Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

I się zaczęło...jednemu się nie podoba to, innemu drugie, a to nie taki panel głośności bo ktoś chce poziomy, pionowy, po skosie...a to pasek zadań nie taki, a to znowu menu start nie takie, to menu kontekstowe, wstążka, zegarek sekund nie pokazuje itd. itp. a do tego nie chcą używać dodatkowych programów które to oferują. Wiem że się niektóre rzeczy nie podobają, znam te przyzwyczajenia bo sam tak mam ale musicie zrozumieć że nikt z MS się tym nie przejmuje i dlatego są programy które umożliwiają zmiany na lepsze (starsze) wersje. Jak macie jakieś z tym problemy to piszcie uwagi do autorów tychże programów a nie oczekujcie tu że np. wiktorynek, czy inni znawcy tematów będą grzebać w rejestrze aby wam zmienić czy coś przywrócić, coś co już np. nie istnieje.

tygeli lubi to
Opublikowano
W dniu 16.10.2021 o 22:37, Widzior napisał:

Zarąbiście zwalony zapis pamięci RAM na tym cudaku Win11 :22  Normalnie na Ryzenie przy 3200MHz i timingach 16-18-18-36 mam tak na Win7, i to na starociu 1500X

Nie żeby coś, ale dowiedzcie się wreszcie jak zbudowany jest Matisse (Ryzeny 3000), zapis pamięci o połowę wolniejszy niż odczyt to rzecz normalna, wynikająca z założeń konstrukcyjnych.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

“This is an expected result. Client workloads do very little pure writing, so the CCD/IOD link is 32B/cycle while reading and 16B/cycle for writing. This allowed us to save power and area inside the package to spend on other, more beneficial areas for tangible performance benefits.”

Opublikowano
38 minut temu, tomparis napisał:

Jest jakiś sposób  na automatyczne aktualizacje przez windows update? Mój komputer nie spełnia wymagań dot. Windows 11 i nie pobiera żadnej aktualizacji. Ktoś coś?

A nie możesz zainstalować Win11 z pendrive ?

Jest na forum obraz Win11 z instalatorem Win10 i działa jak ta lala.

Pomimo tego, że mam dysk systemowy 60GB SSD staroć GoodRam i nie mam panelu TPM.

TPM mam włączone w bios płyty, ale nie mam go fizycznie zamontowanego.

Opublikowano
W dniu 15.10.2021 o 20:58, MarcinGX napisał:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Szybki post dla ludzi którzy nie spełniają wymagań.
Otóż niedawno Rufus dodał update z możliwością wyłączenia blokad bez kombinowania. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Fajnie by było jakby jeszcze w Rufusie zrobili żeby wycinał/kompresował plik install.wim żeby można było nagrywać pod UEFI na pendrive FAT32. Niestety wiele obrazów ma install.wim powyżej 4GB.

Opublikowano
20 godzin temu, Molibden napisał:

dowiedzcie się wreszcie jak zbudowany jest Matisse (Ryzeny 3000), zapis pamięci o połowę wolniejszy niż odczyt to rzecz normalna, wynikająca z założeń konstrukcyjnych.

Ale nie wolniej na DDR4 2933MHz (zgodnie z wbudowanym kontrolerem - pamięci 3200MHz) niż na DDR3 1600MHz (zgodnie z wbudowanym kontrolerem - pamięci 1600MHz). A jeśli tak jest, to cały czar Ryzen właśnie prysł i to nie tylko na tle Intela, ale także na tle starszych generacji Ryzen.

Opublikowano
58 minut temu, Win77cr napisał:

Fajnie by było jakby jeszcze w Rufusie zrobili żeby wycinał/kompresował plik install.wim żeby można było nagrywać pod UEFI na pendrive FAT32. Niestety wiele obrazów ma install.wim powyżej 4GB.

I co może jeszcze lody by kręcił ?  jak coś jest do wszystkiego  to na ogół  jest do  D..........y . 

Są  narzędzia  do tego ( bardzo proste )  np.  ESD2WIM-WIM2ESD-dism to zautomatyzowany skrypt do konwersji pliku ESD skompresowanego w formacie Solid do standardowego pliku WIM skompresowanego i na odwrót  - dwa kliknięcia  i po bólu  " ząbek wyrwany " .

24 minuty temu, Bogdan75 napisał:

Dlaczego ISO utworzone przez Windows Media Ceation Tool jest mniejsze o około 1 giga od pobranego ze strony Microsoft (Win11_Polish_x64.iso)?

Bo ma kompresję  install.esd  a nie WIM .

Opublikowano
3 minuty temu, woj_ani217 napisał:

I co może jeszcze lody by kręcił ?

Nie obraziłbym się.

3 minuty temu, woj_ani217 napisał:

Są  narzędzia  do tego ( bardzo proste )  np.  ESD2WIM-WIM2ESD-dism to zautomatyzowany skrypt do konwersji pliku ESD skompresowanego w formacie Solid do standardowego pliku WIM skompresowanego i na odwrót  - dwa kliknięcia  i po bólu  " ząbek wyrwany " .

Bo ma kompresję  install.esd  a nie WIM .

No, to zapewne ten taki jakby z błędem

Cytat

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]SCRIPT IS BUGGED ! (Index name empty, Not supporting folder with spaces, and others).

To ja już wolę standardowe dism i tak dalej.

Opublikowano

Jeżeli mam nadal 22000.258 i nadal nie dostałem aktualizacji do 22.0000.282 to czekać czy jednak już nie dostane nic więcej ?. Dodam, że parę razy wyskoczyły mi jakieś aktualizacje i to na tyle.

Mój PC nie spełnia wymagań jak coś musiałem dodać bypass do rejestru.

MarcinGX lubi to