jarry Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2020 Rozumiem twój tok myślenia ale to nic nie rozjaśnia. Nie wiem nadal czy w tym Kasperskim Free jest ta opcja logowania w bezpiecznym oknie przeglądarki czy nie. I żeby była jasność mnie to do niczego nie jest potrzebne, nie korzystam w ogóle z Kasperskiego ani nie mam w zamiarach. Chciałbym jedynie uzyskać odpowiedź czy u was u kogokolwiek da się odtworzyć ten błąd i ewentualnie stwierdzić czy to wina jakiejś modyfikacji instalki czy może jakiegoś update'u MS. O ile z update'ami można sobie jakoś spróbować poradzić na własną rękę (instalować, odinstalowywać i sprawdzać czy może już działa lub właśnie przestało) to w sprawie modyfikacji to już będzie raczej niemożliwe bo tak naprawdę tylko autor wie co dokładnie modyfikował. Dlatego była moja prośba do autora moda aby sprawdził u siebie czy uda mu się odtworzyć błąd. A jest to na wirtualce myślę że w porywach do 5 minut. Goła instalka, KIS trial, próba otworzenia strony logowania do banku w bezpiecznym oknie przeglądarki. Tylko tyle i aż tyle. Będę wdzięczny za taki test jak ktoś zrobi i poinformuje o efektach. Ja oczywiście też spróbuję później (za kilka tygodni najwcześniej) zobaczyć czy na Lite jest tak samo ale chwilowo nie mam takiej możliwości. Cytuj
vegeta80 Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2020 Jak ktoś nie myśli co robi w kompie to nawet jak by miał najlepsze zabezpieczenia to i tak nic to nie da bo i taką osobę okradną. Cytuj
qlimax20 Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 czy ktos ma problem a aktualizacja frameworkow na tej edycji ani z maja ani lipca nie chce sie aktualizowac Cytuj
Zaczek Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 Witajcie Chciałem ożywić mój stary komputer i napotkałem problem już na samym początku instalowania systemu. Mój PC - AMD Athlon II x2 240 - 2.8 ghz - nVidia GeForce 9800gtx+ - 6gb RAM DDR2 - Jakiś starszy dysk ATA 160gb Obraz nagrałem na pendrive 16gb przez Rufusa. Pierwsza próba zbootowania pendrajwa i facepalm, GPT, zły schemat partycjonowania który wymaga UEFI. Drugie podejście, wybieram tym razem MBR żeby mieć pewność że bios odpali instalator. Nic bardziej mylnego. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Trzecie podejście. Wybieram dodatkowo w Rufusie opcję Instalator ładuje się z 20 minut po czym wyświetla się komunikat[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Macie jakieś pomysły co z tym fantem zrobić? Dodam że 2 dni temu na tym komputerze zainstalowany był ThinPC i działał ok lecz brakowało mi RAMu. Dokupiłem więc 2 gb i postanowiłem zainstalować inny system który to 6 giga wykorzysta. Padło na testowanie Linuxa, a dokładniej Manjaro. Zastanawiam się czy linuksowe formatowanie plików nie powoduje tych błędów. Jak sądzicie? Cytuj
lookan Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2020 W dniu 15.07.2020 o 00:35, djgixer napisał: Robię już trzecie podejście za każdym razem inna wersja i po instalacji sterowników przestaje działać myszka oraz klawiatura Edit: możliwe przez to że pendrive sformatowany na fat32 zamiast NTFS? Potwierdzam, jest problem z tą dystrybucją jesli chodzi o obsługę myszki i klawiatury, też próbowałem zmienić z NTFS na FAT32 i nie przynosi to żadnego skutku, instalacja konczy się na tytułowym ekranie z wyborem języka i dalej nie jest w stanie ruszyć niestety Edyta: Legacy USB było włączone, ale pomogło dopiero aktywowanie opcji w BIOSie "USB Virtual KBC Support" ale i tak mam problem identyczny co @Zaczek: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 27 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2020 3 godziny temu, lookan napisał: Legacy USB było włączone, ale pomogło dopiero aktywowanie opcji w BIOSie "USB Virtual KBC Support" Nie ma żadnego problemu z systemem, należy tylko zintegrować sobie samodzielnie i mądrze własne sterowniki lub przekonwertować install.esd na wim i podmienić w oryginalnym iso win7 Cytuj
franekfranek Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Sromotnik, planujesz jakąś aktualizację / nowe wydanie systemu w "połowie roku" ? Cytuj
jorgusek Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Godzinę temu, franekfranek napisał: Sromotnik, planujesz jakąś aktualizację / nowe wydanie systemu w "połowie roku" ? Srom-otnik na urlopie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol i franekfranek lubią to Cytuj
vegeta80 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zrobiłem aktualizacje w win 7 pro i mam kod błędu 643 bo nie chce zainstalować framework co to może być? Cytuj
John Marston Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2020 nie ma to jak korzystać z win7 po końcu wsparcia drugi najlepszy system od MS, gdyby działały nowsze gry na XP'ku prawdopodobnie bym z niego korzystał srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2020 39 minut temu, John Marston napisał: nie ma to jak korzystać z win7 po końcu wsparcia drugi najlepszy system od MS, gdyby działały nowsze gry na XP'ku prawdopodobnie bym z niego korzystał Dlatego też mam zamiar używać go dokąd to tylko będzie możliwe. Cytuj
John Marston Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Dopiero teraz to zauważyłem To twoje sromotnik czy mam wirusa[emoji848]Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
srom-otnik Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Na pewno nie wirus, też to mam. To martwe klucze, bez wartości. Być może powstają w momencie dodania klucza, którego używam w tweakach, by ukryć aplet indeksacji: [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\DisallowCpl] "1"="Microsoft.IndexingOptions" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
RhumZeiss Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Pardąsik, że pytam, ale nie wiem… czym różni się WinJG7TEST.iso, które mam od kilku miesięcy od Win JG7 x64.iso? Cytuj
aaass Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Witam, grzebie sobie w pliku imageres.dll w system32, bo chciałem sobie zrobić dźwięk startowy, lecz po udanej podmianie pliku nie ma nadal dźwięku startowego. W polu konfiguracyjnym "Dźwięk" -> "Dźwięki" -> " Odtwórz dźwiek windows - autostart" kwadracik do zaznaczania i odznaczania jest "nietykalny" mimo że w bibliotece imageres.dll dodałem grupę "WAVE" (tak, pobrałem z internetu oryginalny windowsowy imageres bo nie umiem ręcznie dodawać grup/katalogów przy pomocy resource hacker'a) Dlaczego nie mogę dźwięku autostartu włączyć? Pozdrawiam Cytuj
John Marston Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Ej mam problem mam z instalką offica (każdego 2010 2013 2016 itd) BŁĄD 1920. Nie można uruchomić usługi Usług systemu Windows buforowania czcionek (FontCache). Sprawdź czy masz wystarczające uprawnienia do uruchamiania usług systemowychWysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
qlimax20 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Panowie mam problem. Nie mogę zainstalować tej wersji Win nagranej Rufusem lub UUI. Podczas wczytywania się zawiesza i tyle. próbowałem UEFI oraz przez BIOS i lipa. Gdy zrobię pena na oryginalnym obrazie śmiga od razu bez najmniejszych problemów. Cytuj
alexisonfire Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Czy ikony są tu zmienione tak jak widać na screenie? Mam zamiar instalować, więc jeśli tak to czy jest jakiś łatwy sposób na podmianę na standardowe? Cytuj
John Marston Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2020 1 minutę temu, alexisonfire napisał: Czy ikony są tu zmienione tak jak widać na screenie? Mam zamiar instalować, więc jeśli tak to czy jest jakiś łatwy sposób na podmianę na standardowe? ikony te są opcjonalne, w folderze tuning jest program czarne ikony, to są te ikony Jednakże ekran logowania nie posiada loga Windows 7 oraz napisu zapraszamy, lecz dając oryginalne winlogon.exe.mui imageres.dll itd. jest napis zapraszamy i tak dalej a logo czyli tzw Branding też dałem z oryginalnego iso alexisonfire lubi to Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2020 @John Marston jest prostszy sposób na dodanie tła logowania tym sposobem, oczywiście napisu zapraszamy chyba nie będzie. A i pytanko co dajecie przy końcowej fazie instalacji systemu ? są trzy opcje - użyj ustawień zalecanych - zainstaluj tylko ważne aktualizacje - zapytaj mnie później ja dawałem zawsze zapytaj mnie później, lecz teraz z ciekawości dałem zainstaluj tylko ważne aktualizacje no i system normalnie się uruchomił nic nie szkodzi, że zaznaczyłem tą opcję ? i dlaczego wyskakuje błąd przy rockstar game launcher [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 lubi to Cytuj
John Marston Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2020 W dniu 4.09.2020 o 11:11, Franz Maurer napisał: @John Marston jest prostszy sposób na dodanie tła logowania tym sposobem, oczywiście napisu zapraszamy chyba nie będzie. A i pytanko co dajecie przy końcowej fazie instalacji systemu ? są trzy opcje - użyj ustawień zalecanych - zainstaluj tylko ważne aktualizacje - zapytaj mnie później ja dawałem zawsze zapytaj mnie później, lecz teraz z ciekawości dałem zainstaluj tylko ważne aktualizacje no i system normalnie się uruchomił nic nie szkodzi, że zaznaczyłem tą opcję ? i dlaczego wyskakuje błąd przy rockstar game launcher [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] z tym RGL to niewiem ja tak miałem tylko jak miałem IE7 i były stare certyfikaty jednak po zainstalowaniu wtedy IE11 działało pięknie Cytuj
lookan Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2020 W dniu 25.08.2020 o 23:04, John Marston napisał: Ej mam problem mam z instalką offica (każdego 2010 2013 2016 itd) BŁĄD 1920. Nie można uruchomić usługi Usług systemu Windows buforowania czcionek (FontCache). Sprawdź czy masz wystarczające uprawnienia do uruchamiania usług systemowych Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Mam ten sam problem w tym momencie, czy zdolales go jakos rozwiazac ? EDYTA: juz doszedlem do rozwiazania, wystarczylo wlaczyc Usluge systemu Windows buforowania czcionek Cytuj
arczer1910 Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2020 mam problem z zainstalowaniem modyfikacji mianowicie rusza jest logo Windowsa ale pc restartuję się Cytuj
vegeta80 Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 windows update krzyczy mi kodem błędu 643 i nie chce mi zainstalować aktualizacji. Czy bypassesu trzeba nowszy? Cytuj
nudzija Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 @vegeta80 tak, wyszedł bypassesu v8 Cytuj
vegeta80 Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 14 minut temu, nudzija napisał: @vegeta80 tak, wyszedł bypassesu v8 tak tylko i tak framework nie chce się zainstalować a inne się już dały Cytuj
John Marston Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 W dniu 8.09.2020 o 12:22, lookan napisał: Mam ten sam problem w tym momencie, czy zdolales go jakos rozwiazac ? EDYTA: juz doszedlem do rozwiazania, wystarczylo wlaczyc Usluge systemu Windows buforowania czcionek ja włączyłem te usługe i dalej nic ale i tak siedze już teraz na JG8.1 a za chwile pewnie zainstaluje 10 bo 8.1 mi się coś sypie Cytuj
ALFIKDS Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2020 Witam,mam pytanie do autora.Pobrałem obraz z linku google drive.Nie zgadzają się sumy kontrolne.Nie wiem może obraz był kilka razy ulepszany i nie poprawił pan sum kontrolnych? A może coś z mojej strony jest nie tak.Może pan sprawdzić.Sumy kontrolne u mnie są takie Plik: Win JG7 x64.iso CRC-32: e91dcaf9 SHA-1: 6c20a483703ca6f2bd2cffd5a63418fac9ad51b5 SHA-256: 4bbd058138bbc67a081f2878e9baef63e931a8b78d9e0bd185d64abc43bfc132 SHA-512: cad51bef8154edafb750a95a04186d279a88eb9a6ac45262d57a4a1ca5ed72e018563115e2cfff6b045d2fbb5cdc4d56de8a5b1bbe73dfc30f5e2cd5a6232d5d [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] sumy podane z pierwszej strony: MD5: 9b001732819564c03f483f3b342afb11 Cytuj
srom-otnik Opublikowano 26 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2020 Witam, ja nie wrzucałem obrazu na ten hosting. Udostępniłem tylko link do niego. Moje wrzutki są tylko na Mega.nz Cytuj
k3vin Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2020 3 godziny temu, ALFIKDS napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sumy się zgadzają, tylko Ty porównujesz złe sumy, bo na liście nie masz MD5 [w opcjach możesz dodać dodatkowe sumy kontrolne, m.in. MD5]. Cytuj Poprzednia 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Dalej Strona 9 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Ładowanie × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij https://winclub.pl/topic/21736-w%C4%85tek-archiwalny/ Więcej opcji udostępniania... Obserwujący 6
Rekomendowane odpowiedzi
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników