Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ktoś z Was może instaluje/gra na tym systemie w gry od FitGirl? Pytam ponieważ szukam systemu, na który bez problemu będę mógł instalować gry od fitigirl, na najnowszym windowsie nie instalują się gry poprawnie, a znowu jak np. zainstalowałem win 8.1 to gry działają, ale nie mam directx 12 więc nie mogę korzystać ze wszystkich funkcji graficznych 

Opublikowano
7 minut temu, P1O napisał:

To wygląda na jakieś elementy (informacje) kwarantanny MRT (Microsoft Remooval Tool). Usunąć. Zostawić. Bez znaczenia. 

ZOSTAW

11 godzin temu, DivRoK napisał:

Witam ponownie @srom-otnik chciałem się dowiedzieć kiedy planujesz udostępnić nam wersje Win 10 LTSB Lite i czy będzie Ultra Lite? :) Pozdrawiam

Już większość wycięte. Kiedy???? - wnet...

Będzie jedna chudsza wersja, a nie dwie. Jedna, ale za to bardzo anorektyczna :D

Banisca i recy65 lubią to
Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] -Używanie programów antywirusowych nic nie daje  :laie_67:

Opublikowano
Będzie jedna chudsza wersja, a nie dwie. Jedna, ale za to bardzo anorektyczna [emoji3]

A nie dasz rady zrobić jednak wersji "normal"? Nie jestem fanem zbyt "ciętych" systemów...

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@zbigniew59nie wiem co Cię bawi... Bo jedyne czego ja używam w komputerze to blokery reklam i nic więcej a wirusów żadnych nie mam. Raz miałem system rok czasu nie ruszany czyszczony privazerem tylko i tak jak po instalacji tak i po roku czasu działał tak samo... Poza tym jak ci ktoś będzie chciał się włamać na pc to i tak to zrobi :) a druga sprawa to bardzo dużo ludzi pisze, że to pic na wode.

Opublikowano

Dużo ludzi na innych forach pisze też że złapało wirusa i prosi o pomoc jak  go usunąć. Więc to nie taki pic na wodę.

Jak ktoś będzie chciał cię okraść to i tak to zrobi - więc po co mu to utrudniać - lepiej kasę od razu dać mu do ręki.

I nikt nigdzie nie pisze że antywirus na 100% ochroni przed zainfekowaniem. Ale jeśli może utrudnić to dlaczego nie ? 

Opublikowano
On 1/3/2020 at 8:34 AM, srom-otnik said:

ZOSTAW

Będzie jedna chudsza wersja, a nie dwie. Jedna, ale za to bardzo anorektyczna :D

Czy pojawi się jakaś 10 w wersji 32 bit ?

Opublikowano
6 godzin temu, fk4mil napisał:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Próbowałem 

Add-AppxPackage : Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia.

Opublikowano
36 minut temu, musha napisał:

Próbowałem 

Add-AppxPackage : Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia.

I dobrze, że się nie udało! To system, który z założenia nie ma w sobie ModernShitu, a ja dodatkowo wyłączyłem wszystko, co może pozwolić na uruchomienie Sklepu i apek. Chcecie mieć ten badziew - to instalujcie 1909, tam zadbałem o to by WSZYSTKO działało - i działa ;). W wersji finalnej jeszcze bardziej to poblokuję, bo taka jest filozofia tego wydania W10 i basta :P

Ten system - LTSB, w moim wydaniu ma być próbą stworzenia środowiska maksymalnie nawiązującego do W7, a więc przede wszystkim prostota i elegancja + przyzwoita wydajność.

Opublikowano
Wykrywa mi takie wpisy ,zostawić czy mogę usunąć?
To są wpisy w rejestrze GroupPolicy a dotyczą blokowania komunikacji z serwerem w M$ .

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Win JG10 LTSB x64

BAZA - RS1 (1607)

2020r.

Full:

MD5: 61113F23148747AF311A42645F5F4EAA

lub

Lite:

MD5: 89F9880CFB4BAE671527E09B225696BC

lub

my_g0t lubi to
Opublikowano

Żadnego loga z błędem nie  tworzy? Może posiadane przez Ciebie sterowniki nie obsługują tak "starego" systemu - w końcu to wersja 1607 - zerknij na stronę wydawcy sterowników, może coś pisze na ten temat.

Opublikowano

Hejka!

Wersja Lite do pobrania i testowania. Jak okaże się OK, czyli będzie Wam działać to co pozostało po głębokim wypatroszeniu systemu - to scalę obrazy i skompresuję do ESD. W wersji Full dodałem kilka fajnych usprawnień - będzie tylko lepiej :D

Piszcie jak się sprawuje to okaleczone zombie LTSB. U mnie jest 27 procesów i 600MB RAM zużyte przy 8GB dostępnych.

P.S. Jak system pożyje trochę i nie skona na Waszych PC-etach po kilku dniach, to będę chciał własnie tak mocno podciąć Lite 1909 (zachowując XBOXA i Sklep do aktywacji oraz poprawiając funkcję wyszukiwania - chyba musi zostać Cortana). Nie uśmiecha mi się jednak ta trzecia wersja Extreme. Wolę bardziej odchudzić Lite. Taki przyjąłem model wydawania wszystkich kolejnych modyfikacji na każdej systemowej bazie 7, 8.1 i 10: Full + Lite

Opublikowano
15 godzin temu, alen333 napisał:

Ktoś wie czemu nie można zainstalować sterowników grafiki Intel UHD 620?

Ze strony intela:

Supported OS versions

• Microsoft Windows® 10-64 - Fall Creators Update (1709)(RS3)
  • Microsoft Windows 10-64 - April 2018 Update (1803)(RS4)
  • Microsoft Windows 10-64 - October 2018 Update (1809)(RS5)
  • Microsoft Windows 10-64 – May 2019 Update (1903)(19H1)
  • Microsoft Windows 10-64 – November 2019 Update (1909)(19H2)
Opublikowano

@Straszy pisałem to kilka postów wyżej - ten mod jest na bazie 1607, te sterowniki co zostały podane nie wspierają go, kolega musi poszukać starszych wersji driverów

Zainstalował ktoś wersję Lite i udało mu się wgrać sterowniki do karty AMD z panelem?

Jak na razie ani cała paczka, ani "Auto-Detect" od AMD, ani Snappy Driver Installer nie dały rady

Możliwe przyczyny wg kodu AMD:

1. Konflikt między driverem a Software - hmm, na innych systemach/modach działa

2. Winny antywirus - nie mam żadnego

3. Biblioteki Visual C++ - są zainstalowane

4. Uszkodzone klucze rejestru lub systemowe pliki - hmm, wiadomo mod (Optymalizator przełączony na domyślne)

5. "Zaginione" paczki aktualizacji (lub brak całego WU) - tu mała prośba do autora, w LTSC zostaw w wersji Lite wyłączone WU, z tej wersji niestety zrezygnuję, szkoda, bo ładnie działa poza tym jednym problemem

Opublikowano
47 minut temu, srom-otnik napisał:

Może pozostawić skompresowany kikut WinSxS a nie usuwać go oraz Windows Update do pobierania sterowników?

Na przyszłość możesz zostawić, problemów nie będzie, zobaczymy jeszcze jak inni zainstalują i się wypowiedzą