FaceOfAngel Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Witam, czy ktoś z Was może instaluje/gra na tym systemie w gry od FitGirl? Pytam ponieważ szukam systemu, na który bez problemu będę mógł instalować gry od fitigirl, na najnowszym windowsie nie instalują się gry poprawnie, a znowu jak np. zainstalowałem win 8.1 to gry działają, ale nie mam directx 12 więc nie mogę korzystać ze wszystkich funkcji graficznych Cytuj
DivRoK Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2020 Witam ponownie @srom-otnik chciałem się dowiedzieć kiedy planujesz udostępnić nam wersje Win 10 LTSB Lite i czy będzie Ultra Lite? :) Pozdrawiam Cytuj
szymibtw Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2020 @DivRoKkolejny co nie czyta tematow.... kilka postów wyzej masz info..... Cytuj
night Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2020 Wykrywa mi takie wpisy ,zostawić czy mogę usunąć? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
szymibtw Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2020 Jasne usuń i potem instaluj od nowa bo coś nie działa. Używanie programów antywirusowych nic nie daje Cytuj
piosylant Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2020 To wygląda na jakieś elementy (informacje) kwarantanny MRT (Microsoft Remooval Tool). Usunąć. Zostawić. Bez znaczenia. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2020 7 minut temu, P1O napisał: To wygląda na jakieś elementy (informacje) kwarantanny MRT (Microsoft Remooval Tool). Usunąć. Zostawić. Bez znaczenia. ZOSTAW 11 godzin temu, DivRoK napisał: Witam ponownie @srom-otnik chciałem się dowiedzieć kiedy planujesz udostępnić nam wersje Win 10 LTSB Lite i czy będzie Ultra Lite? Pozdrawiam Już większość wycięte. Kiedy???? - wnet... Będzie jedna chudsza wersja, a nie dwie. Jedna, ale za to bardzo anorektyczna Banisca i recy65 lubią to Cytuj
Gość Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2020 @ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] -Używanie programów antywirusowych nic nie daje Cytuj
adonx Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2020 @srom-otnik czekam na lite z niecierpliwością,moim zdaniem jest najlepsza. Cytuj
martinii Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2020 Już większość wycięte. Kiedy???? - wnet... Będzie jedna chudsza wersja, a nie dwie. Jedna, ale za to bardzo anorektyczna [emoji3]A nie dasz rady zrobić jednak wersji "normal"? Nie jestem fanem zbyt "ciętych" systemów... Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Cytuj
Franc Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2020 Przecież jest już dostępna nowa wersja pełna w pierwszym poście - możesz instalować, nikt Cię nie zmusza do czekania na wersję Lite Cytuj
szymibtw Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 @zbigniew59nie wiem co Cię bawi... Bo jedyne czego ja używam w komputerze to blokery reklam i nic więcej a wirusów żadnych nie mam. Raz miałem system rok czasu nie ruszany czyszczony privazerem tylko i tak jak po instalacji tak i po roku czasu działał tak samo... Poza tym jak ci ktoś będzie chciał się włamać na pc to i tak to zrobi a druga sprawa to bardzo dużo ludzi pisze, że to pic na wode. Cytuj
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 Dużo ludzi na innych forach pisze też że złapało wirusa i prosi o pomoc jak go usunąć. Więc to nie taki pic na wodę. Jak ktoś będzie chciał cię okraść to i tak to zrobi - więc po co mu to utrudniać - lepiej kasę od razu dać mu do ręki. I nikt nigdzie nie pisze że antywirus na 100% ochroni przed zainfekowaniem. Ale jeśli może utrudnić to dlaczego nie ? Cytuj
musha Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 Jak właczyć tryb programisty? Jest taki problem: Cytuj
1234qusz Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 On 1/3/2020 at 8:34 AM, srom-otnik said: ZOSTAW Już większość wycięte. Kiedy???? - wnet... Będzie jedna chudsza wersja, a nie dwie. Jedna, ale za to bardzo anorektyczna Czy pojawi się jakaś 10 w wersji 32 bit ? Cytuj
musha Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 Jest możliwość włączenia sklepu? Cytuj
fk4mil Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 24 minuty temu, musha napisał: Jest możliwość włączenia sklepu? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
musha Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2020 6 godzin temu, fk4mil napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Próbowałem Add-AppxPackage : Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2020 36 minut temu, musha napisał: Próbowałem Add-AppxPackage : Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia. I dobrze, że się nie udało! To system, który z założenia nie ma w sobie ModernShitu, a ja dodatkowo wyłączyłem wszystko, co może pozwolić na uruchomienie Sklepu i apek. Chcecie mieć ten badziew - to instalujcie 1909, tam zadbałem o to by WSZYSTKO działało - i działa . W wersji finalnej jeszcze bardziej to poblokuję, bo taka jest filozofia tego wydania W10 i basta Ten system - LTSB, w moim wydaniu ma być próbą stworzenia środowiska maksymalnie nawiązującego do W7, a więc przede wszystkim prostota i elegancja + przyzwoita wydajność. Pegasus99, klarion, 1234qusz i 3 innych lubią to Cytuj
m4s Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2020 Wykrywa mi takie wpisy ,zostawić czy mogę usunąć?[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]To są wpisy w rejestrze GroupPolicy a dotyczą blokowania komunikacji z serwerem w M$ .Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
moszter Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2020 Win JG10 LTSB x64 BAZA - RS1 (1607) 2020r. Full: MD5: 61113F23148747AF311A42645F5F4EAA [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Lite: MD5: 89F9880CFB4BAE671527E09B225696BC [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] my_g0t lubi to Cytuj
alen333 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2020 Ktoś wie czemu nie można zainstalować sterowników grafiki Intel UHD 620? Cytuj
Franc Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2020 Żadnego loga z błędem nie tworzy? Może posiadane przez Ciebie sterowniki nie obsługują tak "starego" systemu - w końcu to wersja 1607 - zerknij na stronę wydawcy sterowników, może coś pisze na ten temat. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2020 Hejka! Wersja Lite do pobrania i testowania. Jak okaże się OK, czyli będzie Wam działać to co pozostało po głębokim wypatroszeniu systemu - to scalę obrazy i skompresuję do ESD. W wersji Full dodałem kilka fajnych usprawnień - będzie tylko lepiej Piszcie jak się sprawuje to okaleczone zombie LTSB. U mnie jest 27 procesów i 600MB RAM zużyte przy 8GB dostępnych. P.S. Jak system pożyje trochę i nie skona na Waszych PC-etach po kilku dniach, to będę chciał własnie tak mocno podciąć Lite 1909 (zachowując XBOXA i Sklep do aktywacji oraz poprawiając funkcję wyszukiwania - chyba musi zostać Cortana). Nie uśmiecha mi się jednak ta trzecia wersja Extreme. Wolę bardziej odchudzić Lite. Taki przyjąłem model wydawania wszystkich kolejnych modyfikacji na każdej systemowej bazie 7, 8.1 i 10: Full + Lite recy65, manikcs, klarion i 4 innych lubią to Cytuj
Straszy Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2020 15 godzin temu, alen333 napisał: Ktoś wie czemu nie można zainstalować sterowników grafiki Intel UHD 620? Ze strony intela: Supported OS versions Microsoft Windows® 10-64 - Fall Creators Update (1709)(RS3) Microsoft Windows 10-64 - April 2018 Update (1803)(RS4) Microsoft Windows 10-64 - October 2018 Update (1809)(RS5) Microsoft Windows 10-64 – May 2019 Update (1903)(19H1) Microsoft Windows 10-64 – November 2019 Update (1909)(19H2) Cytuj
Franc Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2020 @Straszy pisałem to kilka postów wyżej - ten mod jest na bazie 1607, te sterowniki co zostały podane nie wspierają go, kolega musi poszukać starszych wersji driverów Zainstalował ktoś wersję Lite i udało mu się wgrać sterowniki do karty AMD z panelem? Jak na razie ani cała paczka, ani "Auto-Detect" od AMD, ani Snappy Driver Installer nie dały rady Możliwe przyczyny wg kodu AMD: 1. Konflikt między driverem a Software - hmm, na innych systemach/modach działa 2. Winny antywirus - nie mam żadnego 3. Biblioteki Visual C++ - są zainstalowane 4. Uszkodzone klucze rejestru lub systemowe pliki - hmm, wiadomo mod (Optymalizator przełączony na domyślne) 5. "Zaginione" paczki aktualizacji (lub brak całego WU) - tu mała prośba do autora, w LTSC zostaw w wersji Lite wyłączone WU, z tej wersji niestety zrezygnuję, szkoda, bo ładnie działa poza tym jednym problemem Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2020 Może pozostawić skompresowany kikut WinSxS a nie usuwać go oraz Windows Update do pobierania sterowników? Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2020 Do sterowników tak, bo to oszczędza czas. Co do winsys to nie mam zdania. Cytuj
janek917 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2020 Za chwilę instalacja i testy .Na razie podziękowania wrażenia i spostrzeżenia później. Cytuj
Franc Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2020 47 minut temu, srom-otnik napisał: Może pozostawić skompresowany kikut WinSxS a nie usuwać go oraz Windows Update do pobierania sterowników? Na przyszłość możesz zostawić, problemów nie będzie, zobaczymy jeszcze jak inni zainstalują i się wypowiedzą Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi