Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, smaug123 napisał:

System jak zawsze petarda. @srom-otnik czy można używać skryptu kolegi @m4s Remove-SPY-AIO również w twoich modyfikacjach win 8.1 i win 7?

Moje Win7 oraz 8.1 są pozbawione telemetrii. Nie mają zintegrowanych łatek telemetrycznych, a pozostałe mechanizmy szpiegowania są unieszkodliwione (wycięte lub trwale wyłączone).

PZDR!

brygada69 i vitay007 lubią to
Opublikowano (edytowane)

nie wiem czy to wersja systemu jest taka do du*y czy z tą kompilacją coś nie tak

syn ma dell m6800 - ostatnio go trochę dotarł i trzeba było nowy system postawić. Najpierw myślałem że dysk ssd już pada - kupiłem nowy - IRDM Pro 512 GB . Niestety nic nie dało - system instaluje się bardzo długo, potem chodzi jak muł. Kilka różnych przeinstalowań, wreszcie poszukałem w archiwum i postawiłem jakiś gamer na 1909. Hula jak ta lala (tak jak na początku)

Totalnie nie kumam o co chodzi. Pierwszy system Sromotnika który nie bangla :(

dodam że zaczynałem jeszcze na win xp, Potem długo na  JG7 jechałem

Edytowane przez scigacz1975
edzia
Opublikowano

System postawiony tydzień temu. Wcześniej męczyłem się zoptymalizowanym, nieciętym Win10, ale wersja od @srom-otnik robi robotę dużo lepiej. Póki co, żadnych problemów. Nie używałem tylko skryptu RemoveSPY_AIO, ponieważ mimo tego, że można nim sporo odchudzić, to często miałem problem z odwróceniem zmian. Więc zrezygnowałem już jakiś czas temu z używania w/w narzędzia. Także dzięki za dobrą robotę!!! Dodam jeszcze, że zużywa ponad 1 GB RAM mniej,  chodzi bardzo mało aplikacji w tle, nie zamula, nie laguje, nie mieli, jest znacznie bardziej responsywny. Poniżej dowód, że nie oszukuję. ;)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Czy ten system blokuje w jakiś sposób kopanie kryptowalut?

Gminer kopiąc algorytmem na ethereum za chiny ludowe nie chce rozpocząć pracy. 

Testowane:

- połączenie po kablu + telefonie,

- folder z aplikacją dodany do wyjątków windowsa,

- wszelkie ochrony/ zapory windowsowe wyłączone.

Opublikowano

Witam. Pytanie do sromotnika . Czy masz może te ustawienia, o które sie pyta system po instalacji "czy system został zainstalowany na SSD?" w formie skryptu? Będę zmieniał dysk w laptopie na ssd i fajnie by było to zapodać bez konieczności reinstalacji.

Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
5 godzin temu, vitay007 napisał:

Witam. Pytanie do sromotnika . Czy masz może te ustawienia, o które sie pyta system po instalacji "czy system został zainstalowany na SSD?" w formie skryptu? Będę zmieniał dysk w laptopie na ssd i fajnie by było to zapodać bez konieczności reinstalacji.

Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka

vitay007 możesz użyć tego: 

Opublikowano

Czołem wszystkim :)

Być może to jest rzecz oczywista, ale proszę ale czy punkt II tyczy się rzeczy usuniętych z obydwu wersji LITE, tj. HOME i PRO?

Rozumiem, że podział w wersjach HOME i PRO wygląda następująco:
- wariant pełny (telemetrie, cały inny domyślny "syf") + zmiany z pkt. I
- wariant pełny (j.w.) ale z wyłączonym Defenderem + zmiany z pkt. I
- wariant LITE (czyli ze zmianami opisanymi w pkt. I i II)

Na który wariant najczęściej się decydujecie?

PS. Proszę nie bić :)

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam problem, może ktoś pomoże. Wszystko śmiga na pro b. szybko, ale mam problem z kamerką, czarny ekran. Sony vaio PCG-71811M. Nie mogę znaleźć sterowników.

Zależy mi bo wnuk uczy się zdalnie. Dziękuję za pomoc.

Opublikowano
1 godzinę temu, mawojtek napisał:

Witam wszystkich.

Mam problem, może ktoś pomoże. Wszystko śmiga na pro b. szybko, ale mam problem z kamerką, czarny ekran. Sony vaio PCG-71811M. Nie mogę znaleźć sterowników.

Zależy mi bo wnuk uczy się zdalnie. Dziękuję za pomoc.

Używałeś programu OOSU10 z folderu TUNNING\Telemetria?

U mnie po włączeniu w OOSU10 wszystkiego kamerka pomimo zainstalowanych sterów również przestaje działać.

Gdy instalowałem na MSI Z77A-G43 instalowałem stare stery bo nowszych niż 8 .1 (są 2 do 10) niema więc ewentualnie spróbuj czegoś (stery) pod 8.1 lub 7...

Opublikowano

Czy można na tym systemie zainstalować program Privazer?

Czy ten program nie będzie kolidować z innymi programami czyszczącymi w jakim systemie zostało zainstalowane? Chcę go zainstalować bo ma opcje usuwania plików bez śladów a tak bez niego system najpierw wywala je wśietniku a potem trzeba ręcznie opróżnić.

Opublikowano
34 minuty temu, Longin001 napisał:

Czy można na tym systemie zainstalować program Privazer?

Czy ten program nie będzie kolidować z innymi programami czyszczącymi w jakim systemie zostało zainstalowane? Chcę go zainstalować bo ma opcje usuwania plików bez śladów a tak bez niego system najpierw wywala je wśietniku a potem trzeba ręcznie opróżnić.

Ustaw sobie we właściwościach kosza aby nie przenosił plików do kosza podczas usuwania tylko od razu usuwał je z indeksów MFT. Bo na dysku i tak pozostaną możliwe do odzyskania aż zostaną nadpisane i to kilkukrotnie.

Program Privazer nie wymaga instalacji w systemie operacyjnym - po uruchomieniu instalatora wystarczy zaznaczyć opcję "Run PrivaZer without installation".

Opublikowano
Godzinę temu, Saddam napisał:

Używałeś programu OOSU10 z folderu TUNNING\Telemetria?

U mnie po włączeniu w OOSU10 wszystkiego kamerka pomimo zainstalowanych sterów również przestaje działać.

Gdy instalowałem na MSI Z77A-G43 instalowałem stare stery bo nowszych niż 8 .1 (są 2 do 10) niema więc ewentualnie spróbuj czegoś (stery) pod 8.1 lub 7...

Nie instalowałem OOSO10. Instalowałem stery od 7 oryginalne i kicha.:(

Opublikowano

A menadżerze urządzeń jak?

U mnie na Lenovo G50-45 były małe problemy ale po instalce sterów tylko OOSU robił sceny i Teams widział mikrofon ale kamerki już nie.

Chciał bym napisać coś więcej ale nawet jak instalowałem na starszym sprzęcie to większość sterów już była. Pozdr.

Opublikowano

Ugniotłem wersję testową Extreme. Nie wiem, czy nadaje się to do czegoś więcej niż przeglądania Internetu, pracy biurowej i przeglądania zdjęć. Zresztą sprawdzicie sami. 

Sporo zmian w skryptach - szybsze działanie optymalizatora, więcej wyłączonych usług (ja zszedłem poniżej 30 procesów, ale nie polecam... - lepiej utrzymać na poziomie ok. 35).

Jak będziecie w większości zadowoleni to zostanie, jak nie - to do kosza i bez żalu ;-)

sadam i JanKo6 lubią to
Opublikowano
Godzinę temu, srom-otnik napisał:

Ugniotłem wersję testową Extreme. Nie wiem, czy nadaje się to do czegoś więcej niż przeglądania Internetu, pracy biurowej i przeglądania zdjęć. Zresztą sprawdzicie sami. 

Sporo zmian w skryptach - szybsze działanie optymalizatora, więcej wyłączonych usług (ja zszedłem poniżej 30 procesów, ale nie polecam... - lepiej utrzymać na poziomie ok. 35).

Jak będziecie w większości zadowoleni to zostanie, jak nie - to do kosza i bez żalu ;-)

Mam nadzieję, że to do czegoś się nadaje...

Opublikowano

Cześć, przeszedłem wczoraj na stary poczciwy LTSC od Ciebie, ale zapomniałem napisać, że jak byłem na 20H1 od Ciebie, to 2 razy zauważyłem, że odpalał się proces jak dobrze pamiętam Windows Modules Installer Worker i wpierniczał mi 20procent cpu. Można go było zakończyć bez problemu.

Opublikowano

Ja jak na razie nie zamierzam z "zdychy" korzystać (chociaż Twój mod raczej nie "zdycha" ;)
@srom-otnik Będą jakieś dalsze ulepszenia Windy 8.1? Bo jak na razie to najszybszy Windows x64 jaki używałem.
pozdro

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka