Skocz do zawartości

[Luźna Rozmowa] Co nowego w 10 wersji okienek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ktoś mi podpowiedzieć?

Wielkość ikon jak i ich rozmieszczenie potrafią "rozwalić" niektóre antywirusy :(

Jak ustawić?

Na pulpicie kliknij(zaznacz) jakąś ikone, przyciśnij i trzymaj wciśnięt przycisk "Ctrl" pokręć kólkiem myszy.

Masz możliwość ustawienia dowolnego rozmiaru ikon :D

Opublikowano

No właśnie jak biorę PPM i zmieniam np na średnią wielkość to ok, zmieniają się ikony ale odstępy między nimi są na tyle małe, że tekst się nakłada. Chodzi mi o info jaki jest nominalny rozmiar i rostaw. Ewentualnie może znacie program do przywracania domyślnych wartości.

Wielkość ikon jak i ich rozmieszczenie potrafią "rozwalić" niektóre antywirusy :(

Jak ustawić?

Na pulpicie kliknij(zaznacz) jakąś ikone, przyciśnij i trzymaj wciśnięt przycisk "Ctrl" pokręć kólkiem myszy.

Masz możliwość ustawienia dowolnego rozmiaru ikon :D

Tak, to wiem ale jak wyżej.

Opublikowano

Zobacz tym:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Tym programem, dowiedziałem się tylko, że mam ustawione ikony 75x75 :)

Nie wiem jakie wartości są domyślne da windows

A może ktoś sprawdzić, jakie ma u siebie? (jeśli sam nie zmieniał)

Opublikowano

Tym programem, dowiedziałem się tylko, że mam ustawione ikony 75x75 :)

Nie wiem jakie wartości są domyślne da windows

A może ktoś sprawdzić, jakie ma u siebie? (jeśli sam nie zmieniał)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

A to :P

Opublikowano

A propos:

Będzie można też wyłączyć zbieranie danych telemetrycznych dla tych firm, które nie życzą sobie wysyłania danych z ich komputerów na serwery Microsoftu, nawet jeżeli są to anonimizowane dane statystyczne mające na celu zapewnić Microsoftowi informacje zwrotne na temat działania systemu i problemów, jakie powoduje.

Czyli tak jest w każdej z wersji 1511 (Pro i Enterprise)?

Microsoft już nie wysysa z naszych kompów informacji, czy jednak lepiej zastosować [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ? :)

Opublikowano

A propos:

Czyli tak jest w każdej z wersji 1511 (Pro i Enterprise)?

Microsoft już nie wysysa z naszych kompów informacji, czy jednak lepiej zastosować [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ? :)

Opublikowano

Kolejna sprawa. Czyściłem dysk i został mi katalog Windows.old ale nie mogę go skasować gdyż nie można usunąć IntcDAud.sys

Jakieś pomysły jak to wywalić? Unlocker nie pomaga.

Edit

W trybie awaryjnym skasował się bez problemu

Opublikowano

nemo1960

Ty już przestań fanzolić mi że bredze czy jestem pijany :P Wiem kiedy jestem pijany a kiedy bredze :P i wtedy mnie tu nie ma :E

Też krytykuje linuksa , też nie podobaja mi się wszystkie środowiska , też doceniłem dx,a . Chcesz sobie płynąć na fali pobłażania wielkim korporacją to sobie płyń . Myśl sobie moja wielka koroporacyjko popełniłaś bład ja Ci wybaczam , dawaj im szanse i głaszcz po główkach . Kup sobie volkswagena i sobie pyrkaj :P Ale pozwól innym wyrażać swoje opinie .

Od ósemki ms poszło w strone walenia w bambuko . Po premierze niemal połowa systemu została wymieniona w poprawkach . Serio chcesz lubisz takie produkty ? Bo mi się nie podoba i jasno to mówie .

Nie podoba mi śię panująca "numerologia" aby tylko nowszy numerek aby tylko na trzaskać poprawek . je... użytkownika on pobierze , zainstaluje , zrobi restart .

Uciekam od samsucka . Lubiłem polecałem tą firme .Mam do ich telefonów jakiś tam sentyment . Ale pierdziele to , zmienie jak bede kupował telefon . Mam mozliwość wyboru jestem wolnym (jeszcze) wolnym człowiekiem i skorzystam mojego prawa wyboru . Mam możliwosc wybrania czegoś innego i to zrobie . Wybrałem inny system operacyjny , który był dla mnie na początku czarną magią . Gubiłem sie w nim , serio było trudno się połapać .Jakaś tam wiedza była z racji znania androida . Tylko to nic , pierwsze dni kończyły sie formatami i instalacją na nowo heheh . Tak było co zrobić geniuszem nie jestem i wiele błedów popełniałem . Brakuje mi tu czegos na wzór windowsowego edytora rejestru . Takiej centralnej bazy ustawięń . Są braki i o tym też mówie .Gdy ktoś ppyta o linuksa zawsze staram sie powiedzieć o tym ze moze byc problem ze sterami , że może czegoś w tym systemie nie ma . Że panuje tu nieco inne podejscie do "pulpitu" .Ale do jasnej ciasnej , nie wciskam tego komuś na siłe . Nie upieram sie że to jedyny słuszny system a Ty musisz go mieć .Więc powtórzę sie . Nie czytaj tego co pisze na opak , nie wychwytuj z moich wypowiedzi słówek i nie łap mnie za nie . I tak wracajać do tego babolka z windy . Szkoda że w moim życiu a i pewnie wielu ludzi nie ma takiego pobłażania . Nie wyrobiłeś sie na czas spokojnie zrobisz to za miesiąc , spokojnie dłub sobie ile chcesz ja poczekam . Szkoda ze obowiązują mnie kary umowne za niedotrzymanie terminu . Szkoda ze czasem musze zarywać weekendy by wyrobić sie na czas i to czesto nie z mojej winy . Szkoda ze gdy czegoś nie dopnę do końca nie mam za to kasy . Więc pytam Cie co sprawia ze w tym momencie ludzie tolerują to ze wielka korporacja nie zrobiła czegoś na tip top a w innym momencie zachowują sie jak ja ze swoją krytyka . Nie zrobiłeś pakuj mandziur i wypad z baru .

Dla mnie ten babolek był widoczny na wstępie na dzień dobry poczułem brak dopracowania . Powiedziałem kicha nie ide dalej w to nie daje mu szansy ./ Mam do tego prawo . Mam mozliwość wybrania . Komuś sie nie podoba mam to w nosie . Bede chciał winde postawie 8.1 z dogranym menu start lub wybiore w7 / Tak w7 ten system cenie na wstepie nie miał takich kwiatków .Bede chciał cosskrytykować a czemu nie otwarcie pisze/ mówie ubuntu mi sie nie podoba nie instaluje go .O wywodzie na temat pamięci hihih no to masz korporacyjne zachowanie z mojej strony . Zrobiłem Ci smaka na dyskusje a ja korporacyjnie Ci powiem nie bedzie !! nie mam czasu sił checi zasobów ludzkich do pisania .Obejdz sie smakiem . Czy teraz napiszesz mi coś w stylu . No nic FAFAŁ trudno starałeś sie ja to doceniam .Dzięki za chęci i tak dalej ? Niee raczej poleci tekst w stylu . Bo tracisz czas na wychwalanie linuksa , na wojenki z windziarzami , jesteś sknera i sie nie podzielisz swoją wiedzą .

Kończe to pisanko . Zaczełem o 5:05 skończyłem o 5:33 . w miedzy czasie poleciała kawka do końca i kilka fajeczek , drobna korekta tekstu . Pozdrówki i miłego dzionka .

Opublikowano

nemo1960

Ty już przestań fanzolić mi że bredze czy jestem pijany :P Wiem kiedy jestem pijany a kiedy bredze :P i wtedy mnie tu nie ma :E

Też krytykuje linuksa , też nie podobaja mi się wszystkie środowiska , też doceniłem dx,a . Chcesz sobie płynąć na fali pobłażania wielkim korporacją to sobie płyń . Myśl sobie moja wielka koroporacyjko popełniłaś bład ja Ci wybaczam , dawaj im szanse i głaszcz po główkach . Kup sobie volkswagena i sobie pyrkaj :P Ale pozwól innym wyrażać swoje opinie .

Od ósemki ms poszło w strone walenia w bambuko . Po premierze niemal połowa systemu została wymieniona w poprawkach . Serio chcesz lubisz takie produkty ? Bo mi się nie podoba i jasno to mówie .

Nie podoba mi śię panująca "numerologia" aby tylko nowszy numerek aby tylko na trzaskać poprawek . je... użytkownika on pobierze , zainstaluje , zrobi restart .

Uciekam od samsucka . Lubiłem polecałem tą firme .Mam do ich telefonów jakiś tam sentyment . Ale pierdziele to , zmienie jak bede kupował telefon . Mam mozliwość wyboru jestem wolnym (jeszcze) wolnym człowiekiem i skorzystam mojego prawa wyboru . Mam możliwosc wybrania czegoś innego i to zrobie . Wybrałem inny system operacyjny , który był dla mnie na początku czarną magią . Gubiłem sie w nim , serio było trudno się połapać .Jakaś tam wiedza była z racji znania androida . Tylko to nic , pierwsze dni kończyły sie formatami i instalacją na nowo heheh . Tak było co zrobić geniuszem nie jestem i wiele błedów popełniałem . Brakuje mi tu czegos na wzór windowsowego edytora rejestru . Takiej centralnej bazy ustawięń . Są braki i o tym też mówie .Gdy ktoś ppyta o linuksa zawsze staram sie powiedzieć o tym ze moze byc problem ze sterami , że może czegoś w tym systemie nie ma . Że panuje tu nieco inne podejscie do "pulpitu" .Ale do jasnej ciasnej , nie wciskam tego komuś na siłe . Nie upieram sie że to jedyny słuszny system a Ty musisz go mieć .Więc powtórzę sie . Nie czytaj tego co pisze na opak , nie wychwytuj z moich wypowiedzi słówek i nie łap mnie za nie . I tak wracajać do tego babolka z windy . Szkoda że w moim życiu a i pewnie wielu ludzi nie ma takiego pobłażania . Nie wyrobiłeś sie na czas spokojnie zrobisz to za miesiąc , spokojnie dłub sobie ile chcesz ja poczekam . Szkoda ze obowiązują mnie kary umowne za niedotrzymanie terminu . Szkoda ze czasem musze zarywać weekendy by wyrobić sie na czas i to czesto nie z mojej winy . Szkoda ze gdy czegoś nie dopnę do końca nie mam za to kasy . Więc pytam Cie co sprawia ze w tym momencie ludzie tolerują to ze wielka korporacja nie zrobiła czegoś na tip top a w innym momencie zachowują sie jak ja ze swoją krytyka . Nie zrobiłeś pakuj mandziur i wypad z baru .

Dla mnie ten babolek był widoczny na wstępie na dzień dobry poczułem brak dopracowania . Powiedziałem kicha nie ide dalej w to nie daje mu szansy ./ Mam do tego prawo . Mam mozliwość wybrania . Komuś sie nie podoba mam to w nosie . Bede chciał winde postawie 8.1 z dogranym menu start lub wybiore w7 / Tak w7 ten system cenie na wstepie nie miał takich kwiatków .Bede chciał cosskrytykować a czemu nie otwarcie pisze/ mówie ubuntu mi sie nie podoba nie instaluje go .O wywodzie na temat pamięci hihih no to masz korporacyjne zachowanie z mojej strony . Zrobiłem Ci smaka na dyskusje a ja korporacyjnie Ci powiem nie bedzie !! nie mam czasu sił checi zasobów ludzkich do pisania .Obejdz sie smakiem . Czy teraz napiszesz mi coś w stylu . No nic FAFAŁ trudno starałeś sie ja to doceniam .Dzięki za chęci i tak dalej ? Niee raczej poleci tekst w stylu . Bo tracisz czas na wychwalanie linuksa , na wojenki z windziarzami , jesteś sknera i sie nie podzielisz swoją wiedzą .

Kończe to pisanko . Zaczełem o 5:05 skończyłem o 5:33 . w miedzy czasie poleciała kawka do końca i kilka fajeczek , drobna korekta tekstu . Pozdrówki i miłego dzionka .

Ja odpowiem tylko tak:

Jeśli podasz mi choć jeden produkt który jest idealny którego nie można już udoskonalić to możemy rozmawiać dalej.

Inaczej jest to "przelewanie z pustego w próżne" i dyskusja z Tobą nie ma sensu.

Miłego dzionka :)

Opublikowano

Nazwał bym to próba uświadomienia kogoś nie dyskusją ale racja nie ma co psuć papieru :P

Ale co chcesz mi "uświadomić"!

To że korporacje mają głeboko w d.... moje marzenia, potrzeby itd.

To ja wiem być może lepiej od Ciebie :P

To że kupiłem i używam "podrasowanego" VW nie znaczy że się godzę z praktykami monopolistów!

Na forum przedstawiam fakty a Ty mnie zaraz wyzywasz od "ciemniaków" ! :P

Opublikowano

HIHIHI no powiem Ci że napisałeś wreszcie w prosty sposób po tylu dniach bez docinki, no dobra tych "ciemniaków " nie dostrzegam . No wreszcie coś z sensem bez haczyków . Ciesze się ze sie nie zgadzasz :) ja sie nie zgadzam i w dodatku to piszę mówie . uff jeszcze chwilke a byłbym w stanie pobrać dysze i postawić na testy . Ohh dzieki za oszczędzenie mi czasu .

Moja propozycja oczyszczenia tematu z tej dyskusji ?Masz cos przeciwko ?

Wiem mój status vipa troche ogranicza tu ingerencję innych , nie to że bym się burzył czy coś /Nie nie nie o to chodzi ze ma byc pełna aprobata z tego powodu .

.Już chyba wyjaśniliśmy sobie swoje zdania . A co jak co od tematu odbiegliśmy hen daleko .

Opublikowano (edytowane)

Ja bym to tak zostawił ;)

Wg. mnie cały czas była rozmowa o windows 10 i poczynaniach korporacji M$ i innych

Edit

i spójrz na tytuł tematu

Edytowane przez nemo1960
Opublikowano

To też prawda :) mnie kusili własnie menu startem i cortaną . Trudno czekam do wakacji może coś upichcą ciekawego i znów mnie skuszą .

Opublikowano

Siema!

Sprawdzał ktoś czy można już aktywować w10 kluczem z w7/w8.1 przy czystej instalacji?

Oczywiście kluczem na którym wcześniej był zrobiony darmowy upgrade.

Opublikowano

Tak. Cytuję z innego forum. Nawet bez robienia aktualizacji:

Moim zdaniem "jedyna" dobra poprawka lub powiedzmy "udogodnienie" w Windowsie 10 to wprowadzenie możliwości aktywowania tego systemu kluczem licencyjnym od Windows 7/8/8.1 , chcąc to przetestować jak to wygląda w realu kupiłem nowy Windows 7 Pro i pobrałem nowy Windows 10. Przy instalacji podałem klucz od Windowsa 7 Pro który został bez problemu przyjęty i aktywowany. Nie ma potrzeby wiec już bawić się z Upgrade i można zainstalować czystego Windowsa 10 na HDD lub SDD.

A instalując standardowo, przy czystej instalacji, nawet nie woła o klucz, nie ma opcji wpisania klucza.

Po włączeniu neta się sam aktywuje.

Opublikowano

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale nawet Windows 10 nie naprawia błędu że gdy okno eksploratora jest zmaksymalizowane i coś przenosimy lub kopiujemy to okno postępu kopiowania/przenoszenia zawsze chowa się pod spodem.

Znalazłem jakiś mały skrypt, ale nie wiem jak go zmodyfikować by działał z tym okienkiem eksploratora po zmaksymalizowaniu by okno postępu było zawsze na wierzchu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie