Gość Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2021 @srom-otnik-otnik kiedy zaczniesz robote nad win 7 Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2021 W dniu 10.05.2021 o 13:49, smaug123 napisał: @srom-otnik-otnik kiedy zaczniesz robote nad win 7 Daj chłopakowi odpocząć nie dawno 8.1 skończył, a Ty już o 7 myślisz srom-otnik i Layon lubią to Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2021 System super, niestety AutoCAD na nim już nie pójdzie. Wróciłem do LTSC. Cytuj
Franc Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2021 Którą wersję Autocada używasz? Wersja 2019 jeszcze działała na 8.1, v2020 nie pamiętam, a nowsze już nie. Niestety, producenci oprogramowania CAD/CAM odcięli się całkowicie od 8.1, Win7 też u większości w odstawkę idzie Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2021 13 godzin temu, Franc napisał: Którą wersję Autocada używasz? 2022 Cytuj
882188 Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2021 Panie i Panowie, potrzebuję podpowiedzi. Jestem zmuszony zainstalować Windowsa obok Manjaro. Mam starego lapka z i3 oraz SSD. Nie wiem czy lepiej pójść w te wersję 8.1 extreme czy 10? Głownie potrzebuję kilka programów do projektowania rozdzielnic które na linuxie nie działają. W dniu 8.05.2021 o 22:03, srom-otnik napisał: Cytuj
jnm Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 W dniu 15.05.2021 o 14:01, 882188 napisał: Nie wiem czy lepiej pójść w te wersję 8.1 extreme czy 10? Wersja 'Win JG8.1 Pro x64 Extreme', ma usunięty 'Internet Explorer' - więc niektóre programy mogą NIE-działać. Lepiej instalować PEŁNĄ lub ew. LITE - ( ma tą samą wydajność co EXTREME) . 'W 10' stanowczo odradzam !!!- (ze względu na występujące z nim ciągłe problemy ) srom-otnik lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2021 O proszę kolejna wersja win 8.1, miałem instalować poprzednią, jednak dobrze że się wstrzymałem. Dziękuję za nowe wydanie i z pewnością zainstaluję u siebie. Cytuj
Gość Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2021 Mistrzu Sromotniku, nie zintegrowałbyś może "Kur8.1KM" do twojego win 8.1 lub chociaż byś dał w folderze tuning? Tylko moja uwaga Cytuj
srom-otnik Opublikowano 18 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2021 37 minut temu, smaug123 napisał: Mistrzu Sromotniku, nie zintegrowałbyś może "Kur8.1KM" do twojego win 8.1 lub chociaż byś dał w folderze tuning? Tylko moja uwaga Nie, ponieważ ta kompozycja wygląda koszmarnie bez aeroglass i każdy kto ją bez tej szklanej powłoki wybierze - uzna, że to nieporozumienie. Jest dostępna w opisie na 1 stronie, wystarczy. Kto chce - pobierze sobie i wrzuci do Resources\Themes Nie będę rozkopywał iso, aby wrzucić skórkę, litości. Poza tym, ileż jest pięknych innych themów do 8.1, wystarczy wejść na virtualcustoms czy deviantart... Franz Maurer, moszter i bunio1 lubią to Cytuj
Gość Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2021 Godzinę temu, srom-otnik napisał: Nie, ponieważ ta kompozycja wygląda koszmarnie bez aeroglass i każdy kto ją bez tej szklanej powłoki wybierze - uzna, że to nieporozumienie. Jest dostępna w opisie na 1 stronie, wystarczy. Kto chce - pobierze sobie i wrzuci do Resources\Themes Nie będę rozkopywał iso, aby wrzucić skórkę, litości. Poza tym, ileż jest pięknych innych themów do 8.1, wystarczy wejść na virtualcustoms czy deviantart... przecież można wyedytować instrukcję, i dodać, że ta skórka wymaga aero glass Cytuj
jnm Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2021 57 minut temu, smaug123 napisał: przecież można wyedytować instrukcję, i dodać, że ta skórka wymaga aero glass PO CO ?. -przecież wcześniej już było o tym napisane !. W dniu 8.05.2021 o 22:03, srom-otnik napisał: Ad.1. Wystarczy, że nie wybierzesz ustawień domyślnych w OU. W momencie, gdy rezygnujesz z nich w OU, to włączasz tryb wyższej wydajności, niezależnie od tego co później klikasz - czy TAK czy NIE i tak masz włączoną max wydajność. Możesz wszystko wybrać na TAK, nadal będziesz cieszył się EXTREMALNĄ wydajnością. Ad.1 Zacznij od zainstalowania AeroGlass z TUNING na pulpicie - wszystko nabierze pięknego szklanego wyglądu. Nieobecna w systemie skórka "Kur8.1KM" pokazana na pierwszej stronie tego wątku (moim zdaniem śliczna, autorstwa mojego sąsiada!) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - paskudnie wygląda bez zainstalowanego AeroGlass dlatego jej nie udostępniam w iso. Mogę ją upiąć w opisie na 1 stronie z zastrzeżeniem, że wymaga AeroGlass. CZYTAJ UWAŻNIEJ i NIE-rób błędów ortograficznych... Cytuj
rAjsztajm Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2021 Cześć mam problem z twoim windowsem 10 nie działa mi moduł lte cat 9 450mb/s sterowniki są tylko pod 10 to przejdzie i normalnie będzie obsługiwać ten modem jest on na m2 ? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2021 4 minuty temu, rAjsztajm napisał: Mistrzu problem jest Napisz proszę jeszcze raz po polsku i gramatycznie. Dziel wypowiedzi przecinkami i kropkami. Szanuj język. Jak to modem nie działa, co nie działa, jak się to objawia? Maksymalnie precyzyjnie. thcmatrix lubi to Cytuj
rAjsztajm Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2021 Teraz, srom-otnik napisał: Napisz proszę jeszcze raz po polsku i gramatycznie. Dziel wypowiedzi przecinkami i kropkami. Szanuj język. Jak to mofem nie działa, co nie działa, jak się to objawia. Maksymalnie precyzyjnie. Wiem gramatycznie siadam, ale mianowicie mam taki problem apropos tego modemu nie mogę uruchomić ponownie komputera z funkcji ponownie uruchom zawiesza się komputer . Po wyjeciu tego modemu fibcom 850 gl nie mam tego problemu Cytuj
srom-otnik Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2021 15 minut temu, rAjsztajm napisał: Wiem gramatycznie siadam, ale mianowicie mam taki problem apropos tego modemu nie mogę uruchomić ponownie komputera z funkcji ponownie uruchom zawiesza się komputer . Po wyjeciu tego modemu fibcom 850 gl nie mam tego problemu Jeśli problem występuję również na ustawieniach domyślnych Optymalizatora Usług oraz przy założeniu, że od strony sterowników - wszystko jest ok, to należy zmienić system na inny i to jedyna rozsądna rada jakiem mogę Ci udzielić. Cytuj
rAjsztajm Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2021 6 minut temu, srom-otnik napisał: Jeśli problem występuję również na ustawieniach domyślnych Optymalizatora Usług oraz przy założeniu, że od strony sterowników - wszystko jest ok, to należy zmienić system na inny i to jedyna rozsądna rada jakiem mogę Ci udzielić. Sterowniki są niekompatybilne działa to na lini pcie i dla tego zaczeło wysypywać się a szkoda fajnie było zostać jeszcze na 8.1 ale już z tego powodu jestem zmuszony zrezygnowac srom-otnik lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2021 @srom-otnik Bierz się w końcu za win 7 bo czekam z niecierpliwością Cytuj
plusik Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2021 Też jestem ciekawy jak będzie wyglądać i sprawować się win 7 . Ale to jeszcze dalekie plany Cytuj
jnm Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2021 2 godziny temu, smaug123 napisał: @srom-otnik Bierz się w końcu za win 7 bo czekam z niecierpliwością 1 godzinę temu, plusik napisał: Też jestem ciekawy jak będzie wyglądać i sprawować się win 7 . Ale to jeszcze dalekie plany Natomiast ja - mam większą cierpliwość - NIE POGANIAM ! Cytuj
srom-otnik Opublikowano 22 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2021 Panowie, spokojnie, oddychacie powoli i głęboko. Zrobi się, powiedziałem i tak będzie. Dziś kończę podkręconą wersję LTSC i mogę spokojnie zabierać się za JG7. Też czekam na ten system, bo to mój wół roboczy do absolutnie wszystkiego i chcę go mieć na najnowszej podstawie, a nie ubiegłorocznej. Planuję iso z 3 wersjami w wydaniu Home i Pro, tj: Full, Lite, Extreme i taki sam zestaw tylko wzbogacony o sterowniki USB i NVMe - co daje 12 pozycji do wyboru przy rozpoczynaniu instalacji. P.S. Znając już nieco życie - i tak znajdą się malkontenci i będą niezadowoleni, bo coś tam... PZDR! Franc, JanKo6, Layon i 1 inny lubią to Cytuj
Gość Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2021 24 minuty temu, srom-otnik napisał: Panowie, spokojnie, oddychacie powoli i głęboko. Zrobi się, powiedziałem i tak będzie. Dziś kończę podkręconą wersję LTSC i mogę spokojnie zabierać się za JG7. Też czekam na ten system, bo to mój wół roboczy do absolutnie wszystkiego i chcę go mieć na najnowszej podstawie, a nie ubiegłorocznej. Planuję iso z 3 wersjami w wydaniu Home i Pro, tj: Full, Lite, Extreme i taki sam zestaw tylko wzbogacony o sterowniki USB i NVMe - co daje 12 pozycji do wyboru przy rozpoczynaniu instalacji. P.S. Znając już nieco życie - i tak znajdą się malkontenci i będą niezadowoleni, bo coś tam... PZDR! O, no to super! Tylko jeszcze o sterowniki usb i nvme przy okazji wzbogać win 8.1, jak będziesz mógł Cytuj
plusik Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2021 6 godzin temu, jnm napisał: Natomiast ja - mam większą cierpliwość - NIE POGANIAM ! Ja też nie poganiam nikogo ani nikogo do niczego nie zmuszam Cytuj
pro_mario Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 A ja powiem, że postawiłem system w najnowszej wersji FULL i oprócz zastosowania optymalizatora usług nic nie grzebałem a system bangla jak szalony. Używam do codziennej pracy. Zero lagów, natychmiastowa reakcja. Jedynie wyszukiwanie w menu start trochę wolno działa, ale to pewnie kwestia włączenia indeksowania plików lub czegoś w ten deseń, co być może domyślnie jest po prostu wyłączone. Sprawdzałem też jak działa Aero i działa dobrze. Ale ogólnie wyłączyłem, bo niespecjalnie lubię przezroczystości. Także dziękuję za wkład i kawał dobrej roboty! @srom-otniku, nie myślałeś o jakimś sposobie na donate'y dla siebie? Myślę, że pewnie kilka osób by się dorzucało raz na jakiś czas. W końcu działasz już kupę lat. Tak tylko sobie myślę. srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 25 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2021 2 godziny temu, pro_mario napisał: Także dziękuję za wkład i kawał dobrej roboty! @srom-otniku, nie myślałeś o jakimś sposobie na donate'y dla siebie? Myślę, że pewnie kilka osób by się dorzucało raz na jakiś czas. W końcu działasz już kupę lat. Tak tylko sobie myślę. Cieszę, że wszystko działa jak tego chciałem i pozdrawiam! Co do wsparcia finansowego - już pisałem, daję jakoś radę i stać mnie na drobne zachcianki od czasu do czasu. Jasne, że chciałoby się mieć więcej, ale nie tędy droga. Jak mi życie zafunduje jakiś zakręt, będę o Was pamiętał. Dziękuję! Jak chcecie wydać kasę w podziękowaniu za moją pracę - proszę bardzo wpłaćcie na którąś z fundacji: -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Są osoby bardziej potrzebujące niż my tu wszyscy zebrani razem... vitay007, pro_mario, JanKo6 i 3 innych lubią to Cytuj
plusik Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 Popieram i dlatego wysłałem datek na Fundację WOŚP srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 10 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 24 minuty temu, plusik napisał: Popieram i dlatego wysłałem datek na Fundację WOŚP Wspaniale! Cytuj
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 4 godziny temu, srom-otnik napisał: Wspaniale! wspaniale to będzie jak już swojego Win 7 wydasz Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2021 W dniu 10.06.2021 o 17:16, smaug123 napisał: wspaniale to będzie jak już swojego Win 7 wydasz hahaha, to Ci się udało jeszcze ta emotka na końcu batem po dupce Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi