Jump to content

Recommended Posts

Posted

@walterM pobierz sobie standardowe z

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 

albo zainstaluj przez nvcleanstall 

Posted
W dniu 13.03.2022 o 15:01, nudzija napisał:

... albo zainstaluj przez nvcleanstall 

Prościej się nie da...

Dzięki   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

nudzija likes this
Posted

Mam pytanie, czy to normalne że ten system nie ma funkcji Hibernacji jak i możliwości wyłączenia "szybkiego uruchomienia"?

Sprawdziłem dzisiaj 2 inne systemy i tam te funkcje występują, na tym 2k22 LTSC mam tylko "Uśpij" oraz "Zablokuj" :huh:

Pytam bardziej z ciekawości czy to jakieś niedopatrzenie ...sterowniki i konfiguracja ta sama.

Posted
7 godzin temu, walterM napisał:

Ok, dzięki, sprawdzę czy to przywróci brakujące 2 opcje =]

Posted

Podziałało, dziękuję walterM!

Teraz mam inny problem, żaden z antywirów które mam nie chce się zainstalować.

Screen z komunikatu symanteca, avira też się wywala na instalacji tylko nie daje żadnych wartościowych wiadomości

... bitdefendera nawet nie będę próbował bo porty USB przestają działać po ostatnich poprawkach (nie związane z tym systemem).

Pełny winupdate nic nie zmienił.

Może na razie przejdę na LTSC od A-Team bazowany na 1809 o ile tam nie będzie takiej hecy, ten system może za świeży jak na moje umiejętności.

EDIT:

Dodam, że to nie pierwszy LTSC jaki testuję i na innych te same instalki działały, a z takimi problemami spotykałem się jedynie w super kastratach O.o

EDIT 2:

W win10 LTSC 1809 od A-Team Symantec się instaluje ale tylko przed najnowszymi poprawkami z Winupdate. Po win update mam ten sam komunikat, więc to musi być związane nie z samym systemem, i może muszę dorwać nowego antywira i tyle.

Miałem jednak inny problem, mianowicie nie mogłem kliknąć LPM ani jednej ikony w prawym dolnym rogu jak Wifi czy Godzina jak by się coś zacięło.

P.S.

Jako mały dodatkowy tip, zauważyłem, że nie jest wyświetlany "asterix" podczas zaznaczania umowy licencyjnej przed instalacją, na wersji 10 LTSC 1809 od A-Team aterix/ptaszek pojawia się normalnie ...podczas instalacji pierwszy raz zmyliło mnie to przez chwilę bo myślałem że nie mogę zainstalować, może jakiś syf podczas kompilacji się zrobił?

Pozdr!

Posted
1 godzinę temu, dj1 napisał:

Witam, zabieram sie  za   testowanie.  prędkość 200kb / s. 
Niby 2  - 3 godziny będę pobierać. Ktoś na google drive wrzuci?

Z ciekawości zacząłem pobierać z google chrome,następnie skopiowałem linka i przez akcelerator uget zacząłem pobierać. Prędkość o wiele większa niż na files.fm ...

Posiadasz windows'a to zalecam pobieranie przez IDM a jak linuxa to uget - z niczego innego nie korzystam

Posted
3 hours ago, stasimon said:

Czy ktos moze wrzucic ten plik na jakis inny serwer? Jak pobieram przez P2P za kazdym razem na koncu zawiesza mi przegladarke :( Na obu komputerach :( 

sprobuj przez jDownloader

Posted

Jak wyłączyć "Wyświetlanie nocne" raz włączone nie da się wyłączyć ani w panelu powiadomień ani w ustawieniach ani w rejestrze nie dało rady :(

Kierowałem się tym poradnikiem usuwając foldery z rejestru.

EDIT: Włączyłem w panelu nvidia tryb referencyjny, to obchodzi mój problem, ale w systemie nadal mam ciągle włączone wyświetlanie nocne i nie da się go wyłączyć, jak klikam wyłącz w ustawieniach to przez chwile jest "klepsydra" i całe ustawienia się wyłączają

Posted
11 godzin temu, robert21281 napisał:

Na przykład autor moda, albo ktoś kto wie jak na stałe wymusić wyłączenie tego je****go wyświetlania nocnego

Nie wiem  jak ci pomoc poniewaz u ten problem nie wystepuje

wiec jak mam znalezc rozwiazanie problemu skoro nie ma zrodla problemu ?

Posted

Już naprawiłem totalnie, włączyłem aktualizacje, zainstalowały się te poprawki, po ponownym uruchomieniu przełącznik zaczął poprawnie działać w panelu powiadomień jak i ustawieniach. Zastanawiam się dlaczego mikrosoft dodał do LTSB taki błąd, poprawki do tego systemu przechodzą jakieś bardziej rygorystyczne testy, co?

Posted

Mod jak zwykle fenomenalny.

Hej, @Mr.T Jak dużego nakładu pracy wymagałaby wersja bez zintegrowanych dodatków typu: skróty PPM, HashCheck, 7-zip, HD tune Pro, Gpu-Z. Cpu-Z, Rufus, StartIsBack, wygląd w7. Nawet wywalenie samych wyboldowanych rzeczy o wiele by pomogło. Nie zrozum mnie źle, doceniam i szanuje bardzo wiedzę i pracę włożoną w moda, ale nie każdy jest dinozaurem. ;)

Posted
23 minuty temu, Gaesthy napisał:

Jak dużego nakładu pracy wymagałaby wersja bez zintegrowanych dodatków typu: skróty PPM, HashCheck, 7-zip, HD tune Pro, Gpu-Z. Cpu-Z, Rufus, StartIsBack, wygląd w7

Już o to pytałem, bo założyłem, że ten etap pracy jest robiony po "oszlifowaniu" systemu, więc MrT nie miałby żadnej dodatkowej roboty, tylko by po drodze po prostu odłożył wersję bez dodatków i wrzucił dwa ISO - czyste i z dodatkami. Niestety powiedział mi, że on to dodaje wcześniej, więc lipa. Na marginesie dodam, że dokładnie taka sama sytuacja miała miejsce z modem Win7 od wiktorynka, i tam mi się udało wyżebrać dwie wersje :E

Gaesthy likes this