy. My config: MOBILE: Lenovo™ B51-80 (2017) OS: Windows 11 Pro CPU: I5 6200U™ 2,30 GHz, GPU Intel HD , RAM: 16GB 3 SSD: Crucial CT 256, MOBILE: DELL Vostro 15 3530 OS: Windows 11 Pro i5-1335U 15.6"FHD 16GB SSD512 .10/12 Core. 16 GB RAM DDR 4. SSD NVME 512 GB. Inter Iris XE; display :15,6” IPS PC: OS: Windows 11 Pro CPU: AMD_Phenom II_x6_1100T 3,300 GHz Asus Sabertooth 990fx r2.0; 16 GB RAM 4x4 Kingston, AMD Radeon HD 6900 1 GB. SSD,NVM Express 256 GB WDC 256 gb;WDC WD 10 ezex 1gb; HDD Seagate ST 1000. SMARTPHONE: Xiaomi Poco f2 Pro Snapdragon865 8 Core 6 GB RAM/128 GB. Było by dobrze aby Twórca tych modów czyli SROM-otnik,wypowiedzał się w tej sprawie. Nie wierzę Drodzy Testerzy by nikt się nie spotkał z w/w problemem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Siemka A próbowałeś z zarządzaniem energią? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj kama1511 Opublikowano 11 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2024 W dniu 9.09.2024 o 18:19, Saddam napisał(a): Siemka A próbowałeś z zarządzaniem energią? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki za zainteresowanie. Obecnie mam na laptopie Win JG 23H2 Pro v full,w którym nie ma w/w problemów. Ustawienia zasilania powinny działać domyślnie , bezproblemowo. Ale wcześniej, na wersjach lite i extreme próbowałem wszystkich opcji zasilania i nic to nie pomagało. Cytuj Saddam Opublikowano 11 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2024 Ja z doświadczenia wiem, że winda od M$ nie zawsze pobierze najnowsze / najlepsze, ewentualnie wszystkie stery Cytuj matiuy Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2024 Posiadam lapka Lenovo c340-api z ryzenem 3500u ( coś jak yoga ), laptop na problemy z zasypianiem, wyłączeniem i po czasie pojawiają się dziwne trzaski w głośnikach na słuchawkach i HDMI ( oprócz Bluetooth), serwis powiedział że po wymianie dysku i zainstalowaniu oryginalnego systemu jest ok, twierdzi że w tym laptopie nagrzewa się kontroler dysku i trzeba wymienić na inny dysk który nie będzie się tak grzał. Z tego powodu mam pytanie jaki system polecacie na tego lapka i jaki tani dysk SSD 1 tb polecacie, I drugie jak wyciągnąć klucz office z systemu. Cytuj Saddam Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2024 2 godziny temu, matiuy napisał(a): Posiadam lapka Lenovo c340-api z ryzenem 3500u ( coś jak yoga ), laptop na problemy z zasypianiem, wyłączeniem i po czasie pojawiają się dziwne trzaski w głośnikach na słuchawkach i HDMI ( oprócz Bluetooth), serwis powiedział że po wymianie dysku i zainstalowaniu oryginalnego systemu jest ok, twierdzi że w tym laptopie nagrzewa się kontroler dysku i trzeba wymienić na inny dysk który nie będzie się tak grzał. Z tego powodu mam pytanie jaki system polecacie na tego lapka i jaki tani dysk SSD 1 tb polecacie, I drugie jak wyciągnąć klucz office z systemu. Siemka Klucz, temat: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] SSD polecam Adata Legend 800, u mnie max 40* C latem (PC, przewiewna), ale można poszukać czegoś co się nie grzeje (jeśli taki istnieje) Sys? Win 11 Extreme od Sro. Choć ja osobiście w lapkach korzystam z Win JG10 21H1 od Sromotnik (wersja extreme) Cytuj matiuy Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2024 Dzięki zaraz sprawdzę Cytuj Luis Opublikowano 16 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2024 On 8/29/2024 at 10:43 AM, krikus said: Po instalacji wersji lite nie działa mi mikser z ikony na pasku zadań, czy ktoś wie jak to ogarnąć? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam to samo. W optymalizatorze usług jak dasz że chcesz mieć defaultowe usługi. To wraca do normy. Pewnie jakaś usługa wyłączona to wywala. Cytuj MICKER Opublikowano 20 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2024 Mam trochę dziwne pytanie, aczkolwiek ma ktoś z was problemy z działaniem TPM? Bo to, że jest pomijane sprawdzanie to jedno, ale w systemie mi nie działa. Mam 2 takich pacjentów, Asrock B85M i Asrock Z97, i na obu taki sam problem. W biosie wykrywa TPM, ale ochrona nie działa. W systemie w zarządzaniu TPM wgl jakby nie było modułu.... (Ps. Tak, moduł TPM mam wpięty w gniazdo na płycie...) Najgorsze, że na kilku systemach patrzyłem i jest tak samo. Po co mi TPM? No Syn się uparł by został W11, z drugiej strony chciałby zagrać w Valoranta, a ten w W11 wymaga TPM'u Cytuj z8373767 Opublikowano 21 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2024 8 godzin temu, MICKER napisał(a): Mam trochę dziwne pytanie, aczkolwiek ma ktoś z was problemy z działaniem TPM? Bo to, że jest pomijane sprawdzanie to jedno, ale w systemie mi nie działa. Mam 2 takich pacjentów, Asrock B85M i Asrock Z97, i na obu taki sam problem. W biosie wykrywa TPM, ale ochrona nie działa. W systemie w zarządzaniu TPM wgl jakby nie było modułu.... (Ps. Tak, moduł TPM mam wpięty w gniazdo na płycie...) Najgorsze, że na kilku systemach patrzyłem i jest tak samo. Po co mi TPM? No Syn się uparł by został W11, z drugiej strony chciałby zagrać w Valoranta, a ten w W11 wymaga TPM'u Podałeś na tyle stare płyty, że aż muszę spytać. Bios z funkcją TPM 2.0 wgrany? Nie wszyscy producenci się pokwapili do wprowadzenia TPM 2.0 i samo zamontowanie modułu 2.0 nic nie da, jeśli BIOS tego nie wspiera. Korzystałem z czegoś takiego na Gigabyte Z97X Gaming 3, moduł z Aliexpress i BIOS F8e, którego na stronie do pobrania nie ma (jest tylko F8d), a dostałem go od supportu Gigabyte. Valorant działał. Możesz spróbować napisać o bios do Supportu, może Asrock też gdzieś je tam trzyma w "szufladzie". Na znajomego na MSI Z97 Gaming 6 bodajże się wypięli i wracał na Win10. Cytuj MICKER Opublikowano 21 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2024 5 godzin temu, z8373767 napisał(a): Podałeś na tyle stare płyty, że aż muszę spytać. Bios z funkcją TPM 2.0 wgrany? Nie wszyscy producenci się pokwapili do wprowadzenia TPM 2.0 i samo zamontowanie modułu 2.0 nic nie da, jeśli BIOS tego nie wspiera. Korzystałem z czegoś takiego na Gigabyte Z97X Gaming 3, moduł z Aliexpress i BIOS F8e, którego na stronie do pobrania nie ma (jest tylko F8d), a dostałem go od supportu Gigabyte. Valorant działał. Możesz spróbować napisać o bios do Supportu, może Asrock też gdzieś je tam trzyma w "szufladzie". Na znajomego na MSI Z97 Gaming 6 bodajże się wypięli i wracał na Win10. O, dzięki! I tu jest pies pogrzebany. Mam najnowsze ogólnodostępne biosy, stąd wykrywa TPM, ale nie jest w stanie go obsłużyć bo to ver. 2.0. Czytałem, że ludzie mają problemy z długim rozruchem na tych nieoficjalnych biosach ;/ . Cóż, jeśli nie uda się ogarnąć biosu to Syn dostanie ultimatum, albo W11, albo Valorant Dzięki jeszcze raz Cytuj wilczek995 Opublikowano 29 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2024 Boże, legenda wróciła, widzę, będę miał co robić na weekend, a jak wygląda aktywacja? w sensie w11 pro aktywuje się po necie, bo klucz jest przypisany na płycie głównej srom-otnik lubi to Cytuj starcraft2fan Opublikowano 10 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2024 Potestowalem Jedenastke juz kilka miesięcy, generalnie brak zastrzeżeń, ale wedlug mnie dwie rzeczy mogą być do doszlifowania: - zapytanie OU o instalacje sterowników przez WU (jest w modzie na dyche, w przyszłych wersjach się przyda, narazie muszę sam to ustawiać w rejestrze) - testowalem co zmienia mod AtlasOS i ma jedną mega przydatną funkcję, a mianowicie - otwierając nowy panel sterowania wycina on stronę główną ze śmieci i reklam z onedrive na rzecz po prostu listy ustawień, niestety tutaj w modzie dalej one występują, tak samo reklama onedrive w nowym menu start... Pierdoły, ale warto by było to doszlifowac w nowszych wersjach Poza tym wiadomo, nie ma lepszych modów w10 i w11, już się nieraz rozpisywalem. Pozdrawiam Aha, jak przywrócić notatnik? Wole ten z kartami z w11. Dodatkowo jak usunąć Notepad2PL, czesto wpisuje notepad w win r i wyszukuje mi tenże podmieniony program LAGUNA lubi to Cytuj Poprzednia 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Dalej Strona 19 z 22 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Ładowanie × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij https://winclub.pl/topic/47711-w%C4%85tek-archiwalny/ Więcej opcji udostępniania... Obserwujący 15 Tematy Ostatnio przeglądający 0 użytkowników Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Saddam Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Siemka, tak ja, ale pisałem później że ok Zaraz pogrzebie i postaram się sobie przypomnieć jak rozwiązałem problem :))) #WindaMade-by-Sromotnik 4ever !!! [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak możesz wrzuć screen jak to wygląda u Ciebie zaraz po kliknięciu ikony "dźwięk" Cytuj
stens Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2024 6 godzin temu, krikus napisał(a): czy ktoś wie jak to ogarnąć? Tak wiem, ściągnij sobie ze sklepu apkę "EarTrumpet" i tym to ogarniesz. W traju będzie ikonka. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA lubi to Cytuj
kama1511 Opublikowano 1 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2024 Witam. U mnie działa wszystko dobrze, ale znowu powrócił problem brakiem wyłączaniem się ekranu w określonym czasie. To samo dotyczy wygaszacza ekranu. W czasie bezczynności nic się nie dzieje i ekran świeci w nieskończoność. Zgłaszałem wcześnie j ten problem w wersji JG Lite ,ale nikt nie odpowiedział. To co powyżej dzieje się po kilkukrotnym użyciu narzędzia czyszczenie z PPM. Jest jakiś sposób by to naprawić ? Laptopy Lenovo B51-80,Dell Vostro 3530 Cytuj
Zriel Opublikowano 1 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2024 Wersja Pro Full, błąd przy próbie instalacji czarnych ikon - z niewiadomych przyczyn instalator nie może uzyskać dostępu do folderów systemowych (temp, system32) i instalacja się wywala. Zainstalowane na Cc z Ryzen 7 5700X i 32GB RAM na płycie głównej Asus B550 Prime Plus. Pomogló doinstalowanie skryptu "take ownership" do menu kontekstowego PPM i przejęcie na własność oraz podmiana plików (notabene tego skryptu w menu PPM mi w sumie brakowało - zawsze w modyfikacjach Sromotnika był). Co ciekawe instalowałem system na swoim PC o podobnej konfiguracji (Ryzen 5700X3D, 32GB RAM, MSI B550 Tomahawk) i tego problemu nie miałem. Cytuj
Saddam Opublikowano 4 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2024 Siemka ALL Ja co prawda lapka już dawno nie miałem w rękach ale z tego co wiem problem mogą powodować sterowniki, a raczej ich brak U mnie na Lenovo G50-45 po instalacji Win JG10 x64 21H1 nie było problemu, ale pamiętam że raz miałem "czysta" windę 10 x64 i trzeba było stery ze strony producenta pobrać (wszystkie jak leci) i instalować Któryś z nich odpowiadał za "zarządzanie energią" W dniu 1.09.2024 o 21:28, kama1511 napisał(a): Witam. U mnie działa wszystko dobrze, ale znowu powrócił problem brakiem wyłączaniem się ekranu w określonym czasie. To samo dotyczy wygaszacza ekranu. W czasie bezczynności nic się nie dzieje i ekran świeci w nieskończoność. Zgłaszałem wcześnie j ten problem w wersji JG Lite ,ale nikt nie odpowiedział. To co powyżej dzieje się po kilkukrotnym użyciu narzędzia czyszczenie z PPM. Jest jakiś sposób by to naprawić ? Laptopy Lenovo B51-80,Dell Vostro 3530 kama1511 lubi to Cytuj
kama1511 Opublikowano 7 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2024 Niestety ,zgłaszałem problem z brakiem wyłączenia się ekranu w określone czasie. Nie znalazło to żadnego zainteresowania. Jedynie Napromieniowany,wspierał mnie dzielnie. Problem polega na tym że ,po jakimś czasie po instalacji Windowsów od SROM-otnika(wszystkie "jedenastki" w wersji lite i extreme), przestają wyłączać i wygaszać ekran laptopa.Nie pomaga zmiana ustawień zasilania, sterowników itp. Pomaga jedynie na czas krótkotrwały...chwilowe przejście na zasilanie bateryjne. Aktualnie testuję Win JG 23H2 Pro v full,(Dell) gdzie w/w problem nie istnieje. Na PC z"blachy" tez nie stwierdziłem takich problemów.Tylko laptopy. My config: MOBILE: Lenovo™ B51-80 (2017) OS: Windows 11 Pro CPU: I5 6200U™ 2,30 GHz, GPU Intel HD , RAM: 16GB 3 SSD: Crucial CT 256, MOBILE: DELL Vostro 15 3530 OS: Windows 11 Pro i5-1335U 15.6"FHD 16GB SSD512 .10/12 Core. 16 GB RAM DDR 4. SSD NVME 512 GB. Inter Iris XE; display :15,6” IPS PC: OS: Windows 11 Pro CPU: AMD_Phenom II_x6_1100T 3,300 GHz Asus Sabertooth 990fx r2.0; 16 GB RAM 4x4 Kingston, AMD Radeon HD 6900 1 GB. SSD,NVM Express 256 GB WDC 256 gb;WDC WD 10 ezex 1gb; HDD Seagate ST 1000. SMARTPHONE: Xiaomi Poco f2 Pro Snapdragon865 8 Core 6 GB RAM/128 GB. Było by dobrze aby Twórca tych modów czyli SROM-otnik,wypowiedzał się w tej sprawie. Nie wierzę Drodzy Testerzy by nikt się nie spotkał z w/w problemem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 7 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2024 Godzinę temu, kama1511 napisał(a): Niestety ,zgłaszałem problem z brakiem wyłączenia się ekranu w określone czasie. Nie znalazło to żadnego zainteresowania. Jedynie Napromieniowany,wspierał mnie dzielnie. Problem polega na tym że ,po jakimś czasie po instalacji Windowsów od SROM-otnika(wszystkie "jedenastki" w wersji lite i extreme), przestają wyłączać i wygaszać ekran laptopa.Nie pomaga zmiana ustawień zasilania, sterowników itp. Pomaga jedynie na czas krótkotrwały...chwilowe przejście na zasilanie bateryjne. Aktualnie testuję Win JG 23H2 Pro v full,(Dell) gdzie w/w problem nie istnieje. Na PC z"blachy" tez nie stwierdziłem takich problemów.Tylko laptopy. My config: MOBILE: Lenovo™ B51-80 (2017) OS: Windows 11 Pro CPU: I5 6200U™ 2,30 GHz, GPU Intel HD , RAM: 16GB 3 SSD: Crucial CT 256, MOBILE: DELL Vostro 15 3530 OS: Windows 11 Pro i5-1335U 15.6"FHD 16GB SSD512 .10/12 Core. 16 GB RAM DDR 4. SSD NVME 512 GB. Inter Iris XE; display :15,6” IPS PC: OS: Windows 11 Pro CPU: AMD_Phenom II_x6_1100T 3,300 GHz Asus Sabertooth 990fx r2.0; 16 GB RAM 4x4 Kingston, AMD Radeon HD 6900 1 GB. SSD,NVM Express 256 GB WDC 256 gb;WDC WD 10 ezex 1gb; HDD Seagate ST 1000. SMARTPHONE: Xiaomi Poco f2 Pro Snapdragon865 8 Core 6 GB RAM/128 GB. Było by dobrze aby Twórca tych modów czyli SROM-otnik,wypowiedzał się w tej sprawie. Nie wierzę Drodzy Testerzy by nikt się nie spotkał z w/w problemem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie wypowiem się, ponieważ nie mam w tym momencie zainstalowanego na swoich kompach żadnego JG11, pracuję na LTSC i tylko jego testuję. starcraft2fan lubi to Cytuj
kama1511 Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2024 Dzieki.Póki co , testuję Win JG 23H2 Pro v full. Działa bezproblemowo. Trochę go samemu odchudziłem i też idzie jak burza! Cytuj
alfabit Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2024 9 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Nie wypowiem się, ponieważ nie mam w tym momencie zainstalowanego na swoich kompach żadnego JG11, pracuję na LTSC i tylko jego testuję. A ja cały czas jadę na Twoim W10 LTSC i zostanę na nim tak długo, jak to będzie możliwe Dziękuję za Twój czas Cytuj
Ryzenek Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2024 Przed chwilą zainstalowałem Pro Full na Ryzenie, wszystko śmiga jak należy. Dzięki za twój wkład i pracy. srom-otnik i LAGUNA lubią to Cytuj
Saddam Opublikowano 9 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2024 W dniu 7.09.2024 o 21:00, kama1511 napisał(a): Niestety ,zgłaszałem problem z brakiem wyłączenia się ekranu w określone czasie. Nie znalazło to żadnego zainteresowania. Jedynie Napromieniowany,wspierał mnie dzielnie. Problem polega na tym że ,po jakimś czasie po instalacji Windowsów od SROM-otnika(wszystkie "jedenastki" w wersji lite i extreme), przestają wyłączać i wygaszać ekran laptopa.Nie pomaga zmiana ustawień zasilania, sterowników itp. Pomaga jedynie na czas krótkotrwały...chwilowe przejście na zasilanie bateryjne. Aktualnie testuję Win JG 23H2 Pro v full,(Dell) gdzie w/w problem nie istnieje. Na PC z"blachy" tez nie stwierdziłem takich problemów.Tylko laptopy. My config: MOBILE: Lenovo™ B51-80 (2017) OS: Windows 11 Pro CPU: I5 6200U™ 2,30 GHz, GPU Intel HD , RAM: 16GB 3 SSD: Crucial CT 256, MOBILE: DELL Vostro 15 3530 OS: Windows 11 Pro i5-1335U 15.6"FHD 16GB SSD512 .10/12 Core. 16 GB RAM DDR 4. SSD NVME 512 GB. Inter Iris XE; display :15,6” IPS PC: OS: Windows 11 Pro CPU: AMD_Phenom II_x6_1100T 3,300 GHz Asus Sabertooth 990fx r2.0; 16 GB RAM 4x4 Kingston, AMD Radeon HD 6900 1 GB. SSD,NVM Express 256 GB WDC 256 gb;WDC WD 10 ezex 1gb; HDD Seagate ST 1000. SMARTPHONE: Xiaomi Poco f2 Pro Snapdragon865 8 Core 6 GB RAM/128 GB. Było by dobrze aby Twórca tych modów czyli SROM-otnik,wypowiedzał się w tej sprawie. Nie wierzę Drodzy Testerzy by nikt się nie spotkał z w/w problemem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Siemka A próbowałeś z zarządzaniem energią? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kama1511 Opublikowano 11 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2024 W dniu 9.09.2024 o 18:19, Saddam napisał(a): Siemka A próbowałeś z zarządzaniem energią? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki za zainteresowanie. Obecnie mam na laptopie Win JG 23H2 Pro v full,w którym nie ma w/w problemów. Ustawienia zasilania powinny działać domyślnie , bezproblemowo. Ale wcześniej, na wersjach lite i extreme próbowałem wszystkich opcji zasilania i nic to nie pomagało. Cytuj Saddam Opublikowano 11 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2024 Ja z doświadczenia wiem, że winda od M$ nie zawsze pobierze najnowsze / najlepsze, ewentualnie wszystkie stery Cytuj matiuy Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2024 Posiadam lapka Lenovo c340-api z ryzenem 3500u ( coś jak yoga ), laptop na problemy z zasypianiem, wyłączeniem i po czasie pojawiają się dziwne trzaski w głośnikach na słuchawkach i HDMI ( oprócz Bluetooth), serwis powiedział że po wymianie dysku i zainstalowaniu oryginalnego systemu jest ok, twierdzi że w tym laptopie nagrzewa się kontroler dysku i trzeba wymienić na inny dysk który nie będzie się tak grzał. Z tego powodu mam pytanie jaki system polecacie na tego lapka i jaki tani dysk SSD 1 tb polecacie, I drugie jak wyciągnąć klucz office z systemu. Cytuj Saddam Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2024 2 godziny temu, matiuy napisał(a): Posiadam lapka Lenovo c340-api z ryzenem 3500u ( coś jak yoga ), laptop na problemy z zasypianiem, wyłączeniem i po czasie pojawiają się dziwne trzaski w głośnikach na słuchawkach i HDMI ( oprócz Bluetooth), serwis powiedział że po wymianie dysku i zainstalowaniu oryginalnego systemu jest ok, twierdzi że w tym laptopie nagrzewa się kontroler dysku i trzeba wymienić na inny dysk który nie będzie się tak grzał. Z tego powodu mam pytanie jaki system polecacie na tego lapka i jaki tani dysk SSD 1 tb polecacie, I drugie jak wyciągnąć klucz office z systemu. Siemka Klucz, temat: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] SSD polecam Adata Legend 800, u mnie max 40* C latem (PC, przewiewna), ale można poszukać czegoś co się nie grzeje (jeśli taki istnieje) Sys? Win 11 Extreme od Sro. Choć ja osobiście w lapkach korzystam z Win JG10 21H1 od Sromotnik (wersja extreme) Cytuj matiuy Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2024 Dzięki zaraz sprawdzę Cytuj Luis Opublikowano 16 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2024 On 8/29/2024 at 10:43 AM, krikus said: Po instalacji wersji lite nie działa mi mikser z ikony na pasku zadań, czy ktoś wie jak to ogarnąć? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam to samo. W optymalizatorze usług jak dasz że chcesz mieć defaultowe usługi. To wraca do normy. Pewnie jakaś usługa wyłączona to wywala. Cytuj MICKER Opublikowano 20 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2024 Mam trochę dziwne pytanie, aczkolwiek ma ktoś z was problemy z działaniem TPM? Bo to, że jest pomijane sprawdzanie to jedno, ale w systemie mi nie działa. Mam 2 takich pacjentów, Asrock B85M i Asrock Z97, i na obu taki sam problem. W biosie wykrywa TPM, ale ochrona nie działa. W systemie w zarządzaniu TPM wgl jakby nie było modułu.... (Ps. Tak, moduł TPM mam wpięty w gniazdo na płycie...) Najgorsze, że na kilku systemach patrzyłem i jest tak samo. Po co mi TPM? No Syn się uparł by został W11, z drugiej strony chciałby zagrać w Valoranta, a ten w W11 wymaga TPM'u Cytuj z8373767 Opublikowano 21 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2024 8 godzin temu, MICKER napisał(a): Mam trochę dziwne pytanie, aczkolwiek ma ktoś z was problemy z działaniem TPM? Bo to, że jest pomijane sprawdzanie to jedno, ale w systemie mi nie działa. Mam 2 takich pacjentów, Asrock B85M i Asrock Z97, i na obu taki sam problem. W biosie wykrywa TPM, ale ochrona nie działa. W systemie w zarządzaniu TPM wgl jakby nie było modułu.... (Ps. Tak, moduł TPM mam wpięty w gniazdo na płycie...) Najgorsze, że na kilku systemach patrzyłem i jest tak samo. Po co mi TPM? No Syn się uparł by został W11, z drugiej strony chciałby zagrać w Valoranta, a ten w W11 wymaga TPM'u Podałeś na tyle stare płyty, że aż muszę spytać. Bios z funkcją TPM 2.0 wgrany? Nie wszyscy producenci się pokwapili do wprowadzenia TPM 2.0 i samo zamontowanie modułu 2.0 nic nie da, jeśli BIOS tego nie wspiera. Korzystałem z czegoś takiego na Gigabyte Z97X Gaming 3, moduł z Aliexpress i BIOS F8e, którego na stronie do pobrania nie ma (jest tylko F8d), a dostałem go od supportu Gigabyte. Valorant działał. Możesz spróbować napisać o bios do Supportu, może Asrock też gdzieś je tam trzyma w "szufladzie". Na znajomego na MSI Z97 Gaming 6 bodajże się wypięli i wracał na Win10. Cytuj MICKER Opublikowano 21 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2024 5 godzin temu, z8373767 napisał(a): Podałeś na tyle stare płyty, że aż muszę spytać. Bios z funkcją TPM 2.0 wgrany? Nie wszyscy producenci się pokwapili do wprowadzenia TPM 2.0 i samo zamontowanie modułu 2.0 nic nie da, jeśli BIOS tego nie wspiera. Korzystałem z czegoś takiego na Gigabyte Z97X Gaming 3, moduł z Aliexpress i BIOS F8e, którego na stronie do pobrania nie ma (jest tylko F8d), a dostałem go od supportu Gigabyte. Valorant działał. Możesz spróbować napisać o bios do Supportu, może Asrock też gdzieś je tam trzyma w "szufladzie". Na znajomego na MSI Z97 Gaming 6 bodajże się wypięli i wracał na Win10. O, dzięki! I tu jest pies pogrzebany. Mam najnowsze ogólnodostępne biosy, stąd wykrywa TPM, ale nie jest w stanie go obsłużyć bo to ver. 2.0. Czytałem, że ludzie mają problemy z długim rozruchem na tych nieoficjalnych biosach ;/ . Cóż, jeśli nie uda się ogarnąć biosu to Syn dostanie ultimatum, albo W11, albo Valorant Dzięki jeszcze raz Cytuj wilczek995 Opublikowano 29 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2024 Boże, legenda wróciła, widzę, będę miał co robić na weekend, a jak wygląda aktywacja? w sensie w11 pro aktywuje się po necie, bo klucz jest przypisany na płycie głównej srom-otnik lubi to Cytuj starcraft2fan Opublikowano 10 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2024 Potestowalem Jedenastke juz kilka miesięcy, generalnie brak zastrzeżeń, ale wedlug mnie dwie rzeczy mogą być do doszlifowania: - zapytanie OU o instalacje sterowników przez WU (jest w modzie na dyche, w przyszłych wersjach się przyda, narazie muszę sam to ustawiać w rejestrze) - testowalem co zmienia mod AtlasOS i ma jedną mega przydatną funkcję, a mianowicie - otwierając nowy panel sterowania wycina on stronę główną ze śmieci i reklam z onedrive na rzecz po prostu listy ustawień, niestety tutaj w modzie dalej one występują, tak samo reklama onedrive w nowym menu start... Pierdoły, ale warto by było to doszlifowac w nowszych wersjach Poza tym wiadomo, nie ma lepszych modów w10 i w11, już się nieraz rozpisywalem. Pozdrawiam Aha, jak przywrócić notatnik? Wole ten z kartami z w11. Dodatkowo jak usunąć Notepad2PL, czesto wpisuje notepad w win r i wyszukuje mi tenże podmieniony program LAGUNA lubi to Cytuj Poprzednia 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Dalej Strona 19 z 22 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Ładowanie × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij https://winclub.pl/topic/47711-w%C4%85tek-archiwalny/ Więcej opcji udostępniania... Obserwujący 15
Saddam Opublikowano 11 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2024 Ja z doświadczenia wiem, że winda od M$ nie zawsze pobierze najnowsze / najlepsze, ewentualnie wszystkie stery Cytuj
matiuy Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2024 Posiadam lapka Lenovo c340-api z ryzenem 3500u ( coś jak yoga ), laptop na problemy z zasypianiem, wyłączeniem i po czasie pojawiają się dziwne trzaski w głośnikach na słuchawkach i HDMI ( oprócz Bluetooth), serwis powiedział że po wymianie dysku i zainstalowaniu oryginalnego systemu jest ok, twierdzi że w tym laptopie nagrzewa się kontroler dysku i trzeba wymienić na inny dysk który nie będzie się tak grzał. Z tego powodu mam pytanie jaki system polecacie na tego lapka i jaki tani dysk SSD 1 tb polecacie, I drugie jak wyciągnąć klucz office z systemu. Cytuj
Saddam Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2024 2 godziny temu, matiuy napisał(a): Posiadam lapka Lenovo c340-api z ryzenem 3500u ( coś jak yoga ), laptop na problemy z zasypianiem, wyłączeniem i po czasie pojawiają się dziwne trzaski w głośnikach na słuchawkach i HDMI ( oprócz Bluetooth), serwis powiedział że po wymianie dysku i zainstalowaniu oryginalnego systemu jest ok, twierdzi że w tym laptopie nagrzewa się kontroler dysku i trzeba wymienić na inny dysk który nie będzie się tak grzał. Z tego powodu mam pytanie jaki system polecacie na tego lapka i jaki tani dysk SSD 1 tb polecacie, I drugie jak wyciągnąć klucz office z systemu. Siemka Klucz, temat: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] SSD polecam Adata Legend 800, u mnie max 40* C latem (PC, przewiewna), ale można poszukać czegoś co się nie grzeje (jeśli taki istnieje) Sys? Win 11 Extreme od Sro. Choć ja osobiście w lapkach korzystam z Win JG10 21H1 od Sromotnik (wersja extreme) Cytuj
Luis Opublikowano 16 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2024 On 8/29/2024 at 10:43 AM, krikus said: Po instalacji wersji lite nie działa mi mikser z ikony na pasku zadań, czy ktoś wie jak to ogarnąć? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam to samo. W optymalizatorze usług jak dasz że chcesz mieć defaultowe usługi. To wraca do normy. Pewnie jakaś usługa wyłączona to wywala. Cytuj
MICKER Opublikowano 20 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2024 Mam trochę dziwne pytanie, aczkolwiek ma ktoś z was problemy z działaniem TPM? Bo to, że jest pomijane sprawdzanie to jedno, ale w systemie mi nie działa. Mam 2 takich pacjentów, Asrock B85M i Asrock Z97, i na obu taki sam problem. W biosie wykrywa TPM, ale ochrona nie działa. W systemie w zarządzaniu TPM wgl jakby nie było modułu.... (Ps. Tak, moduł TPM mam wpięty w gniazdo na płycie...) Najgorsze, że na kilku systemach patrzyłem i jest tak samo. Po co mi TPM? No Syn się uparł by został W11, z drugiej strony chciałby zagrać w Valoranta, a ten w W11 wymaga TPM'u Cytuj
z8373767 Opublikowano 21 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2024 8 godzin temu, MICKER napisał(a): Mam trochę dziwne pytanie, aczkolwiek ma ktoś z was problemy z działaniem TPM? Bo to, że jest pomijane sprawdzanie to jedno, ale w systemie mi nie działa. Mam 2 takich pacjentów, Asrock B85M i Asrock Z97, i na obu taki sam problem. W biosie wykrywa TPM, ale ochrona nie działa. W systemie w zarządzaniu TPM wgl jakby nie było modułu.... (Ps. Tak, moduł TPM mam wpięty w gniazdo na płycie...) Najgorsze, że na kilku systemach patrzyłem i jest tak samo. Po co mi TPM? No Syn się uparł by został W11, z drugiej strony chciałby zagrać w Valoranta, a ten w W11 wymaga TPM'u Podałeś na tyle stare płyty, że aż muszę spytać. Bios z funkcją TPM 2.0 wgrany? Nie wszyscy producenci się pokwapili do wprowadzenia TPM 2.0 i samo zamontowanie modułu 2.0 nic nie da, jeśli BIOS tego nie wspiera. Korzystałem z czegoś takiego na Gigabyte Z97X Gaming 3, moduł z Aliexpress i BIOS F8e, którego na stronie do pobrania nie ma (jest tylko F8d), a dostałem go od supportu Gigabyte. Valorant działał. Możesz spróbować napisać o bios do Supportu, może Asrock też gdzieś je tam trzyma w "szufladzie". Na znajomego na MSI Z97 Gaming 6 bodajże się wypięli i wracał na Win10. Cytuj
MICKER Opublikowano 21 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2024 5 godzin temu, z8373767 napisał(a): Podałeś na tyle stare płyty, że aż muszę spytać. Bios z funkcją TPM 2.0 wgrany? Nie wszyscy producenci się pokwapili do wprowadzenia TPM 2.0 i samo zamontowanie modułu 2.0 nic nie da, jeśli BIOS tego nie wspiera. Korzystałem z czegoś takiego na Gigabyte Z97X Gaming 3, moduł z Aliexpress i BIOS F8e, którego na stronie do pobrania nie ma (jest tylko F8d), a dostałem go od supportu Gigabyte. Valorant działał. Możesz spróbować napisać o bios do Supportu, może Asrock też gdzieś je tam trzyma w "szufladzie". Na znajomego na MSI Z97 Gaming 6 bodajże się wypięli i wracał na Win10. O, dzięki! I tu jest pies pogrzebany. Mam najnowsze ogólnodostępne biosy, stąd wykrywa TPM, ale nie jest w stanie go obsłużyć bo to ver. 2.0. Czytałem, że ludzie mają problemy z długim rozruchem na tych nieoficjalnych biosach ;/ . Cóż, jeśli nie uda się ogarnąć biosu to Syn dostanie ultimatum, albo W11, albo Valorant Dzięki jeszcze raz Cytuj
wilczek995 Opublikowano 29 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2024 Boże, legenda wróciła, widzę, będę miał co robić na weekend, a jak wygląda aktywacja? w sensie w11 pro aktywuje się po necie, bo klucz jest przypisany na płycie głównej srom-otnik lubi to Cytuj
starcraft2fan Opublikowano 10 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2024 Potestowalem Jedenastke juz kilka miesięcy, generalnie brak zastrzeżeń, ale wedlug mnie dwie rzeczy mogą być do doszlifowania: - zapytanie OU o instalacje sterowników przez WU (jest w modzie na dyche, w przyszłych wersjach się przyda, narazie muszę sam to ustawiać w rejestrze) - testowalem co zmienia mod AtlasOS i ma jedną mega przydatną funkcję, a mianowicie - otwierając nowy panel sterowania wycina on stronę główną ze śmieci i reklam z onedrive na rzecz po prostu listy ustawień, niestety tutaj w modzie dalej one występują, tak samo reklama onedrive w nowym menu start... Pierdoły, ale warto by było to doszlifowac w nowszych wersjach Poza tym wiadomo, nie ma lepszych modów w10 i w11, już się nieraz rozpisywalem. Pozdrawiam Aha, jak przywrócić notatnik? Wole ten z kartami z w11. Dodatkowo jak usunąć Notepad2PL, czesto wpisuje notepad w win r i wyszukuje mi tenże podmieniony program LAGUNA lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi