zdzisiek24 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Nie wiem co Ty łykasz z rana ale mówię Ci ... bierz połowę. Najpierw piszesz - cała winda 16 GB a zaraz potem, że sama przeglądarka 1 TB. "Wesela nie było a mnie się już we łbie kolebie". bison616, MarcinGX, jarexpol i 1 inny lubią to Cytuj
VACek Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Godzinę temu, enterprise2000 napisał: Wiecie ile zajmuje na dysku nowa przeglądarka Edge? Tak, ponad 1Tb (jeden Terabajt !) Sprawdźcie sobie jak nie wierzycie. Jak ty to obliczyłeś? U mnie Edge zajmuje całe 1,2GB co jest śmieszną wielkością w dzisiejszych czasach. Godzinę temu, enterprise2000 napisał: Mimo, że trochę aplikacji usunęli, to na nowo robi się krowa (nie modyfikowana instalacja zajmuje 16gb) Normalny rozmiar czystego systemu ze sterownikami to 15-25GB Nie mam pojęcia z jakiego powodu ten płacz? a może ty masz tylko dysk 32GB? Cytuj
MarcinGX Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 I tak jest lepszy niż explorer Cytuj
VACek Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 2 minuty temu, enterprise2000 napisał: Ale to i tak sporo. Sporo?? Centbrowser portable zajmuje mi prawie 2gb :e Cytuj
Hannibal Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 2 godziny temu, enterprise2000 napisał: A ile ma najnowszy pakiet od kalendarza? (microsoft.windowscommunicationsapps_16005.14326.20090.0_neutral_~_8wekyb3d8bbwe.appxbundle} Tak, zaledwie 630mb Nie wiem czy dużo, czy mało. Wiem za to, że ten pakiet - sam Pan tej nazwy użył (czyżby freudowska pomyłka? ) - to nie tylko kalendarz. Cytuj
razor1995 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 2 godziny temu, enterprise2000 napisał: Wiecie ile zajmuje na dysku nowa przeglądarka Edge? Tak, ponad 1Tb (jeden Terabajt !) Sprawdźcie sobie jak nie wierzycie. Godzinę temu, enterprise2000 napisał: Przepraszam, faktycznie 1.2 Gb nie terabajta. Gigiabita? Cytuj
vegeta80 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Mi się podoba ten system ale na razie się wstrzymuje i testuje na laptopie. Cytuj
MarcinGX Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Mi się podoba ten system ale na razie się wstrzymuje i testuje na laptopie.Dopiero teraz testujesz na laptopie? Na desktopie poczujesz różniceWysłane z mojego SM-T515 przy użyciu Tapatalka Cytuj
vegeta80 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Na razie nie chce instalować na pc bo mam jeszcze linux mint i mi popsuje bo muszę wiedzieć czy bez secureboot można uruchomić wersje finalną. Cytuj
razor1995 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Ja polecam do codziennego użytku - nie mam najmniejszych problemów na żadnym z moich sprzętów, system działa szybko i stabilnie. Jedyne co polecam to odpalać oczyszczanie dysku po każdej aktualizaji - zwalnia dużo miejsca i system zyskuje na "świeżości". P.S. Wszystkie moje sprzętu, razem z głównym Dellem Latitude E7240 są oficjalnie niekompatybilne z 11ką Nawet nie musiałem modować instalatora Cytuj
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Godzinę temu, razor1995 napisał: Ja polecam do codziennego użytku - nie mam najmniejszych problemów na żadnym z moich sprzętów i tak na ' cysto " używasz go na co dzień ? bez kosmetyki ?. Mi wprawdzie na dwóch numerkach wstecz sypało błędami ( MSI i ACER ) jeden cięty drugi czysty więc wywaliłem ten cudowny system i poczekam na finał. Cytuj
adiif1 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 skad pobrac najnowszy build urzadzenie spelnia wymagania Cytuj
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 10 minut temu, adiif1 napisał: skad pobrac najnowszy build urzadzenie spelnia wymagania jaja sobie robisz czy jesteś taki leniwy ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tu na forum też znajdziesz. Cytuj
adiif1 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Teraz, woj_ani217 napisał: jaja sobie robisz czy jesteś taki leniwy ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tu na forum też znajdziesz. wersje na forum zmodyfikowane... zalezy mi na czystym obrazie jak od ms Cytuj
VACek Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 30 minut temu, woj_ani217 napisał: Mi wprawdzie na dwóch numerkach wstecz sypało błędami ( MSI i ACER ) jeden cięty drugi czysty więc wywaliłem ten cudowny system i poczekam na finał. Mam na Lenovo G700 z i5, jak i na PC z FX8120 system fajnie chodzi póki co. 2 minuty temu, adiif1 napisał: wersje na forum zmodyfikowane... zalezy mi na czystym obrazie jak od ms Co ty bredzisz, wersja od MS będzie w październiku. Jak wersje forumowe nie pasują pobierz sam i zrób iso: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 3 minuty temu, adiif1 napisał: wersje na forum zmodyfikowane... zalezy mi na czystym obrazie jak od ms masz dwa adresy do czyściochów . System po instalacji od razu powinien iść do " kosmetyki " chyba że nie masz nić przeciwko to podaj nr . karty i pin do niej tym bardziej w wersji testowej . Cytuj
VACek Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 1 minutę temu, woj_ani217 napisał: System po instalacji od razu powinien iść do " kosmetyki " chyba że nie masz nić przeciwko to podaj nr . karty i pin do niej tym bardziej w wersji testowej . No tak bo M$ okradnie cebulaków z $$ Cytuj
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 5 minut temu, M4T napisał: Mam na Lenovo G700 z i5, jak i na PC z FX8120 system fajnie chodzi póki co. tak jak napisałem poczekam na finał nie miałem już nerwa z nim - muszę pomału rozgryźć to cudo jak na razie to dalej win 10 trochę namieszany - pomału dojdziemy i z nim do ładu. Cytuj
VACek Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 2 minuty temu, woj_ani217 napisał: tak jak napisałem poczekam na finał nie miałem już nerwa z nim - muszę pomału rozgryźć to cudo jak na razie to dalej win 10 trochę namieszany - pomału dojdziemy i z nim do ładu. Panel sterowania, ustawienia, gpedit.msc, DISM++, glary utilities i wszystko mam pod ręką Cytuj
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 4 minuty temu, M4T napisał: No tak bo M$ okradnie cebulaków z $$ oj nie kumasz przenośni ale co numerek win to więcej szpiegowania zajrzyj w bebechy a sam zobaczysz Cytuj
VACek Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 1 minutę temu, woj_ani217 napisał: oj nie kumasz przenośni ale co numerek win to więcej szpiegowania zajrzyj w bebechy a sam zobaczysz Ech od 2015 roku przez ponad dwa lata siedziałem na Win 10 bez usuwania telemetrii magia i żyję, a nazbierali tyle informacji o mnie dodam że miałem lumie oraz konsole od M$ Hahaha tak sie boicie szpiegowania M$ ale androida czy gogle używacie jarexpol i sabrex11 lubią to Cytuj
Nieobecny Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 9 minut temu, M4T napisał: Hahaha tak sie boicie szpiegowania M$ ale androida czy gogle używacie Co racja, to racja - Android, Google, Chrome, WhatsApp to mistrzowie telemetrii i to sprzedajnej na prawo i lewo. Microsoft obecnie mocno ciągnie nasze dane, ale póki co na własny użytek. Cytuj
Vipcioo Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 10 godzin temu, enterprise2000 napisał: Oj, czepiacie się literówek. No tak, to malutka różnica, raptem 8x mniejszy rozmiar. A potem młodzi żonglują MB czy Mb, co za różnica? No to przypomnę niektórym, że Bajt ma osiem (lub czasem siedem w komunikacji) bitów. Stąd duża różnica w MB albo Mb. A co do wątku - używam od miesiąca W11 i działa bez problemów. Pewne rzeczy wkurzają, ale to bardziej sprawa przyzwyczajenia i przestawienia się (np. brak ikon zawartości folderów, inne menu start itp.). Ogólnie - zrobiłem update, a nie pełną instalkę. Wszystkie gry działają, niektóre apki musiałem przeinstalować (np. stery Realtek audio, parę tools-ów). Za to działają wszystkie stare apki, także gadżety i gry z Win7. To tyle na razie. razor1995 lubi to Cytuj
VACek Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2021 7 godzin temu, wiktorynek napisał: Co racja, to racja - Android, Google, Chrome, WhatsApp to mistrzowie telemetrii i to sprzedajnej na prawo i lewo. Microsoft obecnie mocno ciągnie nasze dane, ale póki co na własny użytek. Otóż to. Cytuj
Gość Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Jest już coś takiego od Stardock - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ziomek1993 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Próbował ktoś ciąć 11-tkę ? Jak się zachowuje kastrat względem orginału ? Widziałem na zagranicznych forach już mody 11 a tutaj jedynie przerabiane iso z podmianą plików lub konwersją do esd ;D Cytuj
Gość Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2021 15 minut temu, ziomek1993 napisał: Próbował ktoś ciąć 11-tkę ? Jak się zachowuje kastrat względem orginału ? Widziałem na zagranicznych forach już mody 11 a tutaj jedynie przerabiane iso z podmianą plików lub konwersją do esd ;D Siekałem to " na lewo i prawo " ale w wersji testowej za dużo błędów i z braku czasu odłożyłem to na finał. 12 godzin temu, wiktorynek napisał: Co racja, to racja - Android, Google, Chrome, WhatsApp to mistrzowie telemetrii i to sprzedajnej na prawo i lewo. Microsoft obecnie mocno ciągnie nasze dane, ale póki co na własny użytek. 4 godziny temu, M4T napisał: Otóż to. Zgadza się jak by to badziewie się nazywało to ciągną garściami dane o użytkownikach co nie znaczy że nie idzie ich poblokować w większym czy mniejszym stopniu, ale nikt nie będzie mi mówił czym mam jeść grochówkę łyżką Ludwika XVI czy drewnianą. Cytuj
rafimaster Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Ja używam i testuje na laptopie Windows 11 wersje dev od 29 czerwca i jestem puki co zachwycony wydajnością tego systemu. Najbardziej okrojona wersja Windows 10 nie chodzi tak płynnie jak windows 11. 3 godziny temu, zbigniew59 napisał: Jest już coś takiego od Stardock - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A jak za darmo pobrać Start11 ? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2021 6 godzin temu, rafimaster napisał: jestem puki co zachwycony wydajnością tego systemu A ja nie jestem zachwycony ortografią: póki 7 godzin temu, woj_ani217 napisał: jak by jakby lysyn, MarcinGX i Akarm lubią to Cytuj
TediPower Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Komuś udało się podpiąć telefon przewodem i zgrać zawartość katalogów z telefonu? U mnie jest tylko opcja ładowania nie mam jak na win 10 przeglądania zawartości. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź