Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, musha napisał(a):

Już to zrobiłem, mam thinkpada t495 i ma miejsce na karte sim, karta wsadzona ale w sieciach wgl nie wykrywa , jakieś pomysły masz?

napisz jaki masz modem?,... czy był częścią kompa? ... czy może dokupiłeś?? ... czy kiedykolwiek działało takie połączenie i w jakiej sieci? ....  ile system zgłasza / widzi takich kart?? .... 

Opublikowano

ThinkPad za pomocą bezprzewodowej sieci rozległej (WWAN) lub karty komórkowej karta może przestać działać. Może się to zdarzyć, jeśli system ma zainstalowaną kartę SIM podczas tworzenia obrazu systemu.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Skończyłem prace nad W11 23H2.

Jeśli wynajdziecie jakieś błędy w którejś z wersji, niestety nie będę już ślęczał nad tym, tylko zwrócę uwagę na to przy kolejnych modyfikacjach.

Dałem z siebie całe 100% - muszę teraz nadgonić kilka miesięcy unikania robót przydomowych i wrócić do łask Żony, która już na mój widok przy kompie chce mnie zostawić, nie mówiąc już o dzieciach, wstyd....

Przyjemnego użytkowania. a jak coś mi nie wyszło to wybaczcie - przez ostatnie 3 lata do kompa siadałem tylko by sprawdzić pocztę lub zrobić przelewy.

PZDR!

Opublikowano
5 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Skończyłem prace nad W11 23H2.

Jeśli wynajdziecie jakieś błędy w którejś z wersji, niestety nie będę już ślęczał nad tym, tylko zwrócę uwagę na to przy kolejnych modyfikacjach.

Dałem z siebie całe 100% - muszę teraz nadgonić kilka miesięcy unikania robót przydomowych i wrócić do łask Żony, która już na mój widok przy kompie chce mnie zostawić, nie mówiąc już o dzieciach, wstyd....

Przyjemnego użytkowania. a jak coś mi nie wyszło to wybaczcie - przez ostatnie 3 lata do kompa siadałem tylko by sprawdzić pocztę lub zrobić przelewy.

PZDR!

Kumplu Wszyscy czekaliśmy na Ciebie   ,  i się doczekaliśmy !!!     Dziękuję  Ci bardzo

Opublikowano
6 godzin temu, stens napisał(a):

Czy ktoś wie jak usunąć te podpowiedz? Bo to tylko wkurza.

Też mnie to wnerwia, strasznie jest to mulące. Zamiast od razu znikać to chwile się utrzymuje...

Opublikowano

Źle się pobrał i odszyfrował z mega?

Gigabyte P55 i7 8GB SSD

JG10 właśnie z marszu poszedł i urósł do 22H2

edit: zrobimy eksperyment 

Opublikowano
Cytat

Instalacja nie powiodła się: system Windows nie mógł zainstalować następującej aktualizacji, ponieważ wystąpił błąd 0xC1900101: Windows 11 Insider Preview 10.0.26120.961 (ge_release).

Wszystko ładnie, podczas ładowania BSOD i potem rollback. Co jest? Ludzie na C2D instalują

Opublikowano
47 minut temu, ewabem5 napisał(a):

Po zbootowaniu nośnika mam tylko "home" nie mam "pro" - zależy mi na PRO - pobierałem z Files.fm

nie doczytałem w panice - jest napisane jak byk - o ja durny

Najlepiej wypał to Rufusem na USB i plik do.cfg wklej do katalogu sources i z bani . Masz wszystkie wersje do wyboru

Opublikowano

Potrzebuję pomocy, bo za chwilę zacznę siwieć z nerwów. Odkryłem pewien problem z którym nie mogę sobie poradzić od kilku godzin. Jest to problem z którego wcześniej nie zdawałem sobie sprawy i nie mam pojęcia czy jest to wina systemu, wina mojego sprzętu a może wina sterownika który instaluje. Więc do rzeczy. 

Siedzę aktualnie na JG11 Lite Pro V3

Problem mój dotyczy dźwięku a dokładniej konsoli sterowania dźwiękiem Realteka którą instaluję ze sklepu Microsoftu lecz przy próbuje jej uruchomienia dostaje błąd "nie mogę połączyć z usługą RPC"

Jak się okazuje sterownik którego używam

Ten dokładnie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Nie instaluje się w pełni a dokładniej nie instaluje on wszystkich komponentów potrzebnych do działania ów konsoli. Brakuje usługi "Realtek Universal Audio" brakuje również dwóch komponentów w "Składnikach programowych" w managerze urządzeń i zaś nie jestem pewien czy sam główny sterownik dźwięku instaluje się jak trzeba bo nazwę karty dźwiękowej zamiast "Realtek(R) Audio" tak jak powinno być, mam "Realtek High Definition Audio"

Kroki jakie podjąłem by to naprawić to: Wywalenie wszelakich sterowników Realteka przez program "'Driver Store Explorer" tak jak pisał autor paczki sterownika, ponowna próba instalacji jego sterownika, nic to nie dało. Przywróciłem usługi do domyślnych, wyłączyłem tryb dla gier, przywróciłem wszystkie usługi domyślne w O&O. Nic, zero efektu, dalej ten sterownik nie instaluje się tak jak powinien. W końcu na skraju wyczerpania nerwowego zrobiłem format i postawiłem na czysto JG11 Lite Pro iii... dupa blada, dalej jest to samo. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane gdyż na swoim poprzednim komputerze który miał tę samą kartę dźwiękową dokładniej integre ALC 897 tego problemu nie było. Sterownik instalował się w 100% prawidłowo, różnica jednak jest taka że tam używałem Win 10 JG LTSC. Więc tak jak pisałem wcześniej nie wiem czy to wina systemu, sterownika czy czegoś innego? 

Na sam koniec pozostawiłem twist. Mianowicie... Inny sterownik również Universal Audio, tyle że pobrany ze strony producenta mojej płyty głównej (MSI) instaluje się bez problemu, są wszystkie komponenty, nazwa karty dźwiękowej jest taka jak powinna i ogólnie niby okej tyyyle że jest on po prostu stary a mi bardzo zależy na tym bym miał zawsze jak najświeższy sterownik. Poza tym przyzwyczaiłem się do używania nieoficjalnej wersji z którą od wielu, wielu lat nie miałem żadnych problemów a jej autor bardzo często udostępnia aktualizacje.

To o czym jeszcze mogę wspomnieć to fakt że ze strony mobo sterownik ma normalny instalator, zaś ten nieoficjalny instaluje się skryptem .bat - Może to ważne? Nie wiem, pomyślałem że warto wspomnieć. Na githubie znalazłem też wpis z IDENTYCZNYM problemem jaki mam i ja, napisałem nawet tam post ale raczej nie mam co liczyć na pomoc gdyż sam ten wpis jest sprzed 8 mcy... 

Tutaj link: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Bardzo bym prosił Ciebie @srom-otnik lub którego kolwiek z was drodzy użytkownicy forum o WSZELKĄ pomoc za którą będę serdecznie wdzięczny!

Opublikowano
28 minut temu, c666 napisał(a):

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] próbowałeś instalować stery z pominięciem blokady podpisu?

Tego nie sprawdzałem aczkolwiek nie jestem pewien czy to coś da bo paczka ze sterami które próbuję wgrać domyślnie zawiera podpisane sterowniki, potem osobnym skryptem wymusza jedynie podmianę plików tych nie podpisanych. Tak czy inaczej sprawdzę potem jak to pójdzie z całkowitym wyłączeniem podpisu. Dziękuję za tę sugestię! 🙂

Opublikowano
11 godzin temu, -RKI- napisał(a):

ze sklepu Microsoftu lecz przy próbuje jej uruchomienia dostaje błąd "nie mogę połączyć z usługą RPC"

Miałem to kilka razy, zawsze pomogła reinstalacja systemu.

Opublikowano
1 godzinę temu, stens napisał(a):

Miałem to kilka razy, zawsze pomogła reinstalacja systemu.

W tym wypadku nie pomogła. Tak jak pisałem wcześniej, na świeżo zreinstalowanym, czystym, na domyślnych usługach Win JG problem nie znika gdyż sterownik dźwięku nie jest w stanie zainstalować wszystkich potrzebnych komponentów do działania konsoli dźwięku. 

Opublikowano
40 minut temu, -RKI- napisał(a):

gdyż sterownik dźwięku nie jest w stanie zainstalować wszystkich potrzebnych komponentów do działania konsoli dźwięku. 

Zmień sterownik [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

zdzisiek24 lubi to
Opublikowano

@-RKI- jeśli chodzi o problem z instalacją sterów dźwięku, to pytanie czy po zainstalowaniu sterów grafiki domyślnie jako urządzenie wyjściowe dźwięku przypadkiem nie ustawia Ci się "dźwiękówka" po hdmi, a na pewno Ci się ustawi gdy masz wbudowane głośniki w monitorze. Mi pomogło wyłączenie tego urządzenia w okienku "dźwięki" z panelu sterowania.

Opublikowano
18 minut temu, boniek napisał(a):

@-RKI- jeśli chodzi o problem z instalacją sterów dźwięku, to pytanie czy po zainstalowaniu sterów grafiki domyślnie jako urządzenie wyjściowe dźwięku przypadkiem nie ustawia Ci się "dźwiękówka" po hdmi, a na pewno Ci się ustawi gdy masz wbudowane głośniki w monitorze. Mi pomogło wyłączenie tego urządzenia w okienku "dźwięki" z panelu sterowania.

Domyślne urządzenie jest dobre. Problem nie dotyczy złego urządzenia domyślnego. Problem dotyczy tego iż sterownik nie jest w stanie się wgrać w pełni, nie instaluje on wszystkich komponentów.

Odkryłem nową rzecz. Próbowałem zainstalować ręcznie wszystkie komponenty tego sterownika używając managera urządzeń, wskazując mu odpowiednie pliki .inf i tym razem dostałem taki komunikat "sterowniki zainstalowane i aktywowane na 0 urządzeniach" Myślę jednak że jest to chyba jakiś błędny komunikat bo nic się absolutnie nie zmieniło i dalej brakuje potrzebnych komponentów. 

Opublikowano
4 minuty temu, zdzisiek24 napisał(a):

@-RKI- ... spróbuj tego, świeżutkie.

Dziękuję ale bardziej by mi zależało by tę paczkę: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Porwanie zainstalować.