pawel5428 Posted July 3, 2019 Report Posted July 3, 2019 Ja ogarnąłem z netu ntlite wersję full portable tylko nie wiem czy mam najnowszą wersję CorAngar likes this Quote
Widzior Posted July 3, 2019 Report Posted July 3, 2019 Co wy macie za jazdy z tym NTLite full? Przecież wersja od producenta normalnie dostępna jest pełnowartościowa do zastosowań domowych, chyba że jestem ślepy. Quote
Caleb33 Posted July 12, 2019 Report Posted July 12, 2019 W dniu 3.07.2019 o 13:06, Widzior napisał: Co wy macie za jazdy z tym NTLite full? Przecież wersja od producenta normalnie dostępna jest pełnowartościowa do zastosowań domowych, chyba że jestem ślepy. Wersja darmowa ma niepełną funkcjonalność - na przykład nie da się na niej usunąć większości komponentów, trzeba mieć płatną Home za 40€ lub wyższą (Pro, Enterprise). Czekamy aż komuś uda się złamać najnowsze buildy, być może @remek002 znów da radę. Obecnie najnowszy build NTLite to: v1.9.0.7046 - jeszcze nikomu nie udało się scrackować, ostatni scrackowany build to v1.8.0.6790 od @remek002. Quote
Xiu Posted January 15, 2020 Report Posted January 15, 2020 kilka godzin temu pojawiła się oficialna premiera wersji 1.9.0.7275 changelog [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 likes this Quote
Sayidov Posted January 17, 2020 Report Posted January 17, 2020 Godzinę temu, GT500s napisał: Szczerze nie wiem czym się jaracie. Są darmowe lepsze rozwiązania. Coś innego niż winreducer? Quote
mecenas Posted March 4, 2020 Report Posted March 4, 2020 Reducer to szit, NTLite ogarnia wszystko ale pod wuja10 musi być od wersji 1.5.X w górę bo pon. 1.5 krzaki produkuje. A co do wersji full to demo ze strony producenta to demo, nie wiem jakim cudem wielu tego nie widzi. Na demo nie zrobisz dobrego kastrata. Quote
mecenas Posted March 5, 2020 Report Posted March 5, 2020 Sprawdziłem ten forumowy NTLite, u mnie wszystko jest ok. Wersja full, wszystko działa ok (na Win10 home 1909) Quote
jesa Posted March 7, 2020 Report Posted March 7, 2020 ma ktos szpolszczenie pełne w jezyku polskim Quote
jesa Posted May 28, 2020 Report Posted May 28, 2020 Wystarczy przenieść polish.xml z orginal do aktualnej crackowanej Quote
MARCIN_ZIOMEK Posted June 29, 2020 Report Posted June 29, 2020 @remek002 kiedy nowa wersja? Ostatnia nie współpracuje zbytnio z w10 2004 Quote
greg84 Posted December 6, 2020 Report Posted December 6, 2020 @remek002 Cześć kiedy można spodziewać się nowszej wersji ? Czy ewentualnie mógłbyś napisać turtorial jak obsługiwać diablo2oo2's Universal Patcher lub at4re patcher ? Pozdrawiam! LLysyn likes this Quote
Guest Posted December 7, 2020 Report Posted December 7, 2020 Czy komuś udało się zcrackować wersję 2.00 ntlite? Tylko do celów edukacyjnych! Quote
greg84 Posted December 21, 2020 Report Posted December 21, 2020 Jest pewne forum ale nie umiem sie zarejestrowac . [hide]https://samforum.org/showthread.php?t=33856 [/hide] Quote
greg84 Posted December 21, 2020 Report Posted December 21, 2020 :-( Właśnie przed chwila udało mi się zarejestrować. Szukam dalej... Quote
remek002 Posted June 6, 2021 Report Posted June 6, 2021 Tylko dla "pobawienia się" i nie działa na win 8 x64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 likes this Quote
Guest FoRMaT2007 Posted June 9, 2021 Report Posted June 9, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pass: winclub Twórco pekniecia jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
samson4x Posted June 9, 2021 Report Posted June 9, 2021 19 minut temu, FoRMaT2007 napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pass: winclub VirusTotal: 21/70 JanKo6 likes this Quote
Jakub Posted June 9, 2021 Report Posted June 9, 2021 2 godziny temu, samson4x napisał: VirusTotal: 21/70 Wykrywa wirusa zainfekowany plik. Co wy tu wrzucacie:D Trochę sprawdzcie najpierw Quote
Guest Posted June 9, 2021 Report Posted June 9, 2021 Ale sprawdzcie najpierw silniki które wykrywają - i te które nie wykrywają - np kasperski, f-secure - itp. VirusTotal - TO NIE WYROCZNIA. Wykrywa wszelkie modyfikacje - np usuniecie licencji - i już pokazuje wirusy. Tu trzeba trochę mózgu użyć - np. Zainstalować sobie np - shadow defender - program do wirtualizacji systemu - i instalować w trybie Shadow Mode. Nastepnie w tym trybie sprawdzić ZAINSTALOWANY program jakimś dobrym skanerem. Programy ZAINSTALOWANE to nie to samo co programy.exe. Wystarczy troche poczytać - google Gdyby VirusTotal był wyrocznią to nikt by nie instalował programów z - witaminką. A to program portable - wystarczy w wirtualizacji systemu odpalić - zrobić co się chce - zapisać plik wynikowy - np ISO - na dysku lub folderze nie chronionym przez wirtualizację - i mamy czyste ISO - bo chyba wszystkim tym co się "plują" - o to chodzi. A po restarcie mamy czysty system!! Sprawdzcie jak to działa - i jak coś nie działa - dopiero piszcie. Cieszcie się - bo BARDZO TRUDNO znależć działającą nową wersje. To tylko moje spostrzerzenia - ja używam - dla siebie - innego softu - do modyfikacji systemu. Quote
samson4x Posted June 9, 2021 Report Posted June 9, 2021 11 minut temu, zbigniew59 napisał: ... zapisać plik wynikowy - np ISO - na dysku lub folderze nie chronionym przez wirtualizację - i mamy czyste ISO ... Załóżmy, że postawię wirtualny czysty system a na nim uruchomię owy program NTLite w celu zrobienia moda w formacie ISO... To skąd mogę mieć dalej pewność czy ten utworzony mod będzie czysty? Quote
Guest Posted June 9, 2021 Report Posted June 9, 2021 Zawsze można kupić - wtedy na pewno będzie czysty Quote
P4VL0 Posted June 12, 2021 Report Posted June 12, 2021 Jak ktoś chce to mogę się złożyć w 5 na licencje home i u każdego zaintalować (można zainstalować na 5 maszynach) i wtedy wychodzi 40zł na osobe więc to nie jest dużo - ktoś chętny? Quote
raf1002 Posted June 14, 2021 Report Posted June 14, 2021 W dniu 9.06.2021 o 08:15, FoRMaT2007 napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pass: winclub Twórco jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Używał ktos tego? Próbuje oczyścić z niepotrzebnych składników najnowsze ISO WIN10. Odklikuje wszystkie niepotrzebne komponenty, następnie daje apply -process, program pokazuje , że wszystko usuwa, kończy sie sukcesem. jednak po ponownym załadowaniu tego folderu instalacyjnego okazuje sie, że nic nie zostało usunięte i folder wciąż waży tyle samo. Co robię źle? JanKo6 likes this Quote
Guest FoRMaT2007 Posted June 14, 2021 Report Posted June 14, 2021 Napisz do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Quote
kamiloxf Posted June 15, 2021 Report Posted June 15, 2021 W dniu 14.06.2021 o 10:33, raf1002 napisał: Używał ktos tego? Próbuje oczyścić z niepotrzebnych składników najnowsze ISO WIN10. Odklikuje wszystkie niepotrzebne komponenty, następnie daje apply -process, program pokazuje , że wszystko usuwa, kończy sie sukcesem. jednak po ponownym załadowaniu tego folderu instalacyjnego okazuje sie, że nic nie zostało usunięte i folder wciąż waży tyle samo. Co robię źle? Używałem działa bez problemowo usuwa komponenty Quote
raf1002 Posted June 16, 2021 Report Posted June 16, 2021 Używam tego programu od bardzo dawna, jeszcze dla Windows XP i nigdy nie miałem takiego problemu. Co robię źle? 1. Ściągam najnowsze ISO win10 ze strony MS 2. Rozpakowuje i wczytuje do ntlite katalog instalacyjny [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 3. Zaznaczam do załadowania WIN 10 Pro, konwertuje ESD na WIM 4. Skonwertowane, załadowane 5. Zaznaczam przykładowo trzy ostatnie elemnty do usunięcia [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 6. Apply/Process [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 7. Chyba udało się [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 8. A jednak po załadowaniu, zanaczone do usunięcia elementy nadal sa na liście [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zapewne popełniam jakis głupi błąd, z którego zaraz będę się śmiał. Quote
raf1002 Posted June 16, 2021 Report Posted June 16, 2021 Niestety, ale nie ma tam nic o usuwaniu komponentów. Quote
remek002 Posted June 17, 2021 Report Posted June 17, 2021 Nie działa u wszystkich, dlatego usunąłem link. Program nie jest łatwo "złamać" co widać. Wskazane jest nauczyć się samemu rozpoznawać co jest "wirusem", a co nie i niektóre programy "zabezpieczające" lub kompresujące pliki exe, dll itp sa z automatu wykrywane jako wirus bez podpisu ważnym certyfikatem... Quote
Guest Posted June 17, 2021 Report Posted June 17, 2021 3 godziny temu, remek002 napisał: Wtedy więcej osób skorzysta i mógłbym "podbić date ważności", o ile klucz nie zostanie zablokowany. czyli co? czyli wersję Business będzie można zainstalować na tylu maszynach, ile się chce? Quote
Recommended Posts
Posted by MARCIN_ZIOMEK,
1 reaction
Go to this post
Posted by Guest FoRMaT2007,
0 reactions
Go to this post