reotem Opublikowano 31 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2024 AD Grim Dawn i wpisu w MU o karcie graficznej. Przeszedłem na Windowsa Zdychę pro extreme by Sromotnik i tam po instalacji sterów do grafiki i zainstalowaniu DX dalej był wpis w MU karta graficzna i żadne gry nie szły dopiero istalacja tych biliotek "C++ coś tam" wskoczyło i jest ok. Natomiast po powrocie do 8.1 ta sztuczka nie zadziałała. System ma 3 lata i jest zasyfiony. Nie będę już go przeinstalowywał, muszę przejść niechętnie ale jednak na Zdychę, bo coraz więcej programów nie chce działać na 8.1. Proc i3 2120 + 1050ti, Grę mam oryginalną na steam ale gram na pirackiej. Uprzedzając pytanie - bo mi ukradli różne rzeczy ze skrytki przemytnika i zrobili kilka niedogodności, ale kto nie gra nie będzie wiedział. Dzięki za odzew swiniarobert69 lubi to Cytuj
dzikiws Opublikowano 1 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2024 "Stens" - czy Ty rozumiesz po polsku - powtarzam, nie mam zainstalowanego Edge, a wprowadzane zmiany w rejestrze nic nie dają, chcę uniemożliwić instalację Edge, a właściwie jego początek cytat "środowisko uruchomieniowe Ms Edge WebView2", a to instaluje się przed Edge. swiniarobert69 lubi to Cytuj
franekfranek Opublikowano 2 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2024 Koledzy, zaszła potrzeba instalacji systemu win8 na starszym laptopie. Po prostu na czas nie została przeprowadzona oficialna migracja w górę. Ją nadal można wykonać, ale podobno od 2016 kiedy to zamknięto furtkę, działanie takie jest uznawane za nielegalne. Sprzęty w firmie do podstawowych nie regularnych zastosowań zatem mocą starczą, ale nie możemy sobie powolić na jakieś wątpliwości wzgl legalności. Stąd zainstalowałem powyższego Sromotnika w najmniej okrojonej wersji, ale nie aktywuje się - system zgłasza błąd 0xC004C003. Próbowałem w domyślnej konfiguracji oraz początkowych ekpresowych ustawieniach tuż pod koniec instalacji. Sama aktywacja też już po pełnej instalacji, a nie przez pierwsze ekrany. Może wystarczy dostalować poprawkę KB już nie pamiętam numeru z 2021 roku ? Natomiast bez problemu natychmiast aktywuje się czyścioch "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]" z: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jest jakiś myk ? Ewent jakiś inny win8 64bit pod starsze sprzęty ? No i co tam słychać u Sromotnika... swiniarobert69 lubi to Cytuj
dzikiws Opublikowano 8 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2024 Witam. Po tygodniu użytkowania tego "moda" mogę stwierdzić : 1. brak możliwości włączenia dźwięku uruchomienia windows. 2. problemy, aby uniemożliwić instalację Edge. to tylko te dwa punkty, ale po zabiegach, pierwszej pozycji się nie udało zmusić do działania, a druga nareście wyłączona i to tyle z problemów, po za tym system bardzo ładnie pracuje, nie ma z nim żadnych problemów, działa szybko i stabilnie, polecam całkowicie to wykonanie, system aktywowany bez problemów, twórcy życzę zdrowia i twórczej pracy. swiniarobert69 i srom-otnik lubią to Cytuj
redbull89 Opublikowano 4 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2024 W dniu 31.01.2024 o 08:06, dzikiws napisał(a): Czy ktoś wie jaki plik lub "KB" odpowiada za instalację "środowisko uruchomieniowe Ms Edge WebView2, oraz ponawiam pytanie , jak wyłączyć instalację Edge ? WebView jest instalowane przez usługę egdeupdate. Wyłącz usługę webview2 przestanie się instalować. swiniarobert69 lubi to Cytuj
dzikiws Opublikowano 5 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2024 Widać nie wiesz jak to działa. Po "upgrade" systemu, samoczynnie włącza sobie te usługi. swiniarobert69 lubi to Cytuj
Kolomanolo Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Zainstalowałem tego windowsa w wersji Extreme. Jedno co mnie niepokoi to to, że co jakiś czas raz na pare godzin otwiera mi się małe okienko mniej wiecej w lewym górnym rogu cmd i w ciągu ok 0,25sek zamyka. Jakiś szpieg czy co ? Może znacie jakies programy, które rejestrują datę i czas otwarcia programu tak abym mógł namierzyć co to okienko cmd robi ? swiniarobert69 lubi to Cytuj
kamil1987 Opublikowano 10 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2024 Dzień dobry...ja mam taki problem, że zainstalowałem modyfikację Win 8.1 x64 w wersji Extreme i wszystko działa jak trzeba a jak coś nie działa, to naprawiam po swojemu i działa... Mój problem polega na tym, że nie mogę wyczyścic WinSxS bo wywala bład, że stos uszkodzony i nie mogę sobie z tym poradzić...Czyszczę WinSxS ręcznie, ale to zwariować idzie.... Jedyny spsób jaki wmyśliłem, to przeniesienie ustawień na czyste ISO, jak się nie tyka WinSxS w żade sposób, to wtedy działa... No ale nie wszystko udało się przenieść...chodzi mi o Optymalizator usług i skrypt czyszczący... jest szansa "wysępić" te skrypty, żebym mógł je sobie zintegrować ? No chyba, że wiecie jak naprawić WinSxS na tym systemie ? Dzięki I Pozdros Cytuj
papel1989 Opublikowano 15 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2025 Witam, czy ta wersja 7mki posiada sterowniki nvme i USB? planuje ją zainstalować na mini komputerze hp800 G4. Na ten moment jedyna 7mka która w pełni działala mi na tym komputerze była rosyjska Cytuj
stens Opublikowano 15 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2025 W dniu 10.12.2024 o 11:03, kamil1987 napisał(a): chodzi mi o Optymalizator usług i skrypt czyszczący... jest szansa "wysępić" te skrypty, żebym mógł je sobie zintegrować ? No a zaglądałeś tutaj "C:\Windows\System\config"? Cytuj
mmaciek12 Opublikowano 15 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2025 1 godzinę temu, papel1989 napisał(a): Witam, czy ta wersja 7mki Odpowiadając na pytanie, jak widać w cytacie poniżej (wzięte z pierwszego postu) W dniu 15.02.2019 o 20:53, srom-otnik napisał(a): Win JG8.1 Pro x64 Ta modyfikacja jest na bazie Windows 8.1. To nie jest siódemka. swiniarobert69 lubi to Cytuj
krzycho59 Opublikowano 7 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2025 Witam, trochę czasu upłynęło, ale może ktoś ma w swoich zasobach komputerowych tą skórkę co dodał Srom-otnik do tej wersji Windowsa. To szklana skórka nazwał ja Kur8KM [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 lubi to Cytuj
michalzienia Opublikowano 8 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2025 @krzycho59 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 8 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2025 Aż się łezka w oku kręci, genialny surowiec do modowania, podobnie jak i w7. Nadal bym je używał, gdyby M$ ich nie zatopił - nie dotknął bym się nigdy niczego z W10-W11 swiniarobert69, berthold61, starcraft2fan i 1 inny lubią to Cytuj
krzycho59 Opublikowano 8 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2025 @michalzienia 11 godzin temu, michalzienia napisał(a): @krzycho59 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] serdecznie ci dziękuję, to jedyny motyw który mi się zawsze podobał odkąd SROM-otnik udostępnił w swoich Super Modach swiniarobert69 lubi to Cytuj
berthold61 Opublikowano 9 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2025 17 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Aż się łezka w oku kręci, genialny surowiec do modowania, podobnie jak i w7. Nadal bym je używał, gdyby M$ ich nie zatopił - nie dotknął bym się nigdy niczego z W10-W11 Mam podobnie, kilka razy 10-kę miałem ze dwa razy 11-kę ale dalej na 8,1 siedzę i nie sądzę bym już kiedykolwiek zainstalował 11 lub wyżej dla mnie ,1 to koniec a jak już się nie da bo przeglądarki czy coś to linux i po sprawie. swiniarobert69 lubi to Cytuj
netis7 Opublikowano 10 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2025 W dniu 9.03.2025 o 08:42, berthold61 napisał(a): Mam podobnie, kilka razy 10-kę miałem ze dwa razy 11-kę ale dalej na 8,1 siedzę i nie sądzę bym już kiedykolwiek zainstalował 11 lub wyżej dla mnie ,1 to koniec a jak już się nie da bo przeglądarki czy coś to linux i po sprawie. Ja w związku z powyższym przesiadam się na Linux-a. Polecam Kubuntu. Na dzień dzisiejszy 90 % czasu spędzam na Kubuntu, ale to zależy oczywiście od tego co robisz na kompie. swiniarobert69 lubi to Cytuj
berthold61 Opublikowano 11 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2025 14 godzin temu, netis7 napisał(a): Ja w związku z powyższym przesiadam się na Linux-a. Polecam Kubuntu. Na dzień dzisiejszy 90 % czasu spędzam na Kubuntu, ale to zależy oczywiście od tego co robisz na kompie. W gry nigdy nie grałem więc nic przy windowsie mnie nie trzyma a te programy głównie do diagnosy aut mam na 2 innych laptopach ze starymi windowsami bez dostępu do internetu więc powinny chodzić aż zdechną śmiercią naturalną, obecne linuxy ,depin,zorin,mint, to w zasadzie niczym nie ustępują windowsom. swiniarobert69 lubi to Cytuj
netis7 Opublikowano 11 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2025 6 godzin temu, berthold61 napisał(a): W gry nigdy nie grałem więc nic przy windowsie mnie nie trzyma a te programy głównie do diagnosy aut mam na 2 innych laptopach ze starymi windowsami bez dostępu do internetu więc powinny chodzić aż zdechną śmiercią naturalną, obecne linuxy ,depin,zorin,mint, to w zasadzie niczym nie ustępują windowsom. ... i z "pudełka" wszystko działa. Na lapku miałem problem z niektórymi klawiszami i nie sposób było je uruchomić na Windowsie 8 i 10. Na Kubuntu wszystko działa zaraz po instalacji. Dodatkowo czysta instalacja przebiega kilkukrotnie szybciej i zajmuje kilkukrotnie mniej miejsca. Dla początkujących jednak polecam skupić się na Ubuntu lub pochodnych. Mint pewnie jest jednym z lepszych propozycji. Przestrzegam, bo miałem problemy z MX Linux, więc to różnie bywa. swiniarobert69 lubi to Cytuj
xenobi354 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2025 Była by możliwość żeby do wersji Extreme dodać obsługę tabletu i klawiaturę ekranową Cytuj
srom-otnik Opublikowano 26 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2025 6 godzin temu, xenobi354 napisał(a): Była by możliwość żeby do wersji Extreme dodać obsługę tabletu i klawiaturę ekranową Projekt niestety zmarł z przyczyn naturalnych, tzn. został uśmiercony przez M$. To był jeden z moich najlepszych systemów. Szkoda, że już nie powtórzy się taki wdzięczny surowiec do modowania. Cytuj
gumish93 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2025 6 minut temu, srom-otnik napisał(a): Projekt niestety zmarł z przyczyn naturalnych, tzn. został uśmiercony przez M$. To był jeden z moich najlepszych systemów. Szkoda, że już nie powtórzy się taki wdzięczny surowiec do modowania. Żeby nie ten cały kochany Mikroshit to bym pozostał albo na 7 lub na 8.1 z twojej ręki ... A tak chyba pozostane na linuxie . W10 i W11 nie przekonują mnie , mimo setkom prób powrotu ... srom-otnik lubi to Cytuj
xenobi354 Opublikowano 27 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2025 22 godziny temu, srom-otnik napisał(a): Projekt niestety zmarł z przyczyn naturalnych, tzn. został uśmiercony przez M$. To był jeden z moich najlepszych systemów. Szkoda, że już nie powtórzy się taki wdzięczny surowiec do modowania. Microsoft uśmiercił Windowsa 8.1 ale społeczność dalej pamięta. Z tego co słyszałem tworzony jest extended kernel który pozwala na uruchamianie aplikacji z Win 10. Więc może warto odświeżyć tą modyfikację? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 27 Czerwca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2025 3 godziny temu, xenobi354 napisał(a): Microsoft uśmiercił Windowsa 8.1 ale społeczność dalej pamięta. Z tego co słyszałem tworzony jest extended kernel który pozwala na uruchamianie aplikacji z Win 10. Więc może warto odświeżyć tą modyfikację? Niestety nie mam na to czasu, żeby reanimować ten projekt. Szkoda.... Cytuj
michalzienia Opublikowano 27 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2025 Czy da się w nim doinstalować microsoft store ? Cytuj
stens Opublikowano 27 Czerwca 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2025 10 minut temu, michalzienia napisał(a): Czy da się w nim doinstalować microsoft store ? NIE ! Cytuj
Sayidov Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2025 W dniu 27.06.2025 o 20:31, srom-otnik napisał(a): Niestety nie mam na to czasu, żeby reanimować ten projekt. Szkoda.... Windows 8.1 czeka na JG Final Cytuj
srom-otnik Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2025 52 minuty temu, Sayidov napisał(a): Windows 8.1 czeka na JG Final I się nie doczeka redbull89 i z8373767 lubią to Cytuj
zen888 Opublikowano 5 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2025 W dniu 4.08.2025 o 12:03, Sayidov napisał(a): Windows 8.1 czeka na JG Final Nie może być FINAL skoro są wersje Windowsa 7, które jeszcze przez parę miesięcy będą miały aktualizacje (Windows 7 Embedded POSReady). Cytuj
strubell Opublikowano 19 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2025 Witam. Ma ktoś link do tego systemu?? Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi