sasik007 Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2019 proponuje zalozyc oddzielny watek odnosnie tego tematu ps. przy tylu procesach dziala wam wszystko? Cytuj
Krzyslaw Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2019 man nadzieję ze panowie zadowoleni z paczki. W przyszłości postaram sie zrobić konkretny poradnik, bo na chwilę obecną to szybka zbieranina tweaków sprawdzonych przeze mnie na 4 roznych lapkach roznej mocy. bez dokładnych opisów ale wydaje mi sie ze nawet zwykly użytkownik bez wiekszej wiedzy sobie poradzi z optymalizacjami. Generalnie w zaleznosci od konfiguracji sprzetowej i dodatkowych programow do nich potrzebnych liczba procesów waha sie od 39 do 45 Jak szanowny Konuss chce to może paczkę zintegrować z kolejnymi obrazami zeby nie zaginęła i zostala po wygaśnięciu linku na zippy Jezeli chodzi o fpsy to generalnie cpu moze miec troche lepsze wyniki wiec moze to wpływać na gpu i fpsy. to co zauwazylem i zwróciło moja uwage to znacząca poprawa opożnien, mierzylem programem letencymon ale niestety nigdy nie zrobilrm screenow wiec nie moge wam takiego porównania pokazać wiec musicie uwierzyć na słowo Cytuj
MrBeckham666 Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2019 W dniu 10.10.2019 o 14:27, Krzyslaw napisał: Paczka zrobiona na szybko dla niecierpliwych więc nie oczekujcie dogłębnych analiz i bardzo szczegółowych opisów, zawsze można doczytać w necie. Daje to co sprawdza się u mnie, jest to większość ale chyba i tak nie wszystko bo na szybko robione. Uaktualniona wersja: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dzieki stary na pewno przetestuje w wolnej chwili bo widzę sporo włożonego serca w to no jak ogarniesz temat lepiej to daj znać w tym temacie czekam Cytuj
bogie46 Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2019 Fix na Microsoft Store. Mnie pomogło. Cytuj
mt17 Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2019 Hejka, będe przymierzał się do instalacji najnowszej wersji Konussa. OBecnie mam 2 wersje do tyłu. Czy interesuje kogoś czyste benchamrki z najnowszej wersji Konussa, oraz z poprawionej wersji wg paczki która jest tutaj zamieszczona ? Zawsze można rzucić okiem czy faktycznie coś to zmieni. Cytuj
Gość Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2019 Jak ci się chce, dlaczego nie, na pewno wielu to zainteresuje. Ale napisz co z tej paczki użyłeś. Cytuj
Gość Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2019 Pytanie do twórcy tej paczki - jest tam twek ograniczający ilość procesów svchost - w nowych kompilacjach ten proces jest rozbity na wiele podprocesów - menedżer zadań. Czy ten twek coś poprawia - albo chodzi o placebo - menadżer pokazuje mniej procesów? Jeśli wiesz - to samo jeśli chodzi o chrome - u mnie mam na wind 10 ponad 20 procesów. Cytuj
tokacz Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2019 SvcHostSplitThresholdInKB tylko złącza/grupuje procesy svchost tak jak było przed win 10 redstone 2. Obecnie bez tego tweaku wygląda tak, że każda usługa odpala swój proces svchost.exe -zmiana wizualna zamiast ok 120 procesów svchost (chyba max przypadek) będzie 60-70, na wydajność wpływ zerowy. Cytuj
traphone11 Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2019 Witam. Zainstalowałem system na czysto i użyłem parę tweaków od @Krzyslaw i mam problem z animacjami. Wklejam link do filmiku, gdzie jest pokazane jak aplikacje "scinaja sie" przy powiększaniu okna oraz jak chrome miga przy włączaniu go. Pamiętam, że rok temu jak testowałem czyjąś modyfikację też miałem taki problem. Wiecie czy odpowiedzialna jest za to jakaś usługa lub ustawienie? Sterowniki mam najnowsze od NVIDIA. Cytuj
aligator666 Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2019 Siema! Miał ktoś problem z instalacją drukarki? Mam problem z hp laserjet pro 400 m401dn. Wywala error podczas instalacji sterowników i jest zonk. Cytuj
sebio Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2019 Usługi bufor wydruku dajesz automat i wlaczasz Cytuj
konuss Opublikowano 12 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2019 Ogólnie miałem nie komentować ale już muszę. Nie raz zauważyliście że dużo czasu poświęcam nad swoją pracą. Nowe wydania nowe tweaky różnie to bywa nieraz lepiej nie raz gorzej. Lecz nikt nie spytał czemu nie robię nie używam tweakow podanych wyżej. Skoro są takie cudowne czemu akurat osobiście ich nie integruje. Przecież jak wspominałem wyżej pracuje dla was abyście jak najbardziej byli zadowoleni z pracy swojego komputera.TAKA MAŁA ALUZJA DO PRZEMYŚLENIA - DLA WAS. BGT lubi to Cytuj
sebio Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2019 1 godzinę temu, konuss napisał: Ogólnie miałem nie komentować ale już muszę. Nie raz zauważyliście że dużo czasu poświęcam nad swoją pracą. Nowe wydania nowe tweaky różnie to bywa nieraz lepiej nie raz gorzej. Lecz nikt nie spytał czemu nie robię nie używam tweakow podanych wyżej. Skoro są takie cudowne czemu akurat osobiście ich nie integruje. Przecież jak wspominałem wyżej pracuje dla was abyście jak najbardziej byli zadowoleni z pracy swojego komputera.TAKA MAŁA ALUZJA DO PRZEMYŚLENIA - DLA WAS. I wszystko jasne Cytuj
AccessX Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2019 Takie pytanie. Czy instalując Windowsa 10 wersje nie okrojoną itp. Po instalacji można wylaczyc te rzeczy które są tutaj w tym modzie zdezaktywowane i wylaczone? Cytuj
Crazy36 Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2019 51 minut temu, AccessX napisał: Takie pytanie. Czy instalując Windowsa 10 wersje nie okrojoną itp. Po instalacji można wylaczyc te rzeczy które są tutaj w tym modzie zdezaktywowane i wylaczone? Większość rzeczy na pewno ale czy wszystkie tego niewiem. Cytuj
traphone11 Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2019 Proszę ludzi ze sterownikami Nvidia o potwierdzenie czy tez macie taki problem przy powiększaniu okien, ze miga najpierw tak dziwnie nim się powiększy jak na filmiku wyżej. Sprawdzilem czyste windowsy 1903 i 1909 z najnowszymi aktualizacjami i tez się tak dzieje wiec to nie wida moda czy ingerencji przez tweaki. Sprawdzcie filmik i dajcie znac czy tez tak macie. Cytuj
SilverShai Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2019 Nie ma co naciskać autora za brak tweaków, które zostały zaproponowane. Proszę wziąć pod uwagę, że obraz ma być uniwersalny czyli działający w pełni sprawnie u możliwie największej liczby użytkowników. Tweaki są dobrowolne - jeśli ktoś chce mieć max ze swojej specyfikacji niech odpali je, ale niech ma też na uwadze, że zawracanie gitary Konussowi, bo coś nie działa jest idiotyzmem po stronie takiego "problemowicza" - należy wtedy samodzielnie szukać problemu, bo nikt nie ma szklanej kuli, by potem dociekać czemu coś nie działa. Konuss - mogę mieć prośbę, aby w najbliższym wydaniu jednak powrócił Microsoft Edge? Wiem, że nie każdy to chwali, ale na chwilę obecną to chyba jedynie nie działająca aktualizacja w wersji 6.10 - przynajmniej tą testowałem. Akurat tutaj Microshit w końcu po kilku latach od wydania formatu epub uaktualnił obsługę w przeglądarce więc miło będzie nie musieć instalować specjalnie osobnego programu do obsługi tego rodzaju formatu (nie zywię sympatii do appstore - jedyny program, który stamtąd ściągam to skanowanie, bo to jest co najmniej głupie, że w finalnej wersji systemu tego nie ma i co najmniej raz w tygodniu przychodzi mi ludziom przez telefon tłumaczyć by sobie zainstalowali....). Cytuj
Crazy36 Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2019 Godzinę temu, traphone11 napisał: Proszę ludzi ze sterownikami Nvidia o potwierdzenie czy tez macie taki problem przy powiększaniu okien, ze miga najpierw tak dziwnie nim się powiększy jak na filmiku wyżej. Sprawdzilem czyste windowsy 1903 i 1909 z najnowszymi aktualizacjami i tez się tak dzieje wiec to nie wida moda czy ingerencji przez tweaki. Sprawdzcie filmik i dajcie znac czy tez tak macie. Ja tak nie mam.Powiększają mi się okna bez migania. Cytuj
traphone11 Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2019 29 minut temu, Crazy36 napisał: Ja tak nie mam.Powiększają mi się okna bez migania. Kolega ma tak jak ja, dziwne. Cytuj
Gość Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 AccsessX - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
AccessX Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 Dziękuję Zbigniew! O to mi chodziło Cytuj
Krzyslaw Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 AKTUALIZACJA PACZKI - Trochę zmian w opisach, aktualizacji programów, nowe tweaki, nowe mody. UPDATE: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] POWODZENIA PAMIĘTAJCIE DZIAŁAJCIE UWAŻNIE. @Konuss , Zgadzam się - NIE MA CUDOWNYCH TWEAKÓW, ale u jednych działają u innych nie. Zasada tweaków i modów które podałem jest taka sama jak twoich " czasami lepiej, czasami gorzej", ale ważne by ostatecznie po sprawdzeniu wszystkiego i dobraniu oraz dopasowaniu było w końcowym rezultacie zdecydowanie lepiej. BTW. Pamiętaj nie walczę z tobą, pokazuję bardziej dodatkowe możliwości dla innych użytkowników oraz przecież nie naciskam by ich używali. Jak chcą testować to proszę. O to w tym wszystkim chodzi. A i jeszcze jedno, robisz świetną robotę z systemami . Ja pokazuję czego jeszcze można próbować. Czasami jeden tweak u jednej osoby da na przykład powtarzalne + 100 punktów w jakimś teście procesorowym albo graficznym, a u drugiej -100, u jednych zmniejszy opóźnienia(letency) u innych zwiększy. Wszystko jest metodą prób i błędów i konkretnej specyfikacji. PS @konuss jeżeli posiadasz jakieś swoje tweaki i mody typu regedit i inne programy nawet takie których nie używasz bo są eksperymentalne, to chętnie je poznam, możesz mi wysłać je nawet na PM, nigdzie w świat nie pójdą. Oczywiście jeśli chcesz się nimi podzielić. POZDRAWIAM BGT i slawek1219 lubią to Cytuj
kamiloxf Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2019 7 godzin temu, Krzyslaw napisał: AKTUALIZACJA PACZKI - Trochę zmian w opisach, aktualizacji programów, nowe tweaki, nowe mody. UPDATE: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] POWODZENIA PAMIĘTAJCIE DZIAŁAJCIE UWAŻNIE. @Konuss , Zgadzam się - NIE MA CUDOWNYCH TWEAKÓW, ale u jednych działają u innych nie. Zasada tweaków i modów które podałem jest taka sama jak twoich " czasami lepiej, czasami gorzej", ale ważne by ostatecznie po sprawdzeniu wszystkiego i dobraniu oraz dopasowaniu było w końcowym rezultacie zdecydowanie lepiej. BTW. Pamiętaj nie walczę z tobą, pokazuję bardziej dodatkowe możliwości dla innych użytkowników oraz przecież nie naciskam by ich używali. Jak chcą testować to proszę. O to w tym wszystkim chodzi. A i jeszcze jedno, robisz świetną robotę z systemami . Ja pokazuję czego jeszcze można próbować. Czasami jeden tweak u jednej osoby da na przykład powtarzalne + 100 punktów w jakimś teście procesorowym albo graficznym, a u drugiej -100, u jednych zmniejszy opóźnienia(letency) u innych zwiększy. Wszystko jest metodą prób i błędów i konkretnej specyfikacji. PS @konuss jeżeli posiadasz jakieś swoje tweaki i mody typu regedit i inne programy nawet takie których nie używasz bo są eksperymentalne, to chętnie je poznam, możesz mi wysłać je nawet na PM, nigdzie w świat nie pójdą. Oczywiście jeśli chcesz się nimi podzielić. POZDRAWIAM A kiedy jakiś jeden dokładny poradnik do tej paczki Cytuj
pafnucy7 Opublikowano 15 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2019 Koledzy prosze o pomoc, sciagalem juz kilka obrazow Konnusa i niestety za kazdym razem:- mam dostepna tylko wersje home (brak Pro)- gdy zainstaluje Home to brak zainstalowanych dodatkow z danego moda, brak wymienionych programow.Co zrobic aby instalator pokazal mi wersje pro?Sumy CRC obrazu zgadzaja sie.Z Gory dzieki za pomoc Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Ok dodanie ei. cfg do sources rozwiazalo problem, jest wersja pro i tweaki. Rome lubi to Cytuj
Wojciech Chuy Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 U mnie nie pomogło, co mam zrobić? @pafnucy7 wrzucisz ten plik który u CIebie zadziałał? Cytuj
Geno Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 Witam. Panowie po instalacji najnowszej wersji juz od biosu wyswietla mi obraz po kablu hdmi w niepelnym rozmiarze... po kablu d-sub jest ok ale niestety rozdzielczosc 1600... co sie moglo porobic???? Cytuj
eidur Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Masz @konuss Ten proces mi laguje kompa. i5 6500 gtx1060 ssd hdd 3000mhz 2x8gb masz dxdiag w załączniku // [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] // czyli tak w skrócie wu tak krzaczy. Może na nowych kompilacjach masz to poprawione, nie wiem. // [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
konuss Opublikowano 16 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 Witam was wszystkich. Ogólnie na wstępie dodam NOWA AKTUALIZACJA W DRODZE. Max trzy godziny i będą nowe linki. Dodam mały spojler. Działa w 100% aktualizacja. System jest tak zoptymalizowany że u mnie po instalacji używa 506 MB pamięci RAM. Ogólnie odrazu tworzę nowe opisy wszystkich modyfikacji i dodatkowo. Dlatego te trzy godziny. Niestety jedna wada nie ma opcji aktualizacji mojego starego modu tym nowym. To tyle na wstępie. recy65 lubi to Cytuj
martinooo Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 Brak usługi BitLocker..... Jak można ją przywrócić? Proszę o pomoc [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
konuss Opublikowano 16 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 Aktualizacja pierwszy post !!!. Narazie link Google. Jutro pojawi się konkretny opis i reszta Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi