srom-otnik Opublikowano 5 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2025 17 minut temu, gumish93 napisał(a): Wyżej wspomnianego błędu nie uświadczyłem związanego z ekranem blokady, wyłączyłem go na zaś jakbym trafił na to . Druga sprawa , jak u innego użytkownika, po aktualizacji , procesy wyje*ło w kosmos . Załączam zdjęcie. Tak - Oczyszczanie dism zrobione + konfigurator usług ... I nic, tak jakby. Poniżej 109 procesów nie schodzi , mogłem wyłączyć Windows Update xD Czuć , że system zwolnił i trochę wolniej idzie oglądanie na yt czy przeglądanie neta ... Może z czasem się to poprawi | I nie będę formatował póki co. Chyba że aktualizacja cos jeszcze spieprzyła . Bo po to twojej stronie raczej wszystko git z 11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] M$ robi widać postępy U mnie procesy zawsze w normie, spróbuję jeszcze to dodatkowo zabezpieczyć. Doraźnie procesy ubić można tak jak w instrukcji napisałem za pomocą WinaeroTweakera FILAGOL lubi to
gumish93 Opublikowano 5 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2025 3 minuty temu, srom-otnik napisał(a): M$ robi widać postępy U mnie procesy zawsze w normie, spróbuję jeszcze to dodatkowo zabezpieczyć. Doraźnie procesy ubić można tak jak w instrukcji napisałem za pomocą WinaeroTweakera Kompaktowanie procesów z tego softu dało efekt ale jak widać wiecej procesów z kolejną aktualizacją ... Po cholere to ...
Kaizen Opublikowano 5 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2025 W dniu 3.07.2025 o 09:24, srom-otnik napisał(a): Pro Lite to muł, nie ma startu do IoT LTSC. Nie rozczarujcie się. Cóż, takie tworzywo... To jak to w końcu jest: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na czym polega różnica między tymi systemami, skoro ilość wątków i zajętość pamięci identyczne?
Miodek Opublikowano 6 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2025 W dniu 3.07.2025 o 09:24, srom-otnik napisał(a): Pro Lite to muł, nie ma startu do IoT LTSC. Nie rozczarujcie się. Cóż, takie tworzywo... Oj tam oj tam od 4lip b.r. Lite nie instalowałem ale Extreme u mnie wszystko zapier.....la aż miło i żadnego nie daje. Wszystko po instalowane wyczyszczone ,po 10 minutach 49 procesów w benchmarkach między lot a 24H2 Extreme ,różnice w granicach błędu. Arcydzieło . Dzięki Mistrzu srom-otnik i swiniarobert69 lubią to
srom-otnik Opublikowano 6 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2025 11 minut temu, Miodek napisał(a): Oj tam oj tam od 4lip b.r. Lite nie instalowałem ale Extreme u mnie wszystko zapier.....la aż miło i żadnego nie daje. Wszystko po instalowane wyczyszczone ,po 10 minutach 49 procesów w benchmarkach między lot a 24H2 Extreme ,różnice w granicach błędu. Arcydzieło . Dzięki Mistrzu Serio?? Dla mnie to muuuuuuł straszliwy. No może, może, nie wiem, ja na pewno pozostaję na Extreme 21H2 LTSC, Córci też wrzuciłem zamiast wcześniejszej mojej 11stki i powiedziała tylko "Wow, ale szybki", to mi wystarczy... P.S. Zacząłem pracę nad 24H2 Iot LTSC w wersji angielskiej, czas powalczyć za granicami wislak00, Miodek, gumish93 i 4 innych lubią to
CX300 Opublikowano 6 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2025 Cześć , mam pytanie gdzie można pobrać win Extreme 21H2 LTSC ?
srom-otnik Opublikowano 6 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2025 37 minut temu, CX300 napisał(a): Cześć , mam pytanie gdzie można pobrać win Extreme 21H2 LTSC ? Boże.....
CX300 Opublikowano 6 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2025 Godzinę temu, srom-otnik napisał(a): Boże..... Dzięki
srom-otnik Opublikowano 7 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2025 Dziś rano powinno pojawić się nowe iso, chyba finalne. Teraz kompresja systemu nie jest wmuszana na siłę, tylko po to by system po instalacji był mile mały. Użytkownik zdecyduje sam, czy chce, czy też nie kompresować. Niestety oprócz szczupłości, nic atrakcyjnego to nie wnosi - a na starszych maszynach wyczuwalnie osłabia działanie systemu. Wycofanie się z kompresji na etapie wstępnej fazy instalacji - wydatnie skraca jej czas. Odchudziłem również o kolejne kilkaset MB iso ze zdublowanych bibliotek. Więcej zmian raczej nie widzę na horyzoncie. P.S. Te same udoskonalenia wprowadzę do 24H2 Iot LTSC obecnie dostępnego oraz tworzonego i na ukończeniu w wersji ang. Idę spać swiniarobert69, starcraft2fan i plusik lubią to
srom-otnik Opublikowano 8 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2025 Dobra, gniot na swoim miejscu. Sprawdźcie proszę, czy nadaje się na Final? plusik lubi to
cloud2000 Opublikowano 8 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2025 5 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Dobra, gniot na swoim miejscu. Sprawdźcie proszę, czy nadaje się na Final? Jaki gniot : ) Świeżo po instalacji mam 75 procesów, na Win JG11 24H2 IoT LTSC na czysto, na tym samym sprzęcie 130. Gdzie jest haczyk? Śmiga aż miło. Dzięki! ang40 i plusik lubią to
srom-otnik Opublikowano 8 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2025 Teraz, cloud2000 napisał(a): Jaki gniot : ) Świeżo po instalacji mam 75 procesów, na Win JG11 24H2 IoT LTSC na czyto, na tym samym sprzęcie 130. Gdzie jest haczyk? Śmiga aż miło. Dzięki! Instrukcja na pulpicie, przeczytaj punkt o winaerotweakerze
cloud2000 Opublikowano 8 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2025 1 minutę temu, srom-otnik napisał(a): Instrukcja na pulpicie, przeczytaj punkt o winaerotweakerze Robiłem optymalizację zgodnie z instrukcją. Piszę jak jest na czysto po instalacji - przynajmniej u mnie. W każdym razie śmiga, jeszcze raz dzięki. plusik i srom-otnik lubią to
plusik Opublikowano 8 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2025 u mnie też śmiga jak torpeda . Pozdrawiam LAGUNA, srom-otnik i cloud2000 lubią to
Franz Maurer Opublikowano 9 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2025 Czy instalacja takiego systemu bez podpisanego bootloadera jest bezpieczna? Czytałem, że te starsze wersje bootloadera są narażone na backdoor o nazwie "black lotus". No i gdybym zdecydował się na instalacje tego windowsa to musiałbym wyłączyć w UEFI Secure Boot? LAGUNA lubi to
LAGUNA Opublikowano 9 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2025 Ponoć mówią: praktycznie WSZYSTKIE bootloadery UEFI Microsoftu z okresu przed majem 2023 są odwoływane, bo są podatne na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], więc jak używasz jakiegoś ISO wydanego przed majem 2023, to dostaniesz ostrzeżenie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] walnij go Ventoy-em swiniarobert69, Groszek1962, plusik i 1 inny lubią to
starcraft2fan Opublikowano 9 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2025 Postawiłem na wirtualce, zero problemów. Jak coś, dam znać. Ogólnie 24h2 wprowadziła dużo nowych procesów i syfu pod spodem, więc jak coś zauważę, to napiszę w tym wątku. plusik, LAGUNA, srom-otnik i 1 inny lubią to
Franz Maurer Opublikowano 9 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2025 @LAGUNA No dobra, skorzystam z Ventoy, ale system i tak będzie podatny na tego "BlackLotus" zgadza się? oprócz tego będę musiał wyłączyć w UEFI Secure Boot, aby system się zbootował?
LAGUNA Opublikowano 9 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2025 Powiem Tobie tak : z tymi Rufusami to idzie dostać małych,w zależności od wersji nic nie wyskakuje albo i tutaj wersje najnowsze, wyskoczy komunikat jak u Ciebie. Natomiast jeszcze nic takiego mi się nie pokazało stosując Ventoy-a. Odnośnie konkretnego pytania o Secure Boot, (żeby nie było iż to ja mówię) to Alianci podają tak: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Franz Maurer, JanKo66, stens i 1 inny lubią to
LAGUNA Opublikowano 9 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2025 a zauważyliście ile kosztuje lipcowa aktualizacja Poprawka dla Jedenastki jest już bardzo ciężka. Zajmuje obecnie niemal 3 gigabajty. swiniarobert69 i plusik lubią to
plusik Opublikowano 9 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2025 Te aktualizacje z miesiąca na miesiąc są coraz cięższe . oni coraz więcej bzdetów wkładają w te aktualizacje
srom-otnik Opublikowano 10 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2025 Proszę pisać info zwrotne o funkcjonowaniu systemu. Wszystko, co przyjdzie Wam do głowy - interesuje mnie np. czy wszystkie Wasze programy użytkowe poprawnie się instalują i działają; czy działa Bluetooth, czytniki linii papilarnych i w ogóle biometria - zwłaszcza przy logowaniu; czy wszystkie elementy interfejsu - suwaki, przyciski ikony działają należycie, a jeśli nie, to czy chociaż przy uruchomionych wszystkich usługach (nazwałem to w Optymalizatorze Usług - "Tryb Serwisowy") itp, itd. Chcę ustalić, czy mogę po prostu dopisać do nazwy FINAL swiniarobert69 lubi to
dimsim Opublikowano 10 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2025 Siema Jak wygląda ten windows po Twojej modyfikacji? Przypomina 10tkę czy trzeba się znowu przestawiać na nowszy wygląd? Pytam, gdyż nie miałem jeszcze styczności z 11tką.
Bencko0000 Opublikowano 10 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2025 Czarny ekran po zainstalowaniu sterowników od karty czarny ekran. Karta radeon 5600xt
srom-otnik Opublikowano 10 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2025 1 godzinę temu, Bencko0000 napisał(a): Czarny ekran po zainstalowaniu sterowników od karty czarny ekran. Karta radeon 5600xt Miałem tak wielokrotnie gdy instalowałem sterowniki przez DriverBoostera, a gdy pobrałem je ze strony producenta, problem znikał. Innym razem podobne objawy miałem, gdy nie wyłączyłem hibernacji. Zdziwiłem się, gdy po jej wyłączeniu, problem znikał i nigdy nie powracał. Być może i u Ciebie któraś z wymienionych przyczyn występuje, warto sprawdzić...
Bencko0000 Opublikowano 11 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2025 15 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Miałem tak wielokrotnie gdy instalowałem sterowniki przez DriverBoostera, a gdy pobrałem je ze strony producenta, problem znikał. Innym razem podobne objawy miałem, gdy nie wyłączyłem hibernacji. Zdziwiłem się, gdy po jej wyłączeniu, problem znikał i nigdy nie powracał. Być może i u Ciebie któraś z wymienionych przyczyn występuje, warto sprawdzić... Problem w tym że sterowniki pobieram właśnie ze strony producenta, spróbuje z tą hibernacją i dam znać.
dante82 Opublikowano 14 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 W dniu 10.07.2025 o 23:41, srom-otnik napisał(a): Miałem tak wielokrotnie gdy instalowałem sterowniki przez DriverBoostera, a gdy pobrałem je ze strony producenta, problem znikał. Innym razem podobne objawy miałem, gdy nie wyłączyłem hibernacji. Zdziwiłem się, gdy po jej wyłączeniu, problem znikał i nigdy nie powracał. Być może i u Ciebie któraś z wymienionych przyczyn występuje, warto sprawdzić... Też miałem podobny problem, aczkolwiek zauważyłem, że nie tyle jest to wina "programu" co też "laptopa". Na danej wersji oprogramowania instalacja przeszła bez problemu, jednakże na innych wywalało błędy.
fabian.suzanski Opublikowano 14 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 Witam Tym razem nie będzie pochlebnych opinii. Generalnie system szybki, ale to tyle z plusów. Zainstalowana wersja Lite. Po pierwsze, na tym systemie zniknął mi totalnie adapter LAN od Realteka 2.5G (był przy pierwszej instalacji, zaktualizowałem sterownik i system się zawiesił, od tamtej pory nie ma LANu, tak próbowałem instalować system 2gi raz) problemy z synchronizacją z kontem Microsoft, Armoury Create działa połowicznie, gdyż nie chce się zaktualizować w pełni (wisi na aktualizacji configu mojego laptopa G533ZW_ACConfig), aplikacja MyAsus nie może zaktualizować 3 sterowników (nadmieniam, większość pobrałem samemu, najnowsze ze strony station-drivers.com i necacom.net). Mam laptopa ASUS Rog Strix SCAR 15 z i9 12900h, 64gb DDR5 i 3070ti mobile. Co do zniknięcia adpatera LAN, to uprzedzę sugestię - resetowałem bios, nie pomogło niestety. Potestuję trochę ten system, ale jeśli nie będzie stabilny to wracam do Ghost Spectre, gdyż z nim nie było w ogóle problemu. Pozdrawiam 11 godzin temu, fabian.suzanski napisał(a): Witam Tym razem nie będzie pochlebnych opinii. Generalnie system szybki, ale to tyle z plusów. Zainstalowana wersja Lite. Po pierwsze, na tym systemie zniknął mi totalnie adapter LAN od Realteka 2.5G (był przy pierwszej instalacji, zaktualizowałem sterownik i system się zawiesił, od tamtej pory nie ma LANu, tak próbowałem instalować system 2gi raz) problemy z synchronizacją z kontem Microsoft, Armoury Create działa połowicznie, gdyż nie chce się zaktualizować w pełni (wisi na aktualizacji configu mojego laptopa G533ZW_ACConfig), aplikacja MyAsus nie może zaktualizować 3 sterowników (nadmieniam, większość pobrałem samemu, najnowsze ze strony station-drivers.com i necacom.net). Mam laptopa ASUS Rog Strix SCAR 15 z i9 12900h, 64gb DDR5 i 3070ti mobile. Co do zniknięcia adpatera LAN, to uprzedzę sugestię - resetowałem bios, nie pomogło niestety. Potestuję trochę ten system, ale jeśli nie będzie stabilny to wracam do Ghost Spectre, gdyż z nim nie było w ogóle problemu. Pozdrawiam LAN udało się ogarnąć i MyAsus udało się ogarnąć, jedynie Aromoury Create ma jeszcze błąd. srom-otnik lubi to
dimsim Opublikowano 15 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2025 Siema. Czy muszę coś włączyć, żeby sterowniki zaczęły się same pobierać? Windows Update nie reaguje jak go klikam.
stens Opublikowano 15 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2025 ppm na pulpit >narzędzia> optymalizator usług i on się zapyta.
Rekomendowane odpowiedzi