Gość Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 Mam pytanie: Czy to prawda że najnowszy Win10 LTSC 21H2 ma tylko 5 lat wsparcia, czyli krócej niż LTSC 1809 (10 lat)? Cytuj
Gość Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 Różnice - normalna wersja-wsparcie 5 lat - IoT - wsparcie 10 lat Cytuj
Gość Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 Nie do końca zrozumiałem. Czy IoT to inaczej LTSC? Normalna wersja to zwykły Enterprise? Cytuj
Gość Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 To praktycznie to samo LTSC - różni sie tylko rodzajem licencjonowania i długością wsparcia. Poczytaj w google co to są wersje IoT. Np. - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 LTSC ma w sobie telemetrię i elementy szpiegujące? Cytuj
GT500s Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 Klucze zakupione do LTSC 2019 nie działają z LTSC 2021. Sprawdzałem różne poradniki podane na MDL i lipa: - DISM (offline VHDX) - nie działa - Klucz w pid.txt - nie działa (boot install // upgrade przez ISO) - slmgr /ipk - nie działa Cytuj
Sid007 Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 @zbigniew59 masz zaufany link do downloadu z KMS38? @enterprise2000 dzięki za info. Ja na LTSC 2019 kilka lat siedziałem., więc ogólną idee tej wersji znam. Cytat Wersja IoT Enterprise LTSC jest instalowana w bankomatach i temu podobnych urządzeniach, gdzie nie będzie Ci się co chwilę aktualizował i restartował system. To się odnosi też to zwykłej bez loT? Ponawiam pytanie. Są już jakieś sprawdzone programy do optymalizacji systemu działające z tą wersją? Czy w ogóle te istniejące wymagają aktualizacji? Np. dism++ i inne polecane na tym forum. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 W dniu 20.11.2021 o 12:49, enterprise2000 napisał: Sromotnik Nie "Sromotnik" a SROM-otnik, taka moja mała skromna dygresja przy kolejnej szklaneczce spirytusu z soczkiem. PZDR! starcraft2fan i piosylant lubią to Cytuj
Gość Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2021 W pierwszym poście jest link do- "sprawdzonych"- aktywatorów. A programy do optymalizacji? - przecież to normalny win10 - to co mieliby aktualizować? Cytuj
Eleonor Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2021 Czy idzie pl-pl_windows_10_enterprise_ltsc_2021_x64_dvd_eff40776.iso przerobić na IoTEnterprise tak by od razu był po polsku ? Cytuj
Eleonor Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2021 W dniu 28.11.2021 o 11:32, GT500s napisał: @Eleonor tak Super - zrobiłem Cytuj
GT500s Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2021 Skrypt by @pm67310 stosowany po instalacji: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Moża też pobrać IoT: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i narzędziem DISM zamontować obraz, dodać language pack pl-pl i po prostu zaintalować. Cytuj
GT500s Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2021 pierwsze znajdź languagepack pl-pl, zamontuj obraz i wykonaj punkty w takiej kolejnośći: Add language packs, LIPs, and Features on Demand (pl-pl) Change your default language, locale, and other international settings Remove languages, LIPs, LXPs, and Features on Demand (en-us) z linku: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i dodatkowo zresetuj bazę dla usunięcia pozostałości: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2021 Masz - pl-pl_windows_10_enterprise_ltsc_2021_x64_dvd_eff40776.iso Chcesz IoT Enterprise - czy IoT Enterprise LTSC? Każdy, kto pobrał LTSC i chce przejść na LTSC IoT , zrób to poniżej (nie musisz niczego pobierać). Uruchom CMD jako administrator: slmgr.vbs /rilc slmgr.vbs /upk slmgr.vbs /ckms slmgr.vbs /cpky slmgr.vbs /ipk QPM6N-7J2WJ-P88HH-P3YRH-YY74H ALBO- changepk /productkey QPM6N-7J2WJ-P88HH-P3YRH-YY74H Cytuj
Eleonor Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2021 Może coś źle robie... Cytuj
GT500s Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2021 @Eleonor system a Windows Apps to dwie różne rzeczy. Żeby w pełni go spolszczyć musisz usunąć wszystkie apki i zainstalować je w języku polskim Cytuj
Eleonor Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2021 Testowo zrobiłem IoT Enterprise 2021 po polsku .. powstał kolejny problem - nie działa setupcomplete.cmd Znalazłem info że: Wersja IoT Enterprise obsługuje tylko licencje/klucze OEM, a plik setupcomplete.cmd nie działa, gdy używany jest klucz OEM Cytuj
Eleonor Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2021 Hmm....zmieniłem nazwę SetupComplete.cmd na OOBE.cmd i nic to nie dało nie uruchamia się Gdy ręcznie uruchomię po zainstalowaniu jest ok i wykonują się komendy.. Może coś źle robię Cytuj
Gość Opublikowano 29 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2021 A co wam zależy tak na tym IoT - PRZECIEŻ JEDYNA RÓŻNICA - to 10 lat wsparcia zamiast 5 lat. I same problemy - jak widać. Przecież za 5 lat juz nie bedziecie mysleć o tym systemie. Musicie ciągle sami sobie robić problemy? Przypominam ze IoT mozna aktywować tylko przez hwid - A może jeszcze na koncie microsoftu? Przypominam także że LTSC - ogólnie - to system biznesowy, a nie konsumencki i licencji - PRAWDZIWEJ, LEGALNEJ - raczej nie można kupić. I nie trujcie że ktoś kupił klucz za parę groszy w internecie - to nie są legalne klucze Cytuj
Eleonor Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 Ok .. widzę że ruscy opanowali sztukę instalacji nienadzorowanej IoT Enterprise LTSC z automatyczną aktywacją HWID Trzeba podpatrzeć i zrobić po swojemu @zbigniew59 Zależy , nie zależy ... Windows nie tylko dla mnie ... Cytuj
GT500s Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 1 minutę temu, Eleonor napisał: Ok .. widzę że ruscy opanowali sztukę instalacji nienadzorowanej IoT Enterprise LTSC z automatyczną aktywacją HWID Trzeba podpatrzeć i zrobić po swojemu @zbigniew59 Zależy , nie zależy ... Windows nie tylko dla mnie ... Na MDL jest to opisane, panowie w 3 dni to opanowali. Cytuj
Eleonor Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 Masz link ? Co tam zrobili ... Cytuj
GT500s Opublikowano 30 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2021 W tym temacie to było, szukaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
razor1995 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2021 Ukryłem zbędne posty (administracja nadal je widzi). @zbigniew59 został ukarany warnem za każdy obraźliwy post (sztuk dwa). Warny przyznane wcześniej pozostają w mocy. Jeszcze raz apeluję o zakończenie utarczek słownych i o merytoryczną dyskusję. Kto się nie zastosuje do powyższego, będzie karany zgodnie z regulaminem. Cytuj
piosylant Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 Na pewnym lapku z LTSC 1809 przestało działać sprawdzenie sfc /scannow. Tzn. dochodziło do 73% i radośnie stwierdzało, że system nie był w stanie dokończyć skanowania. Na próbę zaktualizowałem do LTSC 21H2. Teraz sfc /scannow przechodzi do końca bezbłędnie... ale ciekawsze jest to, że zainstalował się nowszy sterownik touchpada Synaptics, którego aplikacja UWP pojawiła się w Menu Start. Jutro sprawdzę, jak to będzie z Panelem sterowania Nvidia po akutalicji sterownika - chodzi o to, czy również będzie to aplikacja UWP. //Co do postów usuniętych w tym temacie - kończymy zabawę. Dyskusja z funkcyjnymi nie jest dobrym pomysłem, a tym bardziej rzucanie w moderatorów punktami Regulaminu. Z Policją to nie przechodzi, tutaj też nie przejdzie. Miłego! Cytuj
jaxkub Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2021 Jak najlepiej zaktualizować ltsc 1809 na ltsc 21h2, żeby zachowało wszystkie ustawienia, sterowniki, zainstalowane programy i nie było żadnych problemów? Cytuj
mariant Opublikowano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2021 W dniu 17.11.2021 o 19:11, zbigniew59 napisał: Jak obiecalem - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam prośbe o wznowienie linku bo padł Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi