Jump to content

DanieI

Mega użytkownik
  • Content Count

    513
  • Posty z Chatbox

    155
  • Joined

  • Last visited

2 Followers

About DanieI

  • Rank
    Zaawansowany użytkownik

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nieustawiona

Recent Profile Visitors

614 profile views
  1. Ja bym poczekał do premiery nowych ryzenów, ale co ja tam wiem...
  2. Jakiego wrzuciłeś? Niebawem trafi do mnie Latitude 3330 na i5u 3gen/ 8GB RAM i SSD i bym coś szybkiego i w miare łagodnego dla baterii postawił
  3. Zmienilem na W10, to samo :/ Po raz pierwszy się z czymś takim spotykam
  4. PC pracuje ciągle w jednej konfiguracji, jak go złożyłem w tej formie w jakiej jest to wleciały sterowniki
  5. Ciężko mi sobie przypomnieć, to najgorsze. BIOS chyba najnowszy wrzucałem Wrzucam właśnie W10 i zobacze co będzie dalej, a jak nie to po kolei podmieniam mobo/cpu A może być i tak że faktycznie nowe GPU jest wadliwe
  6. Spróbuje w wolnej chwili przeinstalować winde, bo na razie siedzę na kastrowanym 8.1 od Prezesa. Wczoraj wleciał jeszcze Memtest i wszystko git. Zostaje problem softwarowy jak piszecie, lub procek/płyta.
  7. Zmieniłem zasilacz, myślałem że jest w porządku, ale przed chwilą podczas przeglądania internetu (małe obciążenie) to samo, ekran się freezuje, dźwięk leci dalej, następnie ekran robi się czarny i dźwięk zapętlony. Dla pewności wrzuce mu jeszcze memtesta, ale wątpie że to RAM. Po restarcie program AMD pokazuje mi że przywrócił ustawienia fabryczne GPU z powodu awarii, więc może i nowa grafika być walnięta, aczkolwiek dziwne bo podczas testu OCCT prażyła się chyba z 8h
  8. Nie tylko GTA, w Apexie jest to samo
  9. Witam, jak w temacie - czasami po 8 godzinach gry, czasami po godzinie, a czasami nawet podczas oglądania YouTube. i5 3470 + P8Z77-V LX2 OC 4.0 Ghz + RX 570 + 8GB RAM + 240GB CL100 + Be Quiet L8-400W RAM przetestowany, sprawny, zresztą mam na stanie kilkanaście różnych kości więc ten problem można raczej wykluczyć Początkowo myślałem że może coś przesadziłem z OC więc posiedziałem na stockowym taktowaniu CPU ale wiele to nie zmieniło. GPU kupowałem jako nowe w sklepie ~2 miesiące temu, nie grzeje się, nie daje żadnych artefaktów czy dziwnych zachowań. Obliczałem sobie pobór prądu całego setupu maksymalnie na poziomie 300W biorąc pod uwagę przetaktowany CPU, więc odruchowo odrzuciłem też zasilacz, tymbardziej że nawet po wielu godzinach pluje dość chłodnym powietrzem. Wczoraj smażyłem go przez ponad 5h w teście OCCT Power Supply i przeszło bez problemów. Windows pokazuje błąd Kernel Power 41 (63) Pomyślałem, że zanim podmienię zasilacz jeszcze napisze tutaj, bo może coś jeszcze przeoczyłem
  10. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz Y580 jeśli chcesz pograć. A jeśli zależy Ci na mobilności czy wyglądzie to polecam polować na T440S, do internetu nic lepszego nie trzeba, chybaże tak jak ja masz po 20-30 zakładek
  11. Wrzucilem Eseta, zobaczymy, dzięki
  12. Właśnie instaluje, polecacie jakiegoś lekkiego antywirusa?
  13. Stary, poszukaj w google. Na przestrzeni ponad 10 lat takich tematów są setki jak nie tysiące, a poradnikow dot. podkręcania LGA 775 jest cała masa
  14. Było, bateryjka sprawna. Jak nie dojdę co jest nie tak to pewnie na części leci bo sprzęt nie jest warty kilka tysięcy tylko kilkaset złotych
  15. Chciałem uniknąć tych pytań ale widzę że się nie da i wciąż stoimy przy podstawach W Google też umiem szukać.
×
×
  • Create New...

Important Information