Skocz do zawartości

Windows 10 Ghost Spectre 2004

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie będę pisał ale poprawek nie będzie od GHOSTA kto chce instaluje z wu kto nie chce niech nie instaluje tak sie dowiedziałem.

Opublikowano
6 godzin temu, kris2013 napisał:

Kiedy grudniowe poprawki

Już były w listopadzie tylko musisz mieć procek AMD K6 3D bo jak nie masz to lipa.

2 godziny temu, DRAGO napisał:

Nie będę pisał ale poprawek nie będzie od GHOSTA kto chce instaluje z wu kto nie chce niech nie instaluje tak sie dowiedziałem.

Ty to lepiej zainstaluj bo ci rdzenie w reaktorze spali i co wtedy. Aktualizacje powinieneś mieć co tydzień bo jak nie to pada system i pali bios. Także uważaj tam na siebie.Mam nadzieje że bios też spolszczyłeś bo po nowym roku nie odpalisz systemu.

Opublikowano
14 minut temu, Snafriozo napisał:

Ty to się pi****lnij lepiej w ryj, bo szkoda słów.

Ja od kilku dni nie uzywam systemu ghosta więc mnie nie interesuje juz ten temat.

Opublikowano

Zainstalowałem zachęcony opiniami. Jestem zadowolony, system przyjemnie lata. Bardzo spodobało mi się okno startowe - akurat zainstalowałem na nowym dysku i akurat było dostępne narzędzie do podzielenia na partycje. Toolbox fajnie zorganizowany, duży plus, ze można wyłączyć aktualizacje. Nie jestem jakoś bardzo wymagający i jak narazie wszystko działa, język polski? Zdarzy się np napis Welcome, ale takich drobnostek po przyzwyczajeniu do 10 to można olać.
Jedyne co zauważyłem, że po wybraniu Właściwości -> System pokazuje się tylko info z ustawień aniżeli klasyczne jak w Windows 7.

Opublikowano
Godzinę temu, kamiloxf napisał:

Łapcie nowe Standalone Update od GHOSTa 
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
42 minuty temu, jacobobbo napisał:

Ktoś poleci ten system ? Jestem obecnie jeszcze na systemie od Konussa ?

Pytasz o wersję "zwykłą" czy LTSC? LTSC od Ghosta używałem przez pewien czas - wycięte malutko, problemów nie było.

Z innych wersji LTSC polecam również mody od Mr.T i Sromotnika - również dobrze się sprawowały na kompie

Opublikowano
W dniu 9.12.2020 o 08:08, felcio11a napisał:

Hej. Instalowałem ten język polski w tym programie dism tak jak jes to tutaj opisane ale to robiłem przy wyłączonym necie. Dodałem plik cab, zainstalowało się i pisało, że zakończono powodzeniem, wylogowałem się ale dalej jest angielski, nie ma wyboru języka, że jest polski, może jakaś usługa jest wyłączona albo zły plik cab no nie wiem ale instalowałem to przy wyłączonym necie, może po instalacji tego language pack coś trzeba jeszcze ustawić?Pozdrawiam.

A stwórzcie nowe konto użytkownika i zobaczcie cuda (pewnie jakiś cache lub temp) :D

Opublikowano

Po aktualizacji z podanego pliku mam tak - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

- i pojawiło się takie coś - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - nie jest mi to potrzebne i nie wiem gdzie to jest i jak to odinstalować - prawoklik pozwala tylko ukryć tą ikonę.

Ja uważam - NIE WARTO AKTUALIZOWAĆ MODÓW - nie wiadomo co jeszcze dodała-przywróciła ta aktualizacja - mimo starania moderów to microsoft jest górą :( :angry: - już o tym pisano, że aktualizacje przywracają wiele rzeczy- są zaszyte w plikach aktualizacji i nikomu na świecie na razie nie udało się tego opanować. Amen :)

Bedę dalej sprawdzał co dodała ta aktualizacja.

I z lewej strony -about-zmieniło mi się na - właściwości ?

Opublikowano

wczoraj zainstalowałem najnowsza wersje bez dzisiejszego updatu

wszystko smiga legancko, mam tylko dziwny problem. 
Włącze grę czy to COD Warzone, czy dzisiejszy Cyberpunk2077 i odrazu kilka sekund po starcie gry wiatraki śmigają w 100%.
Dziwne bo sprawdzalem w stanie spoczynku to było 32'C, włączyłem na chwile gre i śmigało coś koło 40'C 

Da rade coś z tymi wiatrakami zrobić ? Na wczesniejszym systemie nie miałem czegoś takiego.

Opublikowano
17 minut temu, sajdor napisał:

wczoraj zainstalowałem najnowsza wersje bez dzisiejszego updatu

wszystko smiga legancko, mam tylko dziwny problem. 
Włącze grę czy to COD Warzone, czy dzisiejszy Cyberpunk2077 i odrazu kilka sekund po starcie gry wiatraki śmigają w 100%.
Dziwne bo sprawdzalem w stanie spoczynku to było 32'C, włączyłem na chwile gre i śmigało coś koło 40'C 

Da rade coś z tymi wiatrakami zrobić ? Na wczesniejszym systemie nie miałem czegoś takiego.

pokombinuj z krzywą wentylatorów

Opublikowano

Jak ktoś oszczędza miejsce na dysku to NIE polecam tych "updates".

Superlite po instalacji i usunięciu pagefile\hibernat - 4,99 GB (zajmuje na HDD), po update + restart 9,07 GB = 4 GB więcej

Ghost Toolbox -> Clear Cache Updates - nie pomaga - nadal 9,07 GB zajmuje Windows na HDD

Opublikowano

Bo updaty siedzą głębiej - np - w WinSxS -możesz próbować czyścić Dism+

Ale Reset Base przez Dism grozi tym , że następne updaty nie będą chciały się zainstalować.

Znowu misrosoft górą :(

Opublikowano
6 godzin temu, zbigniew59 napisał:

Bo updaty siedzą głębiej - np - w WinSxS -możesz próbować czyścić Dism+

Ale Reset Base przez Dism grozi tym , że następne updaty nie będą chciały się zainstalować.

Znowu misrosoft górą :(

Dzięki za info. Pozostanę bez updates. Testowałeś może Office na SuperLite? Generalnie wystarczy podnieść brakujące serwisy i wszystko powinno się zrównać z Compact?

Opublikowano
W dniu 9.12.2020 o 22:11, jacobobbo napisał:

Ktoś poleci ten system ? Jestem obecnie jeszcze na systemie od Konussa ?

ja tego używam od niedawna. lepiej działa niż wszystkie mody na tym forum. 

+ wywalony WU na zasadzie wyłączenia (i to naprawdę działa!)

+ brak windows defendera (ale taki prawdziwy brak, całkowity)

+ menu dodatków które można doinstalować

wad póki co większych nie ma, wszystko działa bez zarzutu. 

Opublikowano

Panowie problem mam. Ściągnąłem z linku na youtube ghosta instalkę "WIN10.PRO.2004.SUPERLITE+COMPACT.U8.X64.GHOSTSPECTRE.(W)". Użyłem rufusa aby stworzyć bootowalny pendrive i podczas próby instalacji jak wybieram dysk pojawia mi się błąd:

"We couldn't install Windows in the location you chose. Please check your media drive. Here's more info about what happened: 0x80300024."

Do lapka mam podłączone dwa dyski. SSD oraz HDD. System oczywiście próbuje zainstalować na ssd, nie wiem czy w tym przypadki ma to większe znaczenie. Macie jakieś rozwiązanie na mój problem? 

Opublikowano

Może ktoś pomoże rozwikłać zagadkę , usb wifi  działa w porządku ale problem pojawia się gdy wpinam bluetooth , też działa wykrywa wszystko cacy ale wtedy rozłącza mi wifi .... dlaczego to się gryzie ? 

Opublikowano
16 godzin temu, banan87 napisał:

Panowie problem mam. Ściągnąłem z linku na youtube ghosta instalkę "WIN10.PRO.2004.SUPERLITE+COMPACT.U8.X64.GHOSTSPECTRE.(W)". Użyłem rufusa aby stworzyć bootowalny pendrive i podczas próby instalacji jak wybieram dysk pojawia mi się błąd:

"We couldn't install Windows in the location you chose. Please check your media drive. Here's more info about what happened: 0x80300024."

Do lapka mam podłączone dwa dyski. SSD oraz HDD. System oczywiście próbuje zainstalować na ssd, nie wiem czy w tym przypadki ma to większe znaczenie. Macie jakieś rozwiązanie na mój problem? 

Problem rozwiązany. Odłączyłem fizycznie dysk twardy HDD tak aby był zainstalowany sam SSD i jakoś poszło. Za pomoc nie podziękuję bo jej nie uzyskałem, ale niech zostanie ślad dla innych jakby co :) System się jeszcze instaluje więc opinii nie mam na jego temat. Jest zachwalany więc postanowiłem go zainstalować, ale swoją drogą ten temat to taki śmietnik, że brak mi słów. 20 kart a ponad połowa nie na temat 

Opublikowano
2 godziny temu, banan87 napisał:

Problem rozwiązany. Odłączyłem fizycznie dysk twardy HDD tak aby był zainstalowany sam SSD i jakoś poszło. Za pomoc nie podziękuję bo jej nie uzyskałem, ale niech zostanie ślad dla innych jakby co :) System się jeszcze instaluje więc opinii nie mam na jego temat. Jest zachwalany więc postanowiłem go zainstalować, ale swoją drogą ten temat to taki śmietnik, że brak mi słów. 20 kart a ponad połowa nie na temat 

ale perelki tez sa tylko trzeba poszukac w tym stogu siana ;)

Opublikowano

Problem w sieci spotykany, ale nie znalazłem rozwiązania na niego. Chodzi o problem z instalacją sterowników do karty dźwiękowej Asusa, pokazuje się kod błędu. Problemem jest aktualizacja 20H2 i miała ku temu wyjść poprawka ale jak widzę od ponad 2 miesięcy cisza. Czy ktoś kto spotkał się z tym problemem znalazł rozwiązanie?

Od razu uprzedzę, że wyłączenie podpisywania sterowników, zmiana z zasadach grupy nic nie pomaga - problem jest gdzieś głębiej.
image.png.40d72c73ce1dc7dabeafbb05c663490e.png

Opublikowano
W dniu 9.12.2020 o 21:43, kamiloxf napisał:

Łapcie nowe Standalone Update od GHOSTa 

Jak często i czy w ogóle należy używać z narzędzia Ghost Toolbox opcji 2 i 3  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam ;) 

JanKo6 lubi to
Opublikowano
W dniu 15.12.2020 o 17:03, SilverShai napisał:

Problem w sieci spotykany, ale nie znalazłem rozwiązania na niego. Chodzi o problem z instalacją sterowników do karty dźwiękowej Asusa, pokazuje się kod błędu. Problemem jest aktualizacja 20H2 i miała ku temu wyjść poprawka ale jak widzę od ponad 2 miesięcy cisza. Czy ktoś kto spotkał się z tym problemem znalazł rozwiązanie?

Od razu uprzedzę, że wyłączenie podpisywania sterowników, zmiana z zasadach grupy nic nie pomaga - problem jest gdzieś głębiej.

mam to samo.....

Opublikowano

Może ktoś odpisze a przy okazji pozdrawiam wszystkich serdecznie i zdrówka życzę przed świętami ;)

Jak często i czy w ogóle należy używać z narzędzia Ghost Toolbox opcji 2 i 3  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ?

Z góry dziękuję za odpowiedź :) 

Opublikowano

2 - czyści zapis "zdarzeń systemowych"  - nie ma reguły jak często używasz (można rzec - kiedy zechcesz), Sromotnik ma to zawarte w swoim Czyszczeniu, z tego co pamiętam skrypt m4s też to zawierał,

3 - po każdym ściągnięciu i zainstalowaniu łatek/poprawek - tylko nie będziesz miał możliwości ich odinstalowania w razie kłopotów

Snafriozo lubi to