Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AD Grim Dawn i wpisu w MU o karcie graficznej. Przeszedłem na Windowsa Zdychę pro extreme by Sromotnik i tam po instalacji sterów do grafiki i zainstalowaniu DX dalej był wpis w MU karta graficzna i żadne gry nie szły dopiero istalacja tych biliotek "C++ coś tam" wskoczyło i jest ok.  Natomiast po powrocie do 8.1 ta sztuczka nie zadziałała. System ma 3 lata i jest zasyfiony.  Nie będę już go przeinstalowywał, muszę przejść niechętnie ale jednak na Zdychę, bo coraz więcej programów nie chce działać na 8.1. 

Proc i3 2120 + 1050ti, Grę mam oryginalną na steam ale gram na pirackiej. Uprzedzając pytanie - bo mi ukradli różne rzeczy ze skrytki przemytnika  i zrobili kilka niedogodności, ale kto nie gra nie będzie wiedział. 

Dzięki za odzew:thanks:

Opublikowano

"Stens" - czy Ty rozumiesz po polsku - powtarzam, nie mam zainstalowanego Edge, a wprowadzane zmiany w rejestrze nic nie dają, chcę uniemożliwić instalację Edge, a właściwie jego początek cytat "środowisko uruchomieniowe Ms Edge WebView2", a to instaluje się przed Edge.

Opublikowano

Koledzy, zaszła potrzeba instalacji systemu win8 na starszym laptopie.

Po prostu na czas nie została przeprowadzona oficialna migracja w górę. Ją nadal można wykonać, ale podobno od 2016 kiedy to zamknięto furtkę, działanie takie jest uznawane za nielegalne.

Sprzęty w firmie do podstawowych nie regularnych zastosowań zatem mocą starczą, ale nie możemy sobie powolić na jakieś wątpliwości wzgl legalności.

Stąd zainstalowałem powyższego  Sromotnika w najmniej okrojonej wersji, ale nie aktywuje się - system zgłasza błąd 0xC004C003.

Próbowałem w domyślnej konfiguracji oraz początkowych ekpresowych ustawieniach tuż pod koniec instalacji.

Sama aktywacja też już po pełnej instalacji, a nie przez pierwsze ekrany.

Może wystarczy dostalować poprawkę KB już nie pamiętam numeru z 2021 roku ?

Natomiast bez problemu natychmiast aktywuje się czyścioch "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]" z:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jest jakiś myk ?

Ewent jakiś inny win8 64bit pod starsze sprzęty ?

No i co tam słychać u Sromotnika... :)

Opublikowano

Witam.

Po tygodniu użytkowania tego "moda" mogę stwierdzić :

1. brak możliwości włączenia dźwięku uruchomienia windows.

2. problemy, aby uniemożliwić instalację Edge.

to tylko te dwa punkty, ale po zabiegach, pierwszej pozycji się nie udało zmusić do działania, a druga nareście wyłączona i to tyle z problemów, po za tym system bardzo ładnie pracuje, nie ma z nim żadnych problemów, działa szybko i stabilnie, polecam całkowicie to wykonanie, system aktywowany bez problemów, twórcy życzę zdrowia i twórczej pracy.

Opublikowano
W dniu 31.01.2024 o 08:06, dzikiws napisał(a):

Czy ktoś wie jaki plik lub "KB" odpowiada za instalację "środowisko uruchomieniowe Ms Edge WebView2, oraz ponawiam pytanie , jak wyłączyć instalację Edge ?

WebView jest instalowane przez usługę egdeupdate. Wyłącz usługę webview2 przestanie się instalować.

Opublikowano

Zainstalowałem tego windowsa w wersji Extreme. Jedno co mnie niepokoi to to, że co jakiś czas raz na pare godzin otwiera mi się małe okienko  mniej wiecej  w lewym górnym rogu cmd i w ciągu ok 0,25sek zamyka. Jakiś szpieg czy co ? Może znacie jakies programy, które rejestrują datę i czas otwarcia programu tak abym mógł namierzyć co to okienko cmd robi ?

Opublikowano

Dzień dobry...ja mam taki problem, że zainstalowałem modyfikację Win 8.1 x64 w wersji  Extreme i wszystko działa jak trzeba a jak coś nie działa, to naprawiam po swojemu i działa...

Mój problem polega na tym, że nie mogę wyczyścic WinSxS bo wywala bład, że stos uszkodzony i nie mogę sobie z tym poradzić...Czyszczę WinSxS ręcznie, ale to zwariować idzie....

Jedyny spsób jaki wmyśliłem, to przeniesienie ustawień na czyste ISO, jak się nie tyka  WinSxS w żade sposób, to wtedy działa...

No ale nie wszystko udało się przenieść...chodzi mi o Optymalizator usług i skrypt czyszczący... jest szansa "wysępić" te skrypty, żebym mógł je sobie zintegrować ?

No chyba, że wiecie jak naprawić WinSxS na tym systemie ?

Dzięki I Pozdros😉

Opublikowano
W dniu 10.12.2024 o 11:03, kamil1987 napisał(a):

chodzi mi o Optymalizator usług i skrypt czyszczący... jest szansa "wysępić" te skrypty, żebym mógł je sobie zintegrować ?

No a zaglądałeś tutaj "C:\Windows\System\config"?

Opublikowano
1 godzinę temu, papel1989 napisał(a):

Witam, czy ta wersja 7mki

Odpowiadając na pytanie,  jak widać w cytacie poniżej (wzięte z pierwszego postu)

W dniu 15.02.2019 o 20:53, srom-otnik napisał(a):

Win JG8.1 Pro x64

Ta modyfikacja jest na bazie Windows 8.1. To nie jest siódemka.

Opublikowano

Witam,

trochę czasu upłynęło, ale może ktoś ma w swoich zasobach komputerowych 😉 tą skórkę co dodał Srom-otnik do tej wersji Windowsa.

To szklana skórka nazwał ja Kur8KM

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
17 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Aż się łezka w oku kręci, genialny surowiec do modowania, podobnie jak i w7. 

Nadal bym je używał, gdyby M$ ich nie zatopił - nie dotknął bym się nigdy niczego z W10-W11

Mam podobnie, kilka razy 10-kę miałem ze dwa razy 11-kę ale dalej na 8,1 siedzę i nie sądzę bym już kiedykolwiek zainstalował 11 lub wyżej dla mnie ,1 to koniec a jak już się nie da bo przeglądarki czy coś to linux i po sprawie.

Opublikowano
W dniu 9.03.2025 o 08:42, berthold61 napisał(a):

Mam podobnie, kilka razy 10-kę miałem ze dwa razy 11-kę ale dalej na 8,1 siedzę i nie sądzę bym już kiedykolwiek zainstalował 11 lub wyżej dla mnie ,1 to koniec a jak już się nie da bo przeglądarki czy coś to linux i po sprawie.

Ja w związku z powyższym przesiadam się na Linux-a. Polecam Kubuntu. Na dzień dzisiejszy 90 % czasu spędzam na Kubuntu, ale to zależy oczywiście od tego co robisz na kompie.

Opublikowano
14 godzin temu, netis7 napisał(a):

Ja w związku z powyższym przesiadam się na Linux-a. Polecam Kubuntu. Na dzień dzisiejszy 90 % czasu spędzam na Kubuntu, ale to zależy oczywiście od tego co robisz na kompie.

W gry nigdy nie grałem więc nic przy windowsie mnie nie trzyma a te programy głównie do diagnosy aut mam na 2 innych laptopach ze starymi windowsami bez dostępu do internetu więc powinny chodzić aż zdechną śmiercią naturalną, obecne linuxy ,depin,zorin,mint, to w zasadzie niczym nie ustępują windowsom.

Opublikowano
6 godzin temu, berthold61 napisał(a):

W gry nigdy nie grałem więc nic przy windowsie mnie nie trzyma a te programy głównie do diagnosy aut mam na 2 innych laptopach ze starymi windowsami bez dostępu do internetu więc powinny chodzić aż zdechną śmiercią naturalną, obecne linuxy ,depin,zorin,mint, to w zasadzie niczym nie ustępują windowsom.

... i z "pudełka" wszystko działa. Na lapku miałem problem z niektórymi klawiszami i nie sposób było je uruchomić na Windowsie 8 i 10. Na Kubuntu wszystko działa zaraz po instalacji. Dodatkowo czysta instalacja przebiega kilkukrotnie szybciej i zajmuje kilkukrotnie mniej miejsca. Dla początkujących jednak polecam skupić się na Ubuntu lub pochodnych. Mint pewnie jest jednym z lepszych propozycji. Przestrzegam, bo miałem problemy z MX Linux, więc to różnie bywa.

Opublikowano
6 godzin temu, xenobi354 napisał(a):

Była by możliwość żeby do wersji Extreme dodać obsługę tabletu i klawiaturę ekranową

Projekt niestety zmarł z przyczyn naturalnych, tzn. został uśmiercony przez M$. To był jeden z moich najlepszych systemów. Szkoda, że już nie powtórzy się taki wdzięczny surowiec do modowania.

Opublikowano
6 minut temu, srom-otnik napisał(a):

Projekt niestety zmarł z przyczyn naturalnych, tzn. został uśmiercony przez M$. To był jeden z moich najlepszych systemów. Szkoda, że już nie powtórzy się taki wdzięczny surowiec do modowania.

Żeby nie ten cały  kochany Mikroshit to bym pozostał albo na 7 lub na 8.1 z twojej ręki ... A tak chyba pozostane na linuxie :D . W10 i W11 nie przekonują mnie , mimo setkom prób powrotu ... 

srom-otnik lubi to
Opublikowano
22 godziny temu, srom-otnik napisał(a):

Microsoft uśmiercił Windowsa 8.1 ale społeczność dalej pamięta. Z tego co słyszałem tworzony jest extended kernel który pozwala na uruchamianie aplikacji z Win 10. Więc może warto odświeżyć tą modyfikację?

Opublikowano
3 godziny temu, xenobi354 napisał(a):

Microsoft uśmiercił Windowsa 8.1 ale społeczność dalej pamięta. Z tego co słyszałem tworzony jest extended kernel który pozwala na uruchamianie aplikacji z Win 10. Więc może warto odświeżyć tą modyfikację?

Niestety nie mam na to czasu, żeby reanimować ten projekt. Szkoda....

Opublikowano
W dniu 4.08.2025 o 12:03, Sayidov napisał(a):

Windows 8.1 czeka na JG Final

Nie może być FINAL skoro są wersje Windowsa 7, które jeszcze przez parę miesięcy będą miały aktualizacje (Windows 7 Embedded POSReady).