Jump to content

Recommended Posts

Posted
11 godzin temu, SeeJay91 napisał(a):

@Mr.T mam aktualnie mieszane odczucia w związku z Windowsem 11, więc myślę o instalacji Twojego dzieła na swoim desktopie, ale... czy jest sens?

- core i3 12100F
- RTX 3050
- 3200 MHz z CL 16 od Korsarza
- do tego dedykowane audio od Xonara, sieciówka na USB, bluetooth na USB, bez innych sprzętów, które można uznać za nietypowe

Nienawidzę wręcz kobył, którą jest po jakimś czasie oryginalny Win10/Win11 - na moim 256 SSDku taka 10tka urosła na tyle, że zajmuje ponad 200GB i jeszcze te nachalne aktualizacje i W CHOLERĘ procesów w tle.
Rzecz jasna mam prócz tego podłączone dwa twardziele 1,5 TB, ale no... 🤔

Cel? Gry (głównie Steam), praca z PDFami, LibreOffice, przeglądanie internetu.

Pod gry to słabo, bo np nowy COD wykrwa wersję systemu i na tym LTSC nie odpali się, sprawdź WIN 10 od ReviOS, pod gry jak znalazł.

@Mr.T zainstalowałem ten system na starym lapku HP z prockem AMD A6 i pierwszy raz spotkałem się z czymś takim, że pasek startu i ikony nie reagują, sprawdzałem też instalację z innego pena i to samo, klikam nawet zamknij i nic się nie dzieje, dziwne, inny system śmiga.

Posted
5 minut temu, labik26 napisał(a):

Co się ściąga zaraz po instalacji i podłączeniu internetu do systemu i dlaczego? Windows updated jest wyłączony.

Chłopie, to jest przecież wersja Win10, więc nie ważne co sobie powyłączasz, bo system i tak będzie robił, co uważa za słuszne i jak mu pasuje :22

Posted
16 godzin temu, labik26 napisał(a):

Co się ściąga zaraz po instalacji i podłączeniu internetu do systemu i dlaczego? Windows updated jest wyłączony.

tu dajesz na NIE i tyle 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Szkoda, że nie będzie żadnej aktualizacji. Używam systemu do gier, lecz od jakiegoś czasu Faceit wywalał błąd ze trzeba zaktualizować i zmieniłem system.

Posted

Z automatu - tzn chyba przez windows update.  Powinno działać normalnie.

To ltsc więc to tylko poprawki bezpieczeństwa.

Samego systemu - jak napisał Mr.T - nie trzeba.  Baza się nie zmienia.

Można tylko po update przeczyścić np. Dism++

Posted

Nie da się zainstalować tego wina ani żadnego innego co tu są, bo dysku nie widzi. Jak rozwiązać ten problem? Była tu taka fajna wersja z win10 lite, extreme i ona jako jedyna działała ale nie mogę jej znaleść

Posted
Godzinę temu, Morfeusz91 napisał(a):

Nie da się zainstalować tego wina ani żadnego innego co tu są, bo dysku nie widzi. Jak rozwiązać ten problem?

Jak się kupuje g00wniany laptop, to tak potem jest. Tu jest odpowiedź (IRST VMD). Druga opcja, to wina użytkownika, który nie potrafi odpowiednio nagrać obrazu i ustawić BIOSu -

Posted
W dniu 9.03.2023 o 16:24, Widzior napisał(a):

Jak się kupuje g00wniany laptop, to tak potem jest. Tu jest odpowiedź (IRST VMD). Druga opcja, to wina użytkownika, który nie potrafi odpowiednio nagrać obrazu i ustawić BIOSu -

Posted
W dniu 9.03.2023 o 15:37, Mr.T napisał(a):

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Mam tak ustawione - pasek z lupka nadal jest szeroki.

Posted
12 minut temu, krecik002 napisał(a):

Mam tak ustawione - pasek z lupka nadal jest szeroki.

Witam.

Naciśnij na pasku z lupką PPM i "Wyszukaj" i wybierz czy ukryty czy tylko pokaż ikonkę

krecik002 likes this
Posted
4 minuty temu, mazd napisał(a):

Witam.

Naciśnij na pasku z lupką PPM i "Wyszukaj" i wybierz czy ukryty czy tylko pokaż ikonkę

Dziękuję ślicznie to pomogło

Posted

Witam. System sprawuje się świetnie używam na kilku maszynach i nigdy nie było zwiechy 10/10 . Działa duzo lepiej niz te oryginały z tym całym spamem.

Mam pytanie bo dzieci chciały pograc w gre Minecraft a ten chyba wymaga Ms Store- tez nie nawidze tego shitu ale czy jest mozliwosci instalacji tak zeby uruchomic ta gre? Czy jednak trzeba inna wersje systemu zainstalowac ?

Blad w Minecraft  800706d9

Pozdrawiam

Posted
On 3/28/2023 at 4:45 PM, adriuns said:

Witam. System sprawuje się świetnie używam na kilku maszynach i nigdy nie było zwiechy 10/10 . Działa duzo lepiej niz te oryginały z tym całym spamem.

Mam pytanie bo dzieci chciały pograc w gre Minecraft a ten chyba wymaga Ms Store- tez nie nawidze tego shitu ale czy jest mozliwosci instalacji tak zeby uruchomic ta gre? Czy jednak trzeba inna wersje systemu zainstalowac ?

Blad w Minecraft  800706d9

Pozdrawiam

Posted
W dniu 14.12.2022 o 22:41, Makarons napisał(a):

Pod gry to słabo, bo np nowy COD wykrwa wersję systemu i na tym LTSC nie odpali się, sprawdź WIN 10 od ReviOS, pod gry jak znalazł.

A jaki błąd wyskakuje? Bo z tego co orientuje to CoD wykrywa głównie build systemu i tam powinno pisać jaką wersje wymaga - z tego co wiem to 1909, a tu masz wersję 21H2, więc nie powinno być problemu

Posted

Hej, mam pytanie. Wie ktoś jak na tym odpalić wsl? Ogólnie bo sypie błędami (jakimi już nie pamiętam mogę znaleźć screenshota z błędem dokładnym jeśli będzie trzeba). 

Poza tym ogólnie system chodzi bez zarzutów żadnych, gry chodzą lepiej nawet niż na ghost spectre 11'stce. Dobra robota @Mr.T 😅

Posted
W dniu 7.05.2023 o 15:37, wiher123 napisał(a):

A jaki błąd wyskakuje? Bo z tego co orientuje to CoD wykrywa głównie build systemu i tam powinno pisać jaką wersje wymaga - z tego co wiem to 1909, a tu masz wersję 21H2, więc nie powinno być problemu

Wiesz co kuzynowi wykryło 1809, ale nie pamiętam którą wersję LTSC jemu instalowałem.

Posted
21 godzin temu, Makaron napisał(a):

Wiesz co kuzynowi wykryło 1809, ale nie pamiętam którą wersję LTSC jemu instalowałem.

Więc wypadałoby pierw sprawdzić by oceniać, bo temat dotyczy buildu na wersji 21H2(możesz to łatwo sprawdzić wpisując po prostu winver w szukajce) więc jak zainstalowałeś wersję 1809 to tam musisz o tym napisać, nie tutaj