Guest Posted November 17, 2021 Report Share Posted November 17, 2021 Bezpośrednie pobieranie z myvisualstudio (Microsoft) dla wszystkich języków [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]*- to nie aktualne - link do mega - dalej. Najnowszy KMS38 - aktywuje normalną wersję. HWID - aktywuje IoT - wersję. Różnice - normalna wersja-wsparcie 5 lat - IoT - wsparcie 10 lat To to samo-tylko różnica w licencjach - i możliwościach aktywacji. KMS38 — aktywacja odbywa się w trybie offline — ta metoda generuje tylko plik XML — bilet nie jest wysyłany do firmy Microsoft Te klucze rejestru uniemożliwiają komputerowi wysyłanie danych dotyczących stanu aktywacji do firmy Micrrosoft- Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AppID\slui.exe] "NoGenTicket"=dword:00000001 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Software Protection Platform] "NoGenTicket"=dword:00000001 Zapisz jako .reg - i scal. To jeśli chodzi o prywatność. A jeśli chodzi o prywatność - cytat - - Forum MDL nie pozwala na dyskusję o narzędziach aktywacji hwid właśnie z tego powodu, pewna ilość unikalnych informacji jest wysyłana na serwery MS podczas procesu aktywacji. kms_vl_all będzie działać dla wersji LTSC 2021 bez IoT, ale dla wersji IoT myślę, że to nie zadziała, ale poczekaj na potwierdzenie od @abbodi1406 . Edycja: wygląda na to, że kms_vl_all będzie działać również w wersji IoT, ale konwertując ją na wersję inną niż IoT, więc nie ma sensu tego robić. - Czy wybieracie IoT czy Enterprise LTSC 2021? Próbując zdecydować, którą trasę wybrać... Dlaczego dokonałeś takiego wyboru? Skłaniamy się ku Enterprise LTSC (bez IOT), ponieważ prawdopodobnie przejdziemy na Windows 11 LTSC, gdy zostanie wydany za 3 lata i nie potrzebujemy 10-letniego cyklu wsparcia. Jeśli ktos -musi- mieć IoT - zainstaluj zwykłą wersję i zaraz po instalacji - BEZ AKTYWOWANIA - zmień klucz na - - QPM6N-7J2WJ-P88HH-P3YRH-YY74H Następnie zrestartuj - i dopiero można aktywować - hwidem! Tu macie aktywatory - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mas 1.4 - ma i hwid i kms38 Oba działają - w zależności od wersji - jak pisałem. Są też alternatywne linki. Ponieważ jest to ltsc - nie do użytkowników domowych - aktywacja na koncie microsoftu jest głupotą. Ale - jak kto chce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentor74 Posted November 17, 2021 Report Share Posted November 17, 2021 Kod błędu 403 - Zabronione Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 17, 2021 Report Share Posted November 17, 2021 Faktycznie - a jeszcze 3 godz temu pobrałem. Wstawię wieczorem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleonor Posted November 17, 2021 Report Share Posted November 17, 2021 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 17, 2021 Report Share Posted November 17, 2021 Jak obiecalem - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sid007 Posted November 17, 2021 Report Share Posted November 17, 2021 Dzięki. Ktoś już zainstalował? Wrażenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentor74 Posted November 17, 2021 Report Share Posted November 17, 2021 Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xprimo Posted November 17, 2021 Report Share Posted November 17, 2021 zasysam zainstalował bym dziś ale piwa brak w lodówce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sid007 Posted November 18, 2021 Report Share Posted November 18, 2021 Szukam jakichś informacji o tym systemie z perspektywy moderskiej, ale nic nie mogę znaleźć. Może mi ktoś zaproponować jakieś inne ciekawe fora o tematyce podobnej do tego? Może być anglojęzyczne. Jak wygląda kwestia aktywacji tej wersji systemu? Jest jakiś sprawdzony program? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arty Posted November 18, 2021 Report Share Posted November 18, 2021 Czy możesz wystawić na inny serwis? Coś mi się Mega zbiesił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
woj_ani217 Posted November 18, 2021 Report Share Posted November 18, 2021 5 godzin temu, Sid007 napisał: Jak wygląda kwestia aktywacji tej wersji systemu? Jest jakiś sprawdzony program? A dlaczego niby by nie szło idzie bez problemu i nie musi być żaden tak KMS z przeróbkami i nie wież bajkopisarzom . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted November 18, 2021 Report Share Posted November 18, 2021 5 minut temu, woj_ani217 napisał: A dlaczego niby by nie szło idzie bez problemu i nie musi być żaden tak KMS z przeróbkami i nie wież bajkopisarzom . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie to że ja coś ale temat jest o LTSC a ty dzajesz screen ze zwykłego Enterprise Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
woj_ani217 Posted November 18, 2021 Report Share Posted November 18, 2021 29 minut temu, M4T napisał: Nie to że ja coś ale temat jest o LTSC a ty dzajesz screen ze zwykłego Enterprise Z tego to przerabiałem windows_10_enterprise_ltsc_2021_x64_dvd_eff40776.iso PS obojętnie jaka tam wersja jeszcze nie trafiłem żebym tego nie aktywował - może do czasu ale i też rade damy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted November 18, 2021 Report Share Posted November 18, 2021 2 minuty temu, woj_ani217 napisał: Z tego to przerabiałem windows_10_enterprise_ltsc_2021_x64_dvd_eff40776.iso Więc przerobiłeś enterprise ltsc na zwykłe enterprise Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
woj_ani217 Posted November 18, 2021 Report Share Posted November 18, 2021 Żeby nie było że pier........le głupoty . VACek likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted November 18, 2021 Report Share Posted November 18, 2021 4 minuty temu, woj_ani217 napisał: Żeby nie było że pier........le głupoty . I tu już jest cacy woj_ani217 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
woj_ani217 Posted November 18, 2021 Report Share Posted November 18, 2021 4 minuty temu, M4T napisał: I tu już jest cacy To jest tak jak się robi na cztery ręce mając dwie i ciemne okulary na oczach . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted November 18, 2021 Report Share Posted November 18, 2021 1 minutę temu, woj_ani217 napisał: To jest tak jak się robi na cztery ręce mając dwie i ciemne okulary na oczach . Odbiegając od tematu ja zaś testuje wersje IoT LTSC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
woj_ani217 Posted November 18, 2021 Report Share Posted November 18, 2021 2 minuty temu, M4T napisał: Odbiegając od tematu ja zaś testuje wersje IoT LTSC też ją mam ale brak czasu żeby się zabrać - cisną mnie te mądrale za oceanu żeby i m te zrobić | 1 | x64 | Windows 10 Pro | 2 | x64 | Windows 10 Enterprise | 3 | x64 | Windows 10 Pro for Workstations | 4 | x64 | Windows 10 IoT Enterprise jak ją " przećwiczysz to daj znać czy warto się za to brać ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted November 18, 2021 Report Share Posted November 18, 2021 3 minuty temu, woj_ani217 napisał: jak ją " przećwiczysz to daj znać czy warto się za to brać ? Mimo że pozbawiona sklepu jak i całego tego z nim związanego tałatajstwa to i tak procesów 100+ co mnie mega niepokoi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleonor Posted November 18, 2021 Report Share Posted November 18, 2021 @woj_ani217 Daj znać jak będzie można aktywować tego Windowsa przy użyciu licencji cyfrowej a nie przy użyciu usługi aktywacji w organizacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 19, 2021 Report Share Posted November 19, 2021 edit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P1O Posted November 19, 2021 Report Share Posted November 19, 2021 Zdążył ktoś pobrać wersję 32-bitową? //Edit: OK, znalazłem wszystko na MDL. Ogarnę sobie potrzebne wersje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 19, 2021 Report Share Posted November 19, 2021 Najnowszy KMS38 - aktywuje normalną wersję. HWID - aktywuje IoT - wersję. Różnice - normalna wersja-wsparcie 5 lat - IoT - wsparcie 10 lat To to samo-tylko różnica w licencjach - i możliwościach aktywacji. KMS38 — aktywacja odbywa się w trybie offline — ta metoda generuje tylko plik XML — bilet nie jest wysyłany do firmy Microsoft Te klucze rejestru uniemożliwiają komputerowi wysyłanie danych dotyczących stanu aktywacji do firmy Micrrosoft- Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AppID\slui.exe] "NoGenTicket"=dword:00000001 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Software Protection Platform] "NoGenTicket"=dword:00000001 Zapisz jako .reg - i scal. To jeśli chodzi o prywatność. A jeśli chodzi o prywatność - cytat - - Forum MDL nie pozwala na dyskusję o narzędziach aktywacji hwid właśnie z tego powodu, pewna ilość unikalnych informacji jest wysyłana na serwery MS podczas procesu aktywacji. kms_vl_all będzie działać dla wersji LTSC 2021 bez IoT, ale dla wersji IoT myślę, że to nie zadziała, ale poczekaj na potwierdzenie od @abbodi1406 . Edycja: wygląda na to, że kms_vl_all będzie działać również w wersji IoT, ale konwertując ją na wersję inną niż IoT, więc nie ma sensu tego robić. - Czy wybieracie IoT czy Enterprise LTSC 2021? Próbując zdecydować, którą trasę wybrać... Dlaczego dokonałeś takiego wyboru? Skłaniamy się ku Enterprise LTSC (bez IOT), ponieważ prawdopodobnie przejdziemy na Windows 11 LTSC, gdy zostanie wydany za 3 lata i nie potrzebujemy 10-letniego cyklu wsparcia. Jeśli ktos -musi- mieć IoT - zainstaluj zwykłą wersję i zaraz po instalacji - BEZ AKTYWOWANIA - zmień klucz na - - QPM6N-7J2WJ-P88HH-P3YRH-YY74H Następnie zrestartuj - i dopiero można aktywować - hwidem! Tu macie aktywatory - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mas 1.4 - ma i hwid i kms38 Oba działają - w zależności od wersji - jak pisałem. Są też alternatywne linki. Ponieważ jest to ltsc - nie do użytkowników domowych - i bez sklepu - aktywacja na koncie microsoftu jest głupotą. Ale - jak kto chce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
woj_ani217 Posted November 19, 2021 Report Share Posted November 19, 2021 11 minut temu, zbigniew59 napisał: Ponieważ jest to ltsc - nie do użytkowników domowych - aktywacja na koncie microsoftu jest głupotą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 19, 2021 Report Share Posted November 19, 2021 Mój komentarz na ten temat dodałem do pierwszego postu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
woj_ani217 Posted November 19, 2021 Report Share Posted November 19, 2021 9 minut temu, zbigniew59 napisał: Mój komentarz na ten temat dodałem do pierwszego postu To zdanie co zacytowałem stawia kropkę w temacie aktywacji i powinno być na czerwono i czcionką 28. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 20, 2021 Report Share Posted November 20, 2021 I jeszcze taka info - jeśli chodzi o stery nvidia i ich panel sterowania ze sklepu - ponieważ ltsc go nie ma - teraz panel sterowania jest częścią instalatora sterownika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sid007 Posted November 20, 2021 Report Share Posted November 20, 2021 4 godziny temu, zbigniew59 napisał: I jeszcze taka info - jeśli chodzi o stery nvidia i ich panel sterowania ze sklepu - ponieważ ltsc go nie ma - teraz panel sterowania jest częścią instalatora sterownika. 1. Jak to rozumieć? Ze trzeba zainstalować najnowsze sterowniki NVidia, by ten panel mieć? Od której wersji? 2. Jak z tym LTSC radzą sobie obecne (te polecane na forum jak dism++ itp.) do optymalizacji? 3. Ktoś wcze sniej wspominał, ten LTSC 2021, to już nie to co wcześniejsze wersje i jest masa syfu jak w W11. Na logikę oceniając specyfikację wydawałoby się, że to nadal znacznie lepsza opcja. W kontekście telemetrii, zaśmiecenia systemu. Ktoś już się bawił optymalizacją i wycinkami? Wrażenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sid007 Posted November 20, 2021 Report Share Posted November 20, 2021 Godzinę temu, enterprise2000 napisał: Wrażenie w sumie pozytywne. Ten LTSC to po prostu windows 10 pozbawiony aplikacji "Microsoft Store" i aplikacji UWP. Mimo braku Sklepu, powiązane usługi są nadal zaszyte w systemie i trzeba je wyłączyć. (Są chyba ze względu na kompatybilność z Officem, Defenderem i Edge.) To wszystkie różnice? Nie ma sklepu, który i tak jest? Podobno jest skrypt usuwający Edge. Ktoś potrafi ocenić jak finalnie on zdaje egzamin? Też usuwa tylko powierzchownie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts