Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 3.07.2019 o 13:06, Widzior napisał:

Co wy macie za jazdy z tym NTLite full? Przecież wersja od producenta normalnie dostępna jest pełnowartościowa do zastosowań domowych, chyba że jestem ślepy.

Wersja darmowa ma niepełną funkcjonalność - na przykład nie da się na niej usunąć większości komponentów, trzeba mieć płatną Home za 40€ lub wyższą (Pro, Enterprise). Czekamy aż komuś uda się złamać najnowsze buildy, być może @remek002 znów da radę. :)

Obecnie najnowszy build NTLite to: v1.9.0.7046 - jeszcze nikomu nie udało się scrackować, ostatni scrackowany build to v1.8.0.6790 od @remek002.

Opublikowano

Reducer to szit, NTLite ogarnia wszystko ale pod wuja10 musi być od wersji 1.5.X w górę bo pon. 1.5 krzaki produkuje. A co do wersji full to demo ze strony producenta to demo, nie wiem jakim cudem wielu tego nie widzi. Na demo nie zrobisz dobrego kastrata.

Gość FoRMaT2007
Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pass: winclub

Twórco pekniecia jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Ale sprawdzcie najpierw silniki które wykrywają - i te które nie wykrywają - np kasperski, f-secure - itp.

VirusTotal - TO NIE WYROCZNIA.

Wykrywa wszelkie modyfikacje - np usuniecie licencji - i już pokazuje wirusy.

Tu trzeba trochę mózgu użyć - np. Zainstalować sobie np - shadow defender - program do wirtualizacji systemu - i instalować w trybie Shadow Mode.

Nastepnie w tym trybie sprawdzić ZAINSTALOWANY program jakimś dobrym skanerem.

Programy ZAINSTALOWANE to nie to samo co programy.exe.

Wystarczy troche poczytać - google :D

Gdyby VirusTotal był wyrocznią to nikt by nie instalował programów z - witaminką.

A to program portable - wystarczy w wirtualizacji systemu odpalić - zrobić co się chce - zapisać plik wynikowy - np ISO - na dysku lub folderze nie chronionym przez wirtualizację - i mamy czyste ISO - bo chyba wszystkim tym co się "plują" - o to chodzi.

A po restarcie mamy czysty system!!

Sprawdzcie jak to działa - i jak coś nie działa - dopiero piszcie.

Cieszcie się - bo BARDZO TRUDNO znależć działającą nową wersje.

To tylko moje spostrzerzenia - ja używam - dla siebie - innego softu - do modyfikacji systemu.

Opublikowano
11 minut temu, zbigniew59 napisał:

... zapisać plik wynikowy - np ISO - na dysku lub folderze nie chronionym przez wirtualizację - i mamy czyste ISO ...

Załóżmy, że postawię wirtualny czysty system a na nim uruchomię owy program NTLite w celu zrobienia moda w formacie ISO... To skąd mogę mieć dalej pewność czy ten utworzony mod będzie czysty?

Opublikowano

Jak ktoś chce to mogę się złożyć w 5 na licencje home i u każdego zaintalować (można zainstalować na 5 maszynach) i wtedy wychodzi 40zł na osobe więc to nie jest dużo - ktoś chętny?

Opublikowano
W dniu 9.06.2021 o 08:15, FoRMaT2007 napisał:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pass: winclub

Twórco jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Używał ktos tego? Próbuje oczyścić z niepotrzebnych składników najnowsze ISO WIN10. Odklikuje wszystkie niepotrzebne komponenty, następnie daje apply -process, program pokazuje , że wszystko usuwa, kończy sie sukcesem. jednak po ponownym załadowaniu tego folderu instalacyjnego okazuje sie, że nic nie zostało usunięte i folder wciąż waży tyle samo. Co robię źle?

JanKo6 lubi to
Opublikowano
W dniu 14.06.2021 o 10:33, raf1002 napisał:

Używał ktos tego? Próbuje oczyścić z niepotrzebnych składników najnowsze ISO WIN10. Odklikuje wszystkie niepotrzebne komponenty, następnie daje apply -process, program pokazuje , że wszystko usuwa, kończy sie sukcesem. jednak po ponownym załadowaniu tego folderu instalacyjnego okazuje sie, że nic nie zostało usunięte i folder wciąż waży tyle samo. Co robię źle?

Używałem działa bez problemowo usuwa komponenty

Opublikowano

Używam tego programu od bardzo dawna, jeszcze dla Windows XP i nigdy nie miałem takiego problemu. Co robię źle?

1. Ściągam najnowsze ISO win10 ze strony MS

2. Rozpakowuje i wczytuje do ntlite katalog instalacyjny

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

3. Zaznaczam do załadowania WIN 10 Pro, konwertuje ESD na WIM

Clipboard02.jpg.d06b5446c5871836f4f7aa36bc4a107c.jpg

4. Skonwertowane, załadowane

Clipboard03.jpg.2d90384177b56f6e59cc21fbcdf089a5.jpg

5. Zaznaczam przykładowo trzy ostatnie elemnty do usunięcia

6. Apply/Process

7. Chyba udało się

8. A jednak po załadowaniu, zanaczone do usunięcia elementy nadal sa na liście

:huh:

Zapewne popełniam jakis głupi błąd, z którego zaraz będę się śmiał.

Opublikowano

Nie działa u wszystkich, dlatego usunąłem link.

Program nie jest łatwo "złamać" co widać.

Wskazane jest nauczyć się samemu rozpoznawać co jest  "wirusem", a co nie i niektóre programy "zabezpieczające" lub kompresujące pliki  exe, dll itp sa z automatu wykrywane jako wirus bez podpisu ważnym certyfikatem...

Opublikowano
3 godziny temu, remek002 napisał:

Wtedy więcej osób skorzysta i mógłbym "podbić date ważności", o ile klucz nie zostanie zablokowany.

czyli co? czyli wersję Business będzie można zainstalować na tylu maszynach, ile się chce?