Gość abcdeffedcba Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 A skąd takie informacje i co jest przyczyną?
Uri0550 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 10586 został wycofany z MCT i nie będzie oferowany w postaci ISO Pół godziny temu mi pobrał i zrobił iso z 10586
stens Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tutaj piszą że jest 10240
Uri0550 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 @stens Tak - o ile pobierasz MCT na nowo ze strony M$. Ja miałem pobrane w dniu premiery Threshold 2 i dziś jak ten plik odpaliłem to normalnie mi pobrało i zrobiło iso w wersji Threshold 2
renatan Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 faktycznie pobrany 12.11 MCT pobrał mi przed chwila 10.0.10586.0 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Uri0550 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 Zrobiłem upgrade na stacjonarce z 8.1 do 10 bez zachowania czegokolwiek - działało spoko. Potem z 10 rtm do 10 Threshold 2 - troszkę zwolniło ale było spoko. Dziś zainstalowałem na czysto Threshold 2 - komp dostał takiego przyspieszenia że aż się dziwię...
Gość Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 Windows 10? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] " po paryskich atakach NSA nakazała mocniejszą inwigilację, a ta okazała się w poprzedniej wersji th 2 niewystarczająca i właśnie wprowadzają nowe "
slawektor Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2015 faktycznie pobrany 12.11 MCT pobrał mi przed chwila 10.0.10586.0 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tutaj wytłumaczenie Microsoftu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
nemo1960 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2015 Windows 10? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] " po paryskich atakach NSA nakazała mocniejszą inwigilację, a ta okazała się w poprzedniej wersji th 2 niewystarczająca i właśnie wprowadzają nowe " Skoro tak jest, jak pisze (ten mierny pisarzyna) to czuję się już trochę mniej osamotniony, najbardziej narażeni na inwigilację będą użykownicy najpopularniejszego systemu Ponieważ nie sądzę aby NSA rozkazała szpiegować tylko użytkowników windows 10
stens Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2015 Znaleziona przyczyna wycowania z MTC [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Gość Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2015 Windows 10 kontra Windows 8.1 kontra Windows 7 – test wydajności [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i co się zmieniło na plus ?
Gość wladek123 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2015 Windows 10 kontra Windows 8.1 kontra Windows 7 – test wydajności [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zgłoś się po swój kilof.
Gość Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś się po swój kilof. Jak byś mniej ćpał to byś głupot nie pisał.
Gość Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 Jeżeli jest to prawdą ? ( mi na szczęście jeszcze nić nie skasowali ) to podłość ludzka a raczej nie ludzka tylko MS nie zna granic . Jak tak dalej będzie to za brak użytkowania Edge będzie od MS zakaz używania komputera na jeden dzień itd.. i oby nie podłapali z naszej kultowej komedii zasady że bez krawata przed komputerem nie będziesz mógł zasiąść bo będziesz uznany za awanturnika ( cytat z filmu : " należy wpuszczać klientów pod krawatem - klient pod krawatem jest mniej awanturującym się " ) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Link skopiowałem z wpisu kolegi FAFAŁ
Uri0550 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 Jeżeli jest to prawdą ? ( mi na szczęście jeszcze nić nie skasowali )Cioci dziś w trakcie rozmowy na skype odinstalowało realteka i nie miała dźwięku. Dopiero instalacja najnowszej wersji pomogła.
renatan Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 już się z tym spotkałem przy aktualizacji na 3-4 maszynach
Nieobecny Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 Jest gorzej niz myslicie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Edit: niech zgadnę następne posunięcia MS: - blokada stylu juz jest - może jedyny mozliwy zestaw tapet od MS - jedyna słuszna wyszukiwarka Bing - całkowita blokada Google - jedyna słuszna przeglądarka Edge - jedyne aplikacje możliwe do zainstalowania tylko ze Sklepu MS - całkowita inwigilacja z automatycznym podje***iem do odpowiednich oraganów w przypadku wykrycia czegokolwiek pirackiego na kompie - automatycznie korygowane złe posunięcia użytkownika - zdalna kontrola nad czynnościami uzytkownika i narzucanie jedynie słusznego toku postępowania - interaktywne korygowanie najkrótszej trasy przesunięcia myszy - rażenie prądem z ekranu palca próbującego kliknąć ikony programów spoza Sklepu MS (sam sikam z tego co piszę ).
Nieobecny Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Gość Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 Jest gorzej niz myslicie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dla tego już z 2 komputerów wyper......... to badziewie i z powrotem zainstalowałem siódemkę - już nie miałem nerwa. 240 jak wykastrowałem to w miarę to działało ale już po aktualizacjach znowu kicha a z 10511 to już totalna kicha - trzy razy się za to G....no zabierałem i za każdym razem jak jedno dobrze to inne do D - zresztą widziałem że Mr.T też się męczy z tym badziewiem. Zostawiłem dziesiątkę na starym lapku żeby sprawdzać kiedy MS każe mi zakładać krawat do uruchomienia dziesiątki
nemo1960 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 "Konia z rzędem" temu kto odpowie na pytanie! Skąd pochodzi ten cytat: " POTENCJALNIE NIEPOŻĄDANE OPROGRAMOWANIE. Po jego włączeniu program... będzie przeszukiwać komputer w poszukiwaniu oprogramowania„spyware”, „adware” i innego potencjalnie niepożądanego oprogramowania. Wprzypadku znalezienia niepożądanego oprogramowania program zapyta, czy należy jezignorować, wyłączyć (kwarantanna) czy usunąć. Jakiekolwiek potencjalnieniepożądane oprogramowanie określone jako „wysoce niepożądane” lub „niebezpieczne”będzie automatycznie usuwane po skanowaniu, chyba że zmienią Państwo domyślneustawienie. Usunięcie lub wyłączenie potencjalnie niepożądanego oprogramowaniamoże spowodować· przerwanie pracy innego oprogramowania komputera lub· naruszenie licencji użytkowania innego oprogramowania na komputerze.Używając tego oprogramowania, stwarzają Państwo także możliwość usunięcia lubwyłączenia oprogramowania, które nie jest potencjalnie niepożądanym oprogramowaniem."
motomouse01 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 EULA W10 Naskrobane przez Tapatalk z LG G Pad
nemo1960 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 EULA W10 Naskrobane przez Tapatalk z LG G Pad Nie
Gość Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2015 Aktualizacja zbiorcza Version 1511 (KB3120677) - rok czasu " pracują " nad tym tworem i nie mogą dojść do ładu a litania coraz dłuższa . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Nieobecny Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2015 I tak będą pracować, aż stwierdzą jak zawsze, że już nic nie da się zrobić, a system był pomyłką i czas wydać Win 11, albo ostatnim wzorem przeskoczyć tym razem o 3 numery i od razu 13, ale hamerykanie są przesądni więc witaj Win 14.
nemo1960 Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2015 Czy ktoś mi odpowie na to :[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pytanie?
djmarco Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2015 "Konia z rzędem" temu kto odpowie na pytanie! Skąd pochodzi ten cytat: " POTENCJALNIE NIEPOŻĄDANE OPROGRAMOWANIE. Po jego włączeniu program... będzie przeszukiwać komputer w poszukiwaniu oprogramowania „spyware”, „adware” i innego potencjalnie niepożądanego oprogramowania. W przypadku znalezienia niepożądanego oprogramowania program zapyta, czy należy je zignorować, wyłączyć (kwarantanna) czy usunąć. Jakiekolwiek potencjalnie niepożądane oprogramowanie określone jako „wysoce niepożądane” lub „niebezpieczne” będzie automatycznie usuwane po skanowaniu, chyba że zmienią Państwo domyślne ustawienie. Usunięcie lub wyłączenie potencjalnie niepożądanego oprogramowania może spowodować · przerwanie pracy innego oprogramowania komputera lub · naruszenie licencji użytkowania innego oprogramowania na komputerze. Używając tego oprogramowania, stwarzają Państwo także możliwość usunięcia lub wyłączenia oprogramowania, które nie jest potencjalnie niepożądanym oprogramowaniem." Vista POTENCJALNIE NIEPOŻĄDANE OPROGRAMOWANIE. Po jego włączeniu program Windows Defender będzie przeszukiwać komputer w poszukiwaniu oprogramowania „spyware”, „adware” i innego potencjalnie niepożądanego oprogramowania. W przypadku znalezienia niepożądanego oprogramowania program zapyta, czy należy je zignorować, wyłączyć (kwarantanna) czy usunąć. Jakiekolwiek potencjalnie niepożądane oprogramowanie określone jako „wysoce niepożądane” lub „niebezpieczne” będzie automatycznie usuwane po skanowaniu, chyba że zmienią Państwo domyślne ustawienie. Usunięcie lub wyłączenie potencjalnie niepożądanego oprogramowania może spowodować · przerwanie pracy innego oprogramowania komputera lub · naruszenie licencji użytkowania innego oprogramowania na komputerze. Używając tego oprogramowania, stwarzają Państwo także możliwość usunięcia lub wyłączenia oprogramowania, które nie jest potencjalnie niepożądanym oprogramowaniem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
nemo1960 Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2015 Vista A kiedy Vista została wydana?(pytanie retoryczne) I teraz nie bardzo rozumiem oburzenia mediów na to system będzie usuwał aplikacje które mogą zagrozić, uszkodzic windows. Przecież takie zapisy w licencji są od "zarania dziejów" w systemach M$. Dopiero teraz co poniektórzy zajrzeli do licencji
Nieobecny Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2015 "...chyba że zmienią Państwo domyślne ustawienie..." - nigdy wcześniej ten problem nie dotykał żadnych systemów i można było zmieniać ustawienia(realnie) - tylko zaślepiony naganiacz fanatyk liżący pupę MS zawsze i wszędzie oraz wiszący na liście płac MS może to tolerować
nemo1960 Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2015 "...chyba że zmienią Państwo domyślne ustawienie..." - nigdy wcześniej ten problem nie dotykał żadnych systemów i można było zmieniać ustawienia(realnie) - tylko zaślepiony naganiacz fanatyk liżący pupę MS zawsze i wszędzie oraz wiszący na liście płac MS może to tolerować Żadnych konkretów tylko inwektywy!
Rekomendowane odpowiedzi