Mr.T Posted June 28, 2022 Author Report Posted June 28, 2022 dodałem kopie pliku w 1 poscie Jerzy68 and JanKo6 like this Quote
mariant Posted July 6, 2022 Report Posted July 6, 2022 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W dniu 27.06.2022 o 23:11, Sylwio79 napisał: Nie mogę pobrać tego windowsa , jak go pobrać ? Wyskakuje ta witryna jest nie osiągalna. Wyżej masz link,klikasz i leci na dysk ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] mirr likes this Quote
Fabek Posted July 19, 2022 Report Posted July 19, 2022 Romuald zrobisz porządek z nazewnictwem tych modów? Nie wiadomo, który jest który i jakie zmiany zaszły. Quote
stasimon Posted July 20, 2022 Report Posted July 20, 2022 Czy wam też na tym Windowsie przy uruchomieniu aplikacji wyskakuje okno z napisem: "Będziesz potrzebował nowej aplikacji, aby otworzyć ten link typu ms-gamingoverlay" Nie wiem czy to jest w Windowsie czy w sterowniku od grafy? (nVidia gtx 460) Trochę wkurza to wyskakujące co chwilę okienko. Quote
walterM Posted August 27, 2022 Report Posted August 27, 2022 On 7/20/2022 at 10:15 PM, stasimon said: Czy wam też na tym Windowsie przy uruchomieniu aplikacji wyskakuje okno z napisem: "Będziesz potrzebował nowej aplikacji, aby otworzyć ten link typu ms-gamingoverlay" Nie wiem czy to jest w Windowsie czy w sterowniku od grafy? (nVidia gtx 460) Trochę wkurza to wyskakujące co chwilę okienko. tak podobno da sie jakos to wylaczyc w rejestrze, na tenforums albo mydigitallife moze cos sie znajdzie nie jest to wina moda a bardziej ltsc i nieudacznikow z M$ Quote
zdzisiek24 Posted August 27, 2022 Report Posted August 27, 2022 ▲ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 likes this Quote
Klaudek Posted September 23, 2022 Report Posted September 23, 2022 Pliki wygasły, nie można pobrać. Quote
bunio1 Posted September 23, 2022 Report Posted September 23, 2022 @Klaudek powyżej masz działający link > [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
krecik002 Posted October 17, 2022 Report Posted October 17, 2022 Witam mam taki problem na lapku "Przeglądarka fotografii systemu Windows nie może wyświetlić tego obrazu z powodu niewystarczającej pamięci." co zrobić? Quote
Widzior Posted October 17, 2022 Report Posted October 17, 2022 6 godzin temu, krecik002 napisał(a): "Przeglądarka fotografii systemu Windows nie może wyświetlić tego obrazu z powodu niewystarczającej pamięci." co zrobić? Włączyć pamięć wirtualną. Quote
krecik002 Posted October 18, 2022 Report Posted October 18, 2022 20 godzin temu, Widzior napisał(a): Włączyć pamięć wirtualną. Ile ustawić by to zadziałało jest ustawione 512 MB Quote
alexisonfire Posted October 22, 2022 Report Posted October 22, 2022 Nie instalowałem jeszcze więc wolę się upewnić przed. Czego ma dotyczyć "wygląd windows 7" (onka, ikony, to że na screenie jest stare menu start)? I najważniejsze, czy można to łatwo wyłączyć? Quote
Zeed Posted November 6, 2022 Report Posted November 6, 2022 wu pobiera tylko sterowniki ? nie wiem czy wyłączyć po instalacji nie chce mi się potem preinstalować systemu jak by się aktualizacje wgrały i sknocily cos w systemie wiesiu_ka likes this Quote
Marcin1609 Posted November 20, 2022 Report Posted November 20, 2022 Nie da się pomniejszyć obrazu u upiąć - prośba. nie ma 32 bit ? Quote
Mr.T Posted November 20, 2022 Author Report Posted November 20, 2022 16 minut temu, Marcin1609 napisał(a): nie ma 32 bit ? A widziałeś gdzieś 32 bitową wersję LTSC? sam miałem stworzyć linki aktualne Quote
Marcin1609 Posted November 20, 2022 Report Posted November 20, 2022 ok. na 3 giga ramu jest sens instalować core 2 duo e 400 ? Quote
darekols Posted November 21, 2022 Report Posted November 21, 2022 Moim zdaniem jest. Bardzo leciutki ten Windows Quote
Marcin1609 Posted November 21, 2022 Report Posted November 21, 2022 Ale , ogólnie jest opinia ,żeby raczej nie instalować ? Quote
Makarons Posted November 22, 2022 Report Posted November 22, 2022 W dniu 21.11.2022 o 19:03, Marcin1609 napisał(a): Ale , ogólnie jest opinia ,żeby raczej nie instalować ? Na starsze ok, na nowe ja instaluję revios, chociaż czekam na nowe ltsc od a-team, uważam że dla kompów biurowych nie ma nic lepszego. Quote
boratbenz Posted November 30, 2022 Report Posted November 30, 2022 Witam wszystkich. Ciekawy przypadek : Zakupiłem dla osoby z rodziny pod choinkę lapka [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] no i jak zawsze miał wjechać A-Team winda. Lecz niestety nie widzi dysku który jest. Tak wiadomo 11th generacja i problemy z nowymi dyskami więc wczoraj trochę orałem info na ten temat i znalazłem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ale niestety po zrobieniu tego co tam jest jota w jote na kroku "Wybierz [Intel RST VMD Controller 9A08 (TGL)] ⑦, a następnie [Next] (dalej) ⑧, aby zainstalować sterownik" te okno mi się nie pojawia a wyskakuje komunikat z informacją iż w folderze nie ma sterowników bla bla bla. Czy może ktoś się spotykał z tym problemem ? Dodam że ściągnąłem dodane przez MR T oryginalny czysty obraz windy "14393.0.161119-1705.rs1_refresh_clientcombined_ret_x64fre_pl-pl_391deb335c39b31edce2f664fc2508c0bc6b919f.esd" i też jest to samo. Quote
Mr.T Posted November 30, 2022 Author Report Posted November 30, 2022 MOze dysk jest juz w GPT a ty zrobiles instalator na MBR lub odwrotnie Quote
Widzior Posted November 30, 2022 Report Posted November 30, 2022 Na moje to problem z tym badziewiem Intel RST VMD Controller. Praktycznie wszystkie nowe, budżetowe lapy mają ten syf. Może coś źle robisz albo spróbuj inną wersję sterowników. Zakładam, że w BIOSie nie da się tego wyłączyć. Quote
boratbenz Posted November 30, 2022 Report Posted November 30, 2022 12 godzin temu, Mr.T napisał(a): MOze dysk jest juz w GPT a ty zrobiles instalator na MBR lub odwrotnie GPT zrobiłem. Zawsze korzystam z twoich wstawek i nie było problemu. Dzowniłem do asusa i mi powiedzieli to co "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]" napisał. Problem z RST. I to jest przypadłość niby 11 generacji. Wyłączyłem go z poziomu Biosa i niby to miało by problem rozwiązać ale to nic nie dało. W biosie dysk jest a winda go nie widzi i sterów też nie. Dobra oram dalej. Jak ktoś ma jakąś wskazówkę proszę o kontakt bo oddawać do komputronik by to zrobili to mi się taka opcja nie widzi. ROZWIĄZANIE PROBLEMU ->>> Po prostu opadają mi ręce co teraz robią z tymi bebechami w lapkach. Quote
Mr.T Posted December 2, 2022 Author Report Posted December 2, 2022 Tak się zastanawiałem czy warto odświeżyć system i doszedłem do wniosku że nie warto System postawiony 6 lutego 2022 roku działa bez zająknięcia 72 procesy bez opcji łączenia procesów szybko wstaje i się zamyka przyjmuje wszystkie aktualizacje więc po co psuć coś co jest doskonałe? mucha6630, vegeta80, seba007 and 1 other like this Quote
Makarons Posted December 9, 2022 Report Posted December 9, 2022 W dniu 30.11.2022 o 18:18, boratbenz napisał(a): GPT zrobiłem. Zawsze korzystam z twoich wstawek i nie było problemu. Dzowniłem do asusa i mi powiedzieli to co "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]" napisał. Problem z RST. I to jest przypadłość niby 11 generacji. Wyłączyłem go z poziomu Biosa i niby to miało by problem rozwiązać ale to nic nie dało. W biosie dysk jest a winda go nie widzi i sterów też nie. Dobra oram dalej. Jak ktoś ma jakąś wskazówkę proszę o kontakt bo oddawać do komputronik by to zrobili to mi się taka opcja nie widzi. ROZWIĄZANIE PROBLEMU ->>> Po prostu opadają mi ręce co teraz robią z tymi bebechami w lapkach. Ja normalnie wyłączyłem VMD w biosie i dysk pojawił się bez wymaganych sterowników, jak chcesz z VMD to na pena z systemem dogrywasz stery. W dniu 2.12.2022 o 11:01, Mr.T napisał(a): Tak się zastanawiałem czy warto odświeżyć system i doszedłem do wniosku że nie warto [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] System postawiony 6 lutego 2022 roku działa bez zająknięcia 72 procesy bez opcji łączenia procesów szybko wstaje i się zamyka przyjmuje wszystkie aktualizacje więc po co psuć coś co jest doskonałe? Może dlatego, żeby nie dociągać tylu aktualizacji? Zaktualizować dodatkowe apki jak hd tune Poinstalowałem na dziesiątkach kompów ten system, niestety nowe lapki mają aplikacje wymagające sklepu i wleciał ReviOS, a sam zakupiłem intela i5-13600K chyba też będę musiał przejść na W11, żeby to jakoś działało, ale na starsze sprzętu dalej wgrywam LTSC, bo ma wbudowany klucz, działają aktualizacje i jest bezobsługowy, oddaję sprzęt i o nim zapominam, sam korzystam na kompach biurowych, oprócz problemu z brakiem ikony onedrive to działa lux. Quote
labik26 Posted December 12, 2022 Report Posted December 12, 2022 Zrób aktualizacje na styczeń. Kilka GB aktualizacji trzeba pobierać. Od razu będziesz miał w opisie 2k23 co przełoży się na popularność Twojego customa Quote
SeeJay91 Posted December 14, 2022 Report Posted December 14, 2022 @Mr.T mam aktualnie mieszane odczucia w związku z Windowsem 11, więc myślę o instalacji Twojego dzieła na swoim desktopie, ale... czy jest sens? - core i3 12100F - RTX 3050 - 3200 MHz z CL 16 od Korsarza - do tego dedykowane audio od Xonara, sieciówka na USB, bluetooth na USB, bez innych sprzętów, które można uznać za nietypowe Nienawidzę wręcz kobył, którą jest po jakimś czasie oryginalny Win10/Win11 - na moim 256 SSDku taka 10tka urosła na tyle, że zajmuje ponad 200GB i jeszcze te nachalne aktualizacje i W CHOLERĘ procesów w tle. Rzecz jasna mam prócz tego podłączone dwa twardziele 1,5 TB, ale no... Cel? Gry (głównie Steam), praca z PDFami, LibreOffice, przeglądanie internetu. Quote
grzewo1 Posted December 14, 2022 Report Posted December 14, 2022 Jak się to instaluje? Rufus wyświetla komunikat ,że nie obsługuje tego formatu. Quote
Recommended Posts