Gość Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2021 System jak zawsze petarda. @srom-otnik czy można używać skryptu kolegi @m4s Remove-SPY-AIO również w twoich modyfikacjach win 8.1 i win 7? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 26 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2021 Godzinę temu, smaug123 napisał: System jak zawsze petarda. @srom-otnik czy można używać skryptu kolegi @m4s Remove-SPY-AIO również w twoich modyfikacjach win 8.1 i win 7? Moje Win7 oraz 8.1 są pozbawione telemetrii. Nie mają zintegrowanych łatek telemetrycznych, a pozostałe mechanizmy szpiegowania są unieszkodliwione (wycięte lub trwale wyłączone). PZDR! brygada69 i vitay007 lubią to Cytuj
scigacz1975 Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2021 (edytowane) nie wiem czy to wersja systemu jest taka do du*y czy z tą kompilacją coś nie tak syn ma dell m6800 - ostatnio go trochę dotarł i trzeba było nowy system postawić. Najpierw myślałem że dysk ssd już pada - kupiłem nowy - IRDM Pro 512 GB . Niestety nic nie dało - system instaluje się bardzo długo, potem chodzi jak muł. Kilka różnych przeinstalowań, wreszcie poszukałem w archiwum i postawiłem jakiś gamer na 1909. Hula jak ta lala (tak jak na początku) Totalnie nie kumam o co chodzi. Pierwszy system Sromotnika który nie bangla dodam że zaczynałem jeszcze na win xp, Potem długo na JG7 jechałem Edytowane 27 Marca 2021 przez scigacz1975 edzia Cytuj
Gość Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2021 @srom-otnikjak będziesz robił swoje mody win 7 i 8.1 to dodaj Visual c++. To tylko moja sugestia. Cytuj
szymibtw Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2021 @smaug123 to sobie ściągnij i doinstaluj! To tylko moja sugestia jacy wy wszyscy wygodni jesteście Franc, nudzija i brygada69 lubią to Cytuj
Franc Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2021 2 godziny temu, smaug123 napisał: @srom-otnikjak będziesz robił swoje mody win 7 i 8.1 to dodaj Visual c++. To tylko moja sugestia. A miesiąc po premierze będzie narzekanie, że pakiet VC++ jest nieaktualny nudzija lubi to Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2021 3 godziny temu, szymibtw napisał: @smaug123 to sobie ściągnij i doinstaluj! To tylko moja sugestia jacy wy wszyscy wygodni jesteście A wystarczy zainstalować najnowszy Driver Booster i wszystko jest na bieżąco. JoahimJ lubi to Cytuj
Vipcioo Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2021 @srom-otnik - dziękuję koledze za ciężką pracę. Używam tą wersję na SSD i jest jak zwykle bardzo dobrze. Narzędzia pod PPM uzależniają jabirex lubi to Cytuj
pro_mario Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 System postawiony tydzień temu. Wcześniej męczyłem się zoptymalizowanym, nieciętym Win10, ale wersja od @srom-otnik robi robotę dużo lepiej. Póki co, żadnych problemów. Nie używałem tylko skryptu RemoveSPY_AIO, ponieważ mimo tego, że można nim sporo odchudzić, to często miałem problem z odwróceniem zmian. Więc zrezygnowałem już jakiś czas temu z używania w/w narzędzia. Także dzięki za dobrą robotę!!! Dodam jeszcze, że zużywa ponad 1 GB RAM mniej, chodzi bardzo mało aplikacji w tle, nie zamula, nie laguje, nie mieli, jest znacznie bardziej responsywny. Poniżej dowód, że nie oszukuję. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Franz Maurer lubi to Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 @pro_mario Starcraft, oj grało się teraz od czasu do czasu w 2 część popykam Cytuj
pro_mario Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 Godzinę temu, Franz Maurer napisał: @pro_mario Starcraft, oj grało się teraz od czasu do czasu w 2 część popykam Hehe, z ciekawości kupiłem Starcraft Remastered za 30 zł i już prawie przeszedłem podstawę i dodatek. Franz Maurer lubi to Cytuj
babicz99 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2021 Czy ten system blokuje w jakiś sposób kopanie kryptowalut? Gminer kopiąc algorytmem na ethereum za chiny ludowe nie chce rozpocząć pracy. Testowane: - połączenie po kablu + telefonie, - folder z aplikacją dodany do wyjątków windowsa, - wszelkie ochrony/ zapory windowsowe wyłączone. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
vitay007 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 Witam. Pytanie do sromotnika . Czy masz może te ustawienia, o które sie pyta system po instalacji "czy system został zainstalowany na SSD?" w formie skryptu? Będę zmieniał dysk w laptopie na ssd i fajnie by było to zapodać bez konieczności reinstalacji.Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka Cytuj
skasza Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 5 godzin temu, vitay007 napisał: Witam. Pytanie do sromotnika . Czy masz może te ustawienia, o które sie pyta system po instalacji "czy system został zainstalowany na SSD?" w formie skryptu? Będę zmieniał dysk w laptopie na ssd i fajnie by było to zapodać bez konieczności reinstalacji. Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka vitay007 możesz użyć tego: Cytuj
kiryl Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 Czołem wszystkim Być może to jest rzecz oczywista, ale proszę ale czy punkt II tyczy się rzeczy usuniętych z obydwu wersji LITE, tj. HOME i PRO? Rozumiem, że podział w wersjach HOME i PRO wygląda następująco: - wariant pełny (telemetrie, cały inny domyślny "syf") + zmiany z pkt. I - wariant pełny (j.w.) ale z wyłączonym Defenderem + zmiany z pkt. I - wariant LITE (czyli ze zmianami opisanymi w pkt. I i II) Na który wariant najczęściej się decydujecie? PS. Proszę nie bić Cytuj
mawojtek Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 Witam wszystkich. Mam problem, może ktoś pomoże. Wszystko śmiga na pro b. szybko, ale mam problem z kamerką, czarny ekran. Sony vaio PCG-71811M. Nie mogę znaleźć sterowników. Zależy mi bo wnuk uczy się zdalnie. Dziękuję za pomoc. Cytuj
Saddam Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 1 godzinę temu, mawojtek napisał: Witam wszystkich. Mam problem, może ktoś pomoże. Wszystko śmiga na pro b. szybko, ale mam problem z kamerką, czarny ekran. Sony vaio PCG-71811M. Nie mogę znaleźć sterowników. Zależy mi bo wnuk uczy się zdalnie. Dziękuję za pomoc. Używałeś programu OOSU10 z folderu TUNNING\Telemetria? U mnie po włączeniu w OOSU10 wszystkiego kamerka pomimo zainstalowanych sterów również przestaje działać. Gdy instalowałem na MSI Z77A-G43 instalowałem stare stery bo nowszych niż 8 .1 (są 2 do 10) niema więc ewentualnie spróbuj czegoś (stery) pod 8.1 lub 7... Cytuj
Longin001 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 Czy można na tym systemie zainstalować program Privazer? Czy ten program nie będzie kolidować z innymi programami czyszczącymi w jakim systemie zostało zainstalowane? Chcę go zainstalować bo ma opcje usuwania plików bez śladów a tak bez niego system najpierw wywala je wśietniku a potem trzeba ręcznie opróżnić. Cytuj
marcin23imk Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 34 minuty temu, Longin001 napisał: Czy można na tym systemie zainstalować program Privazer? Czy ten program nie będzie kolidować z innymi programami czyszczącymi w jakim systemie zostało zainstalowane? Chcę go zainstalować bo ma opcje usuwania plików bez śladów a tak bez niego system najpierw wywala je wśietniku a potem trzeba ręcznie opróżnić. Ustaw sobie we właściwościach kosza aby nie przenosił plików do kosza podczas usuwania tylko od razu usuwał je z indeksów MFT. Bo na dysku i tak pozostaną możliwe do odzyskania aż zostaną nadpisane i to kilkukrotnie. Program Privazer nie wymaga instalacji w systemie operacyjnym - po uruchomieniu instalatora wystarczy zaznaczyć opcję "Run PrivaZer without installation". [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
mawojtek Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 Godzinę temu, Saddam napisał: Używałeś programu OOSU10 z folderu TUNNING\Telemetria? U mnie po włączeniu w OOSU10 wszystkiego kamerka pomimo zainstalowanych sterów również przestaje działać. Gdy instalowałem na MSI Z77A-G43 instalowałem stare stery bo nowszych niż 8 .1 (są 2 do 10) niema więc ewentualnie spróbuj czegoś (stery) pod 8.1 lub 7... Nie instalowałem OOSO10. Instalowałem stery od 7 oryginalne i kicha. Cytuj
marcin23imk Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 Teraz, mawojtek napisał: Nie instalowałem OOSO10. Instalowałem stery od 7 oryginalne i kicha. Trochę więcej na elektrodzie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Saddam Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 A menadżerze urządzeń jak? U mnie na Lenovo G50-45 były małe problemy ale po instalce sterów tylko OOSU robił sceny i Teams widział mikrofon ale kamerki już nie. Chciał bym napisać coś więcej ale nawet jak instalowałem na starszym sprzęcie to większość sterów już była. Pozdr. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 30 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 Ugniotłem wersję testową Extreme. Nie wiem, czy nadaje się to do czegoś więcej niż przeglądania Internetu, pracy biurowej i przeglądania zdjęć. Zresztą sprawdzicie sami. Sporo zmian w skryptach - szybsze działanie optymalizatora, więcej wyłączonych usług (ja zszedłem poniżej 30 procesów, ale nie polecam... - lepiej utrzymać na poziomie ok. 35). Jak będziecie w większości zadowoleni to zostanie, jak nie - to do kosza i bez żalu ;-) sadam i JanKo6 lubią to Cytuj
Gość Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 Godzinę temu, srom-otnik napisał: Ugniotłem wersję testową Extreme. Nie wiem, czy nadaje się to do czegoś więcej niż przeglądania Internetu, pracy biurowej i przeglądania zdjęć. Zresztą sprawdzicie sami. Sporo zmian w skryptach - szybsze działanie optymalizatora, więcej wyłączonych usług (ja zszedłem poniżej 30 procesów, ale nie polecam... - lepiej utrzymać na poziomie ok. 35). Jak będziecie w większości zadowoleni to zostanie, jak nie - to do kosza i bez żalu ;-) Mam nadzieję, że to do czegoś się nadaje... Cytuj
srom-otnik Opublikowano 30 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 6 minut temu, smaug123 napisał: Mam nadzieję, że to do czegoś się nadaje... Też bym się ucieszył Cytuj
JoahimJ Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 Cześć, przeszedłem wczoraj na stary poczciwy LTSC od Ciebie, ale zapomniałem napisać, że jak byłem na 20H1 od Ciebie, to 2 razy zauważyłem, że odpalał się proces jak dobrze pamiętam Windows Modules Installer Worker i wpierniczał mi 20procent cpu. Można go było zakończyć bez problemu. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 31 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2021 Jakie macie wstępne opinie, wrażenia co do Extreme? Działa to to cosik? Cytuj
WolframPL Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2021 Ja jak na razie nie zamierzam z "zdychy" korzystać (chociaż Twój mod raczej nie "zdycha" @srom-otnik Będą jakieś dalsze ulepszenia Windy 8.1? Bo jak na razie to najszybszy Windows x64 jaki używałem. pozdroWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
srom-otnik Opublikowano 31 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2021 3 minuty temu, WolframPL napisał: @srom-otnik Będą jakieś dalsze ulepszenia Windy 8.1? Bo jak na razie to najszybszy Windows x64 jaki używałem. pozdr Tak, oczywiście. Cierpliwości Cytuj
janek917 Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2021 Extreme pobrany jestem w trakcie instalacji już teraz ,podziękowania za pracę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi