Jump to content

Recommended Posts

Posted

Win 10 Ltsc 2k22

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Mod "Win 10 2022 LTSC zbudowany został na bazie "Windows 10 Enterprise 2021 PL" .

Wyjaśniam: Tego systemu na innej podstawie nie będzie, udostępniam tylko to na czym ja pracuje, więc nie marudzić...

że coś nie działa, jak odinstalować czy usunąć,

system na moje potrzeby u mnie działa wszystko co mi potrzeba.

Jest to odnowiona ostatnia wersja, może parę zmian :D mało istotnych

Nieaktywowany

Zero opisywania - jak nie zainstalujesz to się nie przekonasz.

Zmiany względem oryginału:

- Zintegrowane wszystkie poprawki

- Uaktywniono pakiety DotNet. Framework

- Dodano HashCheck

- Dodano 7-zip,

- Dodano nowe funkcje w panelu sterowania HD tune Pro, Gpu-Z. Cpu-Z, Rufus i Konta zawansowane

- Dodano przydatne skróty pod PPM, 

- Zintegrowane StartIsBack 

- Usunięto Easy transfer

-  Usunięto Język naturalny

-  Odinstalowano EDGE

- Wygląd Windows 7

- Pełne prawa administratora

Co do telemetrii jedni lubią inni nie, innym potrzebna do pracy

więc usunięcie zostawiam wam

każdy czym lubi i jak chce

=================================================================================================================================================================

ISO waży - 2.29 Giga

JanKo6, laa and /s/eta like this
Posted

Dzięki wielkie za mod, już testuje! I tak póki co:
1  -  czy komunikat z funkcji PPM -> nożyczki da się usunąć? Komunikat o tym, że to narzędzie będzie za niedługo przeniesione itd. Albo przenieść całe narzędzie?
2  -  póki co nie mogę znaleźć aktywatora na to. Digital license nie obsługuje tej wersji systemu, KMS pico niby robi swoje czary mary ale też nic po restarcie. Status "powiadomienie (0 days)".

Ale ogółem jest super. Lekki, wydajny a jednak win10 więc świeżynka.

EDIT: sprawdzone z KMS_Suite_v9.1_EN (dział aktywatory) opcja injection. Działa (180 dni). 

Posted

dzieki za szybka aktualizacje

czy ten problem mial zwiazek z tym co pisalem? (podczas instalacji wyswietlal sie blad na pol sekundy)

dopiero bede sciagal, serio po zmianie doszlo 50 procesow?

Posted

zainstalowany, testuje skrypty z neta na vm

szkoda ze z 49 procesow weszlo na 80 ale przynajmniej wszystko dziala jak narazie.

ale zrozumiale, takie uroki najnowszych wersji tego kombajnu

a moze akurat uda sie znalezc jakis nowszy skrypt do wylaczenia niepotrzebnych uslug

Posted
2 godziny temu, walterM napisał:

szkoda ze z 49 procesow weszlo na 80

zrezygnowałem tylko z scalania procesówy svchost 

nic wiecej

usługi jak w poprzenich modach

Posted
W dniu 8.02.2022 o 20:52, profilm34 napisał:

Wszystko fajnie działa...... system bez driverów waży aż 12 gb........ Sromotnik ma 5gb ....

Szukasz sponsora na pendriva 16GB czy o co chodzi?
Wyczyść klawiaturę, bo Ci się kropa zacina.

Posted
W dniu 8.02.2022 o 20:52, profilm34 napisał:

Wszystko fajnie działa...... system bez driverów waży aż 12 gb........ Sromotnik ma 5gb ....

Czytałeś opis? 

Posted
On 2/8/2022 at 2:59 PM, Malcolm102 said:

można wiedzieć co to za wersja hm, dzienks:)

LTSC 21h2.  19044.1503

On 2/7/2022 at 11:28 PM, Mr.T said:

zrezygnowałem tylko z scalania procesówy svchost

nic wiecej

usługi jak w poprzenich modach

a u siebie scalasz svchosta czy nie?

podobno tak czy siak jak ktos ma ponizej 3,5gb ramu to z automatu scala, wiec zakladam ze samo to problemow nie robi jedynie moze powodowac mniejsza stabilnosc?

Posted

Cześć.
W jaki sposób pozbyć się wyzwalacza aplikacji Xbox, gdy nie jest zainstalowana?

W grach pojawia się okienko, aby wybrać aplikację do jej uruchomienia, ale jest puste w środku. Chciałbym, aby to okienko w ogóle się nie pojawiało.

Posted
6 hours ago, darekols said:

W jaki sposób pozbyć się wyzwalacza aplikacji Xbox, gdy nie jest zainstalowana?

winaerotweaker? lub OOSU10 ? jaka gierka?

ogolnie udalo mi sie przy pomocy Toolkit_v12.0 usunac defendera :smokeing: nie byla to czysta robota bo po instalce zostaly jeszcze 3 powiazane procesy .exe ale te juz dalo sie latwo usunac z poziomu systemu

jak by autor pozwolil lub chcial to moge przeslac .ISO (2,27 GB (bajtów: 2 443 941 888))

edit w twoim systemie nie ma waznej opcji w gpedit.msc -> konfiguracja komputera -> szablony -> skladniki systemu windows -> zbieranie danych i kompilacje ->

mam tam tylko 3 opcje a nie ma najwazniejszej 'Allow Telemetry'

Allow_Telemetry_Option_Windows_10_Group_

Posted
On 2/12/2022 at 12:55 PM, Mr.T said:

ale zaloz swoj temat zeby sie tłumaczyc :L

CO? przeciez napisalem ze W TWOIM  :huh: ten system bez defendera mam na virtualce oddzielnie

edit: na forum MDL potwierdzili ze ta opcja jest w LTSC 21h2, wiec cos jest nie tak

Posted
14 hours ago, renx said:

To ciekawe...

Informacje? Pomysły?

niedlugo zapodam moje proste skrypty do wylaczenia uslug i badziewia a narazie prosze:

KMS zostawia pliki w C/windows/system32 i zadania autowyzwalajace co kazde uruchomienie systemu

druga metoda jest czysta

Posted

Bardzo lubię Twoje modyfikacje Mr.T i często pozwalam sobie je używać. A dodam, że trochę różnych innych testowałam i używałam. Teraz  po przetestowaniu Ltsc 2k22 chciałabym to sprawnie zainstalować na nowym [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], gdzie jest oryginalnie w10 Home x64. Po ogólnym zapoznaniu się z tematem zauważyłam, że już na wstępie mogę spodziewać się problemów z dyskiem NVMe oraz z kluczem w bios. Nie wiem czy dotyczy mnie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]? Ponieważ szykuję ten komp dla siebie, jest tam gotowe miejsce aby dodać mój hdd 4TB i chciałabym go zrobić sobie idealnie, chętnie skorzystałabym z porad fachowców aby tą instalację przejść w miarę bezboleśnie. Na marginesie: czy warto w ogóle wcześniej archiwizować stan fabryczny? Sorry jeżeli źle umieściłam temat.

Pozdrawiam serdecznie.

Posted

systemik smiga, jeszcze dodatkowo skonfigurowany, polecam.

takie pytanie jak na LTSC instalujecie stery do nvidi? bo teraz przy DCH nie instaluje panelu sterowania nvidia.