Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy działa szybko? działa szybko, czy można coś zainstalować czego nie ma w folderze tuning? działa szybko. Pewnie zrobiłem coś źle, tylko co? Postawiony - porobiły się wszystkie czary na start i próbowałem zainstalować gre - bez skutecznie.

Opublikowano
Godzinę temu, koniecz napisał(a):

czy działa szybko? działa szybko, czy można coś zainstalować czego nie ma w folderze tuning? działa szybko. Pewnie zrobiłem coś źle, tylko co? Postawiony - porobiły się wszystkie czary na start i próbowałem zainstalować gre - bez skutecznie.

Jaka wersja systemu: Lite, czy Extreme? Błąd podczas instalacji, czy odpalania gry? Jaki komunikat? Jaka gra? 

Wszystkie sterowniki i directX zainstalowane? ...

PS. Działa szybko :) 

Opublikowano

Mam pytańko do Was dotyczące zgłaszanego sporadycznie braku możliwości połączenia z siecią po instalacji systemu? U mnie NIGDY nic podobnego nie wystąpiło.

Czy oprócz tego macie jeszcze jakieś uwagi techniczne do moich w10 i w11 w sprawie NIE DZIAŁANIA czegokolwiek. Chcę rozwiązać KAŻDY zgłaszany bug, tak jak ostatnio wyłapany, związany z harmonogramem zadań, czy działaniem aplikacji Armoury Create. 

plusik lubi to
Opublikowano

Może nie zgłoszenie błedu, ale odnośnie braku połączenia z siecią.

Wina wcale nie musi leżeć w systemie a w samym laptopie .(zależe kto co i jaki sprzęt używa)

Taśma łącząca kartę Wi-Fi:
W wielu laptopach karta Wi-Fi jest podłączona do płyty głównej za pomocą elastycznej taśmy. Uszkodzenie tej taśmy (np. przetarcie, pęknięcie) może zakłócić komunikację między kartą a resztą komputera, co skutkuje brakiem połączenia z siecią bezprzewodową. 

Opublikowano
45 minut temu, srom-otnik napisał(a):

braku możliwości połączenia z siecią po instalacji systemu?

U mnie to jest w tym systemie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

I to jest w czasie instalacji, że nie można go zainstalować. Gdy instalator próbuje aktualizacji, przed tworzeniem konta. Jak instaluje extreme to przechodzi i się łączy.

Opublikowano
11 minut temu, stens napisał(a):

U mnie to jest w tym systemie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

I to jest w czasie instalacji, że nie można go zainstalować. Gdy instalator próbuje aktualizacji, przed tworzeniem konta. Jak instaluje extreme to przechodzi i się łączy.

Piszesz w tamtym poście, cytuję:
"Próba zainstalowania wersji Lite nie udała się, instalacja dochodz do "sprawdzenie uaktualnienia" i nie może połączyć się z siecią. Próbowałem przez Ventoy_a i Usb nagrane Rufusem. Kartę mam Realtek."
Właśnie takie założenie miałem, by instalator nie łączył się z siecią, bo to wydłuża czas całego procesu nawet o kilka minut przy różnych konfiguracjach. Ponadto ma nie łączyć się z kontem M$. Ma utworzyć tylko konto lokalne i tyle. Po co ma łączyć się z siecią?
Wyjaśnij, co to znaczy, że instalacja "nie udała się, instalacja dochodzi do "sprawdzenie uaktualnienia"

starcraft2fan lubi to
Opublikowano
2 minuty temu, srom-otnik napisał(a):

Właśnie takie założenie miałem, by instalator nie łączył się z siecią,

Bardzo dobrze ale u mnie nie omija tego, jak extreme instaluje to idzie dobrze.

Opublikowano
2 minuty temu, stens napisał(a):

Bardzo dobrze ale u mnie nie omija tego, jak extreme instaluje to idzie dobrze.

Czyli instalacja ulega przerwaniu, czy instalator łączy się z siecią i chce pobrać aktualizacje, a cały proces trwa i trwa, bo niby pobiera jakieś łatki?

Opublikowano
1 minutę temu, srom-otnik napisał(a):

czy instalator łączy się z siecią i chce pobrać aktualizacje,

Instalator próbuje się połączyć z siecią ( nie znajduje) i resetuje instalację tak w kółko.

Opublikowano
44 minuty temu, stens napisał(a):

Instalator próbuje się połączyć z siecią ( nie znajduje) i resetuje instalację tak w kółko.

ok

Jeszcze jedna kwestia. Czy ma pozostać domyślnie NIE instalowanie sterowników przez WU i ustawienie tego jako opcji (drugie pytanie po uruchomieniu Optymalizatora Usług, po wybraniu trybu serwisowego - wszystkie usługi w ustawieniach fabrycznych)?

Opublikowano

Nie mogę wybrać domyślnej aplikacji do otwieranie zdjęć/gifów w  tym przypadku. "Tylko raz" jest do wyboru. Dodam, że na początku po zainstalowaniu windowsa było to do wyboru, a po paru dniach zniknęło.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Hej, wrzuciłem iso z mikro-poprawkami:

- z Lite usunąłem SmartScreena;

- z Extreme zniknął BitLocker;

- w obu wersjach udało mi się opanować ilość procesów, które generalnie w każdym 24H2 mnożą się jak dobrze opaleni inżynierowie :0shoot:
Teraz nie ma już potrzeby sięgać do WinAeroTweakera, aby je zminimalizować, choć w instrukcji do Lite pozostawiłem na wszelki wypadek info jak to zrobić. Niestety po pobraniu łatek WU (tylko Lite) ponownie je wybija w kosmos - wystarczy użyć Optymalizatora Usług i wybrać dowolne ustawienie lub Czyszczenia skryptem spod prawokliku na pulpicie ==> wszystko wraca do oczekiwanego porządku 😉
W ciągu najbliższych dni to samo wykonam w 24H2 IoT LTSC.

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, srom-otnik napisał(a):

Hej, wrzuciłem iso z mikro-poprawkami. 

- z Extreme wywaliłem BitLockera;

- w obu wersjach udało mi się opanować ilość procesów, które w ogóle w każdym 24H2 mnożą się jak dobrze opaleni inżynierowie. Teraz nie ma już potrzeby sięgać do WinAeroTweakera, aby je zminimalizować. Niestety po pobraniu łatek WU (tylko Lite) ponownie je wybija w kosmos - wystarczy użyć Optymalizatora Usług i wybrać dowolne ustawienie lub Czyszczenia skryptem spod prawokliku na pulpicie.
W ciągu najbliższych dni to samo wykonam w 24H2 IoT LTSC.

Biorę się za pobieranie i teścik na swoim Thinkpadzie L15 Gen1 i dam znać ; ) . I zrobię na gógla reup może. Bo pierdyliard maruderów że tylko mega i mega xD

Edytowane przez gumish93
Reup na gdrive
boniek lubi to
Opublikowano
1 minutę temu, gumish93 napisał(a):

Biorę się za pobieranie i teścik na swoim Thinkpadzie L15 Gen1 i dam znać ; ) . I zrobię na gógla reup może. Bo pierdyliard maruderów że tylko mega i mega xD

Fajnie jeśli zrobisz jakiś inny serwer, bo faktycznie Mega bywa wkurzające.

Najpierw jednak czekam na solidne testy ;-))

Opublikowano
4 minuty temu, srom-otnik napisał(a):

Fajnie jeśli zrobisz jakiś inny serwer, bo faktycznie Mega bywa wkurzające.

Najpierw jednak czekam na solidne testy ;-))

Tak z czystej ciekawości , jak podmieniasz notatnika w 11 ? Próbowałem to dziadostwo np unlockerem i później np tego z dychy i notepad2 i szczerze, jakoś nie trybiło to najlepiej

Opublikowano
1 minutę temu, gumish93 napisał(a):

Tak z czystej ciekawości , jak podmieniasz notatnika w 11 ? Próbowałem to dziadostwo np unlockerem i później np tego z dychy i notepad2 i szczerze, jakoś nie trybiło to najlepiej

Na żywym systemie Unlockerem. Musisz również równolegle odinstalować notatnik UWP, pozostanie jako funkcjonujący wtedy ten klasyczny lub podmieniony przez Ciebie.

W tej wersji Pro - nie dotykałem się notatnika, każdy niech instaluje co chce, podobnie z paintem - zajmują oby znikomo mało i nie podmieniałem go na tego z W10.

Opublikowano
34 minuty temu, srom-otnik napisał(a):

Na żywym systemie Unlockerem. Musisz również równolegle odinstalować notatnik UWP, pozostanie jako funkcjonujący wtedy ten klasyczny lub podmieniony przez Ciebie.

W tej wersji Pro - nie dotykałem się notatnika, każdy niech instaluje co chce, podobnie z paintem - zajmują oby znikomo mało i nie podmieniałem go na tego z W10.

Dzięki za odpowiedź. Właściwie robiłem tak jak opisałeś . Post wyżej masz link do gdrive ; ) A test pewnie za kilka godzin xD

Opublikowano
44 minuty temu, srom-otnik napisał(a):

natychmiast po zainstalowaniu systemu, bo później są problemy z jego usunięciem

Moje pierwsze kroki po instalacji systemu właśnie są takie. 🙂  Najpierw ręcznie powyłączam wszystkie opcje, następnie uruchamiam skrypt.

Opublikowano
27 minut temu, stens napisał(a):

Moje pierwsze kroki po instalacji systemu właśnie są takie. 🙂  Najpierw ręcznie powyłączam wszystkie opcje, następnie uruchamiam skrypt.

I co, nie da się usunąć Defendera?

Opublikowano
2 godziny temu, gumish93 napisał(a):

Nie da się pobrać z Twojego linka. Zmień uprawnienia.

Opublikowano
1 godzinę temu, srom-otnik napisał(a):

I co, nie da się usunąć Defendera?

Potwierdzam działanie skryptu. Zanim go uruchomicie, zalecam wyłączyć wszystkie suwaki w w ochronie rzeczywistej bo potrafi Defender usunąć plik z rozszerzeniem .exe 

Godzinę temu, boniek napisał(a):

Nie da się pobrać z Twojego linka. Zmień uprawnienia.

Uprawnienia zmienione .

boniek lubi to
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie