Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozumiem twój tok myślenia ale to nic nie rozjaśnia. Nie wiem nadal czy w tym Kasperskim Free jest ta opcja logowania w bezpiecznym oknie przeglądarki czy nie. I żeby była jasność mnie to do niczego nie jest potrzebne, nie korzystam w ogóle z Kasperskiego ani nie mam w zamiarach. Chciałbym jedynie uzyskać odpowiedź czy u was u kogokolwiek da się odtworzyć ten błąd i ewentualnie stwierdzić czy to wina jakiejś modyfikacji instalki czy może jakiegoś update'u MS. O ile z update'ami można sobie jakoś spróbować poradzić na własną rękę (instalować, odinstalowywać i sprawdzać czy może już działa lub właśnie przestało) to w sprawie modyfikacji to już będzie raczej niemożliwe bo tak naprawdę tylko autor wie co dokładnie modyfikował. Dlatego była moja prośba do autora moda aby sprawdził u siebie czy uda mu się odtworzyć błąd. A jest to na wirtualce myślę że w porywach do 5 minut. Goła instalka, KIS trial, próba otworzenia strony logowania do banku w bezpiecznym oknie przeglądarki. Tylko tyle i aż tyle. Będę wdzięczny za taki test jak ktoś zrobi i poinformuje o efektach.

Ja oczywiście też spróbuję później (za kilka tygodni najwcześniej) zobaczyć czy na Lite jest tak samo ale chwilowo nie mam takiej możliwości.

Opublikowano

Witajcie

Chciałem ożywić mój stary komputer i napotkałem problem już na samym początku instalowania systemu.

Mój PC

- AMD Athlon II x2 240 - 2.8 ghz

- nVidia GeForce 9800gtx+

- 6gb RAM DDR2

- Jakiś starszy dysk ATA 160gb

Obraz nagrałem na pendrive 16gb przez Rufusa.

Pierwsza próba zbootowania pendrajwa i facepalm, GPT, zły schemat partycjonowania który wymaga UEFI.

Drugie podejście, wybieram tym razem MBR żeby mieć pewność że bios odpali instalator. Nic bardziej mylnego.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Trzecie podejście. Wybieram dodatkowo w Rufusie opcję Przechwytywanie.PNG.d9047fd82a1acd0fc7d7e0fb1f35a0a6.PNG

Instalator ładuje się z 20 minut po czym wyświetla się komunikat[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Macie jakieś pomysły co z tym fantem zrobić?

Dodam że 2 dni temu na tym komputerze zainstalowany był ThinPC i działał ok lecz brakowało mi RAMu. Dokupiłem więc 2 gb i postanowiłem zainstalować inny system który to 6 giga wykorzysta. Padło na testowanie Linuxa, a dokładniej Manjaro. Zastanawiam się czy linuksowe formatowanie plików nie powoduje tych błędów. Jak sądzicie?

Opublikowano
W dniu 15.07.2020 o 00:35, djgixer napisał:

Robię już trzecie podejście za każdym razem inna wersja i po instalacji sterowników przestaje działać myszka oraz klawiatura 

Edit: możliwe przez to że pendrive sformatowany na fat32 zamiast NTFS?

Potwierdzam, jest problem z tą dystrybucją jesli chodzi o obsługę myszki i klawiatury, też próbowałem zmienić z NTFS na FAT32 i nie przynosi to żadnego skutku,

instalacja konczy się na tytułowym ekranie z wyborem języka i dalej nie jest w stanie ruszyć niestety

Edyta: Legacy USB było włączone, ale pomogło dopiero aktywowanie opcji w BIOSie "USB Virtual KBC Support"

ale i tak mam problem identyczny co @Zaczek:

Opublikowano
3 godziny temu, lookan napisał:

Legacy USB było włączone, ale pomogło dopiero aktywowanie opcji w BIOSie "USB Virtual KBC Support"

IMG_20200727_102048.thumb.jpg.74944bed603f2bf6dfe4703f34329d8a.jpg

Nie ma żadnego problemu z systemem, należy tylko zintegrować sobie samodzielnie i mądrze własne sterowniki lub przekonwertować install.esd na wim i podmienić w oryginalnym iso win7

Opublikowano
39 minut temu, John Marston napisał:

nie ma to jak korzystać z win7 po końcu wsparcia :P

drugi najlepszy system od MS, gdyby działały nowsze gry na XP'ku prawdopodobnie bym z niego korzystał :D

Dlatego też mam zamiar używać go dokąd to tylko będzie możliwe. 

Opublikowano

Na pewno nie wirus, też to mam. To martwe klucze, bez wartości. Być może powstają w momencie dodania klucza, którego używam w tweakach, by ukryć aplet indeksacji:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\DisallowCpl]
"1"="Microsoft.IndexingOptions"

Opublikowano

Witam, grzebie sobie w pliku imageres.dll w system32, bo chciałem sobie zrobić dźwięk startowy, lecz po udanej podmianie pliku nie ma nadal dźwięku startowego. W polu konfiguracyjnym "Dźwięk" -> "Dźwięki" -> " Odtwórz dźwiek windows - autostart" kwadracik do zaznaczania i odznaczania jest "nietykalny" mimo że w bibliotece imageres.dll dodałem grupę "WAVE" (tak, pobrałem z internetu oryginalny windowsowy imageres bo nie umiem ręcznie dodawać grup/katalogów przy pomocy resource hacker'a) Dlaczego nie mogę dźwięku autostartu włączyć? Pozdrawiam :)

Opublikowano

Ej mam problem mam z instalką offica (każdego 2010 2013 2016 itd) BŁĄD 1920. Nie można uruchomić usługi Usług systemu Windows buforowania czcionek (FontCache). Sprawdź czy masz wystarczające uprawnienia do uruchamiania usług systemowych

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie mam problem. Nie mogę zainstalować tej wersji Win nagranej Rufusem lub UUI. Podczas wczytywania się zawiesza i tyle. próbowałem UEFI oraz przez BIOS i lipa.

Gdy zrobię pena na oryginalnym obrazie śmiga od razu bez najmniejszych problemów.

Opublikowano
1 minutę temu, alexisonfire napisał:

Czy ikony są tu zmienione tak jak widać na screenie? Mam zamiar instalować, więc jeśli tak to czy jest jakiś łatwy sposób na podmianę na standardowe?

ikony te są opcjonalne,  w folderze tuning jest program czarne ikony, to są te ikony

Jednakże ekran logowania nie posiada loga Windows 7 oraz napisu zapraszamy, lecz dając oryginalne winlogon.exe.mui imageres.dll itd. jest napis zapraszamy i tak dalej a logo czyli tzw Branding też dałem z oryginalnego iso

Opublikowano

@John Marston jest prostszy sposób na dodanie tła logowania tym sposobem, oczywiście napisu zapraszamy chyba nie będzie.

A i pytanko co dajecie przy końcowej fazie instalacji systemu ? są trzy opcje

- użyj ustawień zalecanych

- zainstaluj tylko ważne aktualizacje

- zapytaj mnie później

ja dawałem zawsze zapytaj mnie później, lecz teraz z ciekawości dałem zainstaluj tylko ważne aktualizacje no i system normalnie się uruchomił nic nie szkodzi, że zaznaczyłem tą opcję ?

i dlaczego wyskakuje błąd przy rockstar game launcher [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

JanKo6 lubi to
Opublikowano
W dniu 4.09.2020 o 11:11, Franz Maurer napisał:

@John Marston jest prostszy sposób na dodanie tła logowania tym sposobem, oczywiście napisu zapraszamy chyba nie będzie.

A i pytanko co dajecie przy końcowej fazie instalacji systemu ? są trzy opcje

- użyj ustawień zalecanych

- zainstaluj tylko ważne aktualizacje

- zapytaj mnie później

ja dawałem zawsze zapytaj mnie później, lecz teraz z ciekawości dałem zainstaluj tylko ważne aktualizacje no i system normalnie się uruchomił nic nie szkodzi, że zaznaczyłem tą opcję ?

i dlaczego wyskakuje błąd przy rockstar game launcher [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

z tym RGL to niewiem ja tak miałem tylko jak miałem IE7 i były stare certyfikaty jednak po zainstalowaniu wtedy IE11 działało pięknie

Opublikowano
W dniu 25.08.2020 o 23:04, John Marston napisał:

Ej mam problem mam z instalką offica (każdego 2010 2013 2016 itd) BŁĄD 1920. Nie można uruchomić usługi Usług systemu Windows buforowania czcionek (FontCache). Sprawdź czy masz wystarczające uprawnienia do uruchamiania usług systemowych

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Mam ten sam problem w tym momencie, czy zdolales go jakos rozwiazac ? 

EDYTA: juz doszedlem do rozwiazania, wystarczylo wlaczyc Usluge systemu Windows buforowania czcionek

Opublikowano
W dniu 8.09.2020 o 12:22, lookan napisał:

Mam ten sam problem w tym momencie, czy zdolales go jakos rozwiazac ? 

EDYTA: juz doszedlem do rozwiazania, wystarczylo wlaczyc Usluge systemu Windows buforowania czcionek

ja włączyłem te usługe i dalej nic -_- ale i tak siedze już teraz na JG8.1 a za chwile pewnie zainstaluje 10 bo 8.1 mi się coś sypie

Opublikowano

Witam,mam pytanie do autora.Pobrałem obraz z linku google drive.Nie zgadzają się sumy kontrolne.Nie wiem może obraz był kilka razy ulepszany i nie poprawił pan sum kontrolnych?

A może coś z mojej strony jest nie tak.Może pan sprawdzić.Sumy kontrolne u mnie są takie

Plik: Win JG7 x64.iso
  CRC-32: e91dcaf9
   SHA-1: 6c20a483703ca6f2bd2cffd5a63418fac9ad51b5
 SHA-256: 4bbd058138bbc67a081f2878e9baef63e931a8b78d9e0bd185d64abc43bfc132
 SHA-512: cad51bef8154edafb750a95a04186d279a88eb9a6ac45262d57a4a1ca5ed72e018563115e2cfff6b045d2fbb5cdc4d56de8a5b1bbe73dfc30f5e2cd5a6232d5d

sumy podane z pierwszej strony:

MD5: 9b001732819564c03f483f3b342afb11

Opublikowano
3 godziny temu, ALFIKDS napisał:

Sumy się zgadzają, tylko Ty porównujesz złe sumy, bo na liście nie masz MD5 [w opcjach możesz dodać dodatkowe sumy kontrolne, m.in. MD5].