FAFAŁ Posted November 16, 2015 Report Posted November 16, 2015 Co mi tam licencja o zasobach mowa jak erektus kota obracasz heheh ogonem nie w te strone OK nie wiem jak Ty ja kończę tę dysputę bo to odbieganie od tematu zakrawa o bana na 48 a ja nie mam tej możliwości sobie dać Chłopaków też głupio prosić o kare Używamy co mamy tyle w temacie co do tego . Zdychę pewnie jeszcze raz testnę ale to bliżej wakacji póki co ciasto słabo im rośnie
nemo1960 Posted November 16, 2015 Report Posted November 16, 2015 Napisałeś to jak @erectus niezbyt jasno określiłeś się o co Ci chodzi A jeśli chodzi o wymagania systemu to uwierz instalowałem windows 10 na notebookach z 1G ram i Atomach. I system sprawował się na tych sprzętach o wiele lepiej niż np. windows 7. Więc Twoje obiekcje do wymagań systemu to skąd wzięte? Ps. Jestem ciekaw czy wytrzymasz i nie odpiszesz
nemo1960 Posted November 16, 2015 Report Posted November 16, 2015 A jednak potrafisz w nieskończoność trwać przy swoim Normalnie @eretus Dobra ja kończe
FAFAŁ Posted November 16, 2015 Report Posted November 16, 2015 bo bo bo bo też kończę . dzisiejszy odcinek prowokacji dobiegł końca Puenta: rosnąca ilosc procesów usług korzysta z czasu księżycowego nie procesorowego . Ich dane trzymane są w bańkach mydlanych a windows 10 po starcie wcina tylko 100 mb ramu . Na prawde chcesz zrobić zemnie hejtera windy ?? bo opis bo linuks bo bo mam 4gb ramu i nie załadowałem go ponad 1.1gb od kiedy na nim robie to samo co na windzie . Mów pisz co chcesz nasze zdania się różnią .Na tyle cenie Twoją opinie i zdanie ( też to napisałeś w moim kierunku ) ze wojenki nie rozpętasz koniec .
Guest znaffca Posted November 16, 2015 Report Posted November 16, 2015 to ja mam ostatnie zdanie koniec ps. jest takie przyslowie: ram nie uzywany to ram zmarnowany gdzie jest reul ?
m4s Posted November 17, 2015 Author Report Posted November 17, 2015 Jest wyje.ban.y do 2037 roku... jak podrośnie trochę może wróciWy Tap ane
negatyw Posted November 18, 2015 Report Posted November 18, 2015 A propos: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Będzie można też wyłączyć zbieranie danych telemetrycznych dla tych firm, które nie życzą sobie wysyłania danych z ich komputerów na serwery Microsoftu, nawet jeżeli są to anonimizowane dane statystyczne mające na celu zapewnić Microsoftowi informacje zwrotne na temat działania systemu i problemów, jakie powoduje. Czyli tak jest w każdej z wersji 1511 (Pro i Enterprise)?
nemo1960 Posted November 18, 2015 Report Posted November 18, 2015 @FAFAL Ponieważ już dawno nie bawiłem się linuxem postawiłem sobie Manjaro na wirtualce. Z czterech Giga ram-u 26% to ile jest? I to tylko przy otwartej jednej karcie Wiem zaraz naskoczysz na mnie że"nie umisz, ciamajda, fajtłapa itd." inne środowisko graficzne itd. bla,bla,bla Tyle że czysty widows w maszynie wirtualnej zajmuje sporo poniżej 1 Giga Ps. Ja mówię jakby nie było o "CZYSTEJ" instalacji. To że ty potrafisz sporo z tego "skroić" to inna sprawa. Patrzę na to z perspektywy "ZU" dla mnie linux teraz naprawdę niewiele się różni od windows są to naszpikowane różnymi "pierdołkami" "kobyły"
FAFAŁ Posted November 18, 2015 Report Posted November 18, 2015 Już sie rozpędzam skacze i oj bidoku nic nie powiem wiem zawiodłem Cię hihi Manjaro jest fajne miałem z nim do czynienia i efekt jest taki ze kiedyś je postawie na kompie do testów ile brało hmmm przy jednym giga na wirtualce wiecej niż mint to fakt ile wiecej nie powiem z racji nie pamietania . Ale system skusił mnie szybkościa btw po to jest ram by z niego korzystać hihi ps szykuje mały wywód na temat tego hasła , jeszcze zbieram mysli jak to napisać .A jeszcze coś dopiszę Tak są kobyły wielkie kobyły tak patrzac po tym co maja dograne to windows ma mniej tego w sobie . Jednak są też leciutkie systemiki . Taki prawie jest mint którego używam . Tego nie można tak samo stawiać na równi bo to jak by porównać czystą windę z windą po modyfikacjach , mająca już w sobie wszystkie poprawki (co jest na plus ) ale dodatkowo dograne np edytory video , kodeki i inne pierdółki .
nemo1960 Posted November 18, 2015 Report Posted November 18, 2015 wiem zawiodłem Cię hihi Niestety nie zawiodłeś No to czekam na jakieś konkretne argumenty. Może i ja zacznę walczyć o każdy megabajt pamięci
FAFAŁ Posted November 18, 2015 Report Posted November 18, 2015 I tu też mimowolnie żle odbierasz moje odpowiedzi . Walka a brak potrzeby dokupywania przez Ciebie została odebrana jako pazerność żeby nie powiedzieć żydzenie na kasie . Ja nie mam potrzeby bo mam duży zapas a przyznaje siedządz na windzie ten zapas ramu był już mniejszy . Czasem samo siedzenie i konsumowanie treści objawiało sie załadowaniem niemal połowy ramu . To potrafi człowieka skłonić do myślenia hmmmm może kupie jeszcze 4 gb ramu ( pal licho drogie nie jest to 4gb) . Jak pisałem wczesniej nie załadowałem podczas tych samych czynności na linuksie wiecej niż 1.1 gb a uwierz mi nie walcze o każdy mb przykładem tego jest trzymanie w ramie plików pamieć przeglądarki . To nie świadczy o tym ze chucham na ram jak na złote jajo tylko że używam .
nemo1960 Posted November 18, 2015 Report Posted November 18, 2015 Ty mnie też źle odbierasz! To że masz pasję (hobby, konika) to tylko podziwiam. Moje żartobliwe określenia odbierasz jako atak na Ciebie. Ale czy Twoje "zdycha" i tym podobne można określić jako chociaż obiektywne? Mnie 4 giga do codziennej "zabawy" z komputerem było aż za dużo.(do czasu jak nie zachciało mi się bawić w maszyny wirtualne) Więc czekam na poważne argumenty obalające tezę "po to jest pamięć by jej używać"
FAFAŁ Posted November 18, 2015 Report Posted November 18, 2015 Dziękuje za uznanie mojego dorobku miłe to powiem tak Dla czego zdycha ? bo system po swoim wyjsciu był niedorobiony / co było ? Instaluje na maszynie wirtualnej siedządz tu na forum i coś dyskutując na sb bla bla procesu nie opisuje bo po co . Jako użytkownik nauczony działania menu start a w przypadku starszych systemów menu miało nawet po najechaniu kursorem na tam te okolic wszystkie programy , działo sie to ze lista się przewijała . No czysta akcja i reakcja . dochodzi do konca instalka odpalam winde wchodze w menu start . Kasuje wszystkie kafle i mam potworka na 3/4 ekranu hmmmmm akcja reakcja istnieje cos takiego myśle sobie . Dobra wpis sb a w miedzy czasie zamykam menu z nadzieja ze bedzie akcja reakcja i menu ukaże mi sie dostosowane do istniejącej zawartość . W skrócie dopasuje się i co jest i jest d.. blada na 3/4 ekranu . Dobra kolo restart jak teraz nie zadziałasz to mam cię w nosie . PO restarcie mamy co ??? a no nic wielkie bydle na 3/4 ekranu . Nie zadziałało a na pokazówce żeluś ten z ms tak sie chwalił tak pięknie to działało . Myk kafelek myk menu dopasowało sie , myk nowy kafelek nowa wielkość no malina . A okazuje się ze lipa jak to mówię menu tyje a chudnąc nie potrafi . Oczywiście na naszym sb były porady przeciągnij dopasuj !!! ale jak to tak czy w samochodzie drzwi od zewnątrz otwierasz klamką a od środka ciągniesz za reczny ( taka akcja mogła by być fajna heheh ) . I dla mnie to już był zły znak , zły bo tam działasz i powinno być to dopięte na ostatni guzik .Pierwsze wrażenie powinno być i tak ma być ze wszystko działa a nie ze musisz łapać kursorem ramkę i ustawiać czy jakoś to dopasowywać .Oczywiście od tego czasu nie stawiałem tego systemu i nie mam zamiaru az do wakacji tyle maja czasu na to bym nabrał ochoty i dosiadł sie jeszcze raz . Co jeszcze ?? panel sterowania joj panel sterowania jak nazwa sugeruje służy do sterowania . A tu zaś jakieś podziały musisz wejsc tam a jak nie ma w panelu to kliknąć w menu czy gdzieś . Takie zamieszanie sprawia ze po tylu latach przyzwyczaję do jednego słusznego ustawienia bierze w łeb . Tracisz ochotę na szukanie czegos i odpalasz fejsa ( nie nie mam tam konta , ale było kiedyś na FAFAŁA ) Mówiło się ze vista była nie dopracowana a ja po tej akcji powiem ze dycha to dopiero Vista
nemo1960 Posted November 18, 2015 Report Posted November 18, 2015 Piłeś cos? Jeśli tak to rozumiem Mam te same problemy z linuxem
FAFAŁ Posted November 18, 2015 Report Posted November 18, 2015 Nie wisze na telefonie już którąś godzinę To go nazwij adekwatnie jak ja uczyniłem z zdychą tak było kto był na sb może to potwierdzić . Brak reakcji na moje akcje. Możliwe ze naprawili to dorobili zadziała teraz mam to tamm henn. Coś co osiąga status finałowego produktu ma działać jak finałowy produkt nie na pół środkach . O ten brak reakcji mi chodzi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dla czego sie nie zwęrzyło po skasowaniu kafla ?
nemo1960 Posted November 18, 2015 Report Posted November 18, 2015 Wciąż czekam na obalenie teorii " pamięć ..."
nemo1960 Posted November 18, 2015 Report Posted November 18, 2015 W tym temacie! Obiecałeś chodzi mnie linka :P :P
Nieobecny Posted November 18, 2015 Report Posted November 18, 2015 Naganiacz zdychy vs naganiacz linuxa, a ja aż sam się sobie dziwię naganiam na Windows Phone oczywiście 8.1 bo zdycha u mnie nigdy nie zagości - miało być pięknie z Win 10 na fonach, a wyszło jak zawsze. Lepiej korzystać ze sprawdzonych i ukończonych rzeczy, a nie testować na żywym organiźmie. Linux ma mało testerów, a MS sobie źle dobiera, albo nie wyciąga wniosków.
provectus Posted November 18, 2015 Report Posted November 18, 2015 Naganiacz zdychy vs naganiacz linuxa, a ja aż sam się sobie dziwię naganiam na Windows Phone oczywiście 8.1 bo zdycha u mnie nigdy nie zagości - miało być pięknie z Win 10 na fonach, a wyszło jak zawsze. Lepiej korzystać ze sprawdzonych i ukończonych rzeczy, a nie testować na żywym organiźmie. Linux ma mało testerów, a MS sobie źle dobiera, albo nie wyciąga wniosków. ale linux ma jedna zalete, jest darmowy lecz mozna kupic wersje boxową z COA za 50-80zł a nie za WINDOWSA 300-400zł
FAFAŁ Posted November 18, 2015 Report Posted November 18, 2015 Każdy ma to co wybiera i też to tez każdy chwali ( powiedział naganiacz andruta ) . Nie wiem po prostu mówi sie gigant mówi sie innowacyjna firma a takiego prostego za przeproszeniem pierd... nie dopracować Jednak mają plusa za dx za złączenie kilku kart w celu poprawy wydajności . Fakt miało a przynajmniej o tym mowa była przy dx10 jesli dobrze pamiętam . Udało im sie to i to działa . Mój plus poleciał w strone ms za to i tylko to .
nemo1960 Posted November 18, 2015 Report Posted November 18, 2015 MS jest "be" to ja wiem ale czy reszta "światłych umysłów" jest tego świadoma" ?
provectus Posted November 18, 2015 Report Posted November 18, 2015 MS jest "be" to ja wiem ale czy reszta "światłych umysłów" jest tego świadoma" ? be nie jest ale nie jest bogiem lecz ty masz przeciwne pojecie i na siłe mówisz w10 to cut i bóg, wraz z intelem i NV, jeszcze iodź do koscioła i daj na tace by nie zbankrutowali i dali wam gorsze za wieksze pieniądze LInux czy windows jedno g, taka prawda
goomowiec Posted November 18, 2015 Report Posted November 18, 2015 LInux czy windows jedno g, taka prawda To co jest dobre i jak mamy żyć?
djmarco Posted November 18, 2015 Report Posted November 18, 2015 Jakiś program zmienił mi rostaw i rozmiar ikon na pulpicie. Jak je przywrócić by były tak jak było domyślnie?
nemo1960 Posted November 19, 2015 Report Posted November 19, 2015 Dziękuje za uznanie mojego dorobku miłe to powiem tak Dla czego zdycha ? bo system po swoim wyjsciu był niedorobiony / co było ? Instaluje na maszynie wirtualnej siedządz tu na forum i coś dyskutując na sb bla bla procesu nie opisuje bo po co . Jako użytkownik nauczony działania menu start a w przypadku starszych systemów menu miało nawet po najechaniu kursorem na tam te okolic wszystkie programy , działo sie to ze lista się przewijała . No czysta akcja i reakcja . dochodzi do konca instalka odpalam winde wchodze w menu start . Kasuje wszystkie kafle i mam potworka na 3/4 ekranu hmmmmm akcja reakcja istnieje cos takiego myśle sobie . Dobra wpis sb a w miedzy czasie zamykam menu z nadzieja ze bedzie akcja reakcja i menu ukaże mi sie dostosowane do istniejącej zawartość . W skrócie dopasuje się i co jest i jest d.. blada na 3/4 ekranu . Dobra kolo restart jak teraz nie zadziałasz to mam cię w nosie . PO restarcie mamy co ??? a no nic wielkie bydle na 3/4 ekranu . Nie zadziałało a na pokazówce żeluś ten z ms tak sie chwalił tak pięknie to działało . Myk kafelek myk menu dopasowało sie , myk nowy kafelek nowa wielkość no malina . A okazuje się ze lipa jak to mówię menu tyje a chudnąc nie potrafi . Oczywiście na naszym sb były porady przeciągnij dopasuj !!! ale jak to tak czy w samochodzie drzwi od zewnątrz otwierasz klamką a od środka ciągniesz za reczny ( taka akcja mogła by być fajna heheh ) . I dla mnie to już był zły znak , zły bo tam działasz i powinno być to dopięte na ostatni guzik .Pierwsze wrażenie powinno być i tak ma być ze wszystko działa a nie ze musisz łapać kursorem ramkę i ustawiać czy jakoś to dopasowywać .Oczywiście od tego czasu nie stawiałem tego systemu i nie mam zamiaru az do wakacji tyle maja czasu na to bym nabrał ochoty i dosiadł sie jeszcze raz . Co jeszcze ?? panel sterowania joj panel sterowania jak nazwa sugeruje służy do sterowania . A tu zaś jakieś podziały musisz wejsc tam a jak nie ma w panelu to kliknąć w menu czy gdzieś . Takie zamieszanie sprawia ze po tylu latach przyzwyczaję do jednego słusznego ustawienia bierze w łeb . Tracisz ochotę na szukanie czegos i odpalasz fejsa ( nie nie mam tam konta , ale było kiedyś na FAFAŁA ) Mówiło się ze vista była nie dopracowana a ja po tej akcji powiem ze dycha to dopiero Vista @FAFAL---->bredzisz Ty byś na mnie patrzył jak na durnia gdybym to marudził że w manjaro przycisk do wyłączania jest po prawej stronie a nie po lewej jak to jest w windzie.
Nieobecny Posted November 19, 2015 Report Posted November 19, 2015 A pozostałe niedoróbki to co? - nieskończony Edge, nieskończona Cortana, nieskończony DX12. Albo mnie pamięć zawodzi, albo nie pamiętam wcześniejszych systemów, aby były dysfunkcyjne w momencie premiery. Oczywiście jak ktoś ma zamiar zaraz napisać, że XP SP0 i Vista SP0 były do bani, to ma rację, ale po pierwsze tam service packi naprawiały optymalizację i stabilność, a po drugie następne systemy Win 7, 8, 8.1 były już w pełni funkcjonalne i mogą z powodzeniem pracować bez żadnych service packów, updatów czy aktualizacji. Win 10 jest totalnym krokiem wstecz i tylko naiwny może sie łudzić, że kiedyś będzie lepiej i że naprawią - nie będzie lepiej(to pewne w Win 10) - obawiam się że już nigdy za mojego życia(w kolejnych systemach). Amerykanie wyczerpali zasób zdrowego rozsądku i z każdym rokiem coraz bardziej serwują nam swój debilizm. P.S. Pomijam już brak kontroli nad systemem, zmiany na gorsze w psedo menu start, narzucanie rozwiązań utrudniających pracę, kiepską ergonomię, a o zaglądaniu w nasze dane nawet nie wspomnę.
djmarco Posted November 19, 2015 Report Posted November 19, 2015 Jakiś program zmienił mi rostaw i rozmiar ikon na pulpicie. Jak je przywrócić by były tak jak było domyślnie? Może ktoś mi podpowiedzieć?
Nieobecny Posted November 19, 2015 Report Posted November 19, 2015 A to my mamy wiedzieć jaki program? - a może program do przywracania klasycznego menu start? A może wystarczy przywrócić te ustawienia w standardowy, systemowy sposób?
Recommended Posts