Mr.T Posted February 6, 2022 Report Posted February 6, 2022 Win 10 Ltsc 2k22 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mod "Win 10 2022 LTSC zbudowany został na bazie "Windows 10 Enterprise 2021 PL" . Wyjaśniam: Tego systemu na innej podstawie nie będzie, udostępniam tylko to na czym ja pracuje, więc nie marudzić... że coś nie działa, jak odinstalować czy usunąć, system na moje potrzeby u mnie działa wszystko co mi potrzeba. Jest to odnowiona ostatnia wersja, może parę zmian mało istotnych Nieaktywowany Zero opisywania - jak nie zainstalujesz to się nie przekonasz. Zmiany względem oryginału: - Zintegrowane wszystkie poprawki - Uaktywniono pakiety DotNet. Framework - Dodano HashCheck - Dodano 7-zip, - Dodano nowe funkcje w panelu sterowania HD tune Pro, Gpu-Z. Cpu-Z, Rufus i Konta zawansowane - Dodano przydatne skróty pod PPM, - Zintegrowane StartIsBack - Usunięto Easy transfer - Usunięto Język naturalny - Odinstalowano EDGE - Wygląd Windows 7 - Pełne prawa administratora Co do telemetrii jedni lubią inni nie, innym potrzebna do pracy więc usunięcie zostawiam wam każdy czym lubi i jak chce ================================================================================================================================================================= ISO waży - 2.29 Giga [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6, laa and /s/eta like this Quote
mamama07 Posted February 6, 2022 Report Posted February 6, 2022 Dzięki wielkie za mod, już testuje! I tak póki co: 1 - czy komunikat z funkcji PPM -> nożyczki da się usunąć? Komunikat o tym, że to narzędzie będzie za niedługo przeniesione itd. Albo przenieść całe narzędzie? 2 - póki co nie mogę znaleźć aktywatora na to. Digital license nie obsługuje tej wersji systemu, KMS pico niby robi swoje czary mary ale też nic po restarcie. Status "powiadomienie (0 days)". Ale ogółem jest super. Lekki, wydajny a jednak win10 więc świeżynka. EDIT: sprawdzone z KMS_Suite_v9.1_EN (dział aktywatory) opcja injection. Działa (180 dni). Quote
Mr.T Posted February 6, 2022 Author Report Posted February 6, 2022 11 minut temu, mamama07 napisał: czy komunikat z funkcji PPM -> nożyczki da się usunąć? można tylko zwinac Quote
walterM Posted February 7, 2022 Report Posted February 7, 2022 dzieki za szybka aktualizacje czy ten problem mial zwiazek z tym co pisalem? (podczas instalacji wyswietlal sie blad na pol sekundy) dopiero bede sciagal, serio po zmianie doszlo 50 procesow? Quote
balusiek Posted February 7, 2022 Report Posted February 7, 2022 U mnie błąd z zawieszaniem się systemu, po kliknięciu PPM na Mój komputer, naprawiony. Na razie wszystko gra. 2inre likes this Quote
Mr.T Posted February 7, 2022 Author Report Posted February 7, 2022 nie problem tkwil ccalkiem gdzie indziej Quote
VACek Posted February 7, 2022 Report Posted February 7, 2022 Fajny System przekonwertowało mi na wersje IOT i aktywowało Quote
walterM Posted February 7, 2022 Report Posted February 7, 2022 zainstalowany, testuje skrypty z neta na vm szkoda ze z 49 procesow weszlo na 80 ale przynajmniej wszystko dziala jak narazie. ale zrozumiale, takie uroki najnowszych wersji tego kombajnu a moze akurat uda sie znalezc jakis nowszy skrypt do wylaczenia niepotrzebnych uslug Quote
Mr.T Posted February 7, 2022 Author Report Posted February 7, 2022 2 godziny temu, walterM napisał: szkoda ze z 49 procesow weszlo na 80 zrezygnowałem tylko z scalania procesówy svchost nic wiecej usługi jak w poprzenich modach Quote
Malcolm102 Posted February 8, 2022 Report Posted February 8, 2022 można wiedzieć co to za wersja hm, dzienks:) Quote
mariant Posted February 8, 2022 Report Posted February 8, 2022 Czas pobierac i testowac ,podziekowanie za prace nad programem... Quote
profilm34 Posted February 8, 2022 Report Posted February 8, 2022 Wszystko fajnie działa...... system bez driverów waży aż 12 gb........ Sromotnik ma 5gb .... Quote
Makarons Posted February 9, 2022 Report Posted February 9, 2022 W dniu 8.02.2022 o 20:52, profilm34 napisał: Wszystko fajnie działa...... system bez driverów waży aż 12 gb........ Sromotnik ma 5gb .... Szukasz sponsora na pendriva 16GB czy o co chodzi? Wyczyść klawiaturę, bo Ci się kropa zacina. Quote
VACek Posted February 9, 2022 Report Posted February 9, 2022 W dniu 8.02.2022 o 20:52, profilm34 napisał: Wszystko fajnie działa...... system bez driverów waży aż 12 gb........ Sromotnik ma 5gb .... Czytałeś opis? Quote
walterM Posted February 10, 2022 Report Posted February 10, 2022 On 2/8/2022 at 2:59 PM, Malcolm102 said: można wiedzieć co to za wersja hm, dzienks:) LTSC 21h2. 19044.1503 On 2/7/2022 at 11:28 PM, Mr.T said: zrezygnowałem tylko z scalania procesówy svchost nic wiecej usługi jak w poprzenich modach a u siebie scalasz svchosta czy nie? podobno tak czy siak jak ktos ma ponizej 3,5gb ramu to z automatu scala, wiec zakladam ze samo to problemow nie robi jedynie moze powodowac mniejsza stabilnosc? Quote
Mr.T Posted February 10, 2022 Author Report Posted February 10, 2022 nie nie scalam scalanie u mnie powoduje zawiechy Quote
balusiek Posted February 10, 2022 Report Posted February 10, 2022 No właśnie, próbowałem scalić na VM tę wersję i miałem takie same ściny jak w 1-szej. Quote
Widzior Posted February 10, 2022 Report Posted February 10, 2022 Czyli tylko to scalenie svchost powoduje te zacinki? Nic innego nie było tego problemem? Ciekawe, widać LTSC 2021 jest na takie tricki "zabezpieczony" Quote
darekols Posted February 11, 2022 Report Posted February 11, 2022 Cześć. W jaki sposób pozbyć się wyzwalacza aplikacji Xbox, gdy nie jest zainstalowana? W grach pojawia się okienko, aby wybrać aplikację do jej uruchomienia, ale jest puste w środku. Chciałbym, aby to okienko w ogóle się nie pojawiało. Quote
walterM Posted February 12, 2022 Report Posted February 12, 2022 6 hours ago, darekols said: W jaki sposób pozbyć się wyzwalacza aplikacji Xbox, gdy nie jest zainstalowana? winaerotweaker? lub OOSU10 ? jaka gierka? ogolnie udalo mi sie przy pomocy Toolkit_v12.0 usunac defendera nie byla to czysta robota bo po instalce zostaly jeszcze 3 powiazane procesy .exe ale te juz dalo sie latwo usunac z poziomu systemu jak by autor pozwolil lub chcial to moge przeslac .ISO (2,27 GB (bajtów: 2 443 941 888)) edit w twoim systemie nie ma waznej opcji w gpedit.msc -> konfiguracja komputera -> szablony -> skladniki systemu windows -> zbieranie danych i kompilacje -> mam tam tylko 3 opcje a nie ma najwazniejszej 'Allow Telemetry' Quote
Mr.T Posted February 12, 2022 Author Report Posted February 12, 2022 ale zaloz swoj temat zeby sie tłumaczyc VACek likes this Quote
R95K Posted February 12, 2022 Report Posted February 12, 2022 Można też aktywować KMS_VL_ALL v45r (odnawia się co 180 dni). pibi likes this Quote
walterM Posted February 12, 2022 Report Posted February 12, 2022 On 2/12/2022 at 12:55 PM, Mr.T said: ale zaloz swoj temat zeby sie tłumaczyc CO? przeciez napisalem ze W TWOIM ten system bez defendera mam na virtualce oddzielnie edit: na forum MDL potwierdzili ze ta opcja jest w LTSC 21h2, wiec cos jest nie tak Quote
renx Posted February 15, 2022 Report Posted February 15, 2022 W dniu 12.02.2022 o 20:39, walterM napisał: Allow Telemetry To ciekawe... Informacje? Pomysły? Quote
S3V3N Posted February 15, 2022 Report Posted February 15, 2022 Zabieram się za testy (platforma Terminal HP) Quote
mariant Posted February 15, 2022 Report Posted February 15, 2022 W dniu 12.02.2022 o 14:51, Radzior2010 napisał: Można też aktywować KMS_VL_ALL v45r (odnawia się co 180 dni). [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] bartostap and ventus2 like this Quote
R95K Posted February 15, 2022 Report Posted February 15, 2022 @mariant co to za różnica czy masz do 2038 roku czy odnawia się automatycznie co 180 dni? Quote
walterM Posted February 15, 2022 Report Posted February 15, 2022 14 hours ago, renx said: To ciekawe... Informacje? Pomysły? niedlugo zapodam moje proste skrypty do wylaczenia uslug i badziewia a narazie prosze: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] KMS zostawia pliki w C/windows/system32 i zadania autowyzwalajace co kazde uruchomienie systemu druga metoda jest czysta Quote
renx Posted February 17, 2022 Report Posted February 17, 2022 Bardzo lubię Twoje modyfikacje Mr.T i często pozwalam sobie je używać. A dodam, że trochę różnych innych testowałam i używałam. Teraz po przetestowaniu Ltsc 2k22 chciałabym to sprawnie zainstalować na nowym [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], gdzie jest oryginalnie w10 Home x64. Po ogólnym zapoznaniu się z tematem zauważyłam, że już na wstępie mogę spodziewać się problemów z dyskiem NVMe oraz z kluczem w bios. Nie wiem czy dotyczy mnie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]? Ponieważ szykuję ten komp dla siebie, jest tam gotowe miejsce aby dodać mój hdd 4TB i chciałabym go zrobić sobie idealnie, chętnie skorzystałabym z porad fachowców aby tą instalację przejść w miarę bezboleśnie. Na marginesie: czy warto w ogóle wcześniej archiwizować stan fabryczny? Sorry jeżeli źle umieściłam temat. Pozdrawiam serdecznie. Quote
walterM Posted March 13, 2022 Report Posted March 13, 2022 systemik smiga, jeszcze dodatkowo skonfigurowany, polecam. takie pytanie jak na LTSC instalujecie stery do nvidi? bo teraz przy DCH nie instaluje panelu sterowania nvidia. Quote
Recommended Posts