Jump to content

[ARCHIWUM] Win 10 PRO 1703 Extreme PW2 x64 2k17

Mr.T

Recommended Posts

Win 10 PRO 1703 Extreme PW2 x64 2k17

windows10Final.png

Jeżeli masz już dość kafelków, a potrzebujesz prostego i szybkiego systemu operacyjnego

do podstawowych codziennych czynności to jest to coś dla Ciebie.

Uczulam, nie jest to "MOD" dla ludzi, którym się marzy Sklep, METRO UI lub pełna obsługa Windows Update. Ci niech lepiej go zostawią dla innych, nie chcę później słyszeć, że coś im nie działa.

Mod "Win 10 PRO 1703 Extreme PW2 x64" zbudowany został na bazie "Windows 10 Pro 15063.483" PL.

System dla osób lubiących wyzwania i ceniących minimalizm oraz prostotę bez mnóstwa dodatków, i wodotrysków.

Wyjaśniam: Tego systemu na innej podstawie nie będzie, udostępniam tylko to na czym ja pracuje, więc nie marudzić...

że coś nie działa, jak odinstalować czy usunąć,

system na moje potrzeby u mnie działa wszystko co mi potrzeba.

Nieaktywowany

Zero opisywania - jak nie zainstalujesz to się nie przekonasz.

Zmiany względem oryginału:

Usunięta TELEMETRIA, czyli:

- CEIP (SQM)

- Lokalizacja usługi Windows Framework

- Raportowanie błędów systemu Windows

- Server-Initiated Healing Client

- Ujednolicona telemetria klienta (Asimov)

- Usługa biometryczna systemu Windows

- Wi-Fi Network Manager (Wi-Fi Sense)

(Jeżeli ktoś nie zna tych usług, zapraszam do "Google")

- Uaktywniono pakiety DotNet. Framework

- Dodano DirectX

- Dodano HashCheck

- Dodano 7-zip,

- Dodano nowe funkcje w panelu sterowania (na życzenie użytkowników tylko 5 najważniejszych: HD tune Pro, Gpu-Z. Cpu-Z, Rufus i Konta zawansowane)

- Dodano przydatne skróty pod PPM, 

w tym zmianę wyglądu Explorera z 10 na ten z Sevena i odwrotnie.

- Wyłącznik czasowy komputera pod PPM

- Dodano kalkulator z Win 7 w miejsce usuniętej appki

- Zintegrowane StartIsBack 

===========================================================================================================================

- Doczyszczono "winsxs" plus kompresja tego folderu w Windows 10 - działa to wyśmienicie

- Usunięto Język naturalny

- Usunięto aplikacje MetroUi

- Usunięto Easy Transfer

- Usunięto WMC

- Usunięto języki (Polski został - raczej logiczne, pakiety Office działają)

- Usunięto niektóre klawiatury

- Usunięto parę elementów wizualnych z Mobile PC

- Indeks wydajności (pozostałości)

- Pełne prawa administratora

- Wyłączony podpis cyfrowy

- Szybki start i zamykanie systemu

Aktualizacje z WU każdy robi na swoją odpowiedzialność (sterowniki i baza Defender działa).

cr4.JPG

cr5_1.JPG

======================================================================================

Do utworzenia boot pendrive polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

INFO: Podczas instalacji może wyskoczyć błąd, wystarczy kliknąć "POMIŃ" i poleci dalej.

Po zainstalowaniu, kiedy pojawi się pierwszy raz Pulpit, proszę ponownie zrestartować komputer.

ISO x64 – jedyne 1.75 GB

kompresja WIM do ESD

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

==============================================================================================================

===============================================================================================

==============================================================================================================

JanKo6 likes this

Mam problem system ładnie chodzi ale mam jeden irytujący błąd który eliminuje ten system u mnie na starcie, a dokładnie, niby podpisy sterowników są wyłączone ale ja dalej nie mogę zainstalować sterowników do oprogramowania flashtool które wymagają wyłączenia podpisów sterowników. U mnie to po prostu nie chce działać a nie mogę wejść nawet menu dotyczące uruchamiania bo po reboocie mam czarny ekran, to samo jest jak mi wywali bluescreena, nawet nie mogę się dowiedzieć czego on dotyczy bo po prostu nic nie widać :/

niby podpisy sterowników są wyłączone ale ja dalej nie mogę zainstalować sterowników do oprogramowania flashtool które wymagają wyłączenia podpisów sterowników.
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

to włacz je na powrót i spróbuj po swojemu wyłalczyc jak to do tej pory robiłes

bardzo chciałem już ściągnąć i wgrać jednakże zauważyłem że usunięto WMC, przez co chyba nie uda się zainstalować gry GTAV a mój syn gra na moim komputerze więc niestety pozostanę na innym Twoim obrazie za co również dzięki.

Z racji mojej niewiedzy naprowadzono mnie, że WMC a WMP to dwie różne rzeczy więc ściągam i instaluję 

bardzo chciałem już ściągnąć i wgrać jednakże zauważyłem że usunięto WMC, przez co chyba nie uda się zainstalować gry GTAV a mój syn gra na moim komputerze więc niestety pozostanę na innym Twoim obrazie za co również dzięki.

To nie wina WMC, tylko musisz włączyć podpisywanie cyfrowe sterownikow ;)

Którym sposobem włączyć? 

to już przesada 

osiem postów w temacie i nawet nie chce sie przeczytac

pięc postów wyżej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

bez komentarza

dla pewnosci to to jest poradnik jak wyłaczyć wiec zeby nie było głupich pytan chyba wiadomo ze zeby wlaczyc trzeba zrobic na odwrót

to już przesada 

osiem postów w temacie i nawet nie chce sie przeczytac

pięc postów wyżej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

bez komentarza

dla pewnosci to to jest poradnik jak wyłaczyć wiec zeby nie było głupich pytan chyba wiadomo ze zeby wlaczyc trzeba zrobic na odwrót

Wiem o tym ale tam są 2 sposoby... Pytałem którego użyć, wystarczy przeczytać ze zrozumieniem i zauważyć że cytowałem tamten post

Mam problem system ładnie chodzi ale mam jeden irytujący błąd który eliminuje ten system u mnie na starcie, a dokładnie, niby podpisy sterowników są wyłączone ale ja dalej nie mogę zainstalować sterowników do oprogramowania flashtool które wymagają wyłączenia podpisów sterowników. U mnie to po prostu nie chce działać a nie mogę wejść nawet menu dotyczące uruchamiania bo po reboocie mam czarny ekran, to samo jest jak mi wywali bluescreena, nawet nie mogę się dowiedzieć czego on dotyczy bo po prostu nic nie widać :/

U mnie wszystko działa z Flashtoolem bo też go używam :) więc nie wiem z czym masz problem...

A system jak zawsze petarda :D Win 10 o wiele lepszy od 8.1 i 7 :)

sebojp likes this

na systemie DRAGO nie było problemów a więc coś z tym Windowsem

Zostan na tamtym

chyba umiesz czytac bo to sie nudne robi

udostępniam tylko to na czym ja pracuje, więc nie marudzić...

że coś nie działa, jak odinstalować czy usunąć,

system na moje potrzeby u mnie działa wszystko co mi potrzeba.

Podzieliłem sie z wami moim prywatnym modem i szczerze mowiac w tym przypadku guzik mnie interesuje ze cos z waszych programow nie działa 

sorry brutalnie ale szczerze !!!

Mam kartę graficzną zintegrowaną x3100 i nie mam rozdzielczości 1200 x 768 tylko najwyższa 1024x768  a nie mogę wgrać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  .Można jakoś to obejśc .System bardzo super szybki, niż 7 z 2015 :)  kawał dobrej roboty szacunek .

Słuchajcie po zainstalowaniu ten wersji Win, często mam problem że wywala mi albo przeglądarkę albo grę i pojawia sie komunikat Za mało pamięci chodź posiadam 8GB, a na wcześniejszych Exstrem-ach od Mr T.nie miałem z tym problemów, ma ktoś podobny problem bądź wie jak go rozwiązać ?Z góry dziękuję za pomoc.

Zainstalowałem go na wirtualnej maszynie dla testu, muszę przyznać że całkiem zgrabny i wydajny system. Jedyna pierdółka jaka mnie tu niepokoi to spora liczba procesów w tle, mam ich coś w granicach 45/50 w związku z tym mam drobne pytanie - Istnieje jakiś szybki sposób ich optymalizacji i powyłączania zbędnych rzeczy? Sprawdzałem już program "Easy Service Optimizer" Niestety ten zbytnio mi nie pomógł, gdyż liczba tych procesów nie zmalała, ba wzrosła nawet dlatego przydało by mi się coś innego. :)

Witam,

Systemik działa wyśmienicie i wydajnie, ale... :D

Kilka pytań:

czym rożni się system ten od "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]" (pomijając to co wypisałeś w pierwszym poście) ? (oczywiście w dwóch przypadkach chodzi mi o wersję 64bit)

Ponieważ do jednej gry musiałem użyć komendy: bcdedit -set TESTSIGNING OFF by działała, a tam nie musiałem.

A najważniejszym aspektem, który mnie zdziwił to to, ze shadowlay (od nvidii) źle funkcjonuje.. mianowicie:

-pobiera więcej fps niż w przypadku wyżej zlinkowanego systemu

-oraz używając funkcji push to talk przy nagrywaniu strasznie klatki na sekundę spadają, radykalnie odczuwalne, gdzie takich objawów nie było na linkowanym systemie.

Do wyżej napisanych problemów przeszukałem dość dużo na google (bardzo dużo), wraz z ponownym (całkowitym usunięciem sterowników poprzez DDU) i wgraniem najnowszych sterowników.

Oczywiście wszystkie sterowniki mam aktualne, najnowsze (pobierałem DriverBoosterem [nie dotyczy nvidia] w obu przypadkach systemów).

Ponieważ do jednej gry musiałem użyć komendy: bcdedit -set TESTSIGNING OFF by działała, a tam nie musiałem.

no skoro czytałes pierwszy post to chyba widac ze w tym pisze jak wół i to czerwoną czcionką 

Wyłaczony podpis cyfrowy

więc logiczne że do gry musiałes to zmienić

-pobiera więcej fps niż w przypadku wyżej zlinkowanego systemu

niestety ja nie gram i nie robiłe tego systemu pod gry tylko do pracy

jak to napisałem wyraźnie że robiony pod moje prywatne potrzeby

i że może komuś przypasuje

tobie nie przypasowało trudno

a napisałem to dlatego żeby nie odpowiadac na takie pytania

bo każdy instaluje ten system na własne ryzyko

Ale chciałem tylko zaczerpnąć informacji dlaczego lub przez co, konkretny jakiś element... Po prostu może wiesz przez co, dałbyś mi słowo klucz a dalej bym sobie poradził...

Ale i tak dziękuję za odpowiedź i oczywiście za system :)

chyba dostałby świra jakby miał odpowiadać każdemu na takie pytania

Słuchajcie po zainstalowaniu ten wersji Win, często mam problem że wywala mi albo przeglądarkę albo grę i pojawia sie komunikat Za mało pamięci chodź posiadam 8GB, a na wcześniejszych Exstrem-ach od Mr T.nie miałem z tym problemów, ma ktoś podobny problem bądź wie jak go rozwiązać ?Z góry dziękuję za pomoc.

włącz plik stronicowania