Skocz do zawartości

[Luźna Rozmowa] Co nowego w 10 wersji okienek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Konkrety? - a czy kiedykolwiek jakikolwiek system od Win 8.1 w dół odinstalował coś bez wiedzy i zgody użytkownika? - NIGDY!

No to najwyższy czas aby system dbał o nieświadomego zagrożeń użytkownika! ;) :P :E

Opublikowano

No to najwyższy czas aby system dbał o nieświadomego zagrożeń użytkownika! ;) :P :E

Czyli wspierasz swoją osobą najniebezpieczniejszy system. Dziura na dziurze i jeszcze wiele dziur nie odkrytych oraz zintegrowany najbardziej dziurawy soft na świecie czyli adobe flash.

Ale wiem że sarkastycznie żartujesz dlatego przekreślam.

Opublikowano

Czyli wspierasz swoją osobą najniebezpieczniejszy system. Dziura na dziurze i jeszcze wiele dziur nie odkrytych oraz zintegrowany najbardziej dziurawy soft na świecie czyli adobe flash.

Ale wiem że sarkastycznie żartujesz dlatego przekreślam.

Dokładnie! Z wrogiem trzeba żyć w "zgodzie", trzeba go dobrze poznać aby wiedzieć na co go stać ;)

Czy ja go wspieram? Cytuję złotoustego "polemizowałbym"! :P

Opublikowano

słabo szukacie :D 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

To masz jakąś starą wybrakowaną dyche :D jak tak można siedzieć na starym systemie hihihi 

w rejestrze jest tu :D 

Opublikowano

Dziwne ale nie ma ......wersja jak widać najnowsza chyba.

w rejestrze też brak wpisu......może DoNotSpy1 usunął...bo stosuję?

Opublikowano

wersja osa :D 10586.0 Jest ta usługa . 

Nie wiem co masz na dysku że się boją szpiegować albo szpiegują bardziej z ukrycia hihih 

Kurcze mam staruszka nie no żal  :blink:

Opublikowano

Kiedyś ręcznie w wersji 10240 usuwałem  z cmd takim poleceniem.

za poradą  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

na pewno zostało, choć sam nie wierzę

Opublikowano

W takim razie któryś z antyszpiegów musiał to usunąć całkowicie (jest to możliwe?)

Ja używam DWS i OOSU10.

edit.

Żeby nie było, system zaktualizowany, normalna nie kastrowana wersja.

Opublikowano

Na Romkowym Extreme tego nie ma...przejrzałem wszystko.

Mr.T  jak to robi  to wie co robi  ( opisuje to dokładnie przy swoich  modach ) co nie znaczy że gdzieś coś ominie nie zauważy  i dobrze że  przejrzałeś  wszystko  ale czy na pewno ?, a zaporę w zaawansowanych  ustawieniach przeczyściłeś ? -  lepiej  zawsze dwa razy  sprawdzić  niż  potem kląć  i robotę od nowa robić.

Opublikowano

i dobrze że przejrzałeś wszystko ale czy na pewno ?, a zaporę w zaawansowanych ustawieniach przeczyściłeś ?

Zaporę też ogarnąłem...gdyby wszyscy byli tacy jak my to Microsoft poszedłby z torbami :L .

Na SROMO-tnikowym Lite też tego nie ma ale to z uwagi na starszy build.Oczywiście szatański pomiot potocznie zwany WU wyłączam zawsze po instalacji sys.

Opublikowano

Zaporę też ogarnąłem...gdyby wszyscy byli tacy jak my to Microsoft poszedłby z torbami :L .

Na SROMO-tnikowym Lite też tego nie ma ale to z uwagi na starszy build.Oczywiście szatański pomiot potocznie zwany WU wyłączam zawsze po instalacji sys.

Cytując klasyka " jestem za a nawet  przeciw ".

Mam to  w D........ e  co tam  sobie nakładą  w tego  windowsa , ale użytkownik  powinien mieć  prawo  wyboru a nie na  chama  pchania mi  tego co nie potrzebuje np.  co mnie obchodzi ich pogoda , wiadomości , gó*****y sklep na który  moczu  szkoda  itd.. . Jak na razie  sobie z nimi poradziłem po za paroma wizualnymi pierdołami nie wpływającymi na prędkość  jazdy.

Opublikowano

Ale wiesz ilu jest świadomych użytkowników? - najwyżej kilka procent - reszta to nieświadomi, naiwni, fanatycy i naganiacze. Przy nas MS już dawno by poszedł z torbami.

Masz  rację  dzisiaj rozmawiałem ze znajomym  z Anglii i pytam się  zaktualizowałeś  system do win10 - tak ,a  korzystasz  z przelewów  bankowych , kart płatniczych no tak , a  zablokowałeś  szpiegowanie no nie ! (  rdzenny anglik  )  w komputerach  kompletna  noga ale w czym innym  dobry i tak  jest  z 3/4 użytkownikami.

No i zaś mam  robotę  bo   muszę mu wysłać  elementarz w dosłownym tego słowie z obrazkową instrukcją  bo inaczej  tego nie przełknie , ale jak  tego nie będziemy  robić to na łeb  nam  nasr*ją.

Opublikowano

nieświadomi - nie znają się, nie wiedzą, trudno tacy byli, są i będą - wybaczam

naiwni - dali się nabrać na marketing MS w tym dbanie o nasze dobro poprzez szpiegowanie i decydowanie za nas - nie wybaczam

fanatycy - muszą mieć zawsze najnowszy system MS bez względu na wszystko, tacy zawsze byli, są i będą - wybaczam, nieuleczalne

naganiacze - zrobią wszystko, aby wylizać pupę MS(darmowo lub odpłatnie), zaślepieni, nie docierają do nich żadne argumenty, może być gorzej ważne że słuszniej wg boga MS - nie wybaczam

Czas pokaże jak dalej będzie się rozwijać popularność Win 10 - jedyny element po dobrej stronie przeciwwagi to DX12 - jesli gry się nie upowszechnią na dobre w ciągu 2 lat, to MS wyda nastepcę a Win 10 ogłosi błędem i nieporozumieniem. Duży wpływ będzie miała też sprzedaż nowych sprzętów i systemów do nich - jesli ludzie będą instalować starsze systemy, to producenci zwąchają interes i oleją Win 10 tak jak wcześniej Win 8/8.1

Magiczna granica popularności to 20%, a powyżej 40% nie będzie już odwrotu i Win 10 stanie się najpopularniejszy - wtedy MS ogłosi sukces - mają na to 2 lata(kilka miesięcy już minęło) - moim skromnym zdaniem nie dadzą rady, ale może się mylę.

Opublikowano

Ja mam rodzinkę w niemczech...gdy na wakacjach zasiadłem do ich kompa??>??brak firewala brak antywirusa nic nie poustawiane , użytkownik z prawami admina itd.Na pytanie czy korzystaja z bankowości ,,,=tak a dlaczego pytam...?! Coś się zepsuło?!Informatyk był i tak ma być bo jest to osiedlowy internet (kablówka)i oni wszystko pilnują żeby wirusów nie było.Opadłem z sił i odpuściłem.....Zgodzili sie chociaż na Avasta....na końcu.

Są jeszcze tacy co muszą, bo programy działają tylko na Windows (PŁATNIK...itp.)niestety państwo nie pomaga....kasa się liczy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie