Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Godzinę temu, enterprise2000 napisał:

Wiecie ile zajmuje na dysku nowa przeglądarka Edge? Tak, ponad 1Tb (jeden Terabajt !) Sprawdźcie sobie jak nie wierzycie.

:L Jak ty to obliczyłeś? 

U mnie Edge zajmuje całe 1,2GB co jest śmieszną wielkością w dzisiejszych czasach.

Mimo, że trochę aplikacji usunęli, to na nowo robi się krowa (nie modyfikowana instalacja zajmuje 16gb)

Normalny rozmiar czystego systemu ze sterownikami to 15-25GB

Nie mam pojęcia z jakiego powodu ten płacz? a może ty masz tylko dysk 32GB? 

Opublikowano
2 godziny temu, enterprise2000 napisał:

A ile ma najnowszy pakiet od kalendarza? (microsoft.windowscommunicationsapps_16005.14326.20090.0_neutral_~_8wekyb3d8bbwe.appxbundle}

Tak, zaledwie 630mb ;)

Nie wiem czy dużo, czy mało. Wiem za to, że ten pakiet - sam Pan tej nazwy użył  (czyżby freudowska pomyłka? :biggrin3:) -  to nie tylko kalendarz.

Opublikowano
2 godziny temu, enterprise2000 napisał:

Wiecie ile zajmuje na dysku nowa przeglądarka Edge? Tak, ponad 1Tb (jeden Terabajt !) Sprawdźcie sobie jak nie wierzycie.

Przepraszam, faktycznie 1.2 Gb nie terabajta.

Gigiabita? :L 

Opublikowano

Ja polecam do codziennego użytku - nie mam najmniejszych problemów na żadnym z moich sprzętów, system działa szybko i stabilnie. Jedyne co polecam to odpalać oczyszczanie dysku po każdej aktualizaji - zwalnia dużo miejsca i system zyskuje na "świeżości".

P.S. Wszystkie moje sprzętu, razem z głównym Dellem Latitude E7240 są oficjalnie niekompatybilne z 11ką :trollface: Nawet nie musiałem modować instalatora :E 

Opublikowano
Godzinę temu, razor1995 napisał:

Ja polecam do codziennego użytku - nie mam najmniejszych problemów na żadnym z moich sprzętów

i tak na ' cysto "  używasz go  na co dzień ?  bez kosmetyki ?.

Mi wprawdzie   na dwóch numerkach  wstecz  sypało błędami ( MSI i ACER )  jeden cięty drugi czysty  więc wywaliłem ten cudowny system i poczekam na finał.

Opublikowano
10 minut temu, adiif1 napisał:

skad pobrac najnowszy build urzadzenie spelnia wymagania 

jaja sobie robisz czy jesteś taki leniwy ?  

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

tu na forum też znajdziesz.

Opublikowano
Teraz, woj_ani217 napisał:

jaja sobie robisz czy jesteś taki leniwy ?  

tu na forum też znajdziesz.

wersje na forum zmodyfikowane... zalezy mi na czystym obrazie jak od ms

Opublikowano
30 minut temu, woj_ani217 napisał:

Mi wprawdzie   na dwóch numerkach  wstecz  sypało błędami ( MSI i ACER )  jeden cięty drugi czysty  więc wywaliłem ten cudowny system i poczekam na finał.

Mam na Lenovo G700 z i5, jak i na PC z FX8120  system fajnie chodzi póki co.

2 minuty temu, adiif1 napisał:

Co ty bredzisz, wersja od MS będzie w październiku. 

Jak wersje forumowe nie pasują pobierz sam i zrób iso: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
3 minuty temu, adiif1 napisał:

masz dwa adresy  do czyściochów  .

System po instalacji od razu powinien iść do  " kosmetyki "  chyba że nie masz nić przeciwko to podaj nr . karty i pin do niej :tooth:  tym bardziej w wersji testowej .

Opublikowano
1 minutę temu, woj_ani217 napisał:

System po instalacji od razu powinien iść do  " kosmetyki "  chyba że nie masz nić przeciwko to podaj nr . karty i pin do niej :tooth:  tym bardziej w wersji testowej .

No tak bo M$ okradnie cebulaków :L z $$

Opublikowano
5 minut temu, M4T napisał:

Mam na Lenovo G700 z i5, jak i na PC z FX8120  system fajnie chodzi póki co.

tak jak napisałem poczekam na finał  nie miałem już nerwa z nim - muszę pomału  rozgryźć   to cudo jak na razie to dalej win 10 trochę namieszany - pomału dojdziemy i z nim do ładu.

Opublikowano
2 minuty temu, woj_ani217 napisał:

tak jak napisałem poczekam na finał  nie miałem już nerwa z nim - muszę pomału  rozgryźć   to cudo jak na razie to dalej win 10 trochę namieszany - pomału dojdziemy i z nim do ładu.

Panel sterowania, ustawienia, gpedit.msc, DISM++, glary utilities i wszystko mam pod ręką :) 

Opublikowano
4 minuty temu, M4T napisał:

No tak bo M$ okradnie cebulaków :L z $$

oj nie kumasz przenośni  ale co numerek win to więcej szpiegowania zajrzyj  w bebechy a sam zobaczysz  :tooth:

Opublikowano
1 minutę temu, woj_ani217 napisał:

oj nie kumasz przenośni  ale co numerek win to więcej szpiegowania zajrzyj  w bebechy a sam zobaczysz  :tooth:

Ech od 2015 roku przez ponad dwa lata siedziałem na Win 10 bez usuwania telemetrii magia i żyję, a nazbierali tyle informacji o mnie dodam  że miałem lumie oraz konsole od M$ :E 
Hahaha tak sie boicie szpiegowania M$ ale androida czy gogle używacie :) 

jarexpol i sabrex11 lubią to
Opublikowano
9 minut temu, M4T napisał:

Hahaha tak sie boicie szpiegowania M$ ale androida czy gogle używacie

Co racja, to racja - Android, Google, Chrome, WhatsApp to mistrzowie telemetrii i to sprzedajnej na prawo i lewo. Microsoft obecnie mocno ciągnie nasze dane, ale póki co na własny użytek.

Opublikowano
10 godzin temu, enterprise2000 napisał:

Oj, czepiacie się literówek.

No tak, to malutka różnica, raptem 8x mniejszy rozmiar. A potem młodzi żonglują MB czy Mb, co za różnica?

No to przypomnę niektórym, że Bajt ma osiem (lub czasem siedem w komunikacji) bitów. Stąd duża różnica w MB albo Mb.

A co do wątku - używam od miesiąca W11 i działa bez problemów. Pewne rzeczy wkurzają, ale to bardziej sprawa przyzwyczajenia i przestawienia się (np. brak ikon zawartości folderów, inne menu start itp.).

Ogólnie - zrobiłem update, a nie pełną instalkę. Wszystkie gry działają, niektóre apki musiałem przeinstalować (np. stery Realtek audio, parę tools-ów).

Za to działają wszystkie stare apki, także gadżety i gry z Win7. To tyle na razie. 

razor1995 lubi to
Opublikowano
7 godzin temu, wiktorynek napisał:

Co racja, to racja - Android, Google, Chrome, WhatsApp to mistrzowie telemetrii i to sprzedajnej na prawo i lewo. Microsoft obecnie mocno ciągnie nasze dane, ale póki co na własny użytek.

Otóż to. 

Opublikowano

Próbował ktoś ciąć 11-tkę ? Jak się zachowuje kastrat względem orginału ? Widziałem na zagranicznych forach już mody 11 a tutaj jedynie przerabiane iso z podmianą plików lub konwersją do esd ;D

Opublikowano
15 minut temu, ziomek1993 napisał:

Próbował ktoś ciąć 11-tkę ? Jak się zachowuje kastrat względem orginału ? Widziałem na zagranicznych forach już mody 11 a tutaj jedynie przerabiane iso z podmianą plików lub konwersją do esd ;D

Siekałem  to " na lewo i prawo "  ale  w wersji  testowej za dużo  błędów i z braku czasu  odłożyłem  to na finał.

12 godzin temu, wiktorynek napisał:

4 godziny temu, M4T napisał:

Otóż to. 

Zgadza się  jak by to badziewie się nazywało to  ciągną  garściami  dane  o użytkownikach  co nie znaczy że nie idzie ich poblokować w  większym  czy mniejszym  stopniu, ale   nikt   nie będzie  mi mówił   czym  mam jeść

grochówkę  łyżką  Ludwika XVI   czy drewnianą.

Opublikowano

Ja używam i testuje na laptopie  Windows 11 wersje dev od 29 czerwca i jestem  puki co zachwycony wydajnością tego systemu. Najbardziej okrojona wersja Windows 10 nie chodzi tak płynnie jak windows 11. 

3 godziny temu, zbigniew59 napisał:

Jest już coś takiego od Stardock

- [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

A jak za darmo pobrać Start11 ?