Jump to content

Recommended Posts

Posted

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

W dniu 27.06.2022 o 23:11, Sylwio79 napisał:

Nie mogę pobrać tego windowsa  ,  jak go pobrać ? Wyskakuje ta witryna jest nie osiągalna.

Wyżej masz link,klikasz i leci na dysk ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

mirr likes this
Posted

Czy wam też na tym Windowsie przy uruchomieniu aplikacji wyskakuje okno z napisem:

"Będziesz potrzebował nowej aplikacji, aby otworzyć ten link typu ms-gamingoverlay" 

Nie wiem czy to jest w Windowsie czy w sterowniku od grafy? (nVidia gtx 460) Trochę wkurza to wyskakujące co chwilę okienko. 

Posted
On 7/20/2022 at 10:15 PM, stasimon said:

Czy wam też na tym Windowsie przy uruchomieniu aplikacji wyskakuje okno z napisem:

"Będziesz potrzebował nowej aplikacji, aby otworzyć ten link typu ms-gamingoverlay"

Nie wiem czy to jest w Windowsie czy w sterowniku od grafy? (nVidia gtx 460) Trochę wkurza to wyskakujące co chwilę okienko. 

tak

podobno da sie jakos to wylaczyc w rejestrze, na tenforums albo mydigitallife moze cos sie znajdzie

nie jest to wina moda a bardziej ltsc i nieudacznikow z M$

Posted

Witam mam taki problem na lapku

"Przeglądarka fotografii systemu Windows nie może wyświetlić tego obrazu z powodu niewystarczającej pamięci." co zrobić?

Posted
6 godzin temu, krecik002 napisał(a):

"Przeglądarka fotografii systemu Windows nie może wyświetlić tego obrazu z powodu niewystarczającej pamięci." co zrobić?

Włączyć pamięć wirtualną.

Posted

wu pobiera tylko sterowniki ? 

nie wiem czy wyłączyć po instalacji 

nie chce mi się potem preinstalować systemu jak by się aktualizacje wgrały i sknocily cos w systemie 

wiesiu_ka likes this
Posted
W dniu 21.11.2022 o 19:03, Marcin1609 napisał(a):

Ale , ogólnie jest opinia ,żeby raczej nie instalować ?

Na starsze ok, na nowe ja instaluję revios, chociaż czekam na nowe ltsc od a-team, uważam że dla kompów biurowych nie ma nic lepszego.

Posted

Witam wszystkich.

Ciekawy przypadek :

Zakupiłem dla osoby z rodziny pod choinkę lapka [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] no i jak zawsze miał wjechać A-Team winda. Lecz niestety nie widzi dysku który jest. Tak wiadomo 11th generacja i problemy z nowymi dyskami więc wczoraj trochę orałem info na ten temat i znalazłem  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ale niestety po zrobieniu tego co tam jest jota w jote na kroku "Wybierz [Intel RST VMD Controller 9A08 (TGL)] ⑦, a następnie [Next] (dalej) ⑧, aby zainstalować sterownik" te okno mi się nie pojawia a wyskakuje komunikat z informacją iż w folderze nie ma sterowników bla bla bla.  Czy może ktoś się spotykał z tym problemem ? Dodam że ściągnąłem dodane przez MR T oryginalny czysty obraz windy "14393.0.161119-1705.rs1_refresh_clientcombined_ret_x64fre_pl-pl_391deb335c39b31edce2f664fc2508c0bc6b919f.esd"  i też jest to samo.

Posted

Na moje to problem z tym badziewiem Intel RST VMD Controller. Praktycznie wszystkie nowe, budżetowe lapy mają ten syf. Może coś źle robisz albo spróbuj inną wersję sterowników. Zakładam, że w BIOSie nie da się tego wyłączyć.

Posted
12 godzin temu, Mr.T napisał(a):

MOze dysk jest juz w GPT a ty zrobiles instalator na MBR lub odwrotnie

GPT zrobiłem. Zawsze korzystam z twoich wstawek i nie było problemu. Dzowniłem do asusa i mi powiedzieli to co "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]" napisał. Problem z RST. I to jest przypadłość niby 11 generacji.
Wyłączyłem go z poziomu Biosa i niby to miało by problem rozwiązać ale to nic nie dało. W biosie dysk jest a winda go nie widzi i sterów też nie. Dobra oram dalej. Jak ktoś ma jakąś wskazówkę proszę o kontakt bo oddawać do komputronik by to zrobili to mi się taka opcja nie widzi.

ROZWIĄZANIE PROBLEMU ->>> 

Po prostu opadają mi ręce co teraz robią z tymi bebechami w lapkach.

Posted

Tak się zastanawiałem czy warto odświeżyć system i doszedłem do wniosku że nie warto

z.jpg

System postawiony 6 lutego 2022 roku działa bez zająknięcia

72 procesy bez opcji łączenia procesów

szybko wstaje i się zamyka

przyjmuje wszystkie aktualizacje

więc po co psuć coś co jest doskonałe?

:D

Posted
W dniu 30.11.2022 o 18:18, boratbenz napisał(a):

GPT zrobiłem. Zawsze korzystam z twoich wstawek i nie było problemu. Dzowniłem do asusa i mi powiedzieli to co "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]" napisał. Problem z RST. I to jest przypadłość niby 11 generacji.
Wyłączyłem go z poziomu Biosa i niby to miało by problem rozwiązać ale to nic nie dało. W biosie dysk jest a winda go nie widzi i sterów też nie. Dobra oram dalej. Jak ktoś ma jakąś wskazówkę proszę o kontakt bo oddawać do komputronik by to zrobili to mi się taka opcja nie widzi.

ROZWIĄZANIE PROBLEMU ->>> 

Po prostu opadają mi ręce co teraz robią z tymi bebechami w lapkach.

Ja normalnie wyłączyłem VMD w biosie i dysk pojawił się bez wymaganych sterowników, jak chcesz z VMD to na pena z systemem dogrywasz stery.

W dniu 2.12.2022 o 11:01, Mr.T napisał(a):

Tak się zastanawiałem czy warto odświeżyć system i doszedłem do wniosku że nie warto

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

System postawiony 6 lutego 2022 roku działa bez zająknięcia

72 procesy bez opcji łączenia procesów

szybko wstaje i się zamyka

przyjmuje wszystkie aktualizacje

więc po co psuć coś co jest doskonałe?

:D

Może dlatego, żeby nie dociągać tylu aktualizacji? :D Zaktualizować dodatkowe apki jak hd tune :D
Poinstalowałem na dziesiątkach kompów ten system, niestety nowe lapki mają aplikacje wymagające sklepu i wleciał ReviOS, a sam zakupiłem intela i5-13600K chyba też będę musiał przejść na W11, żeby to jakoś działało, ale na starsze sprzętu dalej wgrywam LTSC, bo ma wbudowany klucz, działają aktualizacje i jest bezobsługowy, oddaję sprzęt i o nim zapominam, :D sam  korzystam na kompach biurowych, oprócz problemu z brakiem ikony onedrive to działa lux.

Posted

@Mr.T mam aktualnie mieszane odczucia w związku z Windowsem 11, więc myślę o instalacji Twojego dzieła na swoim desktopie, ale... czy jest sens?

- core i3 12100F
- RTX 3050
- 3200 MHz z CL 16 od Korsarza
- do tego dedykowane audio od Xonara, sieciówka na USB, bluetooth na USB, bez innych sprzętów, które można uznać za nietypowe

Nienawidzę wręcz kobył, którą jest po jakimś czasie oryginalny Win10/Win11 - na moim 256 SSDku taka 10tka urosła na tyle, że zajmuje ponad 200GB i jeszcze te nachalne aktualizacje i W CHOLERĘ procesów w tle.
Rzecz jasna mam prócz tego podłączone dwa twardziele 1,5 TB, ale no... 🤔

Cel? Gry (głównie Steam), praca z PDFami, LibreOffice, przeglądanie internetu.