Skocz do zawartości

[Luźna Rozmowa] Co nowego w 10 wersji okienek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie od TH2, ale wtedy jest inny problem. Jeśli klucz jest zaszyty w Biosie np z Home to obojętnie co zrobisz i jaka wersje Win 7 nie kupisz zawsze Home wejdzie przy czystej instalacji.

Dziwne bo mi th2 nie łyknął klucza który nie był wcześniej aktualizowany do 10

A mam iso zrobione z Media Creation Tool (już po tej aferze że M$ wycofał MCT i potem przywrócił)

Opublikowano

@rosomak34

Dziwne bo mi th2 nie łyknął klucza który nie był wcześniej aktualizowany do 10

A mam iso zrobione z Media Creation Tool (już po tej aferze że M$ wycofał MCT i potem przywrócił)

Według zapewnień MS powinien był to zrobić, a ze nie zrobił to znaczy, że coś poszło nie tak :D

Opublikowano

tylko ze klucz od w7/8 jest wazny 30 dni czyli jak ktoś miał wczesniej juz 10240 to klucz przestał byc wazny wiec klucz nie wchodzi w sensie aktywacji i aktywuje sie automatycznie bez wprowadzania klucza. Radze doczytac a nie pisac bzdety

Opublikowano

Windows 10 ma większe zapotrzebowanie na zasoby komputera. Firefox bardzo źle mi chodził, przewijanie kółkiem myszy źle działało.

Opublikowano

Czyli z tego wnioskuję, że generalnie upgrade nadal się nie opyla.

Zresztą lepsze jest wrogiem dobrego, więc po co zmieniać.

Mówiąc szczerze nie widzę żadnych plusów przejścia na 10 dla usera 7, skoro jedyne zalety jakie mogę wynotować to dx12 i hybid boot.(ewentualnie menadzer zadan i kopiowanie)

A pędzenie na złamanie karku za nowościami przynosi często więcej szkody niż pożytku.

Opublikowano

Jestem tego zdania że Windows 7 to jak dotychczas najbardziej udany system Microsoftu. Nie ma co pędzić do zDychy :)

Opublikowano

Jestem tego zdania że Windows 7 to jak dotychczas najbardziej udany system Microsoftu. Nie ma co pędzić do zDychy :)

ja mam win 10 ale dla mnie najlepszy system to xp/2000

Gość wladek123
Opublikowano

Mam pytanie czy ktoś zauważył u Siebie częste włączanie wiatraka po przejściu na windows 10 ?

jak to rozwiązać ?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Problem problemem ale zły dział kolego.

macie jakiś pomysł, bo wiele w sieci niby jest na ten temat, ale każdy coś innego widzi :)

o&o shutup 10 stosuje :)

Opublikowano (edytowane)

a jaki dział powinien być ?

To jest dział to opisywania nowości, od problemów jest inny.

Proszę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Edytowane przez M4TEUSZ
Opublikowano

Windows 10 ma większe zapotrzebowanie na zasoby komputera.

Masz na myśli moda czy czyściocha ? Lite od SROMO łyka 490MB przy 4GB więc nie ma większego zapotrzebowania od żadnego 7/8.1 x64.Dla mnie też zdecydowanie najlepszym systemem jest XP.

Opublikowano

Kurcze...to dlaczego takim wzięciem cieszą się mody :blink: ?

bo ludzie sa prymitywni, leniwi, nie umiejętni do życia w społeczeństwie i instlauja na reliktowe zabytki gdzie xp maxymalnie sie nadaje jak i 10000 róznych powodów, oczywiście czy mod czy czysty maja swoje wady i zalety jak i ejst wolny wybór ale nie oczekuj ze mod 2x przyspieszy prace ;)

Opublikowano

bo ludzie sa prymitywni, leniwi, nie umiejętni do życia w społeczeństwie i instlauja na reliktowe zabytki gdzie xp maxymalnie sie nadaje jak i 10000 róznych powodów, oczywiście czy mod czy czysty maja swoje wady i zalety jak i ejst wolny wybór ale nie oczekuj ze mod 2x przyspieszy prace

Wow...dzięki Provectus za wyczerpujące informacje...ja modów używam dopiero od 9 lat więc chyba mam jeszcze szanse na powrót do społeczeństwa  :) .

Opublikowano

@provectus, @klarion

A dlaczego mój w pełni zaktualizowany, niecięty, z dodatkami Win 8.1 Pro x64 przy 8GB ramu pożera tylko 500MB?(równo od startu do juz całkowitego uspokojenia systemu po 10 minucie, kiedy zaczyna już kasować procesy). :D I to przy cały czas niewyłączonych we funkcjach WMP i IE, co by jeszcze poprawiło wynik. ;) Identyczny Win 7 Pro x64 pożera 600MB. Win 10 jest tutaj liderem i zagryza zdecydowanie najwięcej ramu + największa ilość uruchomionych procesów.

P.S. I tak nie ma sensu zbijać zużycia, bo instalacja sterowników i softu podnosi zużycie diametralnie, a sam ram niewykorzystywany jest błędem wydajnościowym.

Opublikowano

@provectus, @klarion

A dlaczego mój w pełni zaktualizowany, niecięty, z dodatkami Win 8.1 Pro x64 przy 8GB ramu pożera tylko 500MB?(równo od startu do juz całkowitego uspokojenia systemu po 10 minucie, kiedy zaczyna już kasować procesy). :D I to przy cały czas niewyłączonych we funkcjach WMP i IE, co by jeszcze poprawiło wynik. ;) Identyczny Win 7 Pro x64 pożera 600MB. Win 10 jest tutaj liderem i zagryza zdecydowanie najwięcej ramu + największa ilość uruchomionych procesów.

P.S. I tak nie ma sensu zbijać zużycia, bo instalacja sterowników i softu podnosi zużycie diametralnie, a sam ram niewykorzystywany jest błędem wydajnościowym.

bo ty all wywalasz i zostawiasz design jak w98 hehe, a tak na powaznie, system to masakra (MS) ale i słusznie, im wiecej ram tym wieksze zapotrzebowanie z tym ze w10 potrafi wiecej poźrec bo chce all w ram wrzucac a nie jak w8 czy w7 trzymac na dysku ;)

Opublikowano

bo ty all wywalasz i zostawiasz design jak w98 hehe

I tu byś się zdziwił, bo chociażby w takim Win 8.1 nie ma przecież aero i nie ma wyglądu klasycznego. Zachowuję maksymalną funkcjonalnośc systemu. Jutro dam screeny, teraz idę spać.

Opublikowano

@provectus, @klarion

Wiktorynek  możemy się tak przerzucać argumentami do Sądu Ostatecznego...u mnie sterowniki i cały soft podnoszą zużycie RAM-u o 100MB...a 10 chodzi o niebo lepiej (przy trochę mniejszym zużyciu zasobów i 24 procesach na czysto) od każdej 7/8.1...przepraszam :D .

Opublikowano (edytowane)

Problematyczna aktualizacja do Windows 10 - cała lista problemów.

wow fi fi powiazane z kalkulatorem a notatnik pewnie z działaniem procesora . Ide sikać bo nie utrzymam heheheh  :L  :L  :L  :L  :L  :L  :L Edytowane przez FAFAŁ
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie