Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, hiuman napisał(a):

Okno z brakiem sterowników wyskakuje po animacji z niebieskimi "grzybkami". Wszystkie wersje 10 i 11 od Sromotnika były instalowane bez problemu. HP Victus 15 Ryzen , nvidia rtx

Sprawdziłeś sumę kontrolną ISO?

Opublikowano
W dniu 12.04.2026 o 14:44, Groszek1962 napisał(a):

No i teraz te chodzą po instalce z dysku NVMe partycja E:| ale kolejne  załączam fotkę nie uruchamiają się z partycji innej niż C:\ co przy  dzisiejszych wielkościach plików po instalce jest trochę Słabe !! bo mało kto używa dysku systemowego np 2 lub 4 TB co i to nie na długo tyka, w przypadku osób które są fanami gier 🙂. dodam jeszcze że nie każda gra po instalce idzie z ikonki gry tylko  z aplikacji -- hypervisor-launcher -- jak np Avatatar. C o jest jakoś zastanawiające, ale opisy w sieci i porady właśnie często zwracają na to uwagę, co dla mnie jest Naprawdę Ciekawostką i do tego nie bardzo zrozumiałom dlaczego SSD C anie np E, f, G itd przecież większość z Nas korzysta z dodatkowych Macierzy - Dysków jak nie w kompie to po przez USB, stacje dokujące itp i itd.

Pozdrawiam i opisałem tka jak u mnie sprawdzałem i tyka 🙂🤠👍

No i to jest może trop bo faktycznie mam drugi dysk na gry...

Pasowało by zrobić małe kompedium, jeśli ktoś opisuje "dziwne u mnie działa" aby podawał konfig w stylu:

-win-jg11-2425h2-iot-ltsc /w24h2/w23h2

-lite czy extreme

-stery po WU czy inne (np. SDIO)

-odinstalowany defender czy nie, czy doinstalowany sklep itp.

-jakieś inne zmiany dokonane 

-dysk instalacyjny (C,D...)

-czy gry/programy wywalają się z innego dysku niż systemowy

-jak grafa (ponoć na Radeony ludzie narzekają dla zasady)

-wersja skryptu/gry 

-czy doinstalowane np. C++ AiO czy tylko z gry itp.

Im więcej szczegółów podanych w usystematyzowany  sposób tym łatwiej będzie zdebugować problem.

Może nawet wtedy Sromotnik dorobi "suwaczek" gry w optymalizatorze ale musi istnieć potrzeba i zaangażowanie 

Opublikowano

Ot i proszę a to jest werja JG Iot...... z stycznia br. którą cały czas testuje i krótko mówiąc Śmiga, Hula aż MIŁO. Brawo srom-otnik 👏👍🤠. Pozdrawiam 

No i jeśli nie za dużo to mile widziana każda kolejna NOWINKA 🙂

Załączam fot po dzisiejszej bodajże 5 aktualizacji i co teraz ciekawe, może się mylę ale nie przestawił mi moich ikon, co często a niemal zawsze po kolejnej aktualizacji system to przestawiał. Pozdrawiam i polecam 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

srom-otnik lubi to
Opublikowano

To może znowu coś troszku Ja 🙂

Jak opisywałem wcześniej, a i dodam:

Skoro Wnuiu nie odpuszcza to też używam Kontroler MICROSOFT bezprzewodowy Xbox Black + kabel -- i blu i po kablu i tu dodam że Nie Instalowałem Żadnego Sklepu i nic tam nie dobierałem

Z lupą nie mam  żadnych problemów, działa aż miło czyli jedna od powiększania i pomniejszania druga od wyszukiwania 👍🙂🤠

System pracuje tak jak opisywałem po instalce ustawienie lekki, pierwsza aktualizacja, następnie ustawienie Ekstremalny czyli nic dodać nic ująć. Kolejne aktualizacje dogrywam ręcznie pobrane z Sieci, i jak na razie trzy na tapecie zainstalowane te wersje 1- styczeń, 2 - luty i 3 - teraz początek kwietnia i sprawują się jak dla mnie OK. Wytrzymują katusze, kombinacje, testy i Jak Do Tej Pory OK

Co do zawartości Peceta może już odpuszczę, gdyż wiele razy już wcześniej opisywałem na części JG i Kocurka. Sprzęt daje nieźle radę. Pozdrawiam srom-otnik

Opublikowano

System świetny, działa płynnie, ale mam problem. Zainstalowałem na dwóch różnych laptopach i na obu nie mam BT. Usuwałem i instalowałem sterowniki na różne sposoby i nadal nie działa. Kupiłem nawet takiego dongla na USB co robi BT i to mi też nie działa na tym systemie. Chce podłączyć pady do PS4, no i słuchawki by używam często z laptopem. 

Powinienem zainstalować mniej okrojony system? Który? Nie zależy mi aż tak na maksymalnym wybebeszeniu, tylko, żeby była ta opcja czyszczenie, stary przycisk start i bez tych wszystkich zbędnych rozpraszaczy.

Lapek Lenovo legion 5 na ryzenie 260, a drugi to starszy Xiaomi gaming laptop na i7 8 generacji 

Opublikowano

Natknąłem się na problem po miesiącu korzystania z tego wydania. Problem występuje na każdych ustawieniach w panelu performance - i zoptymalizowanych i wszystkich zaznaczonych. Mianowicie nie mogę nic wydrukować - nie idzie i po USB i po ethernecie (drukarka podłączona do routera). Próbowałem dodawać ręcznie, automatycznie, ze sterownikami generic i z dedykami do drukarki - nic nie pomaga. System drukarke widzi, dodaje a przy próbie wydruku nie może z nią złapać połączenia.

Macie jakieś pomysły co może temu zaradzić?

Opublikowano
10 godzin temu, gandolfini napisał(a):

System świetny, działa płynnie, ale mam problem. Zainstalowałem na dwóch różnych laptopach i na obu nie mam BT. Usuwałem i instalowałem sterowniki na różne sposoby i nadal nie działa. Kupiłem nawet takiego dongla na USB co robi BT i to mi też nie działa na tym systemie. Chce podłączyć pady do PS4, no i słuchawki by używam często z laptopem. 

Powinienem zainstalować mniej okrojony system? Który? Nie zależy mi aż tak na maksymalnym wybebeszeniu, tylko, żeby była ta opcja czyszczenie, stary przycisk start i bez tych wszystkich zbędnych rozpraszaczy.

Lapek Lenovo legion 5 na ryzenie 260, a drugi to starszy Xiaomi gaming laptop na i7 8 generacji 

Sprawdź czy masz sterowniki od Microsoftu -

Moduł wyliczający Bluetooth firmy Microsoft i 

Moduł wyliczający Bluetooth LE firmy Microsoft.

Miałem kiedyś też z tym problem - ten pierwszy był, a drugiego nie miałem. Dopiero po zainstalowaniu tego LE wszystko zadziałało.

Opublikowano
6 godzin temu, CloudX napisał(a):

Natknąłem się na problem po miesiącu korzystania z tego wydania. Problem występuje na każdych ustawieniach w panelu performance - i zoptymalizowanych i wszystkich zaznaczonych. Mianowicie nie mogę nic wydrukować - nie idzie i po USB i po ethernecie (drukarka podłączona do routera). Próbowałem dodawać ręcznie, automatycznie, ze sterownikami generic i z dedykami do drukarki - nic nie pomaga. System drukarke widzi, dodaje a przy próbie wydruku nie może z nią złapać połączenia.

Macie jakieś pomysły co może temu zaradzić?

Też miałem podobnie swego czasu - u mnie pomogło włączenie WU, pobranie wszystkich dostępnych tam aktualizacji - problem zniknął od ręki. Może i u Ciebie zadziała...