Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, FILAGOL napisał(a):

bardzo chętnie pobiorę nowe dzieło sztuki 

Kiedy można się spodziewać linków do pobrania tego cuda ? 🙂

Już moszna.

- ani dzieło sztuki, ani cuda. Zwykły 11stkowy GNIOT. Ale zrobiłem, bo pasuje go już wydać. Może Extreme będzie ciut szybsze, generalnie surowiec kicha.

Opublikowano
1 godzinę temu, srom-otnik napisał(a):

StartAllBack

1. Czy, mogę użyć swojej licencji do tego programu, aby mieć pełną wersję ? czy lepiej odinstalować i zainstalować swoja na czysto ?

2. Czy, jest wyłączony plik hibernacji, czy trzeba go wyłączyć samemu poleceniem: powercfg.exe /hibernate off ?

3. Czy, gdy ustawi się ciemny motyw w systemie, to notatnik również będzie w ciemnym motywie, czy trzeba kombinować z apką ze sklepu M$ ?

Pozdrawiam 🙂

Opublikowano
3 minuty temu, FILAGOL napisał(a):

1. Czy, mogę użyć swojej licencji do tego programu, aby mieć pełną wersję ? czy lepiej odinstalować i zainstalować swoja na czysto ?

2. Czy, jest wyłączony plik hibernacji, czy trzeba go wyłączyć samemu poleceniem: powercfg.exe /hibernate off ?

3. Czy, gdy ustawi się ciemny motyw w systemie, to notatnik również będzie w ciemnym motywie, czy trzeba kombinować z apką ze sklepu M$ ?

Pozdrawiam 🙂

Ad. 1. Tak

Ad. 2. Nie, ale masz wszystko w TUNING => SKRYPTY

Ad. 3. Tak

starcraft2fan, FILAGOL i stens lubią to
Opublikowano

Zainstalowałem na próbę na virtualbox. Rzeczywiście instalacja przebiegała nieco wolniej niż na wydaniu 11 IoT enterprise LTSC równiez od ciebie. Ogólnie system wydaje się bardziej przyspały, ale taki surowiec. Wiem jak zachowuję się w pełni czysty 11 pro 24H2... Pierwsza rzecz która rzuciła mi się w oczy, to brak wyszukiwania w menu start.  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wiem, że środowisko virtualbox nie oddaje realnego sprzętu. ale tak mi najwygodniej testować  i wychwycić pewnie niedoskonałości. Nie bardzo chce mi się niszczyć swój dobrze działający i w pełni ustawiony system :) Nadal uważam, że jak ktoś szuka stabilności i szybkości, to tylko 10 IoT enterprise LTSC 2021 się liczy.

Opublikowano
Godzinę temu, srom-otnik napisał(a):

A co, już potestowałeś wstępnie? 

Muszę zainstalować od nowa, bo uaktualniłem go do 26100.4484 i na starcie 120 procesów, nie radzę korzystania z UW. 🙂 

Opublikowano
W dniu 3.07.2025 o 15:43, stens napisał(a):

Muszę zainstalować od nowa, bo uaktualniłem go do 26100.4484 i na starcie 120 procesów, nie radzę korzystania z UW. 🙂 

Eeeee, jakim cudem. Aktualizuję każdy wlasny "build", żeby badać, czy go gdzieś nie uszkodziłem i od samego początku testów nic podobnego mi nie wyskoczyło. A aktualizowałem dziesiątki razy....

Jest i Extreme w jednym iso

Proszę zgłaszać wszystkie bugi. Sprawdźcie, czy u Was jest po wylogowaniu ponowne samoistne zalogowanie? 

plusik i Icogoo lubią to
Opublikowano
23 godziny temu, srom-otnik napisał(a):

Pro Lite to muł, nie ma startu do IoT LTSC. Nie rozczarujcie się. Cóż, takie 💩💩💩💩💩💩💩💩 tworzywo...

Na bezrybiu i rak ryba. Dziękujemy! 😀

Opublikowano

Ponawiam pytanie o automatyczne logowanie. Nie miałem okazji instalować na fizycznym kompie tylko na VB, na nim Lite i Extreme na czysto po instalacji dziwnie się zachowują - wylogowane z menu start lub menu ppm po chwili wylogowania, ponownie się automatycznie logują.  Ktoś potwierdzi to na fizycznym kompie?

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Sprawdźcie, czy u Was jest po wylogowaniu ponowne samoistne zalogowanie? 

nie, nie zalogowuje się u mnie samoistnie po wylogowaniu się

Edytowane przez FILAGOL
Literówka
srom-otnik lubi to
Opublikowano
2 godziny temu, srom-otnik napisał(a):

Ponawiam pytanie o automatyczne logowanie.

Po wylogowaniu z menu start ekran dwa razy mrugnie i wyskakuje okno z hasłem, po 10 sekundach mrugnie ekran dwa razy i znowu ukazuje się okno z podaniem hasła. Pewnie jak bym nie miał hasła to by się zalogował. 

Opublikowano

Ciekawe z czego to wynika ?

6 minut temu, stens napisał(a):

Po wylogowaniu z menu start ekran dwa razy mrugnie i wyskakuje okno z hasłem, po 10 sekundach mrugnie ekran dwa razy i znowu ukazuje się okno z podaniem hasła. Pewnie jak bym nie miał hasła to by się zalogował.

Opublikowano
12 minut temu, FILAGOL napisał(a):

Ciekawe z czego to wynika ?

Będę badał temat. Ciekawe, bo system tworzyłem identycznie jak 23H2, IoT LTSC, te same techniki, skrypty, narzędzia. Cóż, coś gdzieś....

Opublikowano
8 minut temu, srom-otnik napisał(a):

U Ciebie opisana dziwność występuję, czy nie?

Jeśli o mnie chodzi, to tak. Mam na drugiej partycji Extreme bez hasła, no to dwa razy mignie i wchodzi do Windowsa. 🙂 

Opublikowano

Mam! Ekran blokady coś szwankuje. Niby wszystko jest jak należy, a jednak nie. Rozwiązaniem doraźnym jest wyłączenie ekranu blokady, chociażby w WinaeroTweakerze. Problem znika od ręki. Będę drążył dalej...

I chyba tak to pozostawię. 

Sprawdziłem strukturę plików I jest prawidłowa. Tapety ekranu blokady są w  systemie, ich adresowania jest poprawnie,  a jednak jego wyświetlanie jest skopane. Nie chce mi się robić systemu od zera, tylko po to, by tą pierdołę naprawić. Nie mam na to czasu, ani ochoty.

Wydam nowe iso z wyłączonym ekranem blokady. Problem "zniknie".

Komu będzie to przeszkadzać i nie będzie umiał żyć bez tego ekraniku, to musi się pożegnać z tym modem.

Sorry, mam w życiu inne priorytety.

💪

Opublikowano

heh, problem znika po pobraniu najnowszej łatki WU, można sobie wtedy w WinaeroTweakerze włączyć ekran blokady. 

Pamiętam, jak M$ skopał 23H2 w ubiegłym roku, gdy którąś poprawką uniemożliwił dodanie zdjęcia profilowego, później to naprawili aktualizacją. Być może w tym przypadku jest podobnie...

Jest już wersja z wyłączonym ekranem blokady. Nie przewiduję nic więcej przy tym mulastym kaszalocie robić.

PZDR!

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Jest już wersja z wyłączonym ekranem blokady. Nie przewiduję nic więcej przy tym mulastym kaszalocie robić.

PZDR!

Wyżej wspomnianego błędu nie uświadczyłem związanego z ekranem blokady, wyłączyłem go na zaś jakbym trafił na to ;) . Druga sprawa , jak u innego użytkownika, po aktualizacji , procesy  wyje*ło w kosmos :D . Załączam zdjęcie. 

Tak - Oczyszczanie dism zrobione + konfigurator usług ... I nic, tak jakby. Poniżej 109 procesów nie schodzi , mogłem wyłączyć Windows Update xD 

Czuć , że system zwolnił i trochę wolniej idzie oglądanie na yt czy przeglądanie neta ... Może z czasem się to poprawi | I nie będę formatował póki co. Chyba że aktualizacja cos jeszcze spieprzyła . Bo po to twojej stronie raczej wszystko git z 11

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Edytowane przez gumish93
srom-otnik lubi to
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie